Evet arkadaşlar bende champixle sigarayı bırakanlardanım yada bırakmaya çalışanlardanım diyelim.. Bugün sigarasız 15. günüm ama hala bıraktım diyemiyorum.. ne olur ne olmaz diye :) İlacı kullandığım süre içerisinde yan etkilerini hiç yaşamadım sayılır sadece hafif bi mide şişkinliği yaşadım.. ama onun dışında basında anlatıldığı gibi ne aşırı mide bulantıları ne de intihar düşüncesi gibi şeyleri hiç yaşamadım.. İlacı kullanmaya başladıktan 14 gün sonra sigarayı bıraktım.. İlk hafta zor geçti ama öyle kriz derecesinde değildi.. Yoksunluk hissi yaşanıyor ama öye sinir stres ve öfke nöbetleri yaşanmıyor.. Etrafınızdaki insanları kırmadan üzmeden gün geçirebiliyorsunuz.. Ben öğretmenim ve her tenefüs zilinde arkadaşlarım sigara içmeye giderken ben çayımı alıp dinleniyorum ve bu durum artık beni üzmüyor.. tam tersi mutlu oluyorum kendi adıma sağlığım adına güzel bişey yaptığım için.. Sağlık sorunu olmayan arkadaşlar bence denemeliler faydasını mutlaka göreceklerdir.. Hepimize kolay gelsin..
evet kullanıyorum.champix kullanmaya başlayalı 6.gündeyim.Hedef gün olarak 10. günü belirlememe rağmen 6.günde bıraktım.arkadaşlar aranızda champix sigara bıraktırma ilacı kullanan varmı ...Yorumlarınızı yazar mısınız
arkadaşlar aranızda champix sigara bıraktırma ilacı kullanan varmı ...Yorumlarınızı yazar mısınız
Öncelikle herkeze selam...
Ortalama 14 yıldır sigara içen ve bunun 11 yılını günde en az bir paket içerek geçiren biriyim. Hamileliğim süresince bile bırakamadım bu illeti. Denedim ama o kadar çok etkisi oldu ve o kadar çok psikolojimi etkiledi ki doktorum günde bir iki tane içmemin hiç içmemekten daha faydalı olduğuna karar verdi bebeğim için. Sabahları gözlerimi açar açmaz henüz yüzümü bile yıkamadan bir tane yakarım. Bu lise yıllarımdan kalma bir alışkanlık ne yazık ki. Okula girmeden içtiğimiz kardır düşüncesi. Ve gece yatağa yatmadan önce de mutlaka bir tane içerim. Hatta içmeden uyuyamam. Henüz 22 yaşındayken annemin çok üzüldüğünü söylemesi ve ricaları üzerine birgün bırakmayı denedim. O gün ne başımı kaldırabildim masanın üzerinden, ne doğru düzgün cümle kurabildim. Eve gitmek için servise bindiğimde gözlerimden yaşlar dökülüyordu. Yine de anneme söz verdiğim için sürmemiştim ağzıma. Eve girdiğimde annem halimi görür görmez sigara getirdi bana. Yak dedi allah aşkına bu ne hal? Aklım çıktı. O günden sonra da bir daha denemedim bile. Bundan 10 ay kadar önce 30 yıllık sigara tiryakisi bir tanıdığım bu ilaçla bıraktı sigarayı. Ortak bir arkadaşımızla bir ay kadar önce bunu konuşurken keşki dedim. Hakikaten bizde de etkili olsa. Bilsem alacağım ama güvenemiyorum. Kendim için değil. Benim hayattaki en büyük keyfim sigara. Ama oğlum henüz 3,5 yaşında ve onun hafızasında sigara içen bir anne olarak kalmak istemiyorum. Bu konu konuşuldu ve öylece kaldı benim için. Taa ki birgün aynı arkadaşım bu ilaçtan iki kutu alıp gelene kadar. Mecbur etmişti beni resmen. (Bu arada ilk paketi =170 TL.) O kadar kızdım ki ona ama irademin zayıflığını belli etmemek için birşey diyemedim. Oysa hazır değildim ben daha bırakmaya. Onun inadıyla ertesi gün içmeye başladım ama sigarayı günde bir paket içerken neredeyse iki pakete çıkardım. Eşim bile bu durumu fark etmiş sen bırakacağım derken hepten müptelası oldun sigaranın demeye başlamıştır. Utanmasam yiyeceğim sigarayı o derece. 3.günden sonra ilacı içtiğim ilk yarım saat mide bulantısı yaşadım. Hala da devam ediyor ilk ilacı içtiğim anlarda. 8.günden sonra ise sigara içmek benim için kabus olmaya başladı. Hayatımdaki en büyük alışkanlığım,keyfim sigarayı yakar yakmaz çok kötü bir koku ve tatla karşılaştım her seferinde. İnadına yaktım daha da çok bir tek an o tadı alırım belki diye ama nafile. Kendime bırakmak için tabiki en son günü belirledim yani 14.günü. Ama dayanamadım daha fazla ve 13.gün artık içemez hale geldim. Bugün 16.günüm. Sigara paketini gördüğüm anda midem bulanmaya başlıyor. Eşimin üzerine sinen sigara kokusu neredeyse dünyamı başıma yıkıyor. Dün akşam ilk defa saçlarımın yıkamamın üzerinden iki gün geçmesine rağmen hala misss gibi koktuğunu fark ettim. Koku alma duygumu resmen geri kazandım.Elimde sigara tuttuğumu hayal bile edemiyorum. İlacın içtiğim yarım saate yakın zamandaki mide bulantısından başka hiçbir yan etksini görmedim. Şimdiden verdiğim 170 tlnin 11,5 Tlsini geri kazandım. Bu mükemmel bir duygu. Sadece iki boyoz parasına akşamı ediyorum. Eşim şokta neredeyse yarım saatte bir arayıp içip içmediğimi soruyor. Asla kafamda bitiremediğim bu illeten beni kurtaran bu ilacı (Tabi ki tereddüdü olan arkadaşlara dr tavsiyesiyle) Herkese kesinlikle tavsiye ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?