- Konu Sahibi Aysegul0101
-
Çok teşekkürler noneyim. Bikornuat uterus la septalı parsiyel aynı şey mi yoksa ikisi aynı anda mı mevcut?Benimkindede bikornuat uterus/ septali parsıyel Y formunda yazıyor tupler açık bu sekılde yazıyor kendı doktoruna gosster ınternette hersey yazıyor .
benımkınde doktor y formunda dedı gorduk ultrasonda ama arasında perde varmı yok mu bakıcaz dedı
radyolag gordugunu soyluyor, doktorun ne yapılması gerektıgını
Rica ederim canım. rahmı y seklınde yapan perdemı acaba dedı benım doktorum yoksa hem y hem perdeli mi dedı. hamıle kalma ıhtımalı yuksek bın durum amcak erken gebelık yyada gebelık rıskı cok yuksek dedı . Rahım genıslıgını aormayı unutmusum. orantılımı oranstısızmı bılmıyorum. suanlık perde varsa amelıyat olmaya gerek yok bence hıc gebe kalmamıssın sonucta bu sekılde gebe kalan ve sorunsuz gecıren toplulukta cok fazla dedı. ama genede bı konusacagım tup bebekcı arkadaslarımla ona gore karar vercez dedı.Çok teşekkürler noneyim. Bikornuat uterus la septalı parsiyel aynı şey mi yoksa ikisi aynı anda mı mevcut?
Allah yardımcın olsun canım o kadar zormuş ki benim de dünyam karardı adeta. İnşallah hakkında en hayırlısı olsun. Ben de kendi doktoruma sonuçları götürdüm. Kesin bir şey söylemedi mr durumu netleştirir dedi ben de mr çektirmeyi bekliyorum. Ama internetten yorumlara baktım ilaçlı mr çektirenler olmuş doktor benden ilaçsız istedi. Umarım doğru şeydir. Bir de rahim genişliği hakkında bana da bilgi verilmedi acaba o nerde çıkıyorRica ederim canım. rahmı y seklınde yapan perdemı acaba dedı benım doktorum yoksa hem y hem perdeli mi dedı. hamıle kalma ıhtımalı yuksek bın durum amcak erken gebelık yyada gebelık rıskı cok yuksek dedı . Rahım genıslıgını aormayı unutmusum. orantılımı oranstısızmı bılmıyorum. suanlık perde varsa amelıyat olmaya gerek yok bence hıc gebe kalmamıssın sonucta bu sekılde gebe kalan ve sorunsuz gecıren toplulukta cok fazla dedı. ama genede bı konusacagım tup bebekcı arkadaslarımla ona gore karar vercez dedı.
bu doktora gıtmeden once tup bebek merkezıne gıdıp muayene olup tup yaptırcaktık.
bakalım kısmet.
benım dr mr demedı, hsgden farklı bısı ılaclı ılacsız hıc okumadım fıkrım yok. ayrıca yumurtalıkta kıst degılde yara gıbı bısı ogruyorum dedı. ona amelıyat derse perde ıcınde amliyat dıyebılır. kafam karısık.Allah yardımcın olsun canım o kadar zormuş ki benim de dünyam karardı adeta. İnşallah hakkında en hayırlısı olsun. Ben de kendi doktoruma sonuçları götürdüm. Kesin bir şey söylemedi mr durumu netleştirir dedi ben de mr çektirmeyi bekliyorum. Ama internetten yorumlara baktım ilaçlı mr çektirenler olmuş doktor benden ilaçsız istedi. Umarım doğru şeydir. Bir de rahim genişliği hakkında bana da bilgi verilmedi acaba o nerde çıkıyor
Bu arada kendi doktorum da bana önce gebelik deneyelim direk ameliyat diyemeyiz dedi ama ben hiç rahat değilim düşük yaşamak hiç kolay değil Allah korusun
Amin canım inşallah hayırlısı olur. Çok saol. Mr istemesinin sebebi rahmin üst tarafında da çöküntü var mı yoksa sadece içerde mi bölüntü var onun hakkında fikir edinmekmiş. Sanırım rahmin dışında üstten çöküntü varsa bu bikornuat uterus sadece içerde varsa da perde diyecek. Ama kesin tanıyı ne koyar bilmiyorum. Allah yardımcın olsun inşallah tez zamanda bu sıkıntılardan kurtuluruz.benım dr mr demedı, hsgden farklı bısı ılaclı ılacsız hıc okumadım fıkrım yok. ayrıca yumurtalıkta kıst degılde yara gıbı bısı ogruyorum dedı. ona amelıyat derse perde ıcınde amliyat dıyebılır. kafam karısık.
ne gelirse rabbimden. gönlunu ferah tut. hakkımızda hayırlısı olsun.
Canım benimkinde de sadece uterus bicornius yazıyordu yani seninki gibi evet bende de tüpler açıktı. Ama y formunda ya da başka bir şey yazmıyordu. Zaten rahim filminde y harfine benziyorMerhaba arkadaşlar ben de geçtiğimiz hafta hsg çektirdim ve hsg yı çeken doktor rahimde perde var dedi. Radyoloji uzmanından rapor almak için gittiğimde o ise bikornuat uterus dedi. Raporda tüpler açık yazıyor bir de. Başka hiçbir ayrıntı yok. İnternetten biraz araştırdığımda herkesin raporu çok daha ayrıntılı (y formunda v formunda yeterli boyutta falan yazıyor) . Sizce çektirdiğim hsg bir işe yaramadı bir daha mı çektirmeliyim.
Çok saol canım. internetten biraz araştırınca çok ayrıntılı film raporları var acaba doğru düzgün çekemediler de bir daha mı çektirmeliyim diye telaşa kapıldım evet filme bakınca y harfine benziyor. Peki sen sadece hsg mi çekildin canım bunun dışında bir tetkik yaptırdın mı? Sadece hsg ile bikornuat uterus tanısı yapılamaz dedi de bana doktorCanım benimkinde de sadece uterus bicornius yazıyordu yani seninki gibi evet bende de tüpler açıktı. Ama y formunda ya da başka bir şey yazmıyordu. Zaten rahim filminde y harfine benziyor
Çok geçmiş olsun Allah sabır versin ya çok zor bir durum çok üzüldüm Evet bana da öyle dediler önce sonra aralarındaki uzaklığın fazla olmasından dolayı büyük ihtimal çift perde değil dediler, geçen sene kısa süren bir hamilelik oldu 10 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendim. O süre içinde doktor takip ederken giderek rahimlerin birbirinden uzaklaştıklarını söyledi. Evet rahim filmi dışında bir tetkik yapılmadı ama ben de çift rahim olduğundan eminim maalesef
Bence radyolog uzmanının değil filmini ceken jinekologun yorumu önemli. Bana da hsg den sonrs septum yani perde var muhtmelen dedı doktor hisereskopi yaparak anlayabilirz dedi yani amelyat olmam gerekiyordu amelyatı çok duusndum ve arastrdm sonra olmaya karar verdim amleyat tan sonra çift rahim teshisi kondu yani perde yokmuş perde olması daha iyi olurdu dedi doktor çünkü rahim lerinden bir tanesi islevsiz bir tane si de darmis onu esnettillerini soyledi. Eyer amelyat gerekiyorsa yapın çünkü düşük riskini fazla taşıyoruz ve amelyattan korkmayin uzman ellerde gayet başarılı sonuçlar veriyör.Merhaba arkadaşlar ben de geçtiğimiz hafta hsg çektirdim ve hsg yı çeken doktor rahimde perde var dedi. Radyoloji uzmanından rapor almak için gittiğimde o ise bikornuat uterus dedi. Raporda tüpler açık yazıyor bir de. Başka hiçbir ayrıntı yok. İnternetten biraz araştırdığımda herkesin raporu çok daha ayrıntılı (y formunda v formunda yeterli boyutta falan yazıyor) . Sizce çektirdiğim hsg bir işe yaramadı bir daha mı çektirmeliyim.
Çok geçmiş olsun Allah sabır versin ya çok zor bir durum çok üzüldüm inşallah tez zamanda yavrularını kucağına alır bu günleri unutursun. Ama bunun ispatının bir yolu olmalı ben doktora mr sonucumu götürdüğümde ayrıntılı usg de isticem kabul ederse. Biz de tüp bebek düşünürken en son bu durumum çıktı. Artık tüp bebek de mi yaptıramıycam kafam karmakarışık. Hayırlısı diyebiliyorum ancak
Çok geçmiş olsun Allah sabır versin ya çok zor bir durum çok üzüldüm inşallah tez zamanda yavrularını kucağına alır bu günleri unutursun. Ama bunun ispatının bir yolu olmalı ben doktora mr sonucumu götürdüğümde ayrıntılı usg de isticem kabul ederse. Biz de tüp bebek düşünürken en son bu durumum çıktı. Artık tüp bebek de mi yaptıramıycam kafam karmakarışık. Hayırlısı diyebiliyorum ancak
çok teşekkür ederim hepimizin hakkında hayırlısı. Bana da hiç bir doktor ne emar dedi ne de histeroskopi hepsi gerek yok kesin çift rahim dedilerÇok geçmiş olsun Allah sabır versin ya çok zor bir durum çok üzüldüm inşallah tez zamanda yavrularını kucağına alır bu günleri unutursun. Ama bunun ispatının bir yolu olmalı ben doktora mr sonucumu götürdüğümde ayrıntılı usg de isticem kabul ederse. Biz de tüp bebek düşünürken en son bu durumum çıktı. Artık tüp bebek de mi yaptıramıycam kafam karmakarışık. Hayırlısı diyebiliyorum ancak
Hsg çeken doktor a hiç güvenmiyorum çünkü bana hiç bir açıklama yapmadan gelecek ay aletimin 3.günü çağırdı ve ameliyat dedi. Peki neye göre sorun ne dedim perde var dedi. Peki kalp gibi mi yoksa perde mi ya da çift rahim mi, hepsi farklı değil mi diye sorduğumda ise bana hepsi aynı ve ameliyat şart dedi. Hepsine aynı gözle bakan bir insan ve hepsi de kısırlık sebebi dedi. Şok oldum aslında. Doğruyu nasıl bulurum kaç gündür bunu düşünüyorum. Ameliyattan sonra çift rahim olduğu anlaşıldı demişsiniz ya ne ameliyatından sonra anlaşıldı bu? Bir de çift rahim ameliyatı nasıl yapılıyor ki ben sadece perde varsa ameliyat yapılır diye duyuyorum hepBence radyolog uzmanının değil filmini ceken jinekologun yorumu önemli. Bana da hsg den sonrs septum yani perde var muhtmelen dedı doktor hisereskopi yaparak anlayabilirz dedi yani amelyat olmam gerekiyordu amelyatı çok duusndum ve arastrdm sonra olmaya karar verdim amleyat tan sonra çift rahim teshisi kondu yani perde yokmuş perde olması daha iyi olurdu dedi doktor çünkü rahim lerinden bir tanesi islevsiz bir tane si de darmis onu esnettillerini soyledi. Eyer amelyat gerekiyorsa yapın çünkü düşük riskini fazla taşıyoruz ve amelyattan korkmayin uzman ellerde gayet başarılı sonuçlar veriyör.
Histereskopi amelyatı ile yapılıyor. Bazı ciFt rahimler amelyat gerektirmiyör hatta ikiz bebek bile taşıyan olmuş iki gelişmiş çift rahimle. Ama bemin durumum farklı iki rahim var fakat bir tanesi hiç gelişmemiş islevsiz diğeri de yarım rahim kıvamındaydi işte yarım gibi olanı histereskopi amelyatyla esnettigini doktor %20 kadar esneme yaptık dedi. Banâ HSG de perde yada çift rahim dedi ama inşallah perdé olur çünkü perde daha kolay bi operasyon dedi ama çift rahim muhtmelen dedı amelyat sonrası da zten çift olduğu kesinleşti. Bnde zsten çat diye amelyat yapmadim önce şok oldum sonra arastrdm birkaç doktora gösterdm ve en tatmin eden gene benim kendi doktorumdu. Kasım ayında öğrendim subatta amelyat oldumHsg çeken doktor a hiç güvenmiyorum çünkü bana hiç bir açıklama yapmadan gelecek ay aletimin 3.günü çağırdı ve ameliyat dedi. Peki neye göre sorun ne dedim perde var dedi. Peki kalp gibi mi yoksa perde mi ya da çift rahim mi, hepsi farklı değil mi diye sorduğumda ise bana hepsi aynı ve ameliyat şart dedi. Hepsine aynı gözle bakan bir insan ve hepsi de kısırlık sebebi dedi. Şok oldum aslında. Doğruyu nasıl bulurum kaç gündür bunu düşünüyorum. Ameliyattan sonra çift rahim olduğu anlaşıldı demişsiniz ya ne ameliyatından sonra anlaşıldı bu? Bir de çift rahim ameliyatı nasıl yapılıyor ki ben sadece perde varsa ameliyat yapılır diye duyuyorum hep
Çok geçmiş olsun. Benim de bugün mr sonuçlarım açıklandı. Bikornis çıktı.Histereskopi amelyatı ile yapılıyor. Bazı ciFt rahimler amelyat gerektirmiyör hatta ikiz bebek bile taşıyan olmuş iki gelişmiş çift rahimle. Ama bemin durumum farklı iki rahim var fakat bir tanesi hiç gelişmemiş islevsiz diğeri de yarım rahim kıvamındaydi işte yarım gibi olanı histereskopi amelyatyla esnettigini doktor %20 kadar esneme yaptık dedi. Banâ HSG de perde yada çift rahim dedi ama inşallah perdé olur çünkü perde daha kolay bi operasyon dedi ama çift rahim muhtmelen dedı amelyat sonrası da zten çift olduğu kesinleşti. Bnde zsten çat diye amelyat yapmadim önce şok oldum sonra arastrdm birkaç doktora gösterdm ve en tatmin eden gene benim kendi doktorumdu. Kasım ayında öğrendim subatta amelyat oldum
Sizede geçmiş olsun peki napmayı düşünüyorsunuz amelyat vs olacakmiÇok geçmiş olsun. Benim de bugün mr sonuçlarım açıklandı. Bikornis çıktı.
Ama işini şansa bırakmış oluyorsun düşük çok daha büyük bi yıkım. Bnde hiç gebe kalmadım aşilama da olmadım. Doktorum hep şunu söyledi gebe kalırsın ama gebelin sonlanir devam etmez dedi amelyat oldum bnde suan 2 ay dinlenme sürecindeyim ondan sonra asılama yapacak muhtmelen ama üzülme bnde çok üzüldüm malesef kader kısmet gene de şükür hiç rahimı olmayan insanlar var dilerim en kisa zamanda çok yıpranmadan bizde gebe kalır ve sorunsuz atlatiriz.Çok teşekkürler. Bugün doktorla görüştük sonuçları kontrol etti ve bikornis e müdahale edilmez önce denemeliyiz dedi eğer düştükleri sebep olursa daha sonra laparoskopi uygulanabilir dedi ve bana aşılama önerdi. Ben daha önce hiç gebe kalmadım canım eşimin değerleri biraz düşüktü. Ben de doktora peki boyutlar nasıl yeterli mi gebelik için diye sorduğumda kesin bir cevap vermedi. Kafam çok karışık bilmiyorum ki ne yapmam gerektiğini
Çok sağol canım inşallah ameliyat ın işe yarar Allah ın da izniyle çabucak bebeğine kavuşursun. İnsan düşünmeden edemiyor malesef psikolojik olarak çok yıpratıcı. Evet haklısınben de öyle düşünüyorum.Sürekli düşük korkusuyla yaşıycam ve belki de düşük olacak. Ama bu gittiğim doktor kesinlikle ameliyat önermedi.bikornuat rahim in ameliyatı kesinlikle yok dedi. Ama sen ameliyat oldum diyorsun peki rahimde perde yoksa histereskopi yle nasıl genişletti acaba rahmi. Pazartesi başka bir doktora daha gideceğim. Ama bu arada bir kaç tüp bebek merkezi ne danıştım onlar da rahimde bikornis durumu varsa kesinlikle dokunulmaz dediler.
[/QUOTE
Yani canım doktorlar olmaz diyorsa demek olmuyor bikornis te ben onu bilmiyorum benimde duvarları esnetildı ki nekadar esneyebilirki oda muamma bilemiyorum tabi. Ama aynı esnada laparaskopi de yapildi tüplerim için. Bir tane tupumü laparskopi ile onardialr bakalım ınsllah hayırlısı hepimiz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?