- 27 Şubat 2010
- 12.221
- 2.447
- Konu Sahibi graphicdesigner
- #1.101
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Masallah bayagi buyumus. Kac kok ekmistin?büyüdü iyice ama toprağı az
Canim ben de internette vide izlefim dikimiyle ilgili kesinlikle ayirmayin yaziyordu. Burda tam tersi yaziyor. Ben bir koku tum yumrulariyla oldugu gibi diktim.Yıldız çiçeğinin yumrularının ayrılması: Elimizdeki yumruları ayırarak en ucuz şekilde fide sayımızı arttırabiliriz. Yumruların hepsi bir arada olduğunda göz sayısı az olur ve bu gözlerden bazılarından cılız sürgünler elde edilir. Bunun için ekim öncesi yumrular birbirinden ayrılmalıdır. Ekimden uzun süre önce yapılan ayırma sonucunda yumrular daha çabuk kururlar. Kökboğazlarında en az bir göz belirginleştiğinde ayırma işlemi için en ideal zamandır. Ayırma işlemi elle yapıldığı gibi , bu iş için keskin ve temiz bir bıçak da kullanılabilir. Ayırma işleminden önce yumrular kutulardan veya sandıklardan çıkarılarak 1-2 gün süre ile aydınlık ve sıcak bir ortamda bekletilirse hangi kökboğazının göz vereceği kolaylıkla görülür.
Yıldız çiçeği yumrularının dikimi:Kumlu, hafif asidik pH-Değeri 6,5 olan topraklar yıldız çiçeği için idealdir. Balçıklı topraklar suyu tutacağı için önerilmez. Yumruların dikileceği yer bol güneş almalıdır. Yumrular boylarından biraz daha derine (6-8 cm) dikilmelidir. Yumruların üzerinde birkaç santimetre kalınlığında toprak olmalıdır. Yumrular asla derin dikilmemelidir. Aksi takdirde sürgünler toprak üzerine çıkmak için enerjilerinin büyük bir kısmını harcamak zorunda kalacaklardır. Yumruların dikim zamanı yöresel olarak değişiklik gösterir. Bursa için Nisan ayının ikinci yarısı uygundur. Dikim zamanı bölgedeki don olaylarına göre ayarlanmalıdır. Yumrular olacak olan bir don olayından etkilenmemelidir. Çelikten üretilecekse bu süre Mayıs ayına kaymalıdır. Çeliklerin başlangıçta sadece ince kökleri vardır ve bunlar soğuğa karşı çok hassastırlar. Bunun için dikimden sonra don olayı olmamalıdır. Yıldız çiçeği dikiminde dikkate alınması gereken bir nokta da kazıklardır. Kazıklar dikimden önce açılan çukurlara yeterli uzunlukta çakılmalıdır. Sonra bu kazıkların pozisyonuna göre yumrular dikilmelidir. Sonradan dikilen kazıklar yumruları zedeleyebilir. Bitki büyüdükçe çok sıkı olmamak kaydı ile kazıklara bağlanır.
Yıldız çiçeğinin hastalık ve zararlıları:
a- Hayvansal Zaralılar
b- Virütik Hastalıklar
c- Mantar Hastalıkları
d- Bakteriyel Hastalıklar
olarak dört bölümde toplanabilir.
Yazdigi gibi ekimden once mi ayirdin? Boyle daha guzel olmus.işte o yumruları ayırdım 5 tane felan diktim
ya bunlar ne kadar güzel böyle maşallah Allah nazardan korusun. benimkiler niye açmıyor. ne veriyorsun canım bunlara sen ve kaç yıldır evinde. benimkiler açmıyor. yaprakları sağlıklı aslında
geçmiş olsun canım ben anlamadım kıs sen iş için şehir dışında değilmiydin nasıl işten çıkarıldın eşindemi çıkarıldı neyse ayyyhhhKızlar işyerinde toplu işten çıkarılma oldu artık işsizizm kafamı dinleyeceğim biraz zorlacağız ama artık çok yorulmuştum iyi oldu yani bugün tazminat yatmasını bekliyorum inşallah yatar.
Siz napıyorsunuz? Artık bahar geldi havalar çok güzel insanın içi açılıyor vallahi
Sadece su veriyorum .pembeleri 2 yıl once yaprağından cogaltmıstim..beyaz 10 yıllık olabilir.İste cogaltıyorum yapraklarından.ya bunlar ne kadar güzel böyle maşallah Allah nazardan korusun. benimkiler niye açmıyor. ne veriyorsun canım bunlara sen ve kaç yıldır evinde. benimkiler açmıyor. yaprakları sağlıklı aslında
ayy rabia hayırlı uğurlu olsun inanki senin adına sevindim aslında, hamileliğinin tadını çıkartırsın, bunlar insanın herzaman yaşayacağı duygular değil, hemde hamilelik bazen zor bir süreç olabiliyor, inşallah seninki öyle olmaz ama sen yinede kendini yormayacağın için çok sevindim. İnşallah eşini çıkartmamışlardır önemli olan o?Kızlar işyerinde toplu işten çıkarılma oldu artık işsizizm kafamı dinleyeceğim biraz zorlacağız ama artık çok yorulmuştum iyi oldu yani bugün tazminat yatmasını bekliyorum inşallah yatar.
Siz napıyorsunuz? Artık bahar geldi havalar çok güzel insanın içi açılıyor vallahi
laciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii laciiiiiiiiiiiiiii
laci menekşelerin üstadıdır, ana kraliçedir, menekşe yetiştirmekte lacinin üstüne yoktur, menekşeler onun evine girince cennete girmiş gibi olurlar ve coşarlar. Onda değişik bir tılsım var kuzumya bunlar ne kadar güzel böyle maşallah Allah nazardan korusun. benimkiler niye açmıyor. ne veriyorsun canım bunlara sen ve kaç yıldır evinde. benimkiler açmıyor. yaprakları sağlıklı aslında
ayyy çok iyi almışsın hemde nekadar kalitelidir kimbilir. resmini çekip göndersene bakim?kıslarr madam coco indirim yapmış ben pike aldım 30 tlye ilgilenirseniz bi bakın derim
Gule güle kullan canim cok güzel gorünuyo hepsi.geldi canım tencerelerim çok kullanışlı iyiki korkmaz almışım dün yemeğim çok lezzetli oldu
bu arada kızlar dün haberler söyledi teflon kısır yapıyormuş haberiniz olsun ben tüm teflonlarımı elden çıkarıyorum
pikede çoookk güzel ne ince ne kalın çok kullanışlıEki Görüntüle 1518531 Eki Görüntüle 1518532
laci ben senin o gölgelik A4'lerini yerim yaaa,
resmen topiğe damgasını vuran stratejik çiçek yetiştirme yöntemi bu