- Konu Sahibi Sare Lavinya
-
sizlerde ard niyet oldukça yersen dersiniz . kobonide işidle çatışmada ölmüş bu. pkklı değil 1.kürdistan devriminin sehidi. ama yanlış anlama haaa, Türkiyede değil kobanide kuracaklarmış, yersen
önce kuzey ırak, sonra kuzey suriye... bil bakalım sırada neresi vaarrr?kardeşim işte gitsinler kürdistanı kursunlar orada zaten kobani özerklik alacaktı olmasaydı işid saldırısı. hiç olmazsa orada bir ülkeleri olur.
ne alaka şimdi. orası zaten onların bölgesiydi. işid ele geçirdi. şimdi işidten almak için savaşıyorlarönce kuzey ırak, sonra kuzey suriye... bil bakalım sırada neresi vaarrr?
evet, pardon, hiç alakası yok. suriyenin kuzeyinde kürdistan kurulmasının bizle hiç alakası yok.ne alaka şimdi. orası zaten onların bölgesiydi. işid ele geçirdi. şimdi işidten almak için savaşıyorlar
senin bölgenmi orası, kobani, sanamı ait. işid olmasını tercihmi edersin oradaevet, pardon, hiç alakası yok. suriyenin kuzeyinde kürdistan kurulmasının bizle hiç alakası yok.
eskiden olduğu gibi 'Suriye' olmasını tercih ederim.senin bölgenmi orası, kobani, sanamı ait. işid olmasını tercihmi edersin orada
olamıyor artık. rüyalar gerçek olsa keşkeeskiden olduğu gibi 'Suriye' olmasını tercih ederim.
Hangi birini ihraç edicek allasen chp chp'likten çıkmış ihraç etse partide adam kalmicak :)chpnin böylelerini içlerinde barındırmaması lazım. direkt ihraç edilmeli.
olayın rengi değişti..Hangi birini ihraç edicek allasen chp chp'likten çıkmış ihraç etse partide adam kalmicak :)
Allah aşkına burada yorum yapanlar Kobani'de IŞİD'i bitirmek için hükümetin PYD'ye ve Suriyeli kürtlere destek verdiğini bilmeden mi sallıyor.
Sözde PYD ile işbirliği yapamayız deyip el altından destek vermediler mi Kobani düşmesin diye. Haberlerde okuduk. Demirtaş ve Davutoğlu görüştüler ve Davutoğlu destekledi.
Hükümet PYD ve kürtlerle işbirliği yaparken, Kobani kurtulsun diye bu adamları oraya yollayıp gerekli silah yardımı yaparken normal, bu adam ölünce PKKlı öylemi?
Hükümet doğru olanı yaptı ve bu adamlara destek verip Kobani'yi mi kurtardı yoksa hükümette terör yanlısı mı?
Siz doğru cevabı verince konuşuruz.
Hani o yardımlar ışide gitmişti.
IŞİD'e en başta Esad'la savaşsınlar diye yardım gitti, yani muhaliflere gitti yardım o zaman adları örgüt, IŞİD falan değildi ya da daha küçük bir kitleydiler. Baktılar IŞİD muhaliflikten çıktı, tehdit oldu, Kobaniye kadar gelip Türkiye'yi tehdit etti o zamanda IŞİD Kobani'den çıksın diye PYD'ye, kürtlere falan yardım gitti. Bunu da Obama istedi ki onlarda el altından yaptılar bunu.
Şu anda hala hükümet gizliden IŞİD'i destekliyor Melek farkındamısın bilmiyorum. Rusya IŞİD'i bombalıyor diye bahane bulup Rusya'ya engel olunuyor. Kobani sınırımıza yakın diye, ABD'de sınırına yaklaştı ne yapacaksın dedi diye ve tehdit olarak görününce mecburen PYD'ye destek verildi.
Ama verdiler o desteği ve bu adamlar gittiler oraya silahlanıp.
Ama Kobani harici hiç bir yerde IŞİD'e muhalif olmadık farkındaysan.
Amaç ülkeyi bölmek Ak partiyi yıkmak başka bir açıklaması yok bunlar vatan haini vatanını seven senin askerini polisini şehit edenin cenazesine gidermi ya huyahu bu pkk nedir ben anlamadım. alevi kürtlerle sunni kürtler pek haz etmez birbirinden ama pkkyı ikisinden de destekleyenler var, ne iş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?