Çıkmaza girmek

Neden ? Aşk gözü kör eden bir şey mi ? Ben onu istemiyor degilimki gayette istiyorum. Sadece zaman konusunda sıkıntı yaşıyorum. Erken olduğunu düşünüyorum o kadar. Sevmediğim halde devam edecek bir insan değilim. Veya bosluktayim vakit gecirmek için onunla takılıyorum desem oda değil. Aynı şeyi söyleyen bir kaç kişi daha olmuş ama benim sıkıntım sevgimle alakali değil. Ben emin olmasam evliligin e sini almam agzima. Beni bu duruma getiren evliligi dusunmemi saglayan o. Benim sikintim evlilik-baskı-zamanla alakali.
O zaman aynen bu cümleleri ona tekrarlayın anlar yada anlamaz o işler nasip...bekler belki beklemez siz icinizdrki sesi dinleyin..ya da sözlenin nisanlanin ailesininde gönlü olsu. Sizde bu süreci agirdan yasayin

Sözlülük veya nişanlılığı düşünür müydünüz??bu süreyide biraz uzun tutabilseniz belki birbirinizi daha iyi tanımak için...ya da bir düzen oturtmak için...belki bu sürede karar verebilirsiniz...

Kisisine göre değişir bazıları evlenmek için can atar. Sen o gruptan değilsin o yüzden ona göre yorum yapacağım. Ben 24 yaşımda evlendim şimdi iki yıllık evliyim bu kadar erken evliliği tavsiye etmiyorum. Biraz hayatını yasa düşüncelerin netlessin sonra düşünürsun ınan 25 inden sonra farklı bakıyorsun hayata.
Bence erkek arkadaşınla konuş ikna et kucuksun daha. Şimdi söz yapayım desen sonra nisan sonra düğün için ısrar edecekler bir yıla evleneceksin. Sonra çocuk diye tutturacaklar bi de çocuk yapacaksın gitti gençlik.

bence çıkmazda olan bir durum yok. yani anlattığınız kadarıyla bir engel yok. sadece siz erken buluyorsunuz sanırım. haklısınız da 21 daha erken gibi gelebilir. ama karşınızda ki kişi 28. valla bilemedim. o_O yerinizde olsam karşımdaki kişiden eminsem ve seviyorsam ufaktan bir adım atardım. birkaç kişi daha söylemiş bende mantıklı buldum o da şu, nişan ya da söz yapıp bir süre de ordan kazanılabilir. sonuçta evlenelim diyince hemen 1 haftaya evlenmezsiniz.

bence çıkmazda olan bir durum yok. yani anlattığınız kadarıyla bir engel yok. sadece siz erken buluyorsunuz sanırım. haklısınız da 21 daha erken gibi gelebilir. ama karşınızda ki kişi 28. valla bilemedim. o_O yerinizde olsam karşımdaki kişiden eminsem ve seviyorsam ufaktan bir adım atardım. birkaç kişi daha söylemiş bende mantıklı buldum o da şu, nişan ya da söz yapıp bir süre de ordan kazanılabilir. sonuçta evlenelim diyince hemen 1 haftaya evlenmezsiniz.
Bi kac ay sonra 3 yıl olacak. Söylediğiniz mantıklı ama söyle de bi durum var şuanda işin içinde aileler olmadığı için bir nebze daha rahatım. Söz nisan yapilabilir evet ama bu sefer de ailelerin baskısı üstüne yuklenecek her şey daha zorlasacak benm için. Yani benm düşüncem şu işime başlarım hayatımı bi nebzede olsa düzene sokarım sonra oturur adam akıllı tarih belirleriz o tarihten 3 5 ay önce de nisan yapilir. Sanırım aileler işin içine girince işler daha da karmaşık hal alıyor. O süreyi kısa tutmak en mantıklisi gibi geliyor bana

Bi kac ay sonra 3 yıl olacak. Söylediğiniz mantıklı ama söyle de bi durum var şuanda işin içinde aileler olmadığı için bir nebze daha rahatım. Söz nisan yapilabilir evet ama bu sefer de ailelerin baskısı üstüne yuklenecek her şey daha zorlasacak benm için. Yani benm düşüncem şu işime başlarım hayatımı bi nebzede olsa düzene sokarım sonra oturur adam akıllı tarih belirleriz o tarihten 3 5 ay önce de nisan yapilir. Sanırım aileler işin içine girince işler daha da karmaşık hal alıyor. O süreyi kısa tutmak en mantıklisi gibi geliyor bana

sizde haklısınız, sevgilinizle daha ciddi bir şekilde konuşmayı deneyin...

Siz de haklısınız, sevgiliniz de.
Uygun bir dille bir daha konuşmaya çalışın kendisiyle. Seviyorsa bekler zaten. Baskıyla olacak şeyler değil bunlar.

Aynı yastayiz ben de yıl sonundaki atamayı bekliyorum atanirsam aileme bi sure destek olup erkek arkadaşımla ciddi adımlar atmak istiyorum bizde de sizinkinin tam tersi.

Samsonn un evliliğe giden b iliski varsa çok beklememek gerek, seven sevdiğini yanında ister yorumuna katiliyorum. Ama hazır hissetmemek bunun dışında, kendine zaman vermelisin

Işin var okulun bitmiş.
Daha ne engelin var ki ?

Kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın. O istemez bu isteri kenara at.

Sen istiyo musun o önemli ?

İstiyosan söz yapın 6,7 ay sonra nişan, 1 yıl sonrada düğün.
23e gelmiş olursun. Tabi 2 yılda büyürüm dersen.

Anne babalar hep daha erken der ama inan bana seni anlayacaklardir tabiki sen istiyorsan evlenmesi...ayrica yasinin evlilikle ne alakasi var anlayamadim? Ne güzel okulun bitmis hersey yoluna giriyor....ayrica icini rahatlaticaksa söyliyim bende 21 yasinda sözlendim ve sözüm,kinam,nikahim ve dügünüm hepsi 6 ay icinde gerceklesti....eger gercekten seviyorsan sevgilini hic bir seyi kendine engel olarak görmemelisin...ne aile ne is,ne para ne baska bir sey cünkü 2 gönül bir araya gelince samanlik seyran olur derler ya aynennnnde cok haklilar......

Canım bunun hazır olmakla alakası yok. Gerçekten çok sevseydin böyle şeyler dusunmezdin gibime geliyor.

Ne alaka? Bir bak bakalim bdv'de kac kisi güya severek evlenip fakat bosandilar. Niye? Cünkü evliligin sorumluluklarini cok fazla kücümsediler, karsidaki insanin nasil bir es oldugunu düsünemediler. Evlilik cok farkli birseydir, ancak dogru zamanda, dogru kisi ile iyi bir evlilik olur.

Ben mesela kac yil esim ile flört etmistim evlenmeden önce. Atiyorum 2inci yilimda evlenseydim cok mutsuz olup bosanirdim, cünkü o yasta, o dönemde bu sorumluluklari tasiyamazdim. Ama bak simdi gayet güzel bir evliligimiz var. :nazar:

Konu sahibine tavsiyem ise sakin evlenme simdi. Senin yaptigin oyalamak degil. Sen bu adami seviyorsun fakat mecbur degilsin evlenmeye. Bu senin hayatin söz konusu ve evlilik büyük bir karar. Baski altinda verilmeyecek bir karar. Eger o bekleyemezse en fazla iliskiden beklentileriniz örtüsmüyor diye ayrilirsiniz. Hersey evlenip, sonrada pisman olmaktan daha iyidir.

Ne alaka? Bir bak bakalim bdv'de kac kisi güya severek evlenip fakat bosandilar. Niye? Cünkü evliligin sorumluluklarini cok fazla kücümsediler, karsidaki insanin nasil bir es oldugunu düsünemediler. Evlilik cok farkli birseydir, ancak dogru zamanda, dogru kisi ile iyi bir evlilik olur.

Ben mesela kac yil esim ile flört etmistim evlenmeden önce. Atiyorum 2inci yilimda evlenseydim cok mutsuz olup bosanirdim, cünkü o yasta, o dönemde bu sorumluluklari tasiyamazdim. Ama bak simdi gayet güzel bir evliligimiz var. :nazar:

Konu sahibine tavsiyem ise sakin evlenme simdi. Senin yaptigin oyalamak degil. Sen bu adami seviyorsun fakat mecbur degilsin evlenmeye. Bu senin hayatin söz konusu ve evlilik büyük bir karar. Baski altinda verilmeyecek bir karar. Eger o bekleyemezse en fazla iliskiden beklentileriniz örtüsmüyor diye ayrilirsiniz. Hersey evlenip, sonrada pisman olmaktan daha iyidir.
Kesinlikle haklısınız. Herkesin düşüncesine saygım var ama sevgi konusunda benim hiç şüphem yok. Hani yalnız kalmayim,vakit geciriyim düşüncesinde olan bir insan değilim. Yalnızlığı çok severim halbuki bazen yanlız kalmaya yer arıyorum. Oyaladigimi düşünme sebebimde onun ailesinin "kız arama" çabalarının büyük etkisi oldu. İşler baya karışmıştı bi ara. Şimdi toparladık birazda olsa. İşe başlayınca adam akıllı bir karar vermek benim için en doğrusu olacak sanırım.

Kesinlikle haklısınız. Herkesin düşüncesine saygım var ama sevgi konusunda benim hiç şüphem yok. Hani yalnız kalmayim,vakit geciriyim düşüncesinde olan bir insan değilim. Yalnızlığı çok severim halbuki bazen yanlız kalmaya yer arıyorum. Oyaladigimi düşünme sebebimde onun ailesinin "kız arama" çabalarının büyük etkisi oldu. İşler baya karışmıştı bi ara. Şimdi toparladık birazda olsa. İşe başlayınca adam akıllı bir karar vermek benim için en doğrusu olacak sanırım.

Son cümleleri tam anlayamadim. Ailesi sen varken erkek arkadasina kiz mi ariyorlarmis? Yoksa sadece herhangi bir kiz olsun, yeterki evlensin kafasindalar mi? Yani onlar mi sevgiline baski kuruyor evlenmek icin? Sevgilin o zaman daha cok baskidan mi, yoksa kendi istediginden mi evlenmek istiyor?

Bencede kendine biraz zaman tani. Ise basla, parani istedigin sekilde harca, biraz bagimsiz olmanin tadini cikar ve karar ver. Yoksa sirf sevgilin üzülmesin diye karar verme.

Bu konuyla ilgili buraya açtığım 3. konu. Demin buna benzer bir konu okudum. Kafam allak bullak 2 gündür. Açmayım dedim ama dayanamadım. Destek verecek akil verecek kimsem yok. Çok kötü hissediyorum kendimi. 21 yaşındayım oda 28. Evlenmek istiyor haklı olarak. Ama ben daha hic hazır hissetmiyorum kendimi. Tek sorun hazir hissetmemek degil aslinda. Ailemde bu kadar erken kabul eder mi bilmiyorum. Evlenmek istiyorum dedigim zaman verecekleri tepkiyi kestiremiyorum bile. Okulum bitti,atandim. Hakli olarak onlarinda beklentileri var benden. Okulum bitti hadi beni evlendirin demek agir olmaz mi ? Tamam onu anliyorum cokta seviyorum. Ama ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Daha duzenim bile yok.Yakın zamanda şehir degisikligide yapmak zorundayim. Onun heyecanini yaşamam gerekirken oturmuş kara kara ne yapacağımı dusunuyorum. Nolur bi akıl verin. Kendimden bile şüphe eder oldum artik oyaliyomuyum diye.Ailesi gitmeden nisan yapalım diyormus birde. Ben daha anneme bile söyleyemedim ki biliyorum bişeyler bekliyorlar. Kaçar gibi ne bu acele demezler mi ? Babamın kabul edeceğinide sanmıyorum. Etse bile çok üzülür tek kiziyim. Seneye yapalım dugunu diyor. Duzenim bi otursun o zaman bakarız duruma diyorum ama bu seferde yine oyaliyomus gibi hissediyorum. Hadi seneye de olmazsa ? Çocugum ben daha hic aklımda yokken nasıl dusunurum evliliği filan ya. Hadi seneye de hazır hissetmezsem o zaman nasıl derim 1 sene daha bekle diye ? Napiyim ben nolur bi akıl verin. Dün biraz konuştum hani oyalamayim seni bitme ihtimalinide düşün filan dedim ama saçma sapan konuşuyor bu seferde iyice çıkmaza goturuyor. Bende bitmesini istemedigimden hemen vazgeciyorum zaten. Ama bu son artık sizinde verdiğiniz akilla daha kararlı durcam karsisinda. Kendinizi benim yerime koyun. Ne yapiyim ben ?
hazir hissetmiyorsan, boyle ciddi bi yola girme tabiki.. senin fikrin de onemli burda, su asamada ailesi istiyor diye nisan takamazsin.. bir de sen belirtmissin hazir olmadigini ve belki olmayacagini.. bunu bilerek devam ediyor, nicin oyalamis olasin, bu onun
tercihi..

X