- 20 Mart 2017
- 15.709
- 57.946
- 598
Merhaba
Bugün kızımın en yakın arkadaşının doğum günü.hazır kurabiye kategorisine denk gelmişken ona hediye edeyim istedim ❤
Kurabiye için malzemeler
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
Yarım bardak şeker
Bir yemek kaşığı nişasta
Vanilin
50 gram kakao
5 bardak un
Un hariç bütün malzemeleri kaba koyup çırpıyoruz.şekeri güzelce eridikten sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.çok katı olmayan ama ele de yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
Ben gül kalıbı ve top şeklini kullandım.
Gül kalıbına hamuru doldururken kıvamı biraz yumuşak geldi.top kurabiyeler fırında yayılmasın diye onlara biraz daha kakao ilave ettim.böylece daha sert bir hamur oldu.
Bu hamurdan iki tepsi kurabiye çıktı
Kurabiyeler tam soğumadan ortalarına kürdan batırdım ve dinlenmeye aldım.
Gülleri çikolata kaplamak için yine kalıbı kullandım.benmari erittiğim çikolatayı 1 tatlı kaşığı olacak şekilde kalıbın dibine döktüm.sonra gül keki tekrar kalıba yerleştirdim.hepsi tamamlanınca soğuyup şekil alması için buzdolabına kaldırdım
Top kurabiyeleri de çikolata sosa bandırıp donması için köpük üzerine batırdım.üstlerini zevke göre glazür,toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsledim
Buket yapabilmek için küçük boy bir kap kullandım.üzerine köpükten yarım küre gib bir şekil kestim, yapıştırdım
Bundan sonrası en zevkli kısım
arzunuza göre kurabiyeleri diziyoruz.bu işlemi yaparken ben ince uçlu pense kullandım,çok daha kolay oldu.
Vee işte çiçek kurabiye buketimiz hazır ❤

Bugün kızımın en yakın arkadaşının doğum günü.hazır kurabiye kategorisine denk gelmişken ona hediye edeyim istedim ❤
Kurabiye için malzemeler
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
Yarım bardak şeker
Bir yemek kaşığı nişasta
Vanilin
50 gram kakao
5 bardak un
Un hariç bütün malzemeleri kaba koyup çırpıyoruz.şekeri güzelce eridikten sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.çok katı olmayan ama ele de yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
Ben gül kalıbı ve top şeklini kullandım.
Gül kalıbına hamuru doldururken kıvamı biraz yumuşak geldi.top kurabiyeler fırında yayılmasın diye onlara biraz daha kakao ilave ettim.böylece daha sert bir hamur oldu.
Bu hamurdan iki tepsi kurabiye çıktı
Kurabiyeler tam soğumadan ortalarına kürdan batırdım ve dinlenmeye aldım.
Gülleri çikolata kaplamak için yine kalıbı kullandım.benmari erittiğim çikolatayı 1 tatlı kaşığı olacak şekilde kalıbın dibine döktüm.sonra gül keki tekrar kalıba yerleştirdim.hepsi tamamlanınca soğuyup şekil alması için buzdolabına kaldırdım
Top kurabiyeleri de çikolata sosa bandırıp donması için köpük üzerine batırdım.üstlerini zevke göre glazür,toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsledim
Buket yapabilmek için küçük boy bir kap kullandım.üzerine köpükten yarım küre gib bir şekil kestim, yapıştırdım
Bundan sonrası en zevkli kısım

Vee işte çiçek kurabiye buketimiz hazır ❤
Son düzenleme: