• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi cici bebe tarifi bilenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozge33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
49
0
36
İçel Mersin
benim kızın 10 aylık cici bebeyi yumurtayla veriyorum ama bisküvisini kendim yapmak istiyorum daha saglıklı olması için o yüzden cici bebe tarifi bilen varsa yazarsanız sevinirim. bilgili annelerden bebegime mutlaka yedirmem gerekenler hakkında bilgi verirseniz sevinirim ilerde herhangi bi sorun yaşamamam için

bebek bıskuvısı
bende ıkı tarıf var bırı ırmıklı dıgerı ırmıksız donusumlu olarak yapıyorum
1.
7 kasık bugday unu
4 kasık ırmık
100 gr tereyagı
4 yemek kasıgı pekmez
ıstege gore az mıktarda tarcın konulabılır
hamuru 1 cm kalınlıgında acıp sekıllendırıp dusuk ısıda pısırılmesı lazım en fazla 150 derece
2.tarıf
10 tepeleme yemek kaşığı bugday unu
1 ç.brd. pekmez
1 yumurta yumurtanın beyazı alerji yapacağından 2 yumurta sarısı koyalım, ben sarılar beyazından iyice arınsın diye elimle ayırırken aynı zamanda patlatmamaya dikkat ederek suyun altına tutuyorum iyice beyazı gidiyor
100 gr tereyağ
vanilya
yıne 1 cm acıp sekıllendırıyoruz ve dusuk derecede pısırıyoruz

ayrıca ırmıklı bebek corbası tarıfıde aldım bu ay onuda paylasayım
1 patates
yesıl sogan
1 kasık ırmık
1 kasık sızma zeytnyagı
1 yemk kasıgı kıyma
butun malzemelerı 1 bardak su ıle pısırıp daha sonra sulandırmak ıcın ıstege gore devam sutu koyup verıyoruz
:1bebeıslerımıze afıyet olsun
eslem merve kullanıcısından alıntıdır

canım bi de kırmızı eti kesinlikle eksik etme
kasaptan kemik al bir güzel haşla ve plastik bardağa koyup
dondurucuya at yaptığın her çorbasına yada yemeğine
birbardak koy hem vitaminli hem de tek kullanımlık pratik

estalmus hanım verdiginiz tarifi yaptım güzel oldu fakat suda eritemedim çok sert oluyo başka tariflerin varmı yada bebe bisküvisi tarifi bilenler lütfen yazarmısınız

canım bende bi tarif ekliyim sana..
100 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
2 kaşık dolusu yoğurt
6 kaşık dolusu pekmez

üff o kadar yazdım boşa gitti:)tekrar yazıyorum.canım bende bi tarif ekliyim sana
100 gr tereyağ
2 kaşık dolusu yoğurt
6 kaşık dolusu pekmez
4 kaşık pirinç unu
4 kaşık irmik
15-20 kaşık un(ben tam buğday unu kullanıyorum)
tereyağ yoğurt pekmez yumurta sarısı karıştırılıp pirinç unu irmik eklenir.sonrada kaşık kaşık un..kulak memesi kıvamında oluna 1 cm kalınlıkta açılır.ben çay bardağının ağzını kalıp olarak kullanıyorum..165derece fırında 15 dk pişirilir.hemen çıkatılması gerekli yoksa kurur..

gelelim nasıl kullanıldığına..evet bebe bisküvisi gibi olmuyo.yani erimiyo.ama ben çareyi şöyle buldum.1 veya 2 tane yedireceğim kadarını rondodan geçirip toz haline getiriyorum kaşık maması gibi oluyo..o şekilde kullanıyorum.
toz halindeki karışıma 1 elma rendeliyorum sıcak sütle karıştırıp yediriyorum süt vermeyenler sıcak su da kullanabilir.tam tahıllı elmalı sütlü mama oluyo :)
yada yoğurduna karıştırıyorum..
medine hurmalarından kaynatıyorum rondodan çekip onunla karıştırıyorum.
kuru kayısıyı aynı şekilde kaynatıp kullanıyorum meyve sulu bi karışım oluyo:)
muzla yapıyorum yine sıcak sütle ıslatıp..bu da muzlu sütlü tam tahıllı :))
oğlum 9 aylık cevizde koyuyorum..
çeşitlendirebilirsiniz...umarım işinize yarar.bazen acil dışarı çıkmam gerektiğinde yada misafir varken ilgilenemezsem hemen sütle karıştırıp yediriyorum..gerçekten yedirirken bebe bisküvisinden daha iyi hissettiriyo emin olun..
dikkat etmeniz gereken toz halindeki kurabiyeye her ne ekleyecekseniz kaşık kaşık eklemek yani kıvamı önemli.su veya sütü azar azar ekleyin mama gibi olana kadar.böylelikle karışırken kurabiyede güzelce eriyo.inşallah faydalı olur..

Son düzenleme:
bende bi tarif denedim hemen paylaşıyım..
2 çay bardağı un
2 çay bardağı pirinç unu
2 yemek kaşığı pekmez
yarım çay bardağı sıvı yağ(orjinali tereyağ ama biz tüketemiyoruz)
yarım çay bardağı irmik
hepsini yoğurup yuvarlak bisküvi şekli verip bıçakla çizik atıyoruz
bu tarifi nette bulup yaptım ama benimkide kuru oldu..sanırım hızlı pişirdim..bende rondo kullanıcam kolay yumuşasın..

teşekkür ederim rondo hiç aklıma gelmemişti. tadı nasıl güzel oluyomu acaba bebeginiz severek yiyormu.

canım benim oğlum bu yazdıklarımın hepsini dönüşümlü olarak yiyor..en çok elmalı olanı seviyor.tadı güzel oluyor.ben zaten tadı kötü olan şeyi bebeğime vermeme konusunda takıntılı bir anneyim:)hafif pütürlü olabiliyor.bebeğiniz alışmamışsa ilk bir iki kaşıkta öğürebilir.azar azar deneyin.inşallah yerler bebişleriniz ben çok memnunum bu tariflerimden..gerçekten çok güzel besledi bebeğimi.

benim kızın 10 aylık cici bebeyi yumurtayla veriyorum ama bisküvisini kendim yapmak istiyorum daha saglıklı olması için o yüzden cici bebe tarifi bilen varsa yazarsanız sevinirim. bilgili annelerden bebegime mutlaka yedirmem gerekenler hakkında bilgi verirseniz sevinirim ilerde herhangi bi sorun yaşamamam için

ben yumurtayı hiçbişeyle karıştırmıyorum canım.hep sade verdim azar azar arttırdım.şimdi beyazıyla birlikte 1 yumurta yiyor.tadı kötü olmuyo mu yumurtayla bisküvinin?

ben yumurtayı hiçbişeyle karıştırmıyorum canım.hep sade verdim azar azar arttırdım.şimdi beyazıyla birlikte 1 yumurta yiyor.tadı kötü olmuyo mu yumurtayla bisküvinin?

hiçkötü olmuyor benim kızım da öyle sade yumurtayı yemediği için ben de karıştırıp da veriyorum

hiçkötü olmuyor benim kızım da öyle sade yumurtayı yemediği için ben de karıştırıp da veriyorum

ya ben ekmekle vermeyi denedim sütle falan karıştırıp midesi bulandı.bi dahada denemedim.peynir zeytin yumurta hepsini kahvaltıda ayrı ayrı yiyor..

gayet güzel yıyor severek yedigi için bisküviyle birlikte veriyorum hem doyurucu oluyo yumurta yemeyen bebeklere tavsiye ederim

tarifleriniz cok güzel

yalniz bir sorum var, bu biküvileri pisirdikten sonra ne kadar zamanda tüketmek gerek?

benim daha 4 aylik, suan sadece emziriyorum, bende herseyi kendim yapmak istiyorum, malum hazir olan cogu seylerin icinde ne var bilmiyoruz.

ha bide derin dondurucudada saklayabilirmiyiz, eger oluyorsa orda ne kadar bekletebilriz.

simdiden sagolun

ben azar azar yapıyorum ölçülerin yarısını kapalı bi kaba koyunca taze kalıyo tadıda çok güzel oluyo severek yiyo yalnız fırında çok kalmasın kuruyo

aslinda en iyisi azar azar yapmak ama eger cocuk huysuz olursa yapamassam diye, hazirda bulunsun diye acaba dipfrizdede dayanikli olurmu diye merak etmistim. yinede cevabin sagol:16:

Back