• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikmaz sokaklar.

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Iyi geceler kizlar...

Zamaninda esimin yengesi olmeden once noter huzurunda evi kocasina vermis yani esimin amcasina. Esimin amcasinin da bir kizi var. Yenge oldukten sonra amca kişisi evi satmak istemis. Kaynbabamda ev baskasina gitmesin diye evi almiş evin degeri ornek veriyorum 50 ise 40 vermis Neyse bu eve evlenince biz oturduk dogal olarak..

Sonra yengenin ve amcanin kizi kayinbabama dava acti. Evin %80ini istiyor...

Bu durumda biz ev falan bakmaya basladik cunku cikmak zorundayiz mahkeme karari bekleniyor.. sizce ne gibi bir karar cikabilir ?

Bu arada kuzen kişisi hicbir sekilde anlasmaya varmiyor. Avukatimla gorusun diyor avukatta mahkeme kararini beklicez diyo..

Avukatlarimiz var ama hicbir ise yaramiyor soruyoruz karari bekleyelim diyo o kadar para verildi baska avukata da veremiyoruz..

Bu miras davalarindan da hic anlamam.

Ben tup bebek yaptircam bikac aya esime cikalim simdiden dedim. Karari bekleyelim diyor. Tup bebegi de ona gore erteleriz ya da yaptiririz sen bisey yapmassin diyor. Ama gun gectikce geriliyorum. Ev bulma tasinma gozumde buyudukce buyuyor.

Kizlar sizin basiniza boyle bisey geldimi aylardir internetten bakiyorum baska avukatlara soruyorum ama yok cvp yok. Bende kendimi ona gore ayarlamak istiyorum.. belirsizlik cok kotu birsey..

KP iniz evi aldıktan sonra tapuyu üstüne geçirttmiş mi? Evin tapusu kimin üstünde?Yani tapu dairesinde satış işlemi yapılıp ev resmi olarak kayınpederinizin üstüne geçmiş mi?

3 defa okudum
Yenge yazsaydın en baştan

Yok algılarım kapalı, muktedir değilim anlamaya

Ama miras olunca ilgimi çekti.

Özetleyen olursa, memnun oluru

Iyi geceler kizlar...

Zamaninda esimin yengesi olmeden once noter huzurunda evi kocasina vermis yani esimin amcasina. Esimin amcasinin da bir kizi var. Yenge oldukten sonra amca kişisi evi satmak istemis. Kaynbabamda ev baskasina gitmesin diye evi almiş evin degeri ornek veriyorum 50 ise 40 vermis Neyse bu eve evlenince biz oturduk dogal olarak..

Sonra yengenin ve amcanin kizi kayinbabama dava acti. Evin %80ini istiyor...

Bu durumda biz ev falan bakmaya basladik cunku cikmak zorundayiz mahkeme karari bekleniyor.. sizce ne gibi bir karar cikabilir ?

Bu arada kuzen kişisi hicbir sekilde anlasmaya varmiyor. Avukatimla gorusun diyor avukatta mahkeme kararini beklicez diyo..

Avukatlarimiz var ama hicbir ise yaramiyor soruyoruz karari bekleyelim diyo o kadar para verildi baska avukata da veremiyoruz..

Bu miras davalarindan da hic anlamam.

Ben tup bebek yaptircam bikac aya esime cikalim simdiden dedim. Karari bekleyelim diyor. Tup bebegi de ona gore erteleriz ya da yaptiririz sen bisey yapmassin diyor. Ama gun gectikce geriliyorum. Ev bulma tasinma gozumde buyudukce buyuyor.

Kizlar sizin basiniza boyle bisey geldimi aylardir internetten bakiyorum baska avukatlara soruyorum ama yok cvp yok. Bende kendimi ona gore ayarlamak istiyorum.. belirsizlik cok kotu birsey..
Bence bisey olmaz ama sizin avukat ne diyor?

Evet cnim parasi da verilmiş.. hatta amca kisisi kizina da o paradan para yollamis
elbette parası verilmiştir.yani tapuda dairesinde para karşılığı evin satışı yapılmış ve TAPU sizin kayınpederinizin üstüne geçmiş mi? Eğer tapu sizin kayınpederin üstüneyse hiç bişey yapamazlar.Çünkü resmi bir satış işlemi var.Değeri 50 ama 40 a mı satmış.Olsun. Kardeşler fiyat olarak buna anlaşmışlar,karşı taraf zamanında kabul etmiş parayı almış yıllar sonra dava açıyor.Bunu yiyecek hakim yoktur.Herşey yasal yoldan yapılmış.Çıkmayın evinizden.

evin tapusu kayınpederinizin üstündeyse ne yapabilirki hiçbişi.

Peki bir insan neyine guvenip dava acar ? Evin %80ini ister ? Yani ben bunu anlamiyorum iste demekki guvendigi bisey var. Bu arada mahkeme kagidinda esimin yengesinin evi verirken bilincinin kapali oldugunu falan yazdirmislar

elbette parası verilmiştir.yani tapuda dairesinde para karşılığı evin satışı yapılmış ve TAPU sizin kayınpederinizin üstüne geçmiş mi? Eğer tapu sizin kayınpederin üstüneyse hiç bişey yapamazlar.Çünkü resmi bir satış işlemi var.Değeri 50 ama 40 a mı satmış.Olsun. Kardeşler fiyat olarak buna anlaşmışlar,karşı taraf zamanında kabul etmiş parayı almış yıllar sonra dava açıyor.Bunu yiyecek hakim yoktur.Herşey yasal yoldan yapılmış.Çıkmayın evinizden.

Evet satis yapilmis suan kayinbabamin uzerine ev.. hersey resmi yapilmiş. Ama ev kayinbabama satildiktan 6 ay icinde acmis davayi... Kynbabam bize soylemedi daha dogrusu kendi halletmek bizi uzmek istememiş. Ama suan karar yargitaydaymiş. Heran haber gelebilirmiş.

Hangi kafayla dava açtıklarını anlamadım ben. Başka bişey mi var tehditle satın alma vs gibi

Noter iki kere gelmiş uzerine bastira bastira sormuş yengeside imza atmis..

Zaten küslermis yillardir gorusmuyormis anne ve babasiyla...

Kendileri zorla oldugunu dusunuyorlar veya daha cok para istedikleri icin boyle yapiyorlar

Peki bir insan neyine guvenip dava acar ? Evin %80ini ister ? Yani ben bunu anlamiyorum iste demekki guvendigi bisey var. Bu arada mahkeme kagidinda esimin yengesinin evi verirken bilincinin kapali oldugunu falan yazdirmislar
iyide yenge evi verirken bilinci kapalı olsa bile verdiği kişi kendi eşi.zaten kadın ölünce nikahtan dolayı ev amcaya kalacaktı. Evi sizin kayınpedere satan yenge değilki amca.Bunlar ya tutarsa diye dava açmışlar ve %80 istiyorlar neye istinaden %80? haksız satış var deseler tamamını isterler.

Belli bir yaşta noter onaylı sağlık raporu isteniyor zaten.Demekki yaşı uygunmuş satmaya.Satılırken itiraz etseymiş satılmış tapusu alınmış iş bitmiş.İspatlaması gerek ama neden itiraz etmedi ozaman.Bence birşey olmaz ama sen davayı boş bırakma takip et avukatlara da güven olmaz.

Böyle saçma şey hiç duymadım.
Sattığı evde hak iddia etmek de ne ola?
Ve neden %80?
Hukuki boyutunu bilemicem ama bişey çıkmaz gibi buradan.
Çok aşırı saçma bir iddia yani

iyide yenge evi verirken bilinci kapalı olsa bile verdiği kişi kendi eşi.zaten kadın ölünce nikahtan dolayı ev amcaya kalacaktı. Evi sizin kayınpedere satan yenge değilki amca.Bunlar ya tutarsa diye dava açmışlar ve %80 istiyorlar neye istinaden %80? haksız satış var deseler tamamını isterler.

Şu sekildeymiş. Mirastan pay kacirma olarak geciyormuş yani davayi oyle acmis. Babasi mirastan pay kacirmiş...

Ayrica yenge olunce evin %20 si kocasinin % 80i de kizinin olurmus oyle aciklama yapmiş esime..

Belli bir yaşta noter onaylı sağlık raporu isteniyor zaten.Demekki yaşı uygunmuş satmaya.Satılırken itiraz etseymiş satılmış tapusu alınmış iş bitmiş.İspatlaması gerek ama neden itiraz etmedi ozaman.Bence birşey olmaz ama sen davayı boş bırakma takip et avukatlara da güven olmaz.

Canim keske daha once mudahele etseydim direk noteri bulur sahit olarak gostertirdim. Cunku adam iki kere gelmiş ilkinde emin olamamis ikicisinde olmuş.

Böyle saçma şey hiç duymadım.
Sattığı evde hak iddia etmek de ne ola?
Ve neden %80?
Hukuki boyutunu bilemicem ama bişey çıkmaz gibi buradan.
Çok aşırı saçma bir iddia yani

Iste kayinbabam da onemsememis bosuna dava acmis gibisinden. Sonra bir karar gelmis avukat direk o karari yargitaya gondermiş. Karari okudugumda hicbir sey anlamadim avukata sorduk bisey yok dedi.. ee o zmaan neden yargitaya gonderdin karari ?? Hicbirsey anlamadim. Ben sandim ki hani 10 -20 milyar istiyor verirler dava kapanir. Ama kadin neyine guvenip 80 pay istiyor hic anlamadm.

Şu sekildeymiş. Mirastan pay kacirma olarak geciyormuş yani davayi oyle acmis. Babasi mirastan pay kacirmiş...

Ayrica yenge olunce evin %20 si kocasinin % 80i de kizinin olurmus oyle aciklama yapmiş esime..
Mirastan pay kaçırma ise kız kendi babasını dava edecekti.Annemden kalan malı sattı diye.Size niye dava açıyorki? Bu biraz baba kız arasında danışıklı dövüş gibi duruyor farkında mısınız?Sizde böyle söyleyip itiraz edin.Zamanında parayı aldılar baba kız harcadılar şimdi tekrar istiyorlar diye.

Back