Konun basinda oyle yorum yapmiyordunuz ama
nasıl yorum yapmışım?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konun basinda oyle yorum yapmiyordunuz ama
haha diğer büyük dayım da beni kısa kollu birşeyle gördü diye annemi kenara çekmiş
kızına birşey söyle yoksa sana küserim demiş
annem de kıramamış zaten hepimiz korkuyoruz o dayımdan
ben de artık hırka filan giyiyorum memlekete gidince
napıyım artık zaten yılda bi iki kere görüyorum gönülleri kırılmasın diye hırka giyiyorum
Yok be parkon , bu anlattığını nereden ele alırsan al iyi tarafını bulamadım ben .
Acaba fiziği bozulmayan hamilelerden miydin
İşin şakası bir yana , mutlaka bir ayrımcılık yapanlar vardır , ama benim bildiğim toplu taşıma araçlarında öncelik yazısı bile vardı eskiden ...gaziler , yaşlılar , hamileler diye . Baş örtüsü yoktu değil mi
Millet olarak şekilci olduğumuz sürece bu örnekleri çok yaşarız...
Başım açık gezdiğim zamanlarda da yaşadım. Şimdi de yaşıyorum buna benzer önyargıları...
İlla bir taraf olmanız bekleniyor...
Haber yanlı siz ondan daha yanlı..
Evet chp mitinginden çıkan biri gitmiş başörtülü kadına bir şeyler demiş videoda bu görünüyor.
Ama ne dedi ?
Niye dedi ?
Belki de onlar daha önce laf attı ve o da cevap verdi ?
Belki de başörtüyü siyasileştiren insanlara nefretini o kadına kusarak rahatlattı kendini ?
Her şey olabilir...
Başörtüsü olduğu için ezilen, hor görülen kadınları ne kadar savunuyorsam özellikle belli bir parti uğruna kapanan kişilerin bunu her defasında kullanmaya çalışmasına da o kadar karşıyım.
Açığım, Allah nasip ederse kapanırım.
Kapalı ama gerçekten hakkıyla kapanan arkadaşlarım da var..
Mesela onların yanındayken açık bir teyze geldi bana dedi ki seni de aralarına çekerler dikkat et
Biri de geldi ( kara çarşaf giymişti ) ayıp ayıp böyle yolluları yanınızda gezdirmeniz başörtünüze ayıp dedi ( yollu da ben oluyorum )
İlkinde ben arkadaşlarımı nasıl savunduysam, ikincisinde de arkadaşlarım beni savundu.
Ben işte böyle insanlara saygı duyuyorum.
Yoksa sözümona başörtü takıp da üzerine yapışan bluz, daracık etek giyip yüzünde bir ton makyaj vs.
Önyargıları eleştirirken herkes durup kendine bakmalı siz de dahil konu sahibi.
İçinizdeki açık bayanlara karşı duyduğunuz nefret yüzünden siz de önyargılısınız.
Hep mağdur olan başörtülüler olmuyor.
Kadınlar mağdur oluyor.
Onun inancı için kapanmasına nasıl insanlar dil uzatamazsa benim de başım açık olduğu için namusuma dil uzatılamaz.
açıklara önyargılı mıymışım? haha hiç güleceğim yoktu. konuyu baştan sona okumanızı tavsiye ederim. bakalım kim ön yargılıymış?
ama ne dedi? sevgi sözcükleri fısıldamadığı belli olmuyor mu?
belki kadın ona laf attı. videoyu ağır çekimde izlemenizi tavsiye ederim.
belki siyasilere nefretini o kıza kustu. orada bir duracağız. çünkü o kusmuğu yedirirler adama. ne demek siyasilere olan nefretini kustu? nefret kusmak bu kadar masumsa biz de kırmayalım diye kasılmayalım boşuna. neyseki hayat görüşlerimiz çok farklı. iyi ki de farklı..
belli bir parti uğruna kapanan kadın mı dediniz? bakın bu da komikmiş.
relax olun. biraz açık havaya çıkın. nefretinizi ağaca bayıra haykırın. hem siz rahatlarsınız hem de sizden zulüm gören insanlar..
Görüntülerde sadece bir kişi otobüsün içindeki 2 türbanlı hanıma doğru birşeyler söylemiş ne söylediği anlaşılmıyor ama iyi şeyler olmadığı kesin.
Kendisini kınıyorum
Aynı zamanda gurup ''yapma yapma yapma'' diye uyarıyor.
Chp lilerden başörtülülere çirkin saldırı diye verilmesi çok yanlı zaten haberi yapanları düşününce bunu anlamak zor değil.
Ayrıca sanki otobüsün önü başörtülüleri protesto etmek için kapatılmış izlenimi yaratılıyor ki bu asla öyle değil.
Akan bir trafik var ve mitingten çıkan kalabalık sebebiyle trafik duruyor ya da ağır ilerliyor.
Yanlı bakarsanız linç girişimi diye de verilebilir haber...
Haber yanlı siz ondan daha yanlı..
Evet chp mitinginden çıkan biri gitmiş başörtülü kadına bir şeyler demiş videoda bu görünüyor.
Ama ne dedi ?
Niye dedi ?
Belki de onlar daha önce laf attı ve o da cevap verdi ?
Belki de başörtüyü siyasileştiren insanlara nefretini o kadına kusarak rahatlattı kendini ?
Her şey olabilir...
Başörtüsü olduğu için ezilen, hor görülen kadınları ne kadar savunuyorsam özellikle belli bir parti uğruna kapanan kişilerin bunu her defasında kullanmaya çalışmasına da o kadar karşıyım.
Açığım, Allah nasip ederse kapanırım.
Kapalı ama gerçekten hakkıyla kapanan arkadaşlarım da var..
Mesela onların yanındayken açık bir teyze geldi bana dedi ki seni de aralarına çekerler dikkat et
Biri de geldi ( kara çarşaf giymişti ) ayıp ayıp böyle yolluları yanınızda gezdirmeniz başörtünüze ayıp dedi ( yollu da ben oluyorum )
İlkinde ben arkadaşlarımı nasıl savunduysam, ikincisinde de arkadaşlarım beni savundu.
Ben işte böyle insanlara saygı duyuyorum.
Yoksa sözümona başörtü takıp da üzerine yapışan bluz, daracık etek giyip yüzünde bir ton makyaj vs.
Önyargıları eleştirirken herkes durup kendine bakmalı siz de dahil konu sahibi.
İçinizdeki açık bayanlara karşı duyduğunuz nefret yüzünden siz de önyargılısınız.
Hep mağdur olan başörtülüler olmuyor.
Kadınlar mağdur oluyor.
Onun inancı için kapanmasına nasıl insanlar dil uzatamazsa benim de başım açık olduğu için namusuma dil uzatılamaz.
Ben tesettürlüyüm ve çevremin geneli chpli. Hiç böyle bi tavırla karşılaşmadım. Kanal 7 nin haberlerine de inanmıyorum zaten. Carpıtmak için kırk takla atıyorlar.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Neyi bu kadar tartışıyoruz anlamış değilim. Açık, kapalı giyimi sebebiyle kimsenin aşağılanması hoş değil, yapan kim olursa olsun. Bu ne bir parti mevzusu ne de din mevzusu. Hepimiz kadınız ve açık-kapalı tüm kadınlarımıza özgürlük isteyelim. Ama olayın bir başörtüsü saldırısı olarak görülmesi bence yanlış. Olay kendinden olmayandan nefret etme olayıdır. Başörtülü de saçı açıktan aynı şekilde nefret ediyor. İşte tüm bunlara karşı olalım, herkes özgür olsun diyelim.
Parti uğruna kapanmak...
Hala buna inanılıyor mu?
Parti uğruna kapanmak...
Hala buna inanılıyor mu?
ben inanmıyorum şahsen
o kadar da değildir
kim parti için kapanır ki
10 sene once ben Turkiye'deyken komsumun kizi is ariyordu. Bir isyerine gorusmeye gitti, carsaf uzatmislar. Isin bununla butun gun carsi pazar sokaklarda dolasmak demisler. Karsiligi da 500 TL aylik idi o zamanlarda... Tabi o kabul etmedi ama mutlaka kabul edenler de oluyordu elbet. Kolay is ne de olsa bu issizlikte..