- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
- #41
Sattı derken lafta mi satmış? Eğer öyleyse alır ama evin tapu su verilmişse noterle hiçbir şey yapamaz
Tapu ve para ile normal br satiş yapmis tapu kayinbabamin uzerine.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sattı derken lafta mi satmış? Eğer öyleyse alır ama evin tapu su verilmişse noterle hiçbir şey yapamaz
Sağlığında kadın eşine evi satmış,ve yine amcanın sağlığında, noter huzurunda satış yapılmış ve tapu babanızın üzerine geçtiyse çok manasız bir dava olmuş. Amcanın akli dengesinin yerinde olmadığını ya da hile ile evin satışının yapıldığını kanıtlayacaklar ki o zaman ancak hak iddia edebilsinler. Eğer bunlar da yoksa nasıl dava açabiliyor ve siz neden kazanacaklar gözüyle bakıyorsunuz ki?
Siz de mağdursunuz kız da, ne olursa olsun mirastan hakkı var, bu hakkı en başından beri yok sayılmış, hukuken de vicdanen de hakkı olanı istiyor, bunda ayıp yok, öte yandan siz de mağdursunuz çünkü evi siz satın almamışsınız, kayınpederinizle amcanız arasında olan bir mesele.Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin.. evet pay istiyor bu payda %80... amca zamaninda paraya sıkıştm diyip satmak istemis evi zaten.
Aslinda mal kaciran biraz amca oluyo bizimkilerde madur. Işte arastirmadan yapilmasi dogru degil bu durumda mahkemede haksiz durumda oluyoruz. Ben o kiza da cok aciyorum her ne kadar hayirsiz bir evlat olmussada bu onu payindan mahrum etmemeli. Bu durumda madur olanda biz oluyoruz..
Siz de mağdursunuz kız da, ne olursa olsun mirastan hakkı var, bu hakkı en başından beri yok sayılmış, hukuken de vicdanen de hakkı olanı istiyor, bunda ayıp yok, öte yandan siz de mağdursunuz çünkü evi siz satın almamışsınız, kayınpederinizle amcanız arasında olan bir mesele.
Kız yine de uzlaşmacı aslında çünkü istese tapu iptaline götürürdü mahkemeyi ve bunun için önünde hiçbir engel de yok, sizlerle bu konuyu konuşmak istemiyorsa babasıyla amcasına kızgınlığındadır, sizin de bir suçunuz yok lakin bir de onun cephesinden bakmak lazım, annesinden bir ev var, anne evi eşine devrediyor, eş de kızının miras hakkını yok sayıp evi satıyor, satın alan da kızın öz amcası, siz demez misiniz? Amca babam beni ve hakkımı yok saydı ama sen neden o evi aldın, beni niye düşünmedin ya da bana niye haber verilmedi diye, ben olsam derim, üzücü bir durum, kız hakkı için babası ve amcasıyla davalık, siz sizin sandığınız evden çıkmak zorunda kalabilirsiniz, keşke bu gibi durumlar yaşanmaması için evi devrederken miras hukukuna hakim bir avukata danışsalarmış.
İki alt mesajda Munenin yazdıkları çok mantıklı o kadar bilgim yokTapu ve para ile normal br satiş yapmis tapu kayinbabamin uzerine.
İki alt mesajda Munenin yazdıkları çok mantıklı o kadar bilgim yok
Biraz aceleye getirmis amca işi. Belkide o niyette yaptilar kimsenin içini bilemem sadece tek bildigim kayinbabamin bilmiyordum demesi.. amca cunku parayi kizina da gonderecegini soylemiş. Kandirilmiş geldi bana kayinbabam... cunku amcayi aramis anlatmis durumu o da almasaydin evi o zaman arastirsaydin demis. Ben tabiki kiz hakkini alsin diyorum almasin degil ama oz babasindan alsin.. parayi alan o sonucta..
Bu arada soyle bir durum var.. Mune yazdiklarina gore eger miras kacirma varsa..
Kayinbabamin isyeri kiralik aylik odeme yapiyor ama esime devretme durumu var. Kayinbabamin vefati durumunda( allah korusun) esimin diger kardesi dava acabilirmi ??? Sonucta isyeri kiralik esimin uzerine geciyor yine de hak talep edebilirmi bu isyerinde benimde hakkim var diye ?
Yazdığınız ilk paragrafı yorumlayayım, TC anayasası diyor ki vatandaşlar kanunları bilmekle yükümlüdür, tabii ki aslında tüm kanunları bilmemize imkan yok, biz sade vatandaşız sonuçta ama bir nedenden hakim karşısına çıkmamız gerektiğinde bilmiyorum dememizin bir hükmü olmuyor, kanunları bilmelisin, bilmediklerini kanun adamlarına sorup danışmalısın diyor hakim, o yüzden kayınpederinizin bilmemesinin kanunda karşılığı da kabulü de yok ne yazık ki
İşyeri kiralık derken tapu kayınpederinizin üzerine değilse sorun yok, miras taşınır taşınmaz murisin üzerine tapu kaydı olan mallar için geçerlidir, ev, araba, arsa, banka da para gibi.
Tapusu başkasının üzerine kayıtlı dükkanı işleten kayınpeder oğluna işletme devrini verince bu miras hukukuna girmiyor, ben miras hukuku üzerine epey araştırma yapmak zorunda kaldım bazı özel nedenlerden, o yüzden az çok hakimim bu konulara, misal anne ya da baba sağlığında mirasçı olan çocuklarından miras hakkından feragat ettiğine dair noter belgesi alırsa, bu belge feragat edeni bağlayıcı ama feragat edenin alt soyunu bağlayıcı değil, reddi mirasta aynı şekilde, özetle ben miras hakkımdan feragat etsem ya da reddi miras yapsam hiçbir hak talep edemiyorum ama benim çocuklarım benim ölümüm halinde reddettiğim miras için dava açabiliyor, aklınız da olsun.
Kız bunu biraz onur meselesi yapmış, altında babasına ve kayınpederinize olan kızgınlığı var bana kalırsa, kayınpederiniz iyi niyet gösteriyor kabul ama neden kimse zamanında beni haberdar etmedi, neden hakkım olan ev bana sorulmadan satıldı kısmı kızı kızdırıyor, bir hışımla açmıştır davayı zaten, zira maalesef sizin için demiyorum ama genelde bu tip miras davalarında taşınır taşınmaz malların devri çoğunlukla akraba arasında oluyor, kız kısmına ne gerek miras hakkı mantığıyla, çoğu muris muavazaası ve tenkis davaları kız çocukları tarafından açılan davalar ne yazık ki.Kesinlikle katiliyorum ama disardan bakilinca ve az cok hukuk bilgisi varsa amcayla babam mal kacirmis gbi olluyorlar...
Biz aradik konuştuk ev 100 milyara alindi 40 milyar masraf yapildi. Şuan evin degeri 160-170 milyar.. Sorduk ne kadar istiyorsun diye avukatimla gorusun dedi. Avukati da %80 diyor.
Esimde dedik ki bize 40-50 bin versin komple evi verelim kendisine dei. Kabul etmedi..
Buda kayinbabamin iyi niyetini gostermezmi ?
Verdigin aydinlatici bilgilerden dolayi tesekkur ederim :)
Isyeri konusuna gelince işyeri kiralik kayinbabamin uzerine vergi levhasi vs vs. Bunu ogrendigim iyi oldu. Esime daha saglikli bilgi verebilirim. Zamaninda bu amca o isyerinden hak istemiş. Ve hicbirsey yapamamiş...
Kayinbabama da ders olur bu bundan sonra arastirmadan iş yapmaz oyleyse.. bizde insallah bu konuyu cozer kendi yolumuza bakariz.. bu arada bu miras olaylari hep itici gelmistir bana :) allah kimseyi dusurmesin bu davalara.. cunku cok zor surecler. Tekrar tesekkur ediyorum beni cok iyi aydinlattiniz.
Kız bunu biraz onur meselesi yapmış, altında babasına ve kayınpederinize olan kızgınlığı var bana kalırsa, kayınpederiniz iyi niyet gösteriyor kabul ama neden kimse zamanında beni haberdar etmedi, neden hakkım olan ev bana sorulmadan satıldı kısmı kızı kızdırıyor, bir hışımla açmıştır davayı zaten, zira maalesef sizin için demiyorum ama genelde bu tip miras davalarında taşınır taşınmaz malların devri çoğunlukla akraba arasında oluyor, kız kısmına ne gerek miras hakkı mantığıyla, çoğu muris muavazaası ve tenkis davaları kız çocukları tarafından açılan davalar ne yazık ki.
Aslinda o olay biraz karisik Mune
Ama ne olur ne olmaz diye burada yazmak istemiyorum ifşa flaan olurum sonucta o kadini ben tanimiyorum belki konularima yorum yapiyor. :)
Aynen kiz oyle gordugu icin dava acti.. seneler oldu davayi acali ama bi karara baglanamadi..
Bu tip davalar uzun süreçli oluyor, asliye hukuk mahkemeleri bakar bu gibi davalara, asliye hukuk görev tanımı bakımından geniş bir yelpazeye sahip olduğundan ellerinde epeyce dava oluyor, e o arada miras ve mirasçıların tespiti, tapu kaydı, bilirkişi atama, değer bedel araştırması vs vs derken yıllar geçebiliyor.
Her iki taraf içinde yıpratıcı, şimdi yanlış okumadıysam dava yargıtayda, Yargıtaydan gelmesi de uzun zaman alabilir, ki miras hukuku açısından ele alınca davayı alması olağan, umarım mahkeme kanalıyla satışına karar verilmez, bu hem sizin hem kız açısından tam bir mağduriyet demek zira mahkeme kanalıyla satışta evler belediye rayiç bedeli üzerinden satışa çıkar, şimdi 160 bin eder dediğiniz evin belediye rayici 40 bin civarlarıdır, satış 3 kademe de yapılır, ilk satışa çıktığında 40 binse, ikinci de 30 bin civarlarına düşer, yani yok pahasına gidiyor maalesef.
Evet zaten o yuzden kizda bizde magdur olmayalim diye teklifte bulunduk kabul etmedi. Defalarca kez konustu esim. Yanaşmadi. Sonra sen bilirsin dedi gorusmeyi kesti. Mahkeme yoluyla satilirsa kizda magdur olacak acaba bunu bilmiyormu ?
Ayrica mahkeme sonucuna gore anladigim kadariyla evin satisindan bahsedilmiyordu. Amcaya 7bin kusur kayinbabama 4bin kusur ceza gibi birsey yaziyordu..
Zaten ev satilamiyo tedbir konulmuş..
Avukatta bunu yargitaya gondermiss.
Bilgide vermiyor
Insaah mahkeme yoluyla satilmaz ev. Yoksa zarar buyuk olacak..
Kızın avukatı onu bilgilendirmiştir ama bazen Yargıtaydan sürpriz kararlar da çıkabiliyor, yargıtayın benzer dava kararlarına bakmak lazım, aslında nette emsal kararlar vardır mutlaka ama iyi araştırmak lazım, avukatlarda emsal dava ve kararlar üzerinden yürütür davayı, siz sizin avukata iyice sorun, yanıtlamama gibi bir lüksü yok, miras hukukuna hayizse emsal kararlardan fikir yürütür dava sonucuyla ilgili, zaten ya A şıkkı ya B şıkkıdır, başka şıkkı olmaz bu gibi davaların.
Sizin avukat beni okusa kışalar hemen :))) ben dava durumlarında hemen emsal davaları inceleyip kararları okuyorum, öyle çıkıyorum avukatın karşısına