Çift Rahim - Uterus Bikornis, Unikollis Anomalisi

Normal yoldan gebe kalabilir miyim?

• evet

OY: 12 66,7%
  • hayır

OY: 0 0,0%
  • aşılama

OY: 0 0,0%
  • tüp bebek

OY: 5 27,8%
  • uzun tedavi süreci

OY: 3 16,7%

• Ankete Katılan
    18
bende öyle düşüyüroum bir gebe kalabilsem. gerisini halledebilirmişim gibi geliyor ama ymurtalarım gelişmedi daha aşılama yaptıramadım. nasip bakalım 25 yaşındayım bende.
Bugün smear ve hsg sonucumu gösterdim canım smear normal hsg için septum yada çift rahim yani bikornis unikollis dedi laparoskopi eşliğinde histeroskopi dedi mr çekimi hsg den sonra anlamsız kesin tani bu şekilde olur seni egitim arastirmaya sevk ediyorum dedi ama ben korunmasız 6. Ayımdaydım denemeden bir süre herhangi bi operasyon yaptırmak istemiyorum moralim çok bozuldu güvenim yok her doktor farklı bişey söylüyor kimisi engel diyor kimisi değil kafam çok karıştı tüm tahlillerim normal tek sorun şu anomali belki oda sorun d3gil ben çok acele ediyorum galiba diyorum bir yandan her ay neden olmadı stresindeyim çok korkuyorum umutsuzum hangi doktora inanacağımı güveneceğimi şaşırmış durumdayım ne yapsam bilemedim

Ya da sı olmasın artık şu işin. Çift rahim ise alttan muayene de çok bariz ekrana bakıldığında görünebiliyor. Bunu görmek için inan doktor olmaya gerek yok. HSG de çok net çıkıyor rahim şekli sana neden yada dediler anlamadım. Sen bence başka bir doktora alttan muayene olmak için git ama kullandıkları makine iyi bir makine olsun. Çift rahim ise gebe kalmaya uygunsuz bir şey değil. Aksine ikiz olma şansı daha çok. Çift rahimde bazı operasyonları önerebiliyorlar ama dedğin doğru bana doktorum bıçak sürme taraftarı değilim demişti. ve ya kamera koymaya gerek yok demişti. . Sen hormon testlerini yaptırdın mı?

Canım ben ocak ayinda agrili adet gordugum icin muayene oldum karindan usg ile bakildi bikornuat uterus dedi perde falan demedi doktor agrinin sebebi budur dedi hamilelik dusunuyorum dedim kprunmayi birak kalirsin sorun yok dedi haziranda biraktim olmayinda eylulde gittim hormon testlerimi yaptırdım alttan vajinal usg çektirdim bikornuat uterus dediler yine perde falan demediler tahlillerime gayet iyi enfeksiyonun da yok bu rahim seklin engel degil ama cok istiyorsan asilama vs yaptirabilirsin süreç hızlanır baktirmadiysan birde esin muayene olsun belki o yuzdendir dedi bizde hemen spermiogram verdik gitti muayene oldu ondada sorun yok o zaman hsg cektirmemistim bir ay daha gecti bu doktora gityim belki klomen falan verir surec hizlanir diye hsg smear istedi iste smear iyi hsg yi görünce suratı değişti sevk edelim seni laparoskopi histeroskopi yapılsın dedi bundan önce gittiğim yere sevk etti orasi bu rahim seklime usg den bakinca zaten oyle bi operasyonun lafini dahi etmediki

Rahim filmim bu sonucuda uterin kaviteler ayrık izlenmekte olup bikornis unikollis veya parsiyel septat uterusa bağlı değişiklikler temsil edebilir ... sonuc// endometriyal kaviteler arasındaki myometriumun durumunun pelvik mr bulguları ile birlikte değerlendirilmesi ve gereklilik halinde laparoskopik tetkiki önerilir yazıyor

Eklentiler

• 20171122_133148.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 124
Endometrial polip diğer adı ile rahim içi polip, rahim içi tabakanın bir yerde kalınlaşması ve normalden fazla büyümesiyle meydana gelen, rahim içindeki bir “et parçası” olarak tarif edilebilir. Kadınlarda hemen hemen her yaşta görülebilebilir. Genellikle menopoz öncesi ve menopoz döneminde daha da sık görülmektedirler. Bu dokunun bazı bölümleri normalden fazla büyüyerek rahim boşluğuna doğru itildiğinde polip ortaya çıkar. İtilmiş olan bu doku endometrium ile bağlantısını kaybetmez. Eğer bu bağlantı çok ince ise buna saplı polip adı verilir. Bazı durumlardaysa endometrium ile polip arasındaki bağlantı daha geniş bir alana yayılır ve geniş tabanlı polipler ortaya çıkar. Saplı polipler zaman içinde rahim ağzından dışarıya doğru sarkabilirler. Polipe yol açan faktörlerin neler olduğu bilinmemektedir. Ancak polip varlığı ile birlikte genelde endometrial hiperplazi de bir arada görüldüğünden fazla östrojen aktivitesinin bu duruma yol açabileceği düşünülmektedir. Meme kanseri nedeni ile tamoksifen tedavisi alanlarda da endometrial poliplere sık rastlanır. Genel kanı görülme sıklığının %10 civarında olduğudur. Öte yandan menopoz sonrası kanama sorunu yaşayan kadınların yaklaşık %7’sinde altta yatan neden iyi huylu bir poliptir. Her yaştaki kadınlarda görülebilmekle birlikte en sık 39-50 yaş grubunda rastlanır.
Senin raporu yukarıdaki gibi yorumlamış bir doktor kuzumsen bence AMH testi yaptır bir an önce.

Ne bileyim canım ya polip falan hiç öyle bir sey demediler sıra aldım gidicem bakalım

Haber ver mutlaka
Veririm canım mutlaka eşimin isten gelmesini bekliyorum konusacagim ilk olarak tekrar yonlendirdigi hastaneye gideceğim ordan ne diyecekler gerekirse bursada iki profesör araştırdım onlara danışacağım bakalım hayirlisi

Sıkma canını rahim şekli çocuk olmasına engel değil, tutunması zor oluyor ama olsun da kalkmazsın ayağa . eşinde aksi bir şey olmazsa Allahın izniyle alırsın bebeğini kucağına.

Sıkma canını rahim şekli çocuk olmasına engel değil, tutunması zor oluyor ama olsun da kalkmazsın ayağa . eşinde aksi bir şey olmazsa Allahın izniyle alırsın bebeğini kucağına.
Amin canım inşallah rabbimde senin gönlüne göre nasip etsin

Herkese selamlar,
Sanirim açılmış en guncel olani buldum. Bende 8 haftalik hamileyim ve dun aksam karşılaştığım doktor bana çift rahimli olduğumu söyledi. Bebeğim ve ben moralimizi bozmuyoruz. Sizde durumlar nasil bakalim ?

Merhaba,
İnşallah hayırlısı ile kucağınıza alırsınız. Çok dikkat etmen gerek erken doğum ve düşük olma riskin çok fazla. %100 sezeryanla doğum zaten. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.
Bende hem çift rahim hem de AMH değerim 0,34 erken menopoz yani. Aşılamaya ,çin iğne kullanmaya başladım ancak kist oluştuğu için iğneyi ve tedaviye adet olana kadar ara verdik. Bugün 31 gün oldu tam adet olmayalı. Ya gebeyim ye da kistten dolayı adet olmuyorum çünkü en faz SAT günüm 28 di ama maalesef idrarvtahlili yaptım 2 defer sonuç ne gatif. Bakalım Cumatesi günü kan tahlili yapıcam.

Benimde son muayenemde hamile kalmama engel bir durum yok 8. Ayim hala bebiş için uğraşıyorum çift rahim yada septum dediler ayırımı için laparoskopi septum ise histereskopi öneriyorlar araştırmalarıma göre hamile kalmaya engel bir durum değil önemli olan gebelik süreci o yüzden herhangi bir operasyon düşünmüyorum umarım sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın canım sıkı takip iyi bir doktor bul kendine bu rahim problemi olup doğum yapan bir sürü insan var rahim anomalilerinde normal gebeliğe en yakın sorunsuz geçebilen bu yapı bozukluguymus iyi düşün iyi olsun

Arkadaşlar iyi düşünün iyi olsun, bir kaç hafta önce ben de buraya çift rahimli olduğumu ve hamile kalamadığımı yazmıştım. Size umut olsun diye yazıyorum şu anda 7 haftalık hamileyim. Allah hepinize aynı mutluluğu yaşatsın. Ben çok umutsuzdum artık 2yıl 3 aydır olmuyordu aşılama tutmamıştı şimdi kendiliğinden oldu, korku var evet ya düşerse diye ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Şu anda normal ilerliyor hamileliğim

Merhaba aynı tarihlerde doğum yapacaz inşallah sağlıklı birer evladımız olur, ben 7 hafta 3 günlük hamileyim ben de de çift rahim var ve hamile kalmam biraz Zaman aldı zor oldu, şimdi de süreçten korkuyorum.

Rabbim sağlıkla mutlulukla kucağına almayı da nasip etsin hayırlı evlat olsun inşallah canım böyle duyunca çok mutlu oluyorum umutluyum inşallah vaktini bekliyor diyorum buna şükür bi problemimiz yok onun dışında oda zaten hamile kalmaya engel değilmiş sen ne güzel anne olacaksın çok sevindim canım meleğin bereketiyle gelsin

Stres yapma bebeğe hissettirmemeye çalış ve doktor takibini asla aksatma hepsi bu kanama ihtimalin olabilir ama belki de hic olmaz. Insallah sagsaglom bebegini kucagina alırsın

Stres yapma bebeğe hissettirmemeye çalış ve doktor takibini asla aksatma hepsi bu kanama ihtimalin olabilir ama belki de hic olmaz. Insallah sagsaglom bebegini kucagina alırsın
Amin inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebeklerimizi. Kanamalar başladı maalesef doktor rapor verdi sürekli dinlen diyor. Günde 3 defa Progestan kullanıyorum hayırlısı inşallah

Çok teşekkür ederim allah sana da isteyen herkese de nasip eder inşallah, ben hiç olmayacak sanıyordum ama çok şükür, demekki zamanını bekliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…