CHP mitingi sonrası başörtülülere çirkin saldırı? İlginç başlık, haberi verme yöntemi de ilginç. Gerçi Kanal 7:) Şimdi videoyu izleyelim. Başka şehirlerde nasıldır bilmiyorum ama Ankara'ya gösteri ve yürüyüşlerden sonra araçlar kornaya basar, gösteridekiler el sallar. İki üç dakika trafik kesilir. Burada da bir otobüs denk gelmiş. Otobüsün içinde açıklar da var kapalılar da var. Koca bir grup var, grubun içinde de sadece bir kendini bilmez çıkmış otobüsün camına (tam da kapalıların oturduğu yere denk geliyor) galiba para yapıştırmış (Ben para olduğunu düşünüyorum. Belki de başka birşeydir). Grubun diğer bütün üyeleri de farkındaysanız kendisini uyarıyor "yapma yapma" diye, adamı geriye çekiyorlar. Ben daha önce birkaç yorumumda belirtmiştim CHP'li değilim, üyesi değilim. Ama şu kısacık görüntüden böyle çirkin bir başlıkla böyle çirkin yorumlarla haber yapmak, bu haberi de bu şekilde yorumlamak aslında başlı başına çirkinliğin ta kendisidir. O başörtülü arkadaşlarımıza tepki gösteren ve para yapıştıran vatandaş çok çirkin bir iş yapmış ve etrafındaki bilinçli vatandaşlar tarafından uyarılmış. Ama saldırı bunun neresinde. Ben hakaret duymadım. Duyan varsa ne dendiğini yazsın aydınlanayım. Birisinin birine vurduğunu, çekiştirdiğini, tartakladığını görmedim. Gören varsa uyarsın aydınlanayım. Ve emin olun tüm kadınlarımız mağdur ediliyor; Başörtülü ve başörtüsüz diye ayrıştırılarak, kutuplaştırılarak. Kadın olarak siz bari bu tip haberlere itibar etmeyin. İnanışınız gereği taktığınız başörtüsünün siyasete alet edilmesine izin verdikçe aslında inançlarınızın kirletilmesine de izin veriyorsunuz.
Algıda seçicilik bu olsa gerek , şu mesajdan sonra 2 kez daha izledim videoyu .
Amacım bilir kişi raporu oluşturmak değil ama yanlış bir algı oluşturmanın önüne bir nebze de olsa geçebilmek .
Sadece bir kendini bilmez değil .
İzlediğim görüntülerde , önce kızıl dalgalı saçlı kadın otobüse doğru koşup elindeki pankartı o iki kişinin olduğu cama yapıştırıp, bir can havliyle de hırsız var diye bağırılıyor .Fonda kahkalar , alkışlar ...Kimse yapmayın demiyor !
Ardından siyah saçlı , siyah montlu adam gelip aynı kişilerin camına para yapıştırıyor ve yine cama vurarak ve anlamsızca homurdanarak bir şeyler sayıyor .
Sonra bir kez daha para yapıştırılıyor .Yine alkış kıyamet .
Sonra kırmızı şapkalı adam geliyor , orada bir cama yapışıp söylenenler var ki , bunca yapılandan sonra otobüstekilerden bir tepki aldığına göre ''iltifat ''olmadığı kesin . Hala alkış , slogan , bağırışlara devam .
En son otobüs hareket ediyor ve o zaman biri otobüse tekme sallıyor .İşte orada yine bir tek kişi yapma yapma yapma diye uyarıyor arkadaşı .
Şimdi olay tek bir kişinin had bilmezliği değilmiş bu bir .
Şimdi orada ki kalabalık bu had bilmezliğe karşı hep bir ağızdan dur yapma dememiş bu iki .
Otobüste seyir halinde iken bir güruhun cama yapışıp , sanki hırsızmışsınız gibi size karşı öfke kusması saldırı değilse , her gün yapıverelim o vakit bu nahoş hareketi değil mi , bu üç.
İnsanlar videounun tamamını izlemeden konu hakkında fikir sahibi olabiliyor , o sebeple yazarken ve yorumlarken tam olarak olanları yazalım ki doğru yorum yapılsın bu beş .
Şimdi bu gerçek üzerinden , isteyen oyun der , isteyen ayıp der , komplo bu diyen de olur saldırıdır düpedüz diyen de ... Haberi gerçek yorumladıktan sonra herkes şahsi düşüncesinde serbesttir bu da kaçsa kaç .