How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi Çiğnemeyi nasıl öğreticem ???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mugumugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
268
2
96
İstanbul
Benim 11 aylık bi kızım var . Katı şeyleri çiğnemiyo löp löp yutuyo , çorba olunca çok güzel yiyiyo . Pütürlü yiyiyo fakat çiğnemeden yutuyo ne yapmam lazım yaa :(
Bugün yedirikende öğürdü kustu sonra ooff alışması lazım

Dişi çıktı mı bilmiyorum ama eğer çıkmadıysa çiğnenememesinin sebebi budur. Dişi çıkana kadar bebekler çiğnemez damaklarıyla biraz ezer ve öyle yer. Zaten şu an çok fazla katı formda besinler vermiyorsunuzdur. Sorun olacağını sanmam. Siz yine de eline bişiy verdiğinizde aman yalnız bırakmayın. Pütürlü vermeye de devam edin. Çiğnemiyor diye pütürsüz vermeye kalkmayın.

benim oğlumda 1 yaşına yeni girdi ve sadece altta 2 dişi var..o da aynı şekilde çiğnemeden yutuyor bigün sabaha kadar kıvrandı zibidi midesi öğütmemiş en sonunda hepsini çıkarttı..Ama ben pes etmedim daha az miktarlarda mesela bir kaşık makarna az yoğurt veriyorum tabi doymuyor.1 saat kadar oyalayıp muhallebi tarzı bişey veriyorum..bu süreç geçiş dönemi yavaş yavaş alışacaklardır..herkese kolay gelsin..

Aynı dert bende de var.Benim oğlumda 14 aylık ama hala pütürlü yemiyor.Aslında isteyince yiyo ama kolay geliyo.Ben eline çubuk kraker verince istiyince yiyo ama yemekte pütür yemiyo.Bende yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum.

ben 6 ay dolup da oğlum kaşıkla yemeyi reddedince herşeyi kendi yesin diye eline verdim. mesela armudu koparıp koparıp yedi. sonra muzu kocaman ısırsa da yedi. bazen bişeyleri lüp diye yutuyo. mesela et tavuk gibi şeyleri 6. aydan sonra koparıp parmağımla ezip ağzına veriyordum yemeye alıştı. ama pilavuı yiyemiyor daha. ona da zamanla alışır umarım. şu an 10 aylık.

Back