• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmayan Balık Kokusu

GULSEMEDIHA

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
658
447
303
İstanbul
Oğlum Balığı hiç bir şekilde yemediğinden ben de Tost Makinesinde deneyeyim dedim. demirdöküm olan ve bulaşık makinesine girmeyen (parçalara ayrılmıyor) tost makinesini ne zaman çalıştırsam ev balık kokuyor. Oğlum ızgara balığı yedi o gün tek tesellim bu :) Nasıl çıkaracağım ben bu kokuyu?:20:

allahtan ketılla ilgili bir konu değil..:34::16:

sirkeli suyla silmeyi dene?mutfak spreylerini de deneyebilirsin,mutfak kirleri için olanları

heidinin kankasi sende taktin kettla duzgun yaz ketil degil :60:
ama konu zaabı ketıl yazmış,:23: şimdi bana ,düzeltme beni süpermen derse organize işlerdeki gibi.:33:.bakalemun hesaaabı..
ayıp etmiş olmazmıydım, o yüzden ketıl yaanii..:52::52:

:))) Valla ben deneyecektim ne yalan söyleyeyim, soğuk sütle tabii :))

aman haaa ,ketıl konusu gibi hezimete uğrarsın.:27::27:.
limon sirke deneyebilirsin..

ama konu zaabı ketıl yazmış,:23: şimdi bana ,düzeltme beni süpermen derse organize işlerdeki gibi.:33:.bakalemun hesaaabı..

dediginden hic birsey anlamadim ama ketil olsun bari :1::1:

Oğlum Balığı hiç bir şekilde yemediğinden ben de Tost Makinesinde deneyeyim dedim. demirdöküm olan ve bulaşık makinesine girmeyen (parçalara ayrılmıyor) tost makinesini ne zaman çalıştırsam ev balık kokuyor. Oğlum ızgara balığı yedi o gün tek tesellim bu :) Nasıl çıkaracağım ben bu kokuyu?:20:

Oğlunuza balık yedirmeyi başarmışsınız, zannediyorum aynı yöntemi tekrar denemek isteyeceksinizdir oğlunuz için. O yüzden uğraşmayın, zaten çıkmaz o koku. Balık seven ailelerin nasıl ki ayrı bir balık pişirme tavası var, sizin de ayrı bir balık pişirme makineniz olsun, tost için yenisini edinin mümkünse.

carmellie dogru soyluyor en iyisi sen yeni tost makinasi al bundada surekli ogluna balik pisir en iyi cozum :27::27:

Son düzenleme:
Bunun çok kolay bir yolu var canım..
Ben tavada da balık pişirdikten sonra , tavayı önce yıkayıp sonra bulaşık makinesine atıyorum..yine de gitmez malum bu koku..
Fakat anneciğimden biliyorum mısır ununu tavaya döküyoruz, un yanmaya yakınken bol havlu peçeteyle mısır ununu tavadan silerek döküyoruz ve aynı işlemi tekrar yapıyoruz..
Sonra mis gibi..... :21:
Aynı şeyi tost makinesinde de dene canım..Mısır ununu dök heryerine ..Un yanmaya yakın iyice peçeteyle sil..Sonra bidaha yap ...al sana mis gibii tost makinesi :))

Son düzenleme:
Tost makinesini çalıştırdıktan sonra bir soğanı ortadan ikiye bölüp makine sıcakken soğanı iyice gezdirirseniz, ardından da yıkarsanız balık kokusu yüksek ihtimalle geçecektir.. lakin dikkat edin eliniz yanmasın... ( annem de şikayetçiydi araştırıp bu yöntemi buldum çok memnun kaldı)

evin ve tavanın kokusu için balık tavasında kahve kavuruyorum.kahveyi tost makinesine serpip çalıştırın yanan kadar dursun bakalım,belki faydası olur:34:

ben de tavadan koku çıkmayınca lavanta kokulu yağ sökücüyü tavada kaynatıyorum bir kaç kez geçiyor. sende makineye sık sıcak sıcak belki geçer.

merhaba canım, en kötü ihtimal yeni bir tost makınesı al derım:) bıraz zaman alır o kokunun cıkması. ayrıca ızgara et ve balık ıcın de evde kokusuz ızgara yapabılecegın bi ürüne edınme ımkanın varsa al derım. cocugun ıcın de ıyı olur.reklem yapmak yasak oldugu ıcın urun ısmı veremıyorum ama yurt dısından kullanılan bı urun var bence( turk markalarının da var benzerı urunden) bır nevı cam hazne. balıgın, tavugun fazla yaglarını da arıtarak kokusuz pısırıyor(ızgara et yapıyo) ve tadı harıka oluyor. bız esımle aksam ısten geldıkten sonra atıyoruz eti 20dk da hazır oluyo. tost makınesını her zaman kullanamazsınız sonucta

bu ketıl konusu sana çok dokunmuş belliki :37: ,forum kuralları dışında davrandığın ve uyarı aldığın için olabilir :51:, konu sahibi arkadaşada önerim kokunun çıkması için limonla ovabilirsin

Son düzenleme:
Back