• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikmaz sokaklar.

iki kere geldiyse pürüz olabilir.Yinede onaylanmış iyi bir avukat lazım ilgilenecek

Bende soyledim avukati degistirelim dedim. Adama birton para odemiş. Simdi durumuda biraz kotulesti o yuzden bekleyelim baakalim ne cikacak diyor. Mahkemeden bilir kisilerde geldiler eve baktilar. Bide kizlar bu ev 100 e alindiysa 40 milyar masraf yapildi.. herseyi kendim yaptirdim hatta yaptiriyordukta hala. Ama simdi ne heves kaldi ne de baska bisey heran ne olur ne olmaz diye civi bile cakamiyorum..

Mirastan pay kaçırma ise kız kendi babasını dava edecekti.Annemden kalan malı sattı diye.Size niye dava açıyorki? Bu biraz baba kız arasında danışıklı dövüş gibi duruyor farkında mısınız?Sizde böyle söyleyip itiraz edin.Zamanında parayı aldılar baba kız harcadılar şimdi tekrar istiyorlar diye.

Sanirim hem amca hemde kayibbabam davali..

Amcanin ise umrunda degil. Yani sonucta bir ceza cikarsa amcaya cikar degilmi ?

Mesela mahkeme karar verebilir. Amcanin 50 bin ya da her ne kadarsa kizina odeme yapmasina..

Sanirim hem amca hemde kayibbabam davali..

Amcanin ise umrunda degil. Yani sonucta bir ceza cikarsa amcaya cikar degilmi ?

Mesela mahkeme karar verebilir. Amcanin 50 bin ya da her ne kadarsa kizina odeme yapmasina..
Valla avukat arkadaşlar tabiki iyi bilir ama mal kaçırma davası açılmışsa malı kaçıran kişi amca yani kızın babası. öyleyse kız babasınada dava açmalı mantık olarak. sizin baba evi yasal yoldan almış ve tapu şuan üzerinde ama adam ölmüş mal dogal olarak kendi mirasçılarına geçmiş. ben çok bişey elde edeceğini sanmıyorum.tek tavsiyem evden çıkmayın.

Valla avukat arkadaşlar tabiki iyi bilir ama mal kaçırma davası açılmışsa malı kaçıran kişi amca yani kızın babası. öyleyse kız babasınada dava açmalı mantık olarak. sizin baba evi yasal yoldan almış ve tapu şuan üzerinde ama adam ölmüş mal dogal olarak kendi mirasçılarına geçmiş. ben çok bişey elde edeceğini sanmıyorum.tek tavsiyem evden çıkmayın.

Insallah oyle olur ya dusunmektwn kafayi yedim ne yapacaz nerden ev bulacaz nereye gecelim. Tup bebek ne zaman olsun falan diye strese girdim insallah bisey cikmazzz... cok tesekkurler

Insallah oyle olur ya dusunmektwn kafayi yedim ne yapacaz nerden ev bulacaz nereye gecelim. Tup bebek ne zaman olsun falan diye strese girdim insallah bisey cikmazzz... cok tesekkurler
Herşey olacağına varır arkadaşım üzme kendini.onlar bence haksızlık yapıyorlar çunku evi zamanında satmışlar kız bu durumu biliyor.hatta parasını babası ona göndermiş dedin. sen kendi tedavine odaklan kendini düşün.herşey ve herkes layığını bulur.yanlış hesap bağdattan dönermiş.takma sen kafaya boşver.

Peki bir insan neyine guvenip dava acar ? Evin %80ini ister ? Yani ben bunu anlamiyorum iste demekki guvendigi bisey var. Bu arada mahkeme kagidinda esimin yengesinin evi verirken bilincinin kapali oldugunu falan yazdirmislar
Daha neler yok artık hiç bir noter böyle bir iş yapmaz diyelim ki bilinci kapalı imza atamaz parmak izi alınmıştır (ki hic yapilamaz yasal degil ) bu durumda iki şahit huzurunda o işlem yapılmıştır o sahitleri çağırır mahkeme yengenin evrakina bakmak gerek şahitlerde evet bilinci kapalıydımi diyecek kendileride ceza alır netice olarak bundan bişey çıkmaz rahat ol

Herşey olacağına varır arkadaşım üzme kendini.onlar bence haksızlık yapıyorlar çunku evi zamanında satmışlar kız bu durumu biliyor.hatta parasını babası ona göndermiş dedin. sen kendi tedavine odaklan kendini düşün.herşey ve herkes layığını bulur.yanlış hesap bağdattan dönermiş.takma sen kafaya boşver.

Cnm evet haklisin evde hic gozum yok ama onun yaptigida cok sacma. Davayi babasi evi uzerine gecirdiginde de acabilirdi. Mahkemede evi elimizden alacak hali yok.

Daha neler yok artık hiç bir noter böyle bir iş yapmaz diyelim ki bilinci kapalı imza atamaz parmak izi alınmıştır (ki hic yapilamaz yasal degil ) bu durumda iki şahit huzurunda o işlem yapılmıştır o sahitleri çağırır mahkeme yengenin evrakina bakmak gerek şahitlerde evet bilinci kapalıydımi diyecek kendileride ceza alır netice olarak bundan bişey çıkmaz rahat ol

Onlar bilincinin kapali oldugunu soyluyorlar. Simdi ben tanimiyorum ve ben sahit olmadim.. bizimkilerde binci acikti hatta noterle konuştular. Hatta ve hatta imza atti diyorlar. Zaten ifadeleride bu yonde. Ama bu devir islemi yapilirken kadin burda degildi. Bilincinin kapali oldugunu nerden bilicekki cok sacma

Onlar bilincinin kapali oldugunu soyluyorlar. Simdi ben tanimiyorum ve ben sahit olmadim.. bizimkilerde binci acikti hatta noterle konuştular. Hatta ve hatta imza atti diyorlar. Zaten ifadeleride bu yonde. Ama bu devir islemi yapilirken kadin burda degildi. Bilincinin kapali oldugunu nerden bilicekki cok sacma
Geçecekler onu bir bardak soğuk su icsinler noter gelmiş konuşmuş kadın imza atmış daha ne ya tutarsa demiş kızı

Zaten mahkeme bir karar verecek olsa önce noteri dinler davaya tanık olarak, Adalet bakanlığına bağlı devletin en güvenilir kuruluşudur noter hiçbir noter bu toplara girmez doğrusu neyse onu yapar sen kafanı yorma bebeğine odaklan :)

Zaten mahkeme bir karar verecek olsa önce noteri dinler davaya tanık olarak, Adalet bakanlığına bağlı devletin en güvenilir kuruluşudur noter hiçbir noter bu toplara girmez doğrusu neyse onu yapar sen kafanı yorma bebeğine odaklan :)

Cnm en son ki kararda anladigim kadariyla kayinbaba 4 milyar amcaya da 7 kusur milyar ceza mi ne yaziyordu. Belki de sorun boyle halledilir.

Esimde tam babsiyla konuscakti evden cikiyoruz diye iyiki konuşmamiş

Şu sekildeymiş. Mirastan pay kacirma olarak geciyormuş yani davayi oyle acmis. Babasi mirastan pay kacirmiş...

Ayrica yenge olunce evin %20 si kocasinin % 80i de kizinin olurmus oyle aciklama yapmiş esime..

Yapılan açıklama doğru, açılan dava muris muavazaası, kuzen ölen annesine ve babasına karşı dava açmış, yenge sağlığında tapuyu eşine devrettiği için yasalara göre kızını miras hakkından mahrum etmiş ve miras kaçırmış sayılıyor, bu gibi durumlarda miras hakkından mahrum edilen tapu devir iptali ya da mirastan hakkına düşen pay kadarı talep etme hakkına sahiptir, anladığım kadarıyla kuzen tapu iptaline gitmemiş, eğer gitseydi yengenin sağlığında kocasının üzerine yaptığı devir işlemini de bozardı, bunun yerine evin mirasçısı olarak hissesine düşen pay oranında nakit talebinde bulunuyor, oturduğunuz semtteki evlerin rayiç bedelleri üzerine tespit için bilirkişi atanmıştır, evin konumu metrekaresi civardaki evler üzerinden ortalama bir fiyat biçilmiştir.

Kuzen kanunen haklı, kanunlar onun yanında, siz bilmeden mağdur olmuşsunuz, umarım uzlaşı sağlanır.

Yapılan açıklama doğru, açılan dava muris muavazaası, kuzen ölen annesine ve babasına karşı dava açmış, yenge sağlığında tapuyu eşine devrettiği için yasalara göre kızını miras hakkından mahrum etmiş ve miras kaçırmış sayılıyor, bu gibi durumlarda miras hakkından mahrum edilen tapu devir iptali ya da mirastan hakkına düşen pay kadarı talep etme hakkına sahiptir, anladığım kadarıyla kuzen tapu iptaline gitmemiş, eğer gitseydi yengenin sağlığında kocasının üzerine yaptığı devir işlemini de bozardı, bunun yerine evin mirasçısı olarak hissesine düşen pay oranında nakit talebinde bulunuyor, oturduğunuz semtteki evlerin rayiç bedelleri üzerine tespit için bilirkişi atanmıştır, evin konumu metrekaresi civardaki evler üzerinden ortalama bir fiyat biçilmiştir.

Kuzen kanunen haklı, kanunlar onun yanında, siz bilmeden mağdur olmuşsunuz, umarım uzlaşı sağlanır.

ama mune evi satmışlar ve parayıda afiyetle yemişler..
adam evi konu sahibesinin kp re değilde tanımadığı birine de satmış olabilirdi.
bu durumda kuzen ile babası arasındaki mesele bu babasının ödemesi gerekmez mi?

ama mune evi satmışlar ve parayıda afiyetle yemişler..
adam evi konu sahibesinin kp re değilde tanımadığı birine de satmış olabilirdi.
bu durumda kuzen ile babası arasındaki mesele bu babasının ödemesi gerekmez mi?

Hayatım,
yasa evi satan babandı demez, hakim miras hukukuna göre değerlendirme yapar, açılan dava evi kimin devraldığı, kimin satıp para aldığından ziyade mirasta saklı payı olan ve mağdur edilen tarafın haklarına bakar.

Miras hakkı olan kişi bu gibi durumlarda Muris muavazaası veya Tenkis davası açabilir, kuzen büyük ihtimalle babamla amcam işbirliği yapıp miras hakkımı kaçırdılar iddiasında bulunmuştur, çünkü evi satan babası satın alan amcası, sonuçta konu sahibesinin kayınpederi o kızın öz amcası, objektif bakacak olursak yeğenin miras hakkını almış, yeğeninin yasal haklarını gözetmemiş, aynı durumda olsak değil amca yedi sülaleyi dava ederiz, ev kızın annesine aitmiş zira, sağlığında araları kötüdür o başka, yasalar ona da bakmaz, mirasçı mısın değil misin saklı payın gasp edilmiş mi edilmemiş mi ona bakar, konu sahibesi yanlış anlamasın ama evi devralan kızın öz amcası vicdanen ayıp etmiş, konuda geçen kişilerden mağdur durumunda olan kişiler kuzen, konu sahibesi ve konu sahibesinin eşi, diğerleri mağduriyet yaratan kişiler.

Iyi geceler kizlar...

Zamaninda esimin yengesi olmeden once noter huzurunda evi kocasina vermis yani esimin amcasina. Esimin amcasinin da bir kizi var. Yenge oldukten sonra amca kişisi evi satmak istemis. Kaynbabamda ev baskasina gitmesin diye evi almiş evin degeri ornek veriyorum 50 ise 40 vermis Neyse bu eve evlenince biz oturduk dogal olarak..

Sonra yengenin ve amcanin kizi kayinbabama dava acti. Evin %80ini istiyor...

Bu durumda biz ev falan bakmaya basladik cunku cikmak zorundayiz mahkeme karari bekleniyor.. sizce ne gibi bir karar cikabilir ?

Bu arada kuzen kişisi hicbir sekilde anlasmaya varmiyor. Avukatimla gorusun diyor avukatta mahkeme kararini beklicez diyo..

Avukatlarimiz var ama hicbir ise yaramiyor soruyoruz karari bekleyelim diyo o kadar para verildi baska avukata da veremiyoruz..

Bu miras davalarindan da hic anlamam.

Ben tup bebek yaptircam bikac aya esime cikalim simdiden dedim. Karari bekleyelim diyor. Tup bebegi de ona gore erteleriz ya da yaptiririz sen bisey yapmassin diyor. Ama gun gectikce geriliyorum. Ev bulma tasinma gozumde buyudukce buyuyor.

Kizlar sizin basiniza boyle bisey geldimi aylardir internetten bakiyorum baska avukatlara soruyorum ama yok cvp yok. Bende kendimi ona gore ayarlamak istiyorum.. belirsizlik cok kotu birsey..
Sattı derken lafta mi satmış? Eğer öyleyse alır ama evin tapu su verilmişse noterle hiçbir şey yapamaz

Sağlığında kadın eşine evi satmış,ve yine amcanın sağlığında, noter huzurunda satış yapılmış ve tapu babanızın üzerine geçtiyse çok manasız bir dava olmuş. Amcanın akli dengesinin yerinde olmadığını ya da hile ile evin satışının yapıldığını kanıtlayacaklar ki o zaman ancak hak iddia edebilsinler. Eğer bunlar da yoksa nasıl dava açabiliyor ve siz neden kazanacaklar gözüyle bakıyorsunuz ki?

Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin.. evet pay istiyor bu payda %80... amca zamaninda paraya sıkıştm diyip satmak istemis evi zaten.

Aslinda mal kaciran biraz amca oluyo bizimkilerde madur. Işte arastirmadan yapilmasi dogru degil bu durumda mahkemede haksiz durumda oluyoruz. Ben o kiza da cok aciyorum her ne kadar hayirsiz bir evlat olmussada bu onu payindan mahrum etmemeli. Bu durumda madur olanda biz oluyoruz..

Hayatım,
yasa evi satan babandı demez, hakim miras hukukuna göre değerlendirme yapar, açılan dava evi kimin devraldığı, kimin satıp para aldığından ziyade mirasta saklı payı olan ve mağdur edilen tarafın haklarına bakar.

Miras hakkı olan kişi bu gibi durumlarda Muris muavazaası veya Tenkis davası açabilir, kuzen büyük ihtimalle babamla amcam işbirliği yapıp miras hakkımı kaçırdılar iddiasında bulunmuştur, çünkü evi satan babası satın alan amcası, sonuçta konu sahibesinin kayınpederi o kızın öz amcası, objektif bakacak olursak yeğenin miras hakkını almış, yeğeninin yasal haklarını gözetmemiş, aynı durumda olsak değil amca yedi sülaleyi dava ederiz, ev kızın annesine aitmiş zira, sağlığında araları kötüdür o başka, yasalar ona da bakmaz, mirasçı mısın değil misin saklı payın gasp edilmiş mi edilmemiş mi ona bakar, konu sahibesi yanlış anlamasın ama evi devralan kızın öz amcası vicdanen ayıp etmiş, konuda geçen kişilerden mağdur durumunda olan kişiler kuzen, konu sahibesi ve konu sahibesinin eşi, diğerleri mağduriyet yaratan kişiler.

Biraz aceleye getirmis amca işi. Belkide o niyette yaptilar kimsenin içini bilemem sadece tek bildigim kayinbabamin bilmiyordum demesi.. amca cunku parayi kizina da gonderecegini soylemiş. Kandirilmiş geldi bana kayinbabam... cunku amcayi aramis anlatmis durumu o da almasaydin evi o zaman arastirsaydin demis. Ben tabiki kiz hakkini alsin diyorum almasin degil ama oz babasindan alsin.. parayi alan o sonucta..

Bu arada soyle bir durum var.. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. yazdiklarina gore eger miras kacirma varsa..

Kayinbabamin isyeri kiralik aylik odeme yapiyor ama esime devretme durumu var. Kayinbabamin vefati durumunda( allah korusun) esimin diger kardesi dava acabilirmi ??? Sonucta isyeri kiralik esimin uzerine geciyor yine de hak talep edebilirmi bu isyerinde benimde hakkim var diye ?

Back