- 29 Ocak 2019
- 47
- 18
- 8
- 36
- Konu Sahibi Aysegul0101
-
Her çift rahim aynı deil bazi çift rahımlielr ikiz bebek doğuruyör her vaka aynı değil bence gorunmelisin ben hsg çektim hsg den sonra dokorum çift rahim yada perde dedi histreskopi ve laparaskopi gerekli dwsi yoksa sürekli erken doğum ve düşük yaşarsın dedi bende çok düşündüm amelyat oluo olmamayı ama sonra amelyat olaya karar veridm ve amelyatim çok şükür iyi geçti doktor un teşhisi şuydu çift rahimin var biri hiç gelişmemiş diğeri de normal rahimden küçük dedi ve onu esnettigini söyledi ama histereskopi işlemiyle yapildi bu işlemler. Laparaskopi isé tüpler için yapıldı benim tüplerin kapalıydı laparaskopiyle tüplerden birini açtılar diğer tüpüm zaten doğuştan İptal mis küçük olan gelismeyen rahime baglisymis yani sonuç olarak bu amleyat lar lâ benin rahimim den biri esnetildı diğerinede hiç dokunulmadi zatne islevsizdi.Merhaba ben de çift rahimliyim ama laparoskopi falan yaptırmadım gelişip gelişmediği ordan mı belli oluyormuş? Ben bir defa hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı. Çift rahimli olup doğum yapan çok kadın varmış. Bana farklı farklı doktorlar farklı şeyler söyledi artık kime neye güveneciğimi bilmiyorum
Ben Diyarbakırda yaşıyorum doktorum uğur değer. Yani ultrason da cok net görünemeyebiliyor. Size birleştirme yapalım dedikleri olay muhtmelen perde olduğundan şüphelenmis doktorun evet perde olunca onu histereskopi amelyatı yla alıyorlar perde aradan kalkınca dolayısıyle rahim genişlemiş oluyir banada doktor demişti ya perde var ya çift rahim amelyat esnasında bunu net görebilirz demişti nitekim öyle oldu perde değil çift rahim çıktı ama perde olmadı daha avantajlı olabiliyor mus perde ortadan kalkınca rahim direkt büyümüş oluyor musSiz nerde yaşıyorsunuz? Ve doktorunuz kim?
Siz HSG cektirdinizmi çünkü ultrasom yanıtlabiliyorYok benimki perde değil kesin çift rahim, ameliyatı da bu doktor dışında kimse önermedi. Benim tüplerin ikisi de açık. Tabii perde çift rahimden çok daha basit. Ameliyatla alınıyor. Benim hiç kimse perde diye şüphelenmedi ultrasonla bakan her doktor kesin çift rahim perde değil dedi
Allah yardımcımız olsun insallah zorlu bi süreçEvet hsg çektirdim zaten çift tahinli olduğumu orda öğrendim
İSTANBULDAYIM CANIM BEN.Sen nerde yaşıyorsun?
Can beygo doktorumun adı. yenı basladım. bakalım ne dıycek. cok merak edıyorum. ama suna ıcın tup bebek demedı takıp edelım bıkac zaman dedı.Canım bende sadece uterus bicornius yazıyor. Tek giriş sonradan ikiye ayrılıyor. Hatay’da yaşıyorum. Senin gittiğin doktorun adı ne?
Benimkindede bikornuat uterus/ septali parsıyel Y formunda yazıyor tupler açık bu sekılde yazıyor kendı doktoruna gosster ınternette hersey yazıyor .Merhaba arkadaşlar ben de geçtiğimiz hafta hsg çektirdim ve hsg yı çeken doktor rahimde perde var dedi. Radyoloji uzmanından rapor almak için gittiğimde o ise bikornuat uterus dedi. Raporda tüpler açık yazıyor bir de. Başka hiçbir ayrıntı yok. İnternetten biraz araştırdığımda herkesin raporu çok daha ayrıntılı (y formunda v formunda yeterli boyutta falan yazıyor) . Sizce çektirdiğim hsg bir işe yaramadı bir daha mı çektirmeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?