Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

Aslında güneş alan yerdeler ama kıs güneşi yeterli gelmiyor galiba bide çok sulanmış olabilirler 15 gün yoktum ben hep alttan sulardım görümcem sulamış onları üstten içim gitti gelince bi kaç yaprağı alttan çürümüş buldum. Bu çiçek açmayan 4 menekşem aslında tek menekşemde 4 kök olmuştu çok sıkışmıştı yapraklar onu ayırdım ama sürekli yaprak çıkarıyorlar hiç çiçek vermediler henüz yazın bölmüştüm.bu alttan sararan menekşelerim onlar aslında çok sağlıklıydılar inşallah bişey olmaz onlara her sabah konuşuyorum onlarla.

Menekse bitkisi hem yaprak hem tohumla cogalır .Yaprakları alttan seyreltmek çicek acmalarini teşvik eder.

Kizlar ben menekse yapragi fidelemistim 4 ay oldu hala ne ölüyo ne oluyo anlamadim bu normal mi ? Bi de orkidelerim var benim 2 tanesi ciceklerini döktü ama saplari kurumadi oylece duruyo onlari kurumadan kesmek dogru olurmu? Hatta birisi yeni filiz veriyo şimdi. Kessem mi kesmesemmi bilemedim

Kesme ,menekselerini de sulamaya devam et .
Birdaha ki sefere suda koklendirip dikebilirsin.

haşlanmış yumurta su ve kabuğunu dene suyunu bir gün sonra dök kabuğuu topağa göm

Merhaba , kaktüs türü olan yılda bir kere çiçek açan türden mi adı nedir acaba ? Bana da bayağı bakımsız bi halde bi ablam verdi buna benzer ama aynı olmayan bir bitki, gece kraliçesi Halk arasındaki adı ,nasıl bakılacağını araştırıyorum,benzer tür olduğundan size nasıl baktıpınızı soracaktım toprağı torf değil bahçe toprağı dalların çoğu aşağı bakıyor yani canlı ama bi sorunu var foto atarım yarın gündüz çekip siz neler yapıyosunuz çiçeğinize?

sadece su veriyoruz başka bişiy yapmıyoruz

Peki nasıl su sever kurudukça mı vs detaya girmediğinize göre ben de sizi zorlamıyım daha fazla iyi akşamlar dilerim
toprak nemli olcak zaten çok su verince böcek olur biz hiç bir çiçeğe özenli bakım yapmıyoruz vitamin gibi şeyler vermiyorum 2 güne su verip güneş görsün diye pencerenin önünde durur

Adı şeflera aslında çok güzel bir ağaç kendisi teşekkürler ) ilk diktiğim zamanda burdan resmini eklemiştim belki gördüğünüz yine o olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…