Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben artik sorgulamiyrum karsimdakileri sevmiyrum mu diyorÖöff boşverin arkadaşlar bu RTE düşmanlarına laf anlatamazsınız
uğraşmayın bence boşuna
Ancak yarın birgün gerçekten Dikdatör ve Türkiye yi Yunanistandan bin beter bi hale getirecek biri çıktığında adamın değerini anlayacaklar ama çok geç olacak
Kurunun yanında yaşda yanacak maalesef
he heBugünleri mumla arayacaklar birgün ama çoook geç olacak
he he bence sen hiç yorma artık sıkılıyoruz tayyipin tamam heay hele sen hic yorma zaten kendini cryptic
akp nin neden hala basta oldugunu Turkiye biliyoda siz chp neden yillaaaardir basa gelemedi onu dusunun bence.valla dalga falan gecmiyor ciddi ciddi soruyorum sahi yaa neden hic basa gelemio???sizden bunun cevabini dinlemek isteri ricaedecegim tabi ama birde sartim var sorum chp neden basa gelemedi? konuyu akp antipatikligine donusturmeden dagitmadan baska konulara girmeden sadece sorum bu ozelestirinizi merak ediyor olacagim
soru sorulmuş ama cevap gelmemiş. benim gibi okuyup da hani bu sorunun cevabı diyenler için ben yazayım; malum serde Sosyal Politika Eğitimi var.
merak etmeyenler ya da ben Yeni Akit'ten, Sabah'tan okuduklarımla memnunum diyenler, yazının bundan sonrasını geçebilirler.
öncelikle şunu yazalım: TC. Devleti, hala yürürlülükte olan 1982 anayasasına göre SOSYAL DEVLETtir.
nedir sosyal devlet?
sosyal devlet, örneğin vatandaşlara bedava kömür dağıtıldığı bir devlet değil, çeşitli kamu kurumları aracılığıyla, çalışanların ve bir süre önce çalışmış olanların ödedikleri primlerle (katılım payı) ihtiyaç sahiplerine bir "hak" olarak ihtiyaçların sağlanmasıdır.
bu ihtiyaçlar kamu kurumları aracılığıyla giderilir dedik.
mesela; SSK.
peki bu SSK Kılıçdaroğlu zamanında neden ZARAR etti.
öncelikle SSK zarar edemez, Zarar özel sektöre has bir kavramdır. Kamu Kurumları için açık/fazla tabirleri kullanılır.
zate SSK, TC yasalarına göre "kar" edemez, çünkü az evvel dediğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti Sosyal bir Devlettir. SSK gibi kurumlar ancak FAŞİST devletlerde kar ederler. yani devlet sizlerden topladığı primlerin bir kısmını devlete aktarıyorsa, size hizmet yerine, bu durumda Kurum kar etmiş demektir ki bu Hitler Almanyasında yaşanmış bir durumdu.
burada anladığım kadarıyla Sosyal Sigorta kavramında da bir bilinmezlik var.
Nedir, Sosyal Sigorta;
devletin çalışanlardan topladığı katılım paylarıyla emekli maaşlarını ve sağlık sigortası gibi temel sigortaları karşılamasıdır. yani emekli anne babalarımızın, nine ve dedelerimizin maaşları ile onlarla birlikte bizim ve çocuklarımızın sağlık masrafları bizlerin ödediği katılım paylarından ödenir.
kısaca çalışan sayısı her zaman ama her zaman pasif yani çalışmayan nüfustan fazladır bu yüzden de zaten Sosyal bir Devlette Sigorta kurumu asla Kar etmez.
genel kabul fazla da vermemesi yönündedir. örneğin bana hiçbir Batı Avrupa ülkesi gösteremezsiniz ki sigorta kurumu kar etsin. (neden Batı Avrupa? Batı Avrupa Sosyal Devletin kalesidir.)
peki açık vermesi?
genel kabul zaten açık vermesi gerektiği yönündedir.
K. K zamanında evet, büyük bir açık verilmiştir. ancak sıklıkla unutulan şudur ki; KK bir bürokrattı. tekrar ediyorum Sigorta Kurumu bir özel şirket değil, bir devlet kurumudur ve başındaki bürokrat yasa koyucunun yani meclisin çıkardığı yasaları uygulamakla mükelleftir. yani ben bunu beğenmedim, bence şöyle olsun deme hakkı yoktur.
SSK battıysa, kabahatli bürokrat değil, yasa koyucudur. yasa koyucu SSK batmadan önce hangi yasayı koymuştur: Süper Emeklilik.
bu yasayı kim koymuştur: Turgut Özal.
saygılarımla.
cevap gelmedi çünkü bilinmiyor. ben de istedim ki uzaktan uzağa forumu takip edenler varsa sorunun gerçek cevabını bilsinler.
Ben istedim ki SSK'yı Kemal Kılıçdaroğlu batırdı diyenler neden batırdı sorusu için girip bir baksınlar, araştırsınlar, öğrensinler.
Kulaktan dolma bilgiyle gelip burada efe kesilmesinler.
Israrla tekrar etmeme rağmen bir cümle dahi düzgün cevap gelmedi.
Teşekkür ederim umarım bu yazdığınızı okurlar, ben de kendime göre açıkladım bunu okumasalar benim yazdığımı okuyacaklar ama okuyacaklar.
cevap gelmedi çünkü bilinmiyor. ben de istedim ki uzaktan uzağa forumu takip edenler varsa sorunun gerçek cevabını bilsinler.
çünkü Sabah, Beyaz TV, Yeni Akit sadece suçlar, şöyle şöyle oldu, bu sebeple bu hale geldi demez. haliyle de o gazeteleri okuyanlar "KK SSK'yı batırdı"dan başka söylem bilmezler.
bilenle de tartışmaya hazırım, bu arada.
dediğim gibi ben bu konunun okulunu okudum 4 yıl, Çalışma Ekonomisi mezunuyum. bu konuda benim bilgim var, bilgisi olanla da fikir teatisi yapmaya hazırım.
Ööff boşverin arkadaşlar bu RTE düşmanlarına laf anlatamazsınız
uğraşmayın bence boşuna
Ancak yarın birgün gerçekten Dikdatör ve Türkiye yi Yunanistandan bin beter bi hale getirecek biri çıktığında adamın değerini anlayacaklar ama çok geç olacak
Kurunun yanında yaşda yanacak maalesef
estağfurullah. herkes bir şeyin eğitimini almış, benim eğitimim de bu yönde, eksiğim mutlaka vardır, fazlasını bilen anlatırsa ben memnun olurum.Evet bunun üzerine diyecek bir söz kalmıyor, işin ehli yazmış onlara da okumak düşüyor
Ben neden olduğunu biliyordum ancak bir de sizin gözünüzle baktım olaya, şimdi anlatırken biraz daha üzerine koyar anlatırım
Bilgiden zarar gelmez, önemli olan doğru bilgidir.
ayy benide göz ardı etseler,bazen gerçekten sıkıcı oluyor,akp yi desteklemiyorum diye demedikleri kalmadı,evimde yemek yapıyormuymuşum,çok üzülüyorsan gel sen yapAnamm beni gozardi etmis birileri
Cevap bile vermiyoo
Kiyamiyollaaa sana ondan ötürü..ayy benide göz ardı etseler,bazen gerçekten sıkıcı oluyor,akp yi desteklemiyorum diye demedikleri kalmadı,evimde yemek yapıyormuymuşum,çok üzülüyorsan gel sen yap
aa ciddimisin çok sevindim bunaKiyamiyollaaa sana ondan ötürü..
Türkiye Yunanistan'dan bin beter hale gelecek derken? Türkiye zaten Yunanistan'dan beter halde ay hiç gülesim yoktu :))
Yunanistan kemer sıkma politikalarını kabul edip Türkiye'dekine benzer yaşam şartlarında çalışmamak için isyan ediyor. Yunanistan'da asgari ücret ve asgari ücretli sayısının nüfusa oranı hakkında fikriniz var mı? Türkiye sefalete alıştığı için sesini çıkarmıyor, Yunanistan'da kim kaç kişi 1000 tl maaşa 12 saat çalışıyor acaba?
Goz ardi edince soruyor bu mesaji gormek istiyor musunuz diye :)Anamm beni gozardi etmis birileri
Cevap bile vermiyoo
Goz ardi edince soruyor bu mesaji gormek istiyor musunuz diye :)
Amerikalilar kitasini terketmek istiyomus ya , bizde yunanistana mi gitsek ne etsek..Goz ardi edince soruyor bu mesaji gormek istiyor musunuz diye :)
Yanlis alintilamisim baci pardin..Yunanistamda su an asgari ucret 1000 euro civarindadir. Turkiyedeyse bu miktar 300 350 euro civarinda seyretmektedir.