• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

chp mitingi sonrası başörtülülere çirkin saldırı

siyaseti sevmiyorum...masum değil çünkü siyaset...
herkesin birbirlerinin fikrine saygı duyduğu,empati yapabildiği bi ülke dilemek çok mu ütopik bi hayal?

yazınıza cevap vermiş olsam da hedefim siz değildiniz. böyle düşünenlerdi.. evet biraz sert gibi olmuş, kırdıysam özür dilerim.
ben yazınızda bir karşılaştırma görmedim. direk bunların küçük şeyler olduğunu yazdınız. ölümün olduğu yerde daha büyük bir sorun olamaz. amenna.. ama bu ölümlerle konuştuğumuz şeyler aynı noktada buluşuyor. kısıtlamalar, kabullenememeler, baskınlık kurmaya çalışmalar.. hedefler farklı olsa da aşılması gereken sorunlar aynı..

Evet malesef... Nedense müslüman toplumlarda bu hep yaşanıyor. Dinle kandırılma olayı yani. Halbuki herkesin dini kendinedir benim bildiğim. İsteyen istediğini yapar, birini kınamak, ona laf atmak hep kul hakkıdır. Ben açık bir kadınım, namaz kılmam, bazen oruç tutarım. Ama inancım vardır, allahla benim aramdadır bu sonuçta. Kapalı bir bayan beni rahatsız etmemeli bu konuda. Ben de çok yaşadığım için hassasım bu konuda, o yüzden cevap verme gereği duydum zaten ilk başta. Ama elbette aynı zamanda açık veya inanmayan birilerinin de sizi rahatsız etmeye hakkı olmamalı. Amacım karşılaştırma yapmaktı ayrıca, yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. Ben kendim kapalı bayanlar tarafından yadırganmaktan rahatsızsam gelip de size böyle bir şey söylemem zaten. Fakat problem şu ki bu sorunlar bu toplumda çözülecek gibi görünmüyor bence. Çünkü örneğin şu an siz ve ben bir konuda fikirlerimizi söylüyoruz birbirimize saygılı bir şekilde, düşüncelerimiz farklı bile olsa bir orta yol bulabiliyoruz. Fakat bu şekilde olan o kadar az insan kaldı ki. Herkes kendi düşüncesine körü körüne bağlı ve kendinden olmayandan nefret ediyor.

Açılmadı ben de açmadım hatta bilerek konu yine aynı yere gelecekti sıkıldım artık bu konulardan, kadınların kendilerini ötekeleştirmesinden. Seçim yaklaştıkça herkes gerildi ve malesef her partiden oluyor bu tür tartışmalar. Birbirini satırla, bıçakla yaralayan, seçim bürolarını yakan, yıkan provokatörler var ve bunlar her parti de var malesef sürekli aynı konudan mağduriyet yaratılması ve bunu tüm partiye mal etmek kötü. Umarım en kısa zamanda ülke olarak normalleşebiliriz:ssz:

evet bu aralar tüm partilerin mitingleri de tanıtımları da karışık
o yüzden seçim geçse de rahatlasak
burada bile birbirine giriyo insanlar o atmosferde gaza gelip olay çıkarıyolar heralde

Evet malesef... Nedense müslüman toplumlarda bu hep yaşanıyor. Dinle kandırılma olayı yani. Halbuki herkesin dini kendinedir benim bildiğim. İsteyen istediğini yapar, birini kınamak, ona laf atmak hep kul hakkıdır. Ben açık bir kadınım, namaz kılmam, bazen oruç tutarım. Ama inancım vardır, allahla benim aramdadır bu sonuçta. Kapalı bir bayan beni rahatsız etmemeli bu konuda. Ben de çok yaşadığım için hassasım bu konuda, o yüzden cevap verme gereği duydum zaten ilk başta. Ama elbette aynı zamanda açık veya inanmayan birilerinin de sizi rahatsız etmeye hakkı olmamalı. Amacım karşılaştırma yapmaktı ayrıca, yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. Ben kendim kapalı bayanlar tarafından yadırganmaktan rahatsızsam gelip de size böyle bir şey söylemem zaten. Fakat problem şu ki bu sorunlar bu toplumda çözülecek gibi görünmüyor bence. Çünkü örneğin şu an siz ve ben bir konuda fikirlerimizi söylüyoruz birbirimize saygılı bir şekilde, düşüncelerimiz farklı bile olsa bir orta yol bulabiliyoruz. Fakat bu şekilde olan o kadar az insan kaldı ki. Herkes kendi düşüncesine körü körüne bağlı ve kendinden olmayandan nefret ediyor.

tahammül azaldıkça şiddet artıyor.. kimse kimseyi duymuyor bile. kutuplaşma had safhada. darbe, iç savaş dönemlerini görmediğim için kendimi şanslı sayardım ama belli ki daha görecek günlerimiz varken çok da sevinmemek gerekiyormuş. inşallah Allah halimize acır da aradaki nefret duvarlarını yok eder..

Bir olaydan tüm bir genelleme yapılamaz. Bir hafta önce otobüste arkadasimla yolculuk yaparken tayyip hakkında konuşuyorduk adamin biri ayağa kalkip sesimizi kapatmamiz gerektiğini aksi halde sacimizdan tutup asagiya atacagini bu ülkenin tayyibin olduğunu istemeyenin çekip gideceğini tepemizde haykirdi.

Bu durumda bizi kamera çekmiyor diye mağdur olamadik galiba... Zaten eminim ceksede mağdur olmazdik konusmasinlar o zamannder gecerdiniz kimse basortuye gösterdiği hassasiyeti baska bir seye gostermez oldu bu ulkede...Ama bu o partinin de suçu diyemem çünkü ipsiz sapsiz beyinsiz parti destekleyeni çok.

evet sadece bir partiye indirgenmemeli veya sadece bir kesime.
bu her yerde oluyor.

ben de saçı açık olduğum için tuhaf bakışları üsümde topladığım çok oluyor. mesela üniversitede biri bize siz hep böyle açık mısınız diye sordu yargılar vaziyette.
bizi de videoya çeken olsa daha iyi anlaşılırdı :ssz:

Son düzenleme:
tahammül azaldıkça şiddet artıyor.. kimse kimseyi duymuyor bile. kutuplaşma had safhada. darbe, iç savaş dönemlerini görmediğim için kendimi şanslı sayardım ama belli ki daha görecek günlerimiz varken çok da sevinmemek gerekiyormuş. inşallah Allah halimize acır da aradaki nefret duvarlarını yok eder..

İnşallah... Neyse siz kendinizi üzmeyin böyle olaylarda, zaten bebeğiniz olacakmış. Takmayın geçip gidin:) Ben öyle yapıyorum şahsen eteğime dekolteme laf eden olursa.

Miting demişken bir seçim yasağı vardı değil mi ? Kanal 24 canlı yayında mitingini veriyor bb'nin.
Ne iş kanal 24 ?

yeri gelmişken ben de bir anımı yazayım çok var da bu en garibime giden olmuştu...hep ezilemden horlanmadan bahsedildi ya...aslında bunlar hep münferit olaylar...yani siz nasıl görmek isterseniz biz genelde kapalıya saygılıyızdır..hatta daha bi saygılı .... geçen yıllarda dolmuşa bindim yaşım ileri sayılmaz (yolun yarısını henüz geçtim) benim yaşadığım yerde hala yer verme kavramı var şükür...neyse dolmuş doluydu ayakta gisiyorum ve belirteyim kimseden yer vermesini beklemedim oturmam zaten, bir iki durak sonra benim yaşlarımda belki daha küçük kapalı bir kadın bindi dolmuşa ve iki kişi kalktı yer vermek için...bilemedim ki ne düşüneyim....sanırım fazla genç gösteriyorum ....

miting vermek yasak mıymış ki
ben de gördüm ama yasak olduğunu bilmiyodum

Miting vermek yasak değil.Durum şu:

Kurulun 22 Aralık 2014 tarihli ve 605 sayılı kararının sonuç bölümünün 1/f maddesinde‘Siyasi partiler veya adayların oy verme gününden önceki yirmi dört saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabileceklerine, siyasi partiler veya adayların açık veya kapalı yer toplantılarının radyo ve televizyonlarda canlı olarak yayınlanabileceği, son yirmi dört saat içinde benzeri program ve toplantıların yayınlanamayacağı’ belirtiliyor.

Yine baş örtüsü üzerinden siyaset..Ne ilgisi var baş örtüsüyle?
Her şeyden önce orada her nediyorsa kadına edilen küfür veya hakaret var..Tıpkı akp izmir mitinginde, akp seçmeninin balkonlardaki kadınlara "o...sunuz siz o..uuu" diye bağırması gibi.

Konuşacaksak kadına yapılan tacizi konuşalım, baş örtüsünü değil.
Bıktık artık baş örtüsünü bu tip şeylere alet edilmesinden.

Son düzenleme:
yeri gelmişken ben de bir anımı yazayım çok var da bu en garibime giden olmuştu...hep ezilemden horlanmadan bahsedildi ya...aslında bunlar hep münferit olaylar...yani siz nasıl görmek isterseniz biz genelde kapalıya saygılıyızdır..hatta daha bi saygılı .... geçen yıllarda dolmuşa bindim yaşım ileri sayılmaz (yolun yarısını henüz geçtim) benim yaşadığım yerde hala yer verme kavramı var şükür...neyse dolmuş doluydu ayakta gisiyorum ve belirteyim kimseden yer vermesini beklemedim oturmam zaten, bir iki durak sonra benim yaşlarımda belki daha küçük kapalı bir kadın bindi dolmuşa ve iki kişi kalktı yer vermek için...bilemedim ki ne düşüneyim....sanırım fazla genç gösteriyorum ....

Olaya iyi yönünden bakmak gerek tabii . Ayrıca baş örtüsü insanı yaşca büyük gösteriyor bu da bir algı olabilir . Tabii bonus kafa başörtülerinden bahsetmiyorum :52:

Olaya iyi yönünden bakmak gerek tabii . Ayrıca baş örtüsü insanı yaşca büyük gösteriyor bu da bir algı olabilir . Tabii bonus kafa başörtülerinden bahsetmiyorum :52:

Bende iyi yönünden bakayım o zaman.:27:
Oğluma 6 aylık hamileydim, acil diplomamı almam gerekti ve Ankara'ya gittim.
Metroya bindim , ayaktayım.
Hamile halimle bana yer vermeyen bir genç başörtülü bir genç bayana yer vermişti.
Benimkinide göbek zannettiler heralde:9:

İnşallah... Neyse siz kendinizi üzmeyin böyle olaylarda, zaten bebeğiniz olacakmış. Takmayın geçip gidin:) Ben öyle yapıyorum şahsen eteğime dekolteme laf eden olursa.

ülkedeki bu kötü enerji ister istemez bebeği de etkiliyor. eh o da zor bir ülkede yaşayacak, şimdiden alışsın:)

Bırakın toplumu açığım diye kocamın ailesi degil ama sulalesi tarafından hep yadırgandım. Dinden anlamiyorum sanıyorlardı. Namaz kıldığımı görünce şok olmuşlardı. Arkamdan konuşulanları kayinvalideme ben yanındayken acik mi gelininiz diye soranlar küçümseyerek bakan çok oldu. Cevaplarını eşim ya da ailesi veriyordu ama sinir bozucu iste.

Yani malesef bu hasta insanlar her yerde her düşüncede:19:

Yine baş örtüsü üzerinden siyaset..Ne ilgisi var baş örtüsüyle?
Her şeyden önce orada her nediyorsa kadına edilen küfür veya hakaret var..Tıpkı akp izmir mitinginde, akp seçmeninin balkonlardaki kadınlara "o...sunuz siz o..uuu" diye bağırması gibi.

Konuşacaksak kadına yapılan tacizi konuşalım, baş örtüsünü değil.
Bıktık artık baş örtüsünü bu tip şeylere alet edilmesinden.

biz de bunları konuşmaktan zevk almıyoruz. ama siz yok dediniz diye bu sorunlar yok olmuyor. burada saldırı ne kadına ne ak partiye.. saldırı direk baş örtüsüne..

Başörtüsü üzerinden siyaset yapılmasından BIKTIK artık BIKTIKKK!
Bu videoda konuşulması gereken, kadına yapılan hakarettir. Chp ya da x y z parti. ne önemi var.
Bir başörtülü kadın, başörtüsü karşıtı biri tarafından incitiliyor. aşağılanıyor.
Diğer tarafta başı açık kadın, başörtüsünü dinin tek emri zanneden kişiler tarafından aşağılanıyor. incitiliyor.
Fark nerede??

Bırakın toplumu açığım diye kocamın ailesi degil ama sulalesi tarafından hep yadırgandım. Dinden anlamiyorum sanıyorlardı. Namaz kıldığımı görünce şok olmuşlardı. Arkamdan konuşulanları kayinvalideme ben yanındayken acik mi gelininiz diye soranlar küçümseyerek bakan çok oldu. Cevaplarını eşim ya da ailesi veriyordu ama sinir bozucu iste.

Yani malesef bu hasta insanlar her yerde her düşüncede:19:

E bu taciz değil mi şimdi? Baş örtüsü mü taciz ediliyor bir tek? Başı açık diye kadınlara yapılan mobbingleri görmezden mi geliyoruz?

Evet başörtülüler yaşıyor olabilir doğrudur. Fakat sadece onlar yaşamıyor dolayısı ile bu sadece "BAŞ ÖRTÜSÜ" sorunu değil.

Miting vermek yasak değil.Durum şu:

Kurulun 22 Aralık 2014 tarihli ve 605 sayılı kararının sonuç bölümünün 1/f maddesinde‘Siyasi partiler veya adayların oy verme gününden önceki yirmi dört saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabileceklerine, siyasi partiler veya adayların açık veya kapalı yer toplantılarının radyo ve televizyonlarda canlı olarak yayınlanabileceği, son yirmi dört saat içinde benzeri program ve toplantıların yayınlanamayacağı’ belirtiliyor.

Yasağı pek takan yok, bizim burada sabahtan beri parti arabaları geçiyor...

Şu anda da büyük bir Akp kalabalığı geçiyor caddeden. İki gün önce de CHP nin gövde gösterisi vardı...

Back