Changeling

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
22
358
44

imdb puanı : 8.1/10

Yapım : 2008, ABD

Tür : Dram / Gerilim / Suç

Yönetmen : Clint Eastwood

Senaryo : J. Michael Straczynski

Oyuncular : John Malkovich, Angelina Jolie, Colm Feore, Jeffrey Donovan, Amy Ryan, Michael Kelly, Geoffrey Pierson, Gattlin Griffith, Frank Wood, Peter Gerety, Reed Birney, Jason Butler Harner

Yapımcı : Ron Howard, Clint Eastwood, Brian Grazer, Robert Lorenz

Görüntü Yönetmeni : Tom Stern

Müzik : Clint Eastwood

Süre : 2 saat, 20 dk.

Gösterim Tarihi : 30 Ocak 2009

Kaçırılan oğlunun bulunmasıyla birlikte Christine Collins’in (Angelina Jolie) duaları kabul görmüştür. Ancak anneyle oğlunun yeniden buluşmasının karmaşası arasında Christine bu çocuğun kendi çocuğu olmadığını fark edecektir. Medyanın ve yozlaşmış polis teşkilatının kendisine destek olmaktan çok köstek olmasından bunalan Christine, aradığı cevaplara ulaşmak için kendi başına adımlar atmaya başlayınca hayatını sonsuza dek değiştirecek gerçekle yüz yüze gelecektir.

Yer: Los Angeles, yıl: 1928. Bir cumartesi sabahı her zamanki gibi işine gitmeye hazırlanan Christine oğluna “hoşçakal” dedikten sonra evden çıkar. Akşam işten eve döndüğünde oğlu evde değildir. Çocuğu arama çalışmaları bir türlü sonuç vermez. Aylar sonra Christine’nin dokuz yaşındaki oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk çıkagelir. Polislerle gazetecilerin telaşlı koşuşturmacası arasında duygu karmaşası yaşayan Christine, çıkagelen çocuğun bir gece kendisiyle birlikte evde kalmasına izin verir. Ancak kalbinin derinliklerinde bu çocuğun kendi oğlu Walter olmadığını bilmektedir.

Konunun araştırılması için yetkilileri zorlar ancak bir sonuç alamaz. Bu durum karşısında çaresiz kalan Christine, aradığı desteği aktivist rahip Briegleb’de (John Malkovich) bulur. Rahip Briegleb oğlunu bulma mücadelesinde Christine’e yardımcı olacaktır.

Alıntıdır

Türkçe altyazılı fragmanı

[dailymotion]video/x82b35_changeling-sahtekar-fragman-turkce_shortfilms[/dailymotion]

bu film çok güzelmiş çok merak ediyorum bu hafta içi gidicem ve yorumumu yazıcam :jeyyar:

aman tanrım ne biçim filmdi öylee:1shok:
gerçekten sarsıcı ve insanın kalbine dokunan bir konusu var
yanlız gereğinden fazla uzun ve insanı sıkıyor
hadi artık bitsin ve sonuca bağlansın yeter diyorsunuz ama yine de bitmiyor
uzadıkça uzuyor ayrıca sonunda eeeee bitti mi yani diyosunuz
film bittiğinde kimse yerinden kalkmadı millet devamını bekliyordu
sonu tatmin edici değildi ve o kadar saat beklediğimize değmedi açıkçası
film genel anlamda konu ve oyuncular açısından başarılıydı
angelinanın abartılı oyunculuğu tamamen oscara yönelikti
ben açıkçası film boyunca angelinanın aklında hep oscar heykelini kaldırırken kendini hayal ettiğini düşündüm nedense -tatlicadiarzu-
ama abartılı hareketlerine karşı oscarı ciddi anlamda hakettiğini düşünüyorum
film güzeldi sıkılgan bir insansanız tahammül edemeyebilirsiniz o yüzden önermiyorum
ama yok ben severim dramı ve sıkılmam diyorsanız buyurun bir görün derim

gercekten bende cok begendim.konu yalın ama cok surukleyici..Tanrım yakında iflas edicem piyasada gitmedigim film kalmadi delikafadulden

daliah aynen yaa bende battım ama ilk seansa yetişebilirsem daha ucuz oluyor :roflol:
bide söylemeden geçemiycem
bu filmde çocuk oyuncular çok başarılıydı
çocukları öldüren çocuk özellikle çok inandırıcıydı

film süperdi bnde dün izledm.ama gerçekten uzun olmuş we sonu hawada kalmış gibime geldi bnm hani çocuğa ne olduğu hakkında bi fikir werilşebilirdi ama ben beğendm özellikle çocukları öldürren o adaın asılma sahnesinde gerçekten öcümü almış gibi hissettm.ne yazık ki bzm ülkemizde yapılan herşey insanın yanına kalıyor,adalet sistemi işte...

Çok etkileyici bir filmdi senağlama O çocukları öldüren adımın asıldığı sahnede bile hırsımı alamadım pislikten :mymeka: Polislerede iyi oldu pis adamlar :mymeka: O pisliğin çocukları neden öldürdüğünü ve Walter'a ne olduğunu öğrensek iyi olurdu :sm_confused: Hayal gücümüze bırakıldığından yaşadığını varsayıyorum :1closedeyes:

Çok etkileyici bir filmdi, özellikle gerçek bir hikaye olduğunu düşündükçe sarsılıyor insan.
İzlerken yaşıyor gibi oldum, üzüldüm, umutlandım, hep mutlu sonu bekledim.
Konu ve hikaye gerçekten iyiydi.

Angelina Jolie'nin oyunculuğu dışında iyiydi diyebilirim.. Konu güzel, yönetmene zaten laf yok ama, Jolie oğlunu kaybetmenin acısını seyirciye yansıtma konusunda vasatın üstüne çıkamamış bir oyunculuk sergilemiş..

film gerçek bir hikayeden alınmış çocuğa ne olduğunu biliyorlardır sanırım ama bize bırakmışlar( öldürmeye yardım eden çocuğa sorarlardı değilmi kaçanları yakaladınızmı?vs )
filmi geçtim seyre değer derim heleki LAPD nin yozlaşmasını çok güzel anlatmış.
gelelim benim sorunuma filmi seyrederken sinirden ölecektim ( abartılı davranım modülüne büründüm) şu çocukları öldürmeye yardım eden çocuğun dedektife ağlayarak anlattığı sahne. ben de öldürdüm şeklindeki sözleri. tüylerim diken diken oldu. hadi tamam gerçek bir olayda bu tür rollerde çocukların oynamasına çok karşıyım ben. o çocuğun rolde olsa mutlaka psikolojisi etkileniyordur diye düşünüyorum şimdi laylay lom ben filmde oynadım moduna bürünsede ilerde harbi rol mol ama zor bişeymiş diye düşüneceğini varsayoyorum. umarım yanılıyorumdur.hep çocukların prim uğruna sinemada olsda gerçek bir hikayede olsa kullanıldığını düşünüyorum. Elbette daha etkileyici oluyor ama ben dayanamıyorum. geç o sahneyi kardeşim dedektif konuşsun çocuk böle böle dedi desin niye gözümüze sokuyorsunki deli ediyorsun bizi.ve umarım kazı sahnesinde(tekrar bakmaya gücüm yetmedi) figüran felan kullanılmıştır çocuk ölesine kazıyordur.
neyse bunları düşüne düşüne geçti gitti film.
angelinaya gelince bazı sahneler abartılı ama onun dışında gayet usturuplu ve güzel oynamış. oscarı haketmişmi bence etmemiş ama kate de haketmemişti.kate e göre daha iyi olduğu bir gerçek kanımca ama.çokda güzel bir kadın demeden geçemeyeceğpim.
gidin görün seyredin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…