• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ciddi ilişkisi olupta hala evlenemeyenler,evlenmeyi bekleyenler buraya

Benim de 6 yıl oldu sevgilimle sık sık konuşuyoruz evlilik konusunu hatta bu aralar onun ailesi geleceğiz demiş yani bize görücü olarak geleceklermiş ben henüz anneme demedim moralimi bozar diye kabul etmezse çok korkuyorum şimdi görücü olarak gelirlerse annem gönderir onları kapıdan kızım okuyor diye nasıl olacak bilmiyorum nasıl davranmam lazım bu durumda annemle babam tepki verirler kesin arkamızdan iş çevirmiş bunca yıl diye düşünürler ne deyip de ikna etmeliyim benim durumumda olanınız var mı nasıl başardınız???

Arkadaşlar ben çok kararsızım 2 buçuk yıldır sevgiliyiz ondan yana hiç şüphem yok ömür boyu severde aldatmazda her zaman yanımda olur ama maddi durumları pek yok 6 kardeşler 2 abisi çalışmıyo evde oturuyorlar hala evlenmediler amcasının oğluda evli değil ailelerinden genç evli olan yok aile olarak iyi değillermi diye düşünüyorum annem istemiyor daha modern rahat yaşayayım diye annesi yaşlı yanlış anlamda değil cahil biri birlikte biyere gidip oturamayız ortak bişeyler konuşamayız annem rahat yaşayıp tatile gideyim görmediğim yerleri göreyim istiyo ondan daha iyi olmamı istiyo her anne gibi ama sevgilimle evlenirsem bunların hiç biri olmaz kirada oturan biri olurum napayım sizce sevgi yetermi diyosunuz yoksa mantıklı olup rahat yaşammı

7 yıllık bir ilişkim var sevgilimin okulu 6 ay uzadı atanmasını bekliyoruz şubatta ailelerimiz biliyor annesi geldi konustu annemle beklemedeyiz çevreden herkes konuşuyor canımı sıkıyor ne zaman evlenecen diye ve ben arada kalıyorum ailesine soz yapmak istemiyor şimdi atama olama kadar onun da bi garantisi yok ne zman atanir bakalil çok zor durumdayım hergün içimde bi sıkıntı bu yüzden hayattan zevk almıyorum resmen

Seninle aynı durumdayım okulunu uzattı
benimde 6 yıl oldu 7. Yıla girdik..
Söz yapmak istemiyor ama bana çok saçma geliyor sonuçta söz evlilik degil çok moralim bozuluyor.

Ev kızıysanız anneniz nasıl 'benim kızım okuyor' diye geri gönderir? :süslü:
ela gozlum ela gozlum
Belki de küçük kızı olduğum içindir. Ablam henüz evlenmedi 1.5 yaş var aramızda. Annem de hep der önce iş sonra eş diye. Ama iş olmadı o zaman evlenmeyim mi yani sevdiğim insanı bulmuşum bide üstüne 6 yıl beklemişim daha da bekleyemem valla yaşım 30a varacak nerdeyse :)

Söz yapmak istemiyor ama bana çok saçma geliyor sonuçta söz evlilik degil çok moralim bozuluyor.
Bence de önden söz yapsanız olur hemen evlenmeyeceksiniz ki evliliğe uygun bi ortam hazırlayana kadar sözlü kalırsınız. Herşeyin hayırlısı... Üzmeyin kendinizi. Ben düşünmeyi de üzülmeyi de bıraktım artık. Siz de her zaman olumlu düşünün ki hayattan zevk alın. İnşallah ömür boyu mutlu olursunuz.

Bence de önden söz yapsanız olur hemen evlenmeyeceksiniz ki evliliğe uygun bi ortam hazırlayana kadar sözlü kalırsınız. Herşeyin hayırlısı... Üzmeyin kendinizi. Ben düşünmeyi de üzülmeyi de bıraktım artık. Siz de her zaman olumlu düşünün ki hayattan zevk alın. İnşallah ömür boyu mutlu olursunuz.

Amin inşallah zaten bu eylulde kiz kardesim sozlenecek ondan sonra ne zaman sozlendigimin vs bi onemi olmayacak benim icin ne diym yani heves birakmadi saolsun. Hayirlisi hakkimizda. Insallah sizde gonlunuzce hayirli ve mutlu bir hayat yasarsiniz.

Aynen ya sadece alti ustu bi söz bizi hiç düşünmüyorlar o kadar canım sıkılıyor ki sözlenenleri evlenenleri görünce öyle içim acıyor ki

Amin inşallah zaten bu eylulde kiz kardesim sozlenecek ondan sonra ne zaman sozlendigimin vs bi onemi olmayacak benim icin ne diym yani heves birakmadi saolsun. Hayirlisi hakkimizda. Insallah sizde gonlunuzce hayirli ve mutlu bir hayat yasarsiniz.
Kardeşinizin de hayırlı olsun, tebrik ederim. Siz yeter ki kötü düşünceleri kafanızdan atın, mutlu olun. Söz yapmak istememesine gelince, evlilikten mi korkuyor? Nedeni nedir istememesinin?

Kardeşinizin de hayırlı olsun, tebrik ederim. Siz yeter ki kötü düşünceleri kafanızdan atın, mutlu olun. Söz yapmak istememesine gelince, evlilikten mi korkuyor? Nedeni nedir istememesinin?
Islerini yoluna koymaya calisiyor sanirim kendince bir meslek sahibi olmadan olmazmis :işsiz: sozlenmeyi evlenmek saniyor heralde

Bazen seytan diyor birak gorsun. O kadar cok bekleyen varki birine evet desem uc ayda evlenebilirim. Ama o kadar bekledim biraz daha bekleyeyim diyorum birde seviyorum onu cok sabrettim insallah mutlu oluruz sizde ayni sekilde

Bazen seytan diyor birak gorsun. O kadar cok bekleyen varki birine evet desem uc ayda evlenebilirim. Ama o kadar bekledim biraz daha bekleyeyim diyorum birde seviyorum onu cok sabrettim insallah mutlu oluruz sizde ayni sekilde
Rica ederim ne demek. Sakın öyle düşünmeyin. Seven insan her ne olursa olsun beklemeli bence. Ben de bekliyorum ve iyi ki de beklemişim diyorum 2 hafta sonra istemeye gelecekler beni. Ona kalsa benimki de askerliğini yapmadı ama işi var babasının emekliliği var o şekilde olacak bizim de kısmetse hiç üzülmüyorum, nasılsa olacak dedim ve oluyor inşallah yavaş yavaş. Sözden sonra da 4-5 ay bekleyip evleneceğiz kısmetse. Canınızı hiç sıkmayın bence, o da anlayacaktır eminim sizin üzüldüğünüzü görünce olumlu bakacaktır evliliğe işi de olur gider hayırlısı ile bol bol dua edin ikiniz de.

Rica ederim ne demek. Sakın öyle düşünmeyin. Seven insan her ne olursa olsun beklemeli bence. Ben de bekliyorum ve iyi ki de beklemişim diyorum 2 hafta sonra istemeye gelecekler beni. Ona kalsa benimki de askerliğini yapmadı ama işi var babasının emekliliği var o şekilde olacak bizim de kısmetse hiç üzülmüyorum, nasılsa olacak dedim ve oluyor inşallah yavaş yavaş. Sözden sonra da 4-5 ay bekleyip evleneceğiz kısmetse. Canınızı hiç sıkmayın bence, o da anlayacaktır eminim sizin üzüldüğünüzü görünce olumlu bakacaktır evliliğe işi de olur gider hayırlısı ile bol bol dua edin ikiniz de.

Ne guzel masallah cok sevindim :KK5:
Allah tamamına erdirsin. Evet bende inaniyorum zaten evlenecegime ama keske gorebilse ya bu konuda gercekten cok bencil oldugunu dusunuyorum. Kardesim sozlendikten sonrada ben onu surundurucem beni anlasin biraz diye kinciyimdir:KK12:

Ya hanımlar ben de çok tedirginim çok uzun yıllar evlenme hayali kurduk şimdi durumlar ciddiye bindi aileler tanışacak ama bana bir şeyler oldu ben bu evden nasıl ayrılcam annemler olmadan yapamazsam ne olacak ya mutsuz olursam hazır degilim heralde diye korkular sarmaya başladı. Bir de gurbet olacak. Ya benim günlerim ziyan üzüntü ve gözyaşı ile geçiyor işin saçma yanı iki taraftanda ayrılmak istemiyorum. Bana bi yol gösterin bu gecici bi durum mudur zamanla insan kendi evine ailesinden uzakta olmaya alışır mı yoksa bu mutsuzluk devam mı eder? Aynı evde değilim bir şey olsa müdahale edemem annemi babamı bırakıp nasıl evlenirim arkamdan cok üzülürler vs diye kafamda o kadar deli sorular sorunlar dönüyor ki artık kafayı yemek üzereyim...

Ne guzel masallah cok sevindim :KK5:
Allah tamamına erdirsin. Evet bende inaniyorum zaten evlenecegime ama keske gorebilse ya bu konuda gercekten cok bencil oldugunu dusunuyorum. Kardesim sozlendikten sonrada ben onu surundurucem beni anlasin biraz diye kinciyimdir:KK12:
Aminnn, çok teşekkür ederim. Darısı başınıza inşallah :) Bence haklısınız, bu erkekleri süründürmeden harekete geçmiyorlar nedense, ikide bi dürtmek lazım onları :) Ben zamanında böyle yaptım, iyi ki de yapmışım. Bazen uzak oynamakta fayda var, naza çekmek lazım. Anlasınlar kıymetimizi değil mi :)

Back