Ekmekler Pideler Çiçek Ekmek-Resimli

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
Görüntüsü itibariyle çiçek ekmek özellikle biz bayanların en sevdiği ekmek çeşididir.Artık ekmek makinelerinin çıkması ile bir çok bayan evde ekmeğini kendisi hazırlıyor.Ben yine ekmek makinesi kullanmadan kendi ellerimle yaptım Mayalı ekmek hazırlarken hamuru çok iyi yoğurmak gerekiyor makinede hazırlıyorsanız zaten sorun yok fakat elde hazırlayacaksanız mutlaka çok iyi yoğurmalısınız ve mayalandırma işlemlerini iyi yapmalısınız.Bir başka önemli nokta ise maya,su ve şekeri karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar mayanın köpükleşip kabarmasını beklemelisiniz ve tuzu tüm malzemeyi koyduktan sonra en son ilave etmelisiniz.Gelelim tarifimize;

Malzemeler:
3,5-4 su bardağı un
½ paket yaşmaya veya 2 tatlı kaşığı toz kurumaya
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için yumurta sarısı,susam,haşhaş,çörek

Yapılışı:
Bir kabın içerisine mayayı,tozşekeri ve suyu koyup 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
Başka bir kabın içerisine unumuzu eleyelim.Unumuzun ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı,sıvıyağı koyup hamurumuzu yoğuralım.
Kabımızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler yapalım.Tepsimizi unlayıp bezelerden bir tanesini ortaya koyup diğer bezeleri de etrafına çiçek şekli olacak şekilde yerleştirelim.
Tepside ekmeğimizi 20 dakika kadar daha mayalandırıp önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi EU1
İlayda ekmeği denemene sevindim gerçekten güzel olmuş seninde ellerine sağlık..

• Konu Sahibi EU1
Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.

• Konu Sahibi EU1
Tarif icin tesekkurler pastacı kızhihoyyyt
Bır muddet yoktum daha once yapmıs oldugum ekmegı ancak sımdı ekleyebılıyorum sengözlerimebaksanab
Harıka oldu tek kelıme ılekaydirigubbakcemile5 Mısır ekmegı cok sık yaparım ama cıcek ekmek ılk kez denedım Yanlız ben bu kadar kabaracagını tahmın etmedıgım ıcın parcaları buyuk tuttum baktım kı balon gıbı olmuslarkaydirigubbakcemile3 kırıntı kalmadı aksamına...Komsumuz da geldı sıcak sıcak goturduk valla peynır domates mıs gıbı salatalıkla
Tekrar tesekkurler...Sevgı ıle...

• Konu Sahibi EU1
bende hemen yapmayı düşünüyorum ellerinize sağlık kızlar

• Konu Sahibi EU1
yaa birde tepsi unlanacak denmiş tepsiye yağ sürülmeyip un mu serpilecek
bu kısmı ben anlamadım yaa

• Konu Sahibi EU1
bende yapim bari,ellerinize sağlık

• Konu Sahibi EU1
mhhh bayilirim cicek ekmege nefiss görünüyocokacimcoook
tarif icin tesekkürler ellerine emegine saglika.s.opuyorumnanaktan

• Konu Sahibi EU1
muhtesem olmus ya biz buralarda bu tadi bulamiyoruz mutlaka yapmaliyim coook sagolun tarif icin sahane olmusŞeniz

ay harika ya
mutlaka denemeliyim
süper görünüyo
ellerinize saglik hanimlar

ben de bu akşam denedim.gerçekten çok güzel arkadaşlar.paylaşım için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…