CHP'li vekilin milyon dolarlık serveti

Bugünleri mumla arayacaklar birgün ama çoook geç olacak :cry::KK34:

soru sorulmuş ama cevap gelmemiş. benim gibi okuyup da hani bu sorunun cevabı diyenler için ben yazayım; malum serde Sosyal Politika Eğitimi var.
merak etmeyenler ya da ben Yeni Akit'ten, Sabah'tan okuduklarımla memnunum diyenler, yazının bundan sonrasını geçebilirler.
öncelikle şunu yazalım: TC. Devleti, hala yürürlülükte olan 1982 anayasasına göre SOSYAL DEVLETtir.
nedir sosyal devlet?
sosyal devlet, örneğin vatandaşlara bedava kömür dağıtıldığı bir devlet değil, çeşitli kamu kurumları aracılığıyla, çalışanların ve bir süre önce çalışmış olanların ödedikleri primlerle (katılım payı) ihtiyaç sahiplerine bir "hak" olarak ihtiyaçların sağlanmasıdır.
bu ihtiyaçlar kamu kurumları aracılığıyla giderilir dedik.
mesela; SSK.
peki bu SSK Kılıçdaroğlu zamanında neden ZARAR etti.
öncelikle SSK zarar edemez, Zarar özel sektöre has bir kavramdır. Kamu Kurumları için açık/fazla tabirleri kullanılır.
zate SSK, TC yasalarına göre "kar" edemez, çünkü az evvel dediğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti Sosyal bir Devlettir. SSK gibi kurumlar ancak FAŞİST devletlerde kar ederler. yani devlet sizlerden topladığı primlerin bir kısmını devlete aktarıyorsa, size hizmet yerine, bu durumda Kurum kar etmiş demektir ki bu Hitler Almanyasında yaşanmış bir durumdu.
burada anladığım kadarıyla Sosyal Sigorta kavramında da bir bilinmezlik var.
Nedir, Sosyal Sigorta;
devletin çalışanlardan topladığı katılım paylarıyla emekli maaşlarını ve sağlık sigortası gibi temel sigortaları karşılamasıdır. yani emekli anne babalarımızın, nine ve dedelerimizin maaşları ile onlarla birlikte bizim ve çocuklarımızın sağlık masrafları bizlerin ödediği katılım paylarından ödenir.
kısaca çalışan sayısı her zaman ama her zaman pasif yani çalışmayan nüfustan fazladır bu yüzden de zaten Sosyal bir Devlette Sigorta kurumu asla Kar etmez.
genel kabul fazla da vermemesi yönündedir. örneğin bana hiçbir Batı Avrupa ülkesi gösteremezsiniz ki sigorta kurumu kar etsin. (neden Batı Avrupa? Batı Avrupa Sosyal Devletin kalesidir.)
peki açık vermesi?
genel kabul zaten açık vermesi gerektiği yönündedir.
K. K zamanında evet, büyük bir açık verilmiştir. ancak sıklıkla unutulan şudur ki; KK bir bürokrattı. tekrar ediyorum Sigorta Kurumu bir özel şirket değil, bir devlet kurumudur ve başındaki bürokrat yasa koyucunun yani meclisin çıkardığı yasaları uygulamakla mükelleftir. yani ben bunu beğenmedim, bence şöyle olsun deme hakkı yoktur.
SSK battıysa, kabahatli bürokrat değil, yasa koyucudur. yasa koyucu SSK batmadan önce hangi yasayı koymuştur: Süper Emeklilik.
bu yasayı kim koymuştur: Turgut Özal.
saygılarımla.

Ööff boşverin arkadaşlar bu RTE düşmanlarına laf anlatamazsınız:KK11:
uğraşmayın bence boşuna :KK51:
Ancak yarın birgün gerçekten Dikdatör ve Türkiye yi Yunanistandan bin beter bi hale getirecek biri çıktığında adamın değerini anlayacaklar ama çok geç olacak :KK14:
Kurunun yanında yaşda yanacak maalesef :KK14:
Ben artik sorgulamiyrum karsimdakileri sevmiyrum mu diyor
Eeeee ben seviyrummmm:KK70:napalim
Turkiyeyi daha cok guzel gunler bekliyor.Genclerimizede azicik iman birlik asikayabilsek bizden buyugu olmaz

akp nin neden hala basta oldugunu Turkiye biliyoda siz chp neden yillaaaardir basa gelemedi onu dusunun bence.valla dalga falan gecmiyor ciddi ciddi soruyorum sahi yaa neden hic basa gelemio???sizden bunun cevabini dinlemek isteri ricaedecegim tabi ama birde sartim var sorum chp neden basa gelemedi? konuyu akp antipatikligine donusturmeden dagitmadan baska konulara girmeden sadece sorum bu ozelestirinizi merak ediyor olacagim

CHP olarak mı bakalım olaya Sol olarak mı bakalım?
Hoş insanların tabulaşmış düşüncelerine bir ideolojiye de indirgesen yıkamazsın, bir partiye de indirgesen yıkamazsın.

Kısa bir özeleştiri yapacağım. Ayrıntısı ile anlatmak istemiyorum zira siz kendi partiniz adına bunu yapmazken daha bir soruma düzgün bir cevap veremezken benden kendi partimi eleştirmemi istiyorsunuz.
Biz kendi partimizi zaten eleştiriyoruz çünkü demokrasi bunu gerektiriyor.

Chp neden iktidar olamıyora gelirsek;
İsmet İnönü, Ulu önderden sonra boşluğa düşmüştür bence. Bunu çok fazla açmak istemiyorum çünkü açsamda anlaşılmayacak. 1960 darbesi ile Sol adına özgür bir ortam sağlanmış bu dönemde bir çok örgütler kurularak demokrasi gereğini bulmuştur. Hatta bu dönemde kurulan TİP, CHP'ninde yönünü sola çevirmesini sağlamıştır. (1960 öncesi sağ sol diye bir kavram yoktu)
Bülent Ecevit ortanın solu fikri ile bürokratik etkiten kurtulup halka açılmayı hedefliyordu. 1965-1972 yılları arasında CHP'nin kurultayları şimdiki gibi sert bir şekilde geçmiştir. (Demokrasi her zaman ön planda!!) Tabi bu yıllar arasında gelen istifalar çoğunlukta. Turhan Feyzioğlu ve Coşkun Kırca gibi isimler partiden ayrılıp yeni bir parti kurarak Chp içinki bölünmeleri daha da çoğaltmıştır. Gelen 12 Mart muhtırası derken Ecevit ve Demiirel başkanlığında kurulan koalisyonlar ve koalisyonların başarısızlığı ardından gelen 12 Eylül darbesi ve yeni kurulan sol partilerin de Chp içinden çıkması yine bölünmeye doğru gitmiştir. Bu arada yapılan darbelerin en çok Sol kesimi yaraladığını belirtmeme gerek yok sanırım. 12 Mart muhtırası ile 68 kuşağının vebalini nasıl ödeyecekler bilemem. Neyse siyasi yasakların kalkmasıyla 1992'de Chp tekrar kaçıldı. 1994 seçimlerinde Chp nerdeyse üç ayrı parti olarak seçimlere katılmış ve bundan dolayı başarı sağlayamamıştır. Darbe ile sindirilmeye çalışan sol bir tarafta güçlenen radikal sağ bir tarafta. Siyasi tarihimizde ne çok kara leke var farkında mısınız? 28 şubat ile milli güvenlik kurulu yine bir koalisyonun kurulmasına gerekçe olmuştur. Bu kurulan koalisyon hükümetleri içerisinde Chp değil fakat Dsp solu temsilen yer alıyordu. Chp neden yok derseniz zaten siyasi yasaklardan dolayı kapalı olduğunu bilmeniz gerekiyor. 2000'li yıllara gelirsek Allah başımıza felaketi gönderiyor.
1997 tarihinde Erdoğan, Siirt'te yaptığı konuşmasında “Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek” suçundan dört ay hapis cezası almıştır. 2002 seçimlerinde kurduğu parti birinci çıkınca kendisi yerine Gül partiyi kurmuş daha sonra bunu aklamışlardır. Bundan spnra Chp neden iktidar olamıyor anlatmama gerek yok.
İlla bir özeleştiri isterseniz derim ki;
Din istismarı yapamadığı için. Halkı kandırmadığı için, hırsızlık yapmadığı için. Ha birde Alevi ya o pis kaka zaten..

1960- 1997 dönemlerinde 3 adet taptaze darbeler geliyor. Darbelerin getirdiği siyasi yasaklar, idamlar solu zedelemiştir ve merkez sağ kısmın güçlenmesine yol açmıştır. Chp bu nedenle belirli bir süre kendisini toparlayamamıştır. Bülent Ecevit'in ortanın solu çok güzel bir fikirdi ancak darbelerden, baskılardan kendine zaman bulup devlet politikasına yerleşecek imkan bulamadı. Tabi Bülent Ecevit bir Davos Fatihi olamamıştır, olmasındı. Önce kükreyip sonra özür dilemenin ne anlamı vardı..
Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı batırdı söylemlerine gelirsem;
Osmanlı'da bir arz-talep politikası vardır. Türkiye'de ise bu çalışanlardan kesilen sigorta primlerinin, emekli olacakların maaşlarını finanse etmesi şeklinde gelişir. Yani siz şuan çalışıyorsanız sizden kesilen primler emeklilik döneminde size ödenecek paranın yatırımı oluyor. Böylelikle ne kadar çok iş istihdamı olursa, ne kadar çok ekonomi büyürse ve sigortalı çalışan sayısı ne kadar çok artarsa emekli maaşlarını ödeyen kurum kar ediyor.
Turgut Özal emeklilik için kadınlara 55, erkeklere 60 yaş şartını getirince sendikalar buna karşı çıktı. 5 bin iş gücünü tamamlayan herkes emekli olur yasasını çıkaran Demirel ise sigortalı çalışan sayısı aynı dururken her sene emekli olanların artmasını sağladı. Böylelikle ne oldu gelir sabit kalıyor ancak emekli olan her sene artıyor, emekli maaşını ödeyen kurum yeni çalışan iş gücü olmadığından zarara uğruyordu. SSK'nın batmasının sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu değil emekliliğe yönelik anayasayı çıkartanlardır. Kemal Kılıçdaroğlu SSK'dan çaldı diyenler var birde. Bilmezler ki Cumhurbaşkanlığı denetleme kurulu, başbakanlık teftiş kurumu gibi kurumlar, çalışmaları incelemiş ancak yolsuzluk adına tek bir rapor dahi sunmamışlardır.
Paşa hazretlerinin meydanlarda çıkıp eyyyy Kılıçdaroğluuu sen daha ssk yı yönetemiyorsun nasıl devleti yöneteceksin laflarını duyup içini bilmeden orda burda yazanlar bir araştırsa keşke.

Kısa bir özeleştiri dedim ama uzun oldu umarım okuyup anlarsınız.
Hoş, CHP'den kendi partisini eleştiren biri olunca gözleriniz parıldıyor daha yolsuzluklara evet yaptılar haram olsun diyemeyen akepe seçmenine selamlar.

soru sorulmuş ama cevap gelmemiş. benim gibi okuyup da hani bu sorunun cevabı diyenler için ben yazayım; malum serde Sosyal Politika Eğitimi var.
merak etmeyenler ya da ben Yeni Akit'ten, Sabah'tan okuduklarımla memnunum diyenler, yazının bundan sonrasını geçebilirler.
öncelikle şunu yazalım: TC. Devleti, hala yürürlülükte olan 1982 anayasasına göre SOSYAL DEVLETtir.
nedir sosyal devlet?
sosyal devlet, örneğin vatandaşlara bedava kömür dağıtıldığı bir devlet değil, çeşitli kamu kurumları aracılığıyla, çalışanların ve bir süre önce çalışmış olanların ödedikleri primlerle (katılım payı) ihtiyaç sahiplerine bir "hak" olarak ihtiyaçların sağlanmasıdır.
bu ihtiyaçlar kamu kurumları aracılığıyla giderilir dedik.
mesela; SSK.
peki bu SSK Kılıçdaroğlu zamanında neden ZARAR etti.
öncelikle SSK zarar edemez, Zarar özel sektöre has bir kavramdır. Kamu Kurumları için açık/fazla tabirleri kullanılır.
zate SSK, TC yasalarına göre "kar" edemez, çünkü az evvel dediğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti Sosyal bir Devlettir. SSK gibi kurumlar ancak FAŞİST devletlerde kar ederler. yani devlet sizlerden topladığı primlerin bir kısmını devlete aktarıyorsa, size hizmet yerine, bu durumda Kurum kar etmiş demektir ki bu Hitler Almanyasında yaşanmış bir durumdu.
burada anladığım kadarıyla Sosyal Sigorta kavramında da bir bilinmezlik var.
Nedir, Sosyal Sigorta;
devletin çalışanlardan topladığı katılım paylarıyla emekli maaşlarını ve sağlık sigortası gibi temel sigortaları karşılamasıdır. yani emekli anne babalarımızın, nine ve dedelerimizin maaşları ile onlarla birlikte bizim ve çocuklarımızın sağlık masrafları bizlerin ödediği katılım paylarından ödenir.
kısaca çalışan sayısı her zaman ama her zaman pasif yani çalışmayan nüfustan fazladır bu yüzden de zaten Sosyal bir Devlette Sigorta kurumu asla Kar etmez.
genel kabul fazla da vermemesi yönündedir. örneğin bana hiçbir Batı Avrupa ülkesi gösteremezsiniz ki sigorta kurumu kar etsin. (neden Batı Avrupa? Batı Avrupa Sosyal Devletin kalesidir.)
peki açık vermesi?
genel kabul zaten açık vermesi gerektiği yönündedir.
K. K zamanında evet, büyük bir açık verilmiştir. ancak sıklıkla unutulan şudur ki; KK bir bürokrattı. tekrar ediyorum Sigorta Kurumu bir özel şirket değil, bir devlet kurumudur ve başındaki bürokrat yasa koyucunun yani meclisin çıkardığı yasaları uygulamakla mükelleftir. yani ben bunu beğenmedim, bence şöyle olsun deme hakkı yoktur.
SSK battıysa, kabahatli bürokrat değil, yasa koyucudur. yasa koyucu SSK batmadan önce hangi yasayı koymuştur: Süper Emeklilik.
bu yasayı kim koymuştur: Turgut Özal.
saygılarımla.

:KK9::KK9:

Ben istedim ki SSK'yı Kemal Kılıçdaroğlu batırdı diyenler neden batırdı sorusu için girip bir baksınlar, araştırsınlar, öğrensinler.
Kulaktan dolma bilgiyle gelip burada efe kesilmesinler.
Israrla tekrar etmeme rağmen bir cümle dahi düzgün cevap gelmedi.
Teşekkür ederim umarım bu yazdığınızı okurlar, ben de kendime göre açıkladım bunu okumasalar benim yazdığımı okuyacaklar ama okuyacaklar.:stop:

:KK9::KK9:

Ben istedim ki SSK'yı Kemal Kılıçdaroğlu batırdı diyenler neden batırdı sorusu için girip bir baksınlar, araştırsınlar, öğrensinler.
Kulaktan dolma bilgiyle gelip burada efe kesilmesinler.
Israrla tekrar etmeme rağmen bir cümle dahi düzgün cevap gelmedi.
Teşekkür ederim umarım bu yazdığınızı okurlar, ben de kendime göre açıkladım bunu okumasalar benim yazdığımı okuyacaklar ama okuyacaklar.:stop:
cevap gelmedi çünkü bilinmiyor. ben de istedim ki uzaktan uzağa forumu takip edenler varsa sorunun gerçek cevabını bilsinler.
çünkü Sabah, Beyaz TV, Yeni Akit sadece suçlar, şöyle şöyle oldu, bu sebeple bu hale geldi demez. haliyle de o gazeteleri okuyanlar "KK SSK'yı batırdı"dan başka söylem bilmezler.
bilenle de tartışmaya hazırım, bu arada.
dediğim gibi ben bu konunun okulunu okudum 4 yıl, Çalışma Ekonomisi mezunuyum. bu konuda benim bilgim var, bilgisi olanla da fikir teatisi yapmaya hazırım.

cevap gelmedi çünkü bilinmiyor. ben de istedim ki uzaktan uzağa forumu takip edenler varsa sorunun gerçek cevabını bilsinler.
çünkü Sabah, Beyaz TV, Yeni Akit sadece suçlar, şöyle şöyle oldu, bu sebeple bu hale geldi demez. haliyle de o gazeteleri okuyanlar "KK SSK'yı batırdı"dan başka söylem bilmezler.
bilenle de tartışmaya hazırım, bu arada.
dediğim gibi ben bu konunun okulunu okudum 4 yıl, Çalışma Ekonomisi mezunuyum. bu konuda benim bilgim var, bilgisi olanla da fikir teatisi yapmaya hazırım.

Evet bunun üzerine diyecek bir söz kalmıyor, işin ehli yazmış onlara da okumak düşüyorHoppa
Ben neden olduğunu biliyordum ancak bir de sizin gözünüzle baktım olaya, şimdi anlatırken biraz daha üzerine koyar anlatırım:KK58:
Bilgiden zarar gelmez, önemli olan doğru bilgidir.

Ööff boşverin arkadaşlar bu RTE düşmanlarına laf anlatamazsınız:KK11:
uğraşmayın bence boşuna :KK51:
Ancak yarın birgün gerçekten Dikdatör ve Türkiye yi Yunanistandan bin beter bi hale getirecek biri çıktığında adamın değerini anlayacaklar ama çok geç olacak :KK14:
Kurunun yanında yaşda yanacak maalesef :KK14:

Türkiye Yunanistan'dan bin beter hale gelecek derken? Türkiye zaten Yunanistan'dan beter halde ay hiç gülesim yoktu :))

Yunanistan kemer sıkma politikalarını kabul edip Türkiye'dekine benzer yaşam şartlarında çalışmamak için isyan ediyor. Yunanistan'da asgari ücret ve asgari ücretli sayısının nüfusa oranı hakkında fikriniz var mı? Türkiye sefalete alıştığı için sesini çıkarmıyor, Yunanistan'da kim kaç kişi 1000 tl maaşa 12 saat çalışıyor acaba?

Evet bunun üzerine diyecek bir söz kalmıyor, işin ehli yazmış onlara da okumak düşüyorHoppa
Ben neden olduğunu biliyordum ancak bir de sizin gözünüzle baktım olaya, şimdi anlatırken biraz daha üzerine koyar anlatırım:KK58:
Bilgiden zarar gelmez, önemli olan doğru bilgidir.
estağfurullah. herkes bir şeyin eğitimini almış, benim eğitimim de bu yönde, eksiğim mutlaka vardır, fazlasını bilen anlatırsa ben memnun olurum.
sorun şu ki SSK'nın o dönemde verdiği açığı örneğin 1980 darbesinden, 80 darbesi sonrası yapılan Neo-liberal ekonomik tercihten, işgücü piyasasının esnekleştirilmesi ve güvencesizleştirilimesinden bağımsız düşünemeyiz.
bu da forumdaki kısır CHP-AKP zıtlaşmasından çok öte bir tartışmadır, bana göre.

Türkiye Yunanistan'dan bin beter hale gelecek derken? Türkiye zaten Yunanistan'dan beter halde ay hiç gülesim yoktu :))

Yunanistan kemer sıkma politikalarını kabul edip Türkiye'dekine benzer yaşam şartlarında çalışmamak için isyan ediyor. Yunanistan'da asgari ücret ve asgari ücretli sayısının nüfusa oranı hakkında fikriniz var mı? Türkiye sefalete alıştığı için sesini çıkarmıyor, Yunanistan'da kim kaç kişi 1000 tl maaşa 12 saat çalışıyor acaba?

Yunanistamda su an asgari ucret 1000 euro civarindadir. Turkiyedeyse bu miktar 300 350 euro civarinda seyretmektedir. :KK70:

X