- 5 Temmuz 2010
- 1.192
- 2.201
aileniz normal değil yani bu üzülmek arada bir laf sokmak değil. İthamları, lafları sözleri çok ağır. Resmen sizi siz olduğunuz için değil onların yap dediklerini yaptığınız için seviyorlar, hoş seven insan kızına böyle şeyler der mi? Kolay kolay demem ama ailenizden ayrı daha iyi yaşayacağınızı düşünüyorum.onları da anlamaya çalışıyorum, böyle görmüşler diyorum ama bu kadarı çok fazla geliyor.
beddua etmeleri, öldürülmemin istenmesi sayısız hakaretler beni silmeleri vs
çok zor, eşime karşı utanıyorum. umarım bir an önce geride bırakabilirim bu günleri.
Aklınca sizi cezalandırıyor.Eşimden bu bayram için en azından gitmeyelim istedim ancak bu kararı aldıysan sonuçlarına katlanmalısın
bunları düşünmüş olmalısın diyor.
Birçok baskıcı aile gördüm ama sizinkiler sapıtmış, b*kunu çıkarmış durumda ne yazık ki. Allah sabır versin büyük konuşmak istemem ama kendimi de çok iyi tanıyorum böyle ailem olsa onlar beni değil ben onları reddederim. Zira evlatmış, sevgi saygıymış bunu önemsemiyorlar resmen cemaate hizmet ettirecek afedersiniz mal yetiştirir gibi çocuk yetiştiriyorlar. Aile bağı yok. Dindarlar sözde ama o beddualar, kalp kırmak sevap onlar için. Neyse din işine girmeyeceğim çıkamayız çünkü. Sizi şunu yapın bunu yapın demek ne kadar doğru olur bilmiyorum işin içinde ailenizle hiç görüşmeyecek olmanız var bu kırıcı olur başlarda ama sonra kendi hayatınızı yaşıyor olmanızın, özgürlüğünüzün verdiği mutluluk daha kıymetli olacaktır. Bizde de akrabalar özellikle büyükler kapalıdır ama kimsenin benim giyimime karışmak ne haddine. Hatta sonradan açılan kuzenlerim var. Ailesi bi şey demedi demezlerde ha boş konuşurlar kendilerine bakmadan onun bunun kızı hakkında dedikodu yaparlar ama şunu giyme diyecek ha iç savaş çıkar yemin ederim. E eşinizde açılmanızı istememiş anladığım kadarıyla böyle bi durumda sizin yanınızda olacak mı? Umarım her şey gönlünüze göre olur böyle aileye ihtiyacınız yok.
Onları anlamaya çalışmayın, anlayamazsınız. Onlar tüm dünyası bir fanustan ibaret olan japon balıkları gibiler, tüm dünyaları değer yargıları, ufacık bir fanustan ibaret; okyanuslardan, denizlerden, farklı türlerden habersiz fanustaki japon balıklarına bir şey anlatamazsınız.onları da anlamaya çalışıyorum, böyle görmüşler diyorum ama bu kadarı çok fazla geliyor.
beddua etmeleri, öldürülmemin istenmesi sayısız hakaretler beni silmeleri vs
çok zor, eşime karşı utanıyorum. umarım bir an önce geride bırakabilirim bu günleri.
İyi bari eşinizin desteği çok önemli gerçekten en azından birileri laf söylediğinde haddini bildirecek biri olduğunda emin olun belli bir süre sonra sesleri çıkmıyor çıkamıyor. Bende zamanında anneme dayım için uyarıda bulundum '' eğer giyimime laf ederler ve sen yine sessiz kalırsan bırak köye gelmeyi görüşmeyi seninlede mesafemi koyarım '' dedim aklı gitti :) Patavatsız, boş, küfürbaz, çıkarcı, iftiracı ama müslümanım diyen bir tiptir dayım hatta tüm sülalem :) Ben ve annem haddini bildirdiğimizden beri yemin ederim sesi çıkmıyor çıkaramazda zaten. Ben böyle şeylerde inanılmaz sinirli bir insana dönüşürüm. Köyü ayağı kaldırırım bir daha cenazelerine bile gitmem. Kimse kimsenin giyimine, yaşam biçimine, inancına karışamaz buna müsade etmem asla. Net olduğunu gördüklerinde mum olurlar. En güzelini yapmışsınız tebrik ederim. Zaten gerçek bir anne baba çocuklarına beddua edip onları oyuncak gibi kullanmaz.Babamı sildim, onu hayatım boyunca affetmeyeceğim. Annemle de görüşmeyeceğim ancak annem gelmek isterse ona kapımı kapatmam, ne söylerse söylesin o adamla yaşadığı için üzülüyorum anneme.
dini yaşayış biçimleri tam olarak ifade ettiğiniz gibi, fazlası var azı yok maalesef.
eşim istemedi evet ancak ailem sana laf söyleyemez ben söyletmem dedi.
babası konuşur illaki onu kimse susturamaz ancak çok da önemsemem.
Onları anlamaya çalışmayın, anlayamazsınız. Onlar tüm dünyası bir fanustan ibaret olan japon balıkları gibiler, tüm dünyaları değer yargıları, ufacık bir fanustan ibaret; okyanuslardan, denizlerden, farklı türlerden habersiz fanustaki japon balıklarına bir şey anlatamazsınız.
Bakın mesela benim babam modern bir adamdı. İnançsız biri olmamı, oruç tutmamamı, kıyafetlerimi asla yadırgamadı ve benim tüm kararlarımın arkasında durdu; arkamda dağ gibiydi. Abimin çenesini çok defa kapamıştır, kızımın ne giyeceği, erkek arkadaşları seni ilgilendirmez; işine bak diyerek. Abimi farklı sebepler de var, eşi olacak yobaz kadınla beraber tüm ailesini hayatımdan sildim. O kadar huzurluyum ki. Çok mu lazımlar? HAYIR. Aile de olsa gayet de siliniyor. Bakın bu dünyadaki hiçbir şey kafa huzurundan, iç dinginliğinden önemli değildir.
İyi bari eşinizin desteği çok önemli gerçekten en azından birileri laf söylediğinde haddini bildirecek biri olduğunda emin olun belli bir süre sonra sesleri çıkmıyor çıkamıyor. Bende zamanında anneme dayım için uyarıda bulundum '' eğer giyimime laf ederler ve sen yine sessiz kalırsan bırak köye gelmeyi görüşmeyi seninlede mesafemi koyarım '' dedim aklı gitti :) Patavatsız, boş, küfürbaz, çıkarcı, iftiracı ama müslümanım diyen bir tiptir dayım hatta tüm sülalem :) Ben ve annem haddini bildirdiğimizden beri yemin ederim sesi çıkmıyor çıkaramazda zaten. Ben böyle şeylerde inanılmaz sinirli bir insana dönüşürüm. Köyü ayağı kaldırırım bir daha cenazelerine bile gitmem. Kimse kimsenin giyimine, yaşam biçimine, inancına karışamaz buna müsade etmem asla. Net olduğunu gördüklerinde mum olurlar. En güzelini yapmışsınız tebrik ederim. Zaten gerçek bir anne baba çocuklarına beddua edip onları oyuncak gibi kullanmaz.
Doğru, benim bu hayattaki en büyük şansım babamdı. Babam hastalanıp elden ayaktan düşünce, ömrünün son demlerinde bunu fırsat bilerek üzerime gelmeye, hatta ezmeye çalıştılar;ama babam beni dik yetiştirdi, umduklarını bulamadılar. Ben de büyüdüm, dişlerimi çıkardım tabii ki; hiç tahmin etmedikleri kadar dik bir duruş gösterdim, hatta fazlasıyla saldırgandım. Bana, hayatıma, haklarıma, kararlarıma saygısı olmayan, beni olduğum gibi kabul etmeyen herkesi tek kalemde silerim dedim. Öyle de yaptım.sizin adınıza sevindim, kendinizde bu savaşı verebilirdiniz ancak babanız tarafından destekleniyor olmanızda çok değerli.
haklısınız, onları anlayamam. Onlar da beni anlayamaz.
insan ne yazık ki ailesini seçemiyor.
Bu kadar muhafazakâr insanların arasından açılmaya cesaret etmemize hayran kaldım. Gerçekten çok zor anlamayana laf anlatmak. Kararlı olun, çevrenize hiç bir şekilde niye açıldığında dair açıklama yapmayın. Bir süre sonra zaten kanıksamaya başlar çevreniz.
Asıl sorun aileniz.
Lütfen babanızla da asla görüşmeyin. Ölmeniz için beddua eden bununla da yetinmeyip öldürmesi için eşinizi kışkırtan birinin yarın kendisinin size zarar vermeyeceği ne malûm.
Doğru, benim bu hayattaki en büyük şansım babamdı. Babam hastalanıp elden ayaktan düşünce, ömrünün son demlerinde bunu fırsat bilerek üzerime gelmeye, hatta ezmeye çalıştılar;ama babam beni dik yetiştirdi, umduklarını bulamadılar. Ben de büyüdüm, dişlerimi çıkardım tabii ki; hiç tahmin etmedikleri kadar dik bir duruş gösterdim, hatta fazlasıyla saldırgandım. Bana, hayatıma, haklarıma, kararlarıma saygısı olmayan, beni olduğum gibi kabul etmeyen herkesi tek kalemde silerim dedim. Öyle de yaptım.
Sizin arkanızda duran bir babanız olmaması beni çok üzdü. Ama sakın kendi savaşınızı vermekten vazgeçmeyin. Ya sizi olduğunuz gibi kabul edip saygı duyacaklar ya da kendinize saygınızdan ötürü hayatınızda olmayacaklar. Bizi dünyaya getirdikleri için sahibimiz olmuyorlar, biz ayrı bir bireyiz; bize saygı duymak zorundalar.
Yanlış anlasilmasin kendi ailenize gitmeyin. Kocana karını döv diyen hoduk size de saldırabilir.Eşiniz haklı karar verdiniz arkasında durun.Sosyal olarak kacinacaksaniz demekki sizin de içinize sinmemis kararınız. Diyeceğiniz cümleler şunlar. Ben böyle uygun gördüm, paşa gönlüm böyle istedi.
Günah vs derlerse de bırakın da ona da Allah karar versin diyeceksin.
Aile işine gelince seviyorum aileden öğrendiği gibi değil de kendi istedigi gibi yaşayan insanlari( açık bir aileden kapanadabilir onda da aynı) . Pek görüşmeyin. Laf anlamazlar.
Ben de kapalıyken açılanlardanım. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de lisede kapalı gezdim sonra bana göre olmadığını fark ettim ve açıldım. Benim sorunum da çevreydi ailem değildi. Daha şanslıydım. Annem azıcık üzüldü babam oralı bile olmadı. Kapanırken de zorlamamışlardı.
Bence sizi bu kadar baskılayan, hakaretler eden insanlardan en azından bir süre uzak durun. Zaten onlar da size kucak açacak gibi değiller. Babanız beni korkuttu açıkçası. Size şiddet gösterebilir. Lütfen canınızı tehlikeye atmayın bayrama gidip