• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cikmaz sokak

Bu cok ilginc.. allah kimsenin basina vermesin diyorum çünkü gercekten zor.
Aileniz bastan beri biliyormus. Araci ile olmus. Herhangi birini kolundan tutup getirmemissiniz.
Bu iste bir gariplik var. Sonradan acaba bir seyle mi duyfular. Ilk arastird8gniz bilgiler gercekten yanlis miydi ki

Evet bildigi seyleri sorun etti sonradan. Ilk fotografini gordugumden beri istemiyorum falan dedi sonrasinda olur olmaz seyler duydugunu soylemeye basladi. Ispat edebildik hepsini. Diplomasi yok calismiyor dedi. Hani en basitinden bunlarla basladi sonra ta nerelere bagladi. Kimden duydugunu soylemiyor ve bence zaten duydugu kimse yok..

O kadar üzüldüm ki durumuna
Hele annenin uykunda gelip sana vurmasına
Ben de anneyim ,küçük de olsa br kızım var.Böyle bir şey yaptığımı hayal bile edemiyorum.Allah korusun
İnan bu forumda okuduğum beni en üzen konulardan birisin
Ne diyeceğimi bilemiyorum
Annen başka konularda da böyle dengesiz midir ? Muhtemelen psikolojik rahatsızlığı var .

Çalışıyor,ayaklarının üstünde duruyorsun.Mutlaka evden ayrıl derim.Allah yar ve yardımcın olsun..Bu mübarek akşamda duacınım.En doğru kararı verirsin inşallah arkadaşım.

Okurken sanki yaşadım anlattıklarınızı...Size bir örnek vereyim,eski mahallemizde bir aile vardı.Kızları bi taksiciye aşık olmuştu ama vermemişti ailesi...Kız kaçtı.Haliyle aileside sildi..Halamın görümcesi kızın yaşadığı yere yakın oturuyordu.Duyduk ki kızın kocası ona her istediğini yapıyormuş.Arkasında ailesi olmadığı için sürekli dövüyormuş...Tabiki sizinki öyledir diye demiyorum...Araya zamanın girmesini bekleyin desem o da zor...Anneniz onun hakkındaki bu bilgileri nereden öğrenmiş ki?Babanızı kendi tarafınıza çekmeyi deneyin.

Bende aynisini dusunuyorum. Hani istemeyip kenara cekilse tamamda resmen burnumdan getiriryor. Tum aile sayesinde bana sirt cevirdi

Daha önceki kişi ile de evlenmeni istememiş aradan zaman geçmiş keşke onunla evlenseydin diyor . Kısaca iş işten geçtikten sonra sana bunu söylüyor . Adamlarda problem olduğunu düşünmüyorum ben . Sen ne yaparsan yap fikirleri değişmeyecektir büyük olasılıkla .

Cok uzuldum cnm durumuna bende 27 yasindayim ve bir cocugum ve hicbir anne vicdani kizina boyle seyleri yapmayi hosgormez hayat senin ama cnm bence kendin icin buyuk bir adim atmalisin sevdigin adamdan eminsen eger. Inanamadim yani babalar belki gaddar olabilir ams yinede annenin sana yaptiklarini kabul etmiyo icim allah yardimcin olsun.

Bende inanamiyorum. Ben bu odada dort duvar arasindayken kendisi kahkaha atarak kardesleriyle konusuyor. Dayanamadim gittim hic mi kalbin vicdanin yok dedim. Kardesimle konusurken sanami soracagim dedi. Benim ama kardeslerimle arami actin dedim. Yine beni sucladi. Onlari ezip gitmek istemiyorum ama sanirim baska cikar yolum yok

Okurken sanki yaşadım anlattıklarınızı...Size bir örnek vereyim,eski mahallemizde bir aile vardı.Kızları bi taksiciye aşık olmuştu ama vermemişti ailesi...Kız kaçtı.Haliyle aileside sildi..Halamın görümcesi kızın yaşadığı yere yakın oturuyordu.Duyduk ki kızın kocası ona her istediğini yapıyormuş.Arkasında ailesi olmadığı için sürekli dövüyormuş...Tabiki sizinki öyledir diye demiyorum...Araya zamanın girmesini bekleyin desem o da zor...Anneniz onun hakkındaki bu bilgileri nereden öğrenmiş ki?Babanızı kendi tarafınıza çekmeyi deneyin.

Bu konu ile cok sey okudum son zaman. Cogu kisi mutsuz. Ben kesinlikle kacmak istemiyorum. Tam tersi aile rizasi istiyorum ki hersey olmasi gerektigi gibi olsun.
Annem nereden bilgi edindigini soylemiyor. Dogrusunu ispatlayincada o konuyu kapatip baska birsey cikariyor..

Artik anneniz sunu kabul etmeli ,hatali bir evlilik olacaksa dahi bu sizin verdiginiz bir karar sorumluluk sizde olacak. Ayri eve cikin cesaretim yok demissiniz ama olmali. Psikolojiniz altust olmus kendinize zarar vermissiniz hic kimse icin degmez :KK12:

Daha önceki kişi ile de evlenmeni istememiş aradan zaman geçmiş keşke onunla evlenseydin diyor . Kısaca iş işten geçtikten sonra sana bunu söylüyor . Adamlarda problem olduğunu düşünmüyorum ben . Sen ne yaparsan yap fikirleri değişmeyecektir büyük olasılıkla .

Ben sevdigim adamdan eminim. Onca iftira ve yalandan sonra kendini ispatlayip hala aileme ozelliklede anneme saygi duyuyor, nede olsa senin annen yumusamasini bekleyelim diyor.
Annesi benim annemi ikna etmek icin aradiginda ben baska birine vermeyi dusunuyorum birakin kizimi dedi. Sonra sinirle soyledim dedi kenara cekildi. Biraz da bu kafami karistiriyor ama etrafta bana gore biri de yok. Cok sey denedim ama dediginiz gibi degismiyor.

Kafam cok bozuk. Suan her duydugum sesten korkar oldum. Psikologumun tavsiyesi uzerine kapimi kilitleyip uyuyorum. Onada kafayi takti. Gizli gizli onunla konusabilmek icin kilitliyorsun diyor. Hatta telefonda konusup annem hakkinda kafasi bozuk dedigimi soylemis babama ama gercekten oyle birsey yok.
Ben iyice arastirdim. Zaten biz ispat edebildikce yeni yeni seyler cikarmaya basladi. En sonundada eve hergun baska kiz atiyor meselesi. Zaten inanmiyordum onca yalanin ustune ama yinede evinin yerini tarif etmelerini soyledim. Edemediler..
Aileni dediklerine kulak asm. Her denilene
cok onem veriyorsun. O bunudedi su bunu
dedi.beni uzen aile ferdi babam olsa 1 dk
yanonda surmam ki durmadim da. birak seni eve almasinlar. Ne olacak saniyorsun ki omurrr boyu bole mi surecek..elbette hayir.
1 goz oda olsun sana yeter.yasinda kucuk degil polisle kapinada gelseler resitim istedigimi yaparim detsin. Poliste seni hakli gorur. Zamani geldiginde de konustigun kisoyle hala iyiyseniz evlenirsiniz. Hayat senin istedigin gibi yasa...

ben herkesten farkli yorum yapacagim.bu sevdigim dediginiz adam sizin yikici aile sorunlariniza erkek arkadasiniza yapilan iftiralara ragmen eger iftiraysa sizde israr etmesinin anlami ne amac ne aile ve adam niye bu kadar israrli birde kacalim diyor..belki biseyler vardir..siz bilmiyorsunuz..seviyor demeyin baska bisey var sanki..

Bence sende rest cek emınım bu defa onlr kabul etmek zrunda kalacak ınsan evladına bunu yaparmı ya nasıl tas gıbı kalplerı var

Suana kadar cok hikaye okudum burada ama bu konu gercektende

"SÖZÜN BİTTİĞİ YER" Olmuş

Afedersiniz ama ne biçim aileniz var ,anneniz çok tuhaf .
Bir anne nasıl kızını uykusunda dövebilir,iftira atabilir ,mutsuz olması için uğraşabilir ?
Anneniz sizi birazcık düşünse ben de derdim"Hayır,evden ayrılmayın" diye ama böyle de yaşanmaz ki.
Zaten size destek olup arkada durdukları yok .Bence ayrılın evden .
Artık kendi yaşamınızı kurun,sevgilinizle de mecbur olduğunuz için değil,istediğiniz için evlenin.
İnşallah mutlu olursunuz

ben herkesten farkli yorum yapacagim.bu sevdigim dediginiz adam sizin yikici aile sorunlariniza erkek arkadasiniza yapilan iftiralara ragmen eger iftiraysa sizde israr etmesinin anlami ne amac ne aile ve adam niye bu kadar israrli birde kacalim diyor..belki biseyler vardir..siz bilmiyorsunuz..seviyor demeyin baska bisey var sanki..

Hakli olabilirsiniz. Kesinlikle onu savunmayacagim ama soylenen seylerin hepsini kagit uzerinde ispat edebildigi icin zaten annem konuyu degistirip durdu. Evdeki sorunlardan dolayi beni uzaklastirmak istedi. Benimle veya bensiz kendi sagligin aciksindan gitmelisin dedi. O bugunlerin gececegine ve ikna olacaklarina inaniyor. Hayirlisi olsun.

Yillardir bir derdim veya kafama takilan birsey olsun Kadinlar Kulubu formuna bakar guzel hikayeler okur sorularima cevap alir ve cesit cesit bilgi edinirdim. Bugun sira bana geldi..

Bundan 5 ay once kuzenimin araciligi ile biriyle tanistim. Babam haric tum ailenin birbirimizi tanimaya calistigimizdan haberi vardi. Hatta annemin izniyle gorusmeye basladim. Hakkinda bilgiler aldiktan sonra gorusmemiz onaylandi. Git gide birbirimize baglandik.
Bundan 2 ay once annem ve sevdigimin israri uzerine konuyu babama acmaya karar verdik. Babam cesitli arastirmalar yaptiktan sona gelsinler tanisalim dedi ama annem birden karsi cikmaya basladi. Ben 27 o ise 30 yasinda. Ben muhendisim o ise ingilizce ogretmeni. Bizim tanistigimiz donemlerde ailesinin yanindan kendi evine tasiniyordu. Annem bunu sorun etmeye basladi. Arada bi dugun vs ortamlarinda alkol kullandigini soyledim, sonradan bunuda sorun etmeye basladi. Gelirinin benimkinden az olmasi ve beni param icin istedigini soylemeye basladi. Ogretmenligi biraktigini hatta diplomasinin bile olmadigini idda etti. Hepsini ispat edebildik. Babama 6 yildir kendi evinde oturdugunu soyledi falan ve daha bir cok sey. Bunlari nerde ve kimden duydugunu hic bir zaman benimle paylasmadi, sadece bunu kac kisi diyor biliyormusun dedi. Bir gun tamam dedi ertesi gun hayir dedi.. En sonunda eve her gun baska kiz attigini soyleyerek noktayi koydu ve bir sekilde babamida kendi yanina aldi. Bana destek olursa bosanacagini soyledi ve suan aileden hic kimse benimle gorusmuyor. Bana evinin yerini tarif etsinler soz ben vazgececegim dedim ama edebilen olmadi. Namusuma laf atti. Benden yedi yas kucuk kardesimden bu yuzden dayak yedim. Gece uykumun arasinda annem saat basi gelip yuzume tokat atip beni dovdu, saclarimi cekti, bagirdi cagirdi ve ben suan her duydugum citirtidan korkar oldum. Kendimi oldurmeye kalktim. Kara cigerimden rahatsizlandim aldigim yuksek miktarda ilaclardan dolayi. Sorun beni vermemeleri degil, evdeki davranislardi. Siddetle ve iftiralarla da kalmadi. Gelmis gecmis ne yaptiysam herseyden suclandim. Annemle bugune kadar iyi kotu ne paylastiysam hepsini babama anlatti. Bunlari bana yaptiklarini soyledigimde ise yine beni sucladilar. Biz senin davranislarindan dolayi namusundan suphe ettik. Sen bizi sattin, sen bizi boyle yaptin dedi annem. Surekli tehdit edildim. Eger onunla evlenirsen seni sileriz, hakkimi helal etmem, seni cenazelere evlere almayacagiz falan. Babam en sonunda benim kafam cok bozulmaya basladigi icin bu konuyu kapat kendi evine cik dedi. Onca olanlardan sonra zaten gucum kalmadigindan dolayi ben ayrilmistim, telefonumu kapattim herseyimi sildim ve ulasilmaz bir hala getirdim kendimi. Babamla paylasinca bana bu evden gidersen beni unut dedi ve dun farkettim sabah ise giderken ve is donusunde beni gizliden takip ediyor.

Ayrildiktan sonra evdeki durumda ve davranislardan gram degisme olmadi. Sevdigim ise telaslanip beni tekrar bir sekilde buldu.. Elden ayaktan dusup, yemeden icmeden kesilmistim. Sayesinde biraz toparlandim. Yemedigimde veya kendimi kotu hissettigimde hemen yanima gelir kendi elleriyle yedirir destek olur. Bana kacmayi teklif etti ama kabul etmedim. Hem kacmak istemiyorum hemde annem babam bana bugune kadar cok iyi davrandilar. Suan onlari taniyamiyorum.
Ailemden gizli iliski yasadigim icin kendimi kotu hissediyorum. Ama sevdigim adamla hic bir sorunum yok. Birbirimizi cok seviyoruz en onemliside iyi anlasiyoruz. Dusuncelerimiz ve yasam tarzimiz ayni. Nereye kadar boyle devam edecegim bilmiyorum. Tekrar ailemin karsisina cikarabilirmiyim onuda bilmiyorum. Ayni seyleri tekrar yasamak istemiyorum. Eger sevdigim olmasaydi ben biraz olsun toparlanamazdim. Onsuzluk bana iyi gelmiyor. Ben 27 yasindayim ve kendi kararlarimi verebiliyorum. Ilk tanistigim insan degil ve annem bundan 5 yil once baska birindede ayni tepkiyi gostermisti. Onunla aramda birsey yoktu, sadece bir adim atmak istiyordu ve dis gorunusunu begenmedigi icin bana bir ton laf saymisti bende vazgecmistim. Simdi ise keske onunla evlenseydin diyor. Ne yapacagimi ne dusunecegimi sasirdim. Sanki her yolum kapali. Nereye gidersem gidiyim onume bir tas cikiyor. Cok kisi araci oldu buyuk kucuk.. Onun icinde bana kizdilar. Senin yuzunden, bizi rezil ettin, ne diye bizi ariyorlar, disariya cikmaya yuzumuz kalmadi diye bagirdilar cagirdilar. Ben sadece ikinizinde rizasini istiyorum, rizaniz olmadan olmaz dedim bugune kadar.. Sucumda bu.

Gidecek konusacak kimsek yok. Ne yapmam gerektigini gercekten bilmiyorum.. Cok huzursuzum ve bu duruma daha fazla dayanmaya gucum kalmadi. Bir haftadir babam cok ustume geliyor. Eger ben senin babansam annenle barisacaksin, ben senin yuzunden neler cekiyorum evde diyor. Bana boyle seylere soyleye soyleye her dediklerini yaptiriryorlar. Cikmaz sokaktayim. Basimi alip tek basima gitmek istiyorum buralardan ama maalesef annemi babami dusundugum icin cesaret edemiyorum..
Öncelikle bu minnet duygularından sıyrılıp olaylara dışardan bakabilmeniz gerekiyor. Bir anne gece uykusunda kızına nasıl vurur neden vurur? Bunu sadece evlenmek istediği adam öğretmen olduğu için yapıyor olabilir mi? Annenizin psikolojisinin yerinde olmadığının farkındasınızdır umarım.. Sizin değil onun psikoloğa görünmesi gerek, hatta psikiyatriye.
Annenizin sizin için beğendiği biri oldu mu şimdiye kadar?

Gece kalkıp tokatlayan anne, dayak atan kardeş, namusa iftira... Bunlar nedir, gerçek mi?
Aile kavramı bu değil ki..
Ben de olsam gider kıyardım nikahımı, son kez büyüklerimin karşısına çıkar, evlendim ister mutluluk dileyin ister reddedin ama ben bunu yaptım derdim.
Samimiyim....

Bu arada sevgilinizden eminseniz onunla devam edin, yok eğer değilseniz, hiç o yola girmeyin elbette..

Ama aileye rest çekmenin de vakti gelmiş. Kendiniz için, kendinize olan saygınız için

Artik anneniz sunu kabul etmeli ,hatali bir evlilik olacaksa dahi bu sizin verdiginiz bir karar sorumluluk sizde olacak. Ayri eve cikin cesaretim yok demissiniz ama olmali. Psikolojiniz altust olmus kendinize zarar vermissiniz hic kimse icin degmez :KK12:

Bunu bende dile getirdim ama anlamiyor. Hayir diyor baskada birsey demiyor.

Back