ciddi bir gelecek sorunu

1900lerde buradaydım hem de tam göbeğindeydim. ve evet kimse dövülmedi.
size öyle anlattılar. yok ikna odaları bilmemne diye kandırdılar.
cahillik size özgü bir gelenek herhalde. kulaktan dolma her dediğine inanan bir kişilik canlandı bende. dinde mantık yok dediğine göre cehaletin sınırları büyük olmalı. ayrıca her önüne gelene cahil demek de cehaletin ilk adımıdır hatırlatayım.

dindar muhafazakar insanlar bencildir genellemesi yaşananların bir sonucudur. bakın konu sahibine. sevgilisinden baskı görüyor. oysa o modern bir insan olarak gel içki iç diyormu?
şimdi kim haklı?
modern insanlar kimseye baskı yapmıyorlar. o sebeple böyle genellemelere maruz kalmıyorlar.
AHAHA o zaman duyu organlarınızda bir problem var doktora gitmeyi düşünebilirsiniz zira bunun bir sürü örneği var bir geçmişte çekilen videolara baksanız, kanıtı olan şeylere nasıl yok diyorsunuz pes :KK70: ben kapalı değilim muhafazakarda değilim ama bu kadar da cahil değilim, gerçekten zamanında bir kesime haksızlık yapıldı bunu kabullenemedik hala. Genelleme yapmak kalın kafalı insanların işidir.

ilahiyat uzmanıyım varmı itiranız?
önce karşında kim var onu öğreneceksin sonra yetkin ne ki diye ahkam keseceksiniz.
yanındaki erkek illa kocan vs. değil sokaktan geçen erkek de olur, istediği gibi gezerken senin belli şartlara uymak zorunda kalman dinimize uymaz. uzmanlığım bunu söyler.

elin örtüsü değil elin örtüsüne başkalarını zorlayanlar beni geriyor.
kardeşim de bu zihniyetten çekti kocası kaç kere dövdü türban takmıyor diye. zor kurtulduk. boşanma sancılı geçti. şimdi bu beni germesinmi?
oh ne güzel elin herifi dövüyormu diyeyim?
basit bir örtü değil bahsedilen bir siyasi simge şekil oldu artık ne yazık ki..

Kardesinizi turban (!) (ki biz ona basortusu diyoruz inancimizda) takmaya zorlamasi onun ahmakligi. Hic bir vicdan sahibi muhafazakar insan karisini,kizini,kardesini vs. zorlamaz. Zorla olan bir sey sevap degildir ki bizim dinimizde. Bazi at kafali insanlar dindar oldugunu zannedip herkese baski kuruyorlar. Bi de muslumaniz diye geciniyorlar. "Dinde zorlama yoktur.." ayetinu hic duymamis zavalli muslumanlar (!) o adamlar...

Konu sahibi; sevgiliniz kendi yasantisina gore istiyor siz de kendi yasantiniza gore.. Orta yolu bulabilirseniz ne guzel. Ama ailesinin orta yola yanasacagini zannetmem. Muhafazakar insanlar cok da orta yolu bulayim da oglum mutlu olsun demezler. Oglum bizim gibi birini bul yada buldugunu bize uydur isterler. Tesetturluyum, ailem de oyle. Erkek kardesim var. Annem ona da namazli tesetturlu birilerini yakistiriyor dusunuyor devamli. Cunku aile yapimiz oyle. :/

Insallah cok dogru kararlar verir cok mutlu olursunuz.

doktor da olabilirim. doktor dini konuları bilmez diye kuralmı var?

ayrıca siz hala bizde türban konusunda baskı yok zannediyorsunuz. şu haber bir türk babanın yaptığını anlatıyor. ne güzel dindar bir baba değilmi?

http://www.gazetevatan.com/oz-kizini-turban-takmadigi-icin-kesti-245441-yasam/
Ben öyle bir kural var Dedim mi ironi espri vs bunlardan bihaber yaşamak nasıl bir duygu acaba

Hiii böyle bir haber varsa tamam abla.
Dindarlar katil genellemesine ne dersin?
Dindar ve katil kelimeleri yanyana çok uyumlu
Mantık hatası var tabi çünkü dindar insan haksız yere cinayet isleyemez âyet var ama olsun oldu bittiye gelir

AHAHA o zaman duyu organlarınızda bir problem var doktora gitmeyi düşünebilirsiniz zira bunun bir sürü örneği var bir geçmişte çekilen videolara baksanız, kanıtı olan şeylere nasıl yok diyorsunuz pes :KK70: ben kapalı değilim muhafazakarda değilim ama bu kadar da cahil değilim, gerçekten zamanında bir kesime haksızlık yapıldı bunu kabullenemedik hala. Genelleme yapmak kalın kafalı insanların işidir.

bir kesime haksızlık varsa size göre şu anda başka kesime haksızlık yokmu?
madem o kadar duyarlısınız ve çoooook bilgilisiniz biz sizin yanınızda cahil kalıyoruz o zaman belli şeyleri çifte standarttan uzaklaşarak ele alın da anlayalım birilerine yaranmakmı istiyorsunuz yoksa gerçekten haktan hukuktanmı yanasınız. öyle hahah gülmekle olmaz bu işler. :)
bir de konu sahibinin başına gelen senin de başına gelirse bir gün anlarsın belki sözlerimizin değerini. iranda da böyle gülüyorlardı humeyni dini düzen getirecek diyenlere şimdi hepsi bin pişman..

Kardesinizi turban (!) (ki biz ona basortusu diyoruz inancimizda) takmaya zorlamasi onun ahmakligi. Hic bir vicdan sahibi muhafazakar insan karisini,kizini,kardesini vs. zorlamaz. Zorla olan bir sey sevap degildir ki bizim dinimizde. Bazi at kafali insanlar dindar oldugunu zannedip herkese baski kuruyorlar. Bi de muslumaniz diye geciniyorlar. "Dinde zorlama yoktur.." ayetinu hic duymamis zavalli muslumanlar (!) o adamlar...

Konu sahibi; sevgiliniz kendi yasantisina gore istiyor siz de kendi yasantiniza gore.. Orta yolu bulabilirseniz ne guzel. Ama ailesinin orta yola yanasacagini zannetmem. Muhafazakar insanlar cok da orta yolu bulayim da oglum mutlu olsun demezler. Oglum bizim gibi birini bul yada buldugunu bize uydur isterler. Tesetturluyum, ailem de oyle. Erkek kardesim var. Annem ona da namazli tesetturlu birilerini yakistiriyor dusunuyor devamli. Cunku aile yapimiz oyle. :/

Insallah cok dogru kararlar verir cok mutlu olursunuz.

siz başörtüsü diyebilirsiniz ancak kardeşmin kocası olarak adam süreki türbana gireceksin diyordu ondan türban diyorum yoksa sizin başka şey söylemeniz farketmez. ayrıca dinde zorlama yoktur ayetini müslüman olmayana müslüman ol diye zorlanamaz diye yorumluyorlar. müslümanım diyorsan her türlü baskı mübah görülüyor..

Ben öyle bir kural var Dedim mi ironi espri vs bunlardan bihaber yaşamak nasıl bir duygu acaba

Hiii böyle bir haber varsa tamam abla.
Dindarlar katil genellemesine ne dersin?
Dindar ve katil kelimeleri yanyana çok uyumlu
Mantık hatası var tabi çünkü dindar insan haksız yere cinayet isleyemez âyet var ama olsun oldu bittiye gelir

ben hiç türban taktı diye kızını öldüren 'modern' ya da 'ataist' baba görmedim. siz gördünüzmü?
ayrıca forumdan da onlarca konu getirebilirim baskıya dair. aramada epey bişey çıktı.

konu sahibesi sen bu işten vazgeç bu tür kafa yapısına sahip bir insanla ömür geçmez, uyuşmuyorsunuz. Sırf çok iyi kalpli olmak yetmez. Gerçek muhafazakar bir insan zaten 20 ay biriyle flört etmez ve sana şimdiden bir takım şeyleri dayatmaya başlamış bile, bunun devamı gelir, bu tür insanlardan uzak dur derim çünkü dinimizde dayatma diye bir şey yoktur. Böyle kabul etmeliydi seni. Bu tamamen karakter meselesi dinle alakası yok.

ben hiç türban taktı diye kızını öldüren 'modern' ya da 'ataist' baba görmedim. siz gördünüzmü?
ayrıca forumdan da onlarca konu getirebilirim baskıya dair. aramada epey bişey çıktı.
Yahu yeni şeylerle gel her sayfa Her yazıda aynı yorumyorumların var
Kaç tane dindar adam gördün de kızını karısını öldüren kalkmış dindarlar katil genellemesi yapılmasına sıcak bakıyorsun

Sanki illa öldürmek ile mi oluyor
Kaç modern insanın okuma hakkı elinden alindi söylesene
Bunlar bilindik şeyler
Burada bunları sayfalarca anlatmaktan biz yorulduk ama senin insanları bu derece lekelemen de Kanıma dokunuyor

1900lerde buradaydım hem de tam göbeğindeydim. ve evet kimse dövülmedi.
size öyle anlattılar. yok ikna odaları bilmemne diye kandırdılar.
cahillik size özgü bir gelenek herhalde. kulaktan dolma her dediğine inanan bir kişilik canlandı bende. dinde mantık yok dediğine göre cehaletin sınırları büyük olmalı. ayrıca her önüne gelene cahil demek de cehaletin ilk adımıdır hatırlatayım.

dindar muhafazakar insanlar bencildir genellemesi yaşananların bir sonucudur. bakın konu sahibine. sevgilisinden baskı görüyor. oysa o modern bir insan olarak gel içki iç diyormu?
şimdi kim haklı?
modern insanlar kimseye baskı yapmıyorlar. o sebeple böyle genellemelere maruz kalmıyorlar.
Hı. Dur ben bir ablama söyleyeyim.
Abla ikna odaları kandırmacaymış, seni nereye aldılar diyeyim. Gece gece kapımıza dayanan polisler kimdi diyeyim. O günleri hatırlayınca neden gözlerin doluyor diyeyim. Arkadaşların dayak yememiş ki neden üzülüyorsun diyeyim.
Kim söyledi derse, senemsvesenem söyledi derim.

Neyse,
konu sahibesi...
Ben yerinizde olsam "beni değiştirmek için mi benimle birliktesin" diye sorardım.

Yahu yeni şeylerle gel her sayfa Her yazıda aynı yorumyorumların var
Kaç tane dindar adam gördün de kızını karısını öldüren kalkmış dindarlar katil genellemesi yapılmasına sıcak bakıyorsun

Sanki illa öldürmek ile mi oluyor
Kaç modern insanın okuma hakkı elinden alindi söylesene
Bunlar bilindik şeyler
Burada bunları sayfalarca anlatmaktan biz yorulduk ama senin insanları bu derece lekelemen de Kanıma dokunuyor

kaç engellinin okuma hakkı elinden alınıyor bugün baktınızmı?
doğuda kaç genç kız okuyamıyor.
iyi ki 2 sene türbanla okula girmeyin dendi yıllardır aynı geyik.
bu ülkede aydınlar yakıldı diri diri. insanlar öldürüldü. sizin okula girememenizle aynı şeymi?
bu ülkede tek sorun yaşayanlar siz değilsiniz biraz geniş bakın.

bu ülkede aydınlar yakıldı diri diri. insanlar öldürüldü. sizin okula girememenizle aynı şeymi?
Ne iki senesi ya ne iki senesi bu kadar kör olma bencil fikirlerin yüzünden
Ayrıca burda konu onlar mi ki
Neden oraya atladın bununla ilgili neler yapıldı yapılmadı nerden biliyorsun da insanları yargiliyorsin
Konu başörtüsü kalkıp engelli demek kız demek ne alaka yani

O geyik dediğin şeyi yazmak zorunda bırakan sensin
Senin dindini olarak faşist yaklasimin

Bak cnm bende bir zamanlar açık epey açık biriydim okadar ki okulda en kısa etekleri ben giyerdim,makyaj yapar güzelliğine güzellik kaçardım, eşarp mı gülerdim buna. saçlarım özgür olmalıydı zira ben özgür bir kadındım..
Birgün merak edip ki tamamen meraktan kuranı kerimin mealini okudum,sonra günlerce neden bu kadar açık giyindiğimi sorguladım..
hedefim neydi?
bu açıklığı sebebi neydi?
Kim için bu dünyaya gelmiştim, kim için süslenip püsleniyordum?
Bu sorular günlerce beynimi kemirirken öyle bir yerde buldum ki kendimi makyajsız,dağınık toplanmış saçlar,sıradan kıyafetlerimle sevgilimin yanındaydım.
ilk defa beni böyle görüyordu, feminenlikten uzak ve yalın, bana hiç bakmadığı kadar tuhaf bakıyordu gözleri.
o benimle gurur duyan bakışları,
etrafta bu benim sevgilim edalarında böbürlenmesinden eser olmadığı gibi beğeni iltifatları seni seviyorum cümleleride yoktu ogün.
Hatta okadar ki etraftan bize bakan var mı gibi tedirgin bakıyordu sanki utanıyordu benden,
bakışları bu ne hal diyor ama dil ile ikrar edemiyordu bu cümleleri..
Zoraki bir muhabbet vardı aramızda cvp veriyorum ama beynim cok farklı ortadaydı. manevi alemde
Bir anda ben tesettüre gireceğim demişim..
Güldü epey nasıl şaka bu dedi..
Fakat gözlerime bakınca gercek olduğunu anlaması cokta uzun sürmedi..
Elimi tutup sen kendinde degilsin demek istedi elimi cektim yapamam artık, bunun adı zinaymış dedim.
Kim yıkıyor senin beynini bunlarla dedi okudum dedim,
neyi dedi, hak olan kitabı dedim ve kalktım..
Yürürken karşımdan genç bir kadının geldiği dikkatimi cekti cok şık giyimli ve gösterişten uzak kitabın emrettiği gibi okadar uzun bakmışım ki ona gülümsedi ve selamın aleyküm dedi.
Oysa ben merhaba cümlesine alışıktım,afalladım bir kaç kez duymuştum bu selamlaşmayı oyüzdn cvbın aleyküm selam olduğunu biliyordum..
Nefsimin inkar etmesine rağmen girdim o tesettüre,sonra kuranı kerim öğrendim buarada dualar ezberleyip namazada başladım.
Allahım nasıl bir huzur, nasıl bir aşk boşamı yaşamışız onca zaman senden habersiz emirlerinden uzak..

Sevgilim kabul etmedi edemedi utandı sevgilisi artık makyaj yapmıyor mini etekler giymiyor feminen davranmıyordu bu onun için dayanılmaz bir acı katlanılmaz bir utançtır..
5 yılın sonunda ayrıldık..
Ben dünyevi aşktan cıkmış coktan manevi sevdayı keşf etmiştim
inançlıydım artık "Böylesi HAYIRLIYMIŞ " diyebildim bu ayrılığa tek yorum.
Uzuun zaman sonra kapımıza geldi Aklı başına geldiğinde oda okumuş kuranı kerimi öğrenmişti gerçekleri,biliyordu en az benim kadar ahireti,dönmek istedi kabulumsun affet dedi ama cok geçti ben artık beni öyle kabul etmiş biriyle coktan evlilik yolunda atmıştım ilk adımımı..
Demem o ki seviyorsan sevgilin sana sebep olur belki.. Sende doğru yolu hak olan yolu bulursun kimbilir..

Sırlar dünyası: Bölüm 856 :KK70: :KK70:

Ne iki senesi ya ne iki senesi bu kadar kör olma bencil fikirlerin yüzünden
Ayrıca burda konu onlar mi ki
Neden oraya atladın bununla ilgili neler yapıldı yapılmadı nerden biliyorsun da insanları yargiliyorsin
Konu başörtüsü kalkıp engelli demek kız demek ne alaka yani

2 sene ya da 3 sene. benim meselem ülkemizde tek sorun yaşayanlar başörtüsü türban ya da nasıl ifade ediyorsanız o şekilde giyinenler zannedilmesi. herkes sorun yaşadı. sağcısı solcusu farketmeden. kadını erkeği farketmeden. eğer meseleniz hak hukuksa böyle bakın. geyik dememin sebebi de tek sorun yaşayanlar biziz zannedenleredir.

bir kesime haksızlık varsa size göre şu anda başka kesime haksızlık yokmu?
madem o kadar duyarlısınız ve çoooook bilgilisiniz biz sizin yanınızda cahil kalıyoruz o zaman belli şeyleri çifte standarttan uzaklaşarak ele alın da anlayalım birilerine yaranmakmı istiyorsunuz yoksa gerçekten haktan hukuktanmı yanasınız. öyle hahah gülmekle olmaz bu işler. :)
bir de konu sahibinin başına gelen senin de başına gelirse bir gün anlarsın belki sözlerimizin değerini. iranda da böyle gülüyorlardı humeyni dini düzen getirecek diyenlere şimdi hepsi bin pişman..
her dönemde belli bir kesime haksızlık yapılır ki bu kesinlikle affedilemez, benim hiçbir menfaatim yok ki zaten siyasetle siyasetçilerle işim olmaz. Burada bunları yazmakla kime yaranabilirim allasen? Ben şuanki durumdan bahsetmedim sizin buradaki mesajlarınız çok gerçek dışı olduğu için uyarmak istedim çünkü bu işin sonu iyiye gitmiyor. Çok bilgili olanlar cahil değildir gibi bir yanlış kanınız daha var. Nice okumuş cahil var nice okumamış koca yürekli insan var bu dünyada. Genelleme yapmanız sizin o seviyede olduğunuzu gösterir. Konuyu çok güzel saptırma yeteneğiniz var bunun için sizi tebrik ediyorum. Başarılarınız devamını diliyorum, iyi günler.

2 sene ya da 3 sene. benim meselem ülkemizde tek sorun yaşayanlar başörtüsü türban ya da nasıl ifade ediyorsanız o şekilde giyinenler zannedilmesi. herkes sorun yaşadı. sağcısı solcusu farketmeden. kadını erkeği farketmeden. eğer meseleniz hak hukuksa böyle bakın. geyik dememin sebebi de tek sorun yaşayanlar biziz zannedenleredir.
İyi de konuyu buraya getiren sensin ben değil
Siyasete girip kapalilar hiç baskı görmedi bak bugün açıklar baskı görüyor diyerek sacmalayip işi buraya taşıyan da sensin

Siyasete girip kapalilar hiç baskı görmedi bak bugün açıklar baskı görüyor diyerek sacmalayip işi buraya taşıyan da sensin
kardeş bu iş dindarlıkla hiçbir alakası olmadığını biz biliyoruz değil mi? Ha bunun gibi birkaç dar kafalı insan her zaman olacak ve biz bunu burada tartışarak bitiremeyiz. Bence artık bu konu başlığı kapansın adminler nerede kaldı çok merak ediyorum. Bence artık cevap vermeyin siz de, cevap verdikçe bir şey değişmeyecek bu konuyu kapatalım.

evet kapalılar(?) baskı görmedi diyorum bugün. hatta ödüllendiriliyorlar. altlarına jipler veriliyor. kocalara makam mevki veriliyor. yalan değilki bu.

kardeş bu iş dindarlıkla hiçbir alakası olmadığını biz biliyoruz değil mi? Ha bunun gibi birkaç dar kafalı insan her zaman olacak ve biz bunu burada tartışarak bitiremeyiz. Bence artık bu konu başlığı kapansın adminler nerede kaldı çok merak ediyorum. Bence artık cevap vermeyin siz de, cevap verdikçe bir şey değişmeyecek bu konuyu kapatalım.

iran örneğini iyi incele manzarlet. o gün aynı senin gibi konuşanların bugün hali perişan. bence iyi incele. çok ders var çıkaracağın.

X