Champix kullanan var mı?

Muhteşem bişey arkadaşlar.. artık spor yapıyorum, yemekleri daha bi lezzetli yiyorum :)) kendinize bi iyilik yapın ve lütfen sigarayı bırakın :)))

Son düzenleme:
Herkese selamlar arkadaşlar, bende dün akşam itibariyle champix tedavisine başladım. Bakalım hayırlısı. İnşallah bırakan arkadaşlar gibi bende başarılı olabilirim. Pek kendime inanmıyor olsam da
Bir şeyi merak ettim arkadaşlar. Ben bu ilacı devlet tarafından ücretsiz olarak sigara bırakma kliniğinden aldım. Herkes dr. kontrolü diyor ama benim gittiğim yerde hiç bir sağlık taraması yapılmadı. Ne bir tahlil ne başka bir şey. Şimdi dr. kontrolüyle mi oluyor kullanım yani. Anlamadım bu durumu ya neyse inşallah ters bir durumla karşılaşmayız. Bir sürü olumlu olumsuz yazı okudum biraz korktum işin açıkçası. Ama bu illetten kurtulmak istediğimden ve de sigara kliniğine başvurduğumdan dolayı bir süre kullanayım dedim. Buradan sizlerle de paylaşırım son durumumu. Herkese bu savaşta başarılar. Hepimiz kurtuluruz inşallah.

bugün Kardiyoloji doktorum önerdi..bende bırakamayanlardanım.devlet hastanelerinin sigarayı bıraktırma merkezlerinde ücretsiz veriliyormuş, tetkikler yapıldıktan sonra..en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum bende.2 kez kalp ameliyatı olmuş biri olarak...

Benim de champixe başlamamın 4.günü. ilaç 2 ye çıktı. Bakalım neler olacak. Biraz korkarak içiyorum yan etkilerinden dolayı. Ama şimdiye kadar hiç olmadı bende yan etkisi. Çok güzel inşallah böyle devam eder. Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyoruz.

Merhaba,
Champix ile sigarayı bıraktım, 1 ay oldu, içmiyorum. Başlangıç kutusunun bitmesine 3 gün kalmıştı, ilacı da bıraktım. Fazla mide bulantısı ve uyku yapıyordu çünkü.
Sigarasız hayat harika! Hala ara sıra aklıma gelmediğini söyleyemem, ama üstümde sigara kokusu yok, sabahları ağzımda berbat bir tatla uyanmıyorum. Birşeyler içmek istediğimde illa açık alanı olan bir mekan aramak zorunda değilim. Farkettim ki, restoranların, barların kapalı bölümleri çok daha keyifli ve konforlu :)
Kendime olan güvenim arttı, etrafımdakilerin söylediğine göre cildim, rengim düzeldi. Daha sağlıklıyım.
Sigarayı bırakmak istiyorsanız, cesaret edemiyorsanız, başarısız olacağınızdan korkuyorsanız ilacı kesinlikle tavsiye ediyorum, süreci çok kolaylaştırıyor.

Reactions: mhu
arkadaşlar aranızda champix sigara bıraktırma ilacı kullanan varmı ...Yorumlarınızı yazar mısınız
evet kullanıyorum.champix kullanmaya başlayalı 6.gündeyim.Hedef gün olarak 10. günü belirlememe rağmen 6.günde bıraktım.
gerçekten mucize bir ilaç.sadece ilk üç gün çok zorlanıyorsunuz.ben sigara aklıma geldiğinde hastane de çalıştığım için onkolji katını geziyorum.
sigaranın içindekileri okuyorum.ağzıma sakız atıyorum.ilk üç günü atlatırsanız gerisi kolay bence.
yani kısacası benim ilaçtan anladığım şu.ilaç sizi mutlu ediyor.hiç sinirli olmuyorsunuz.aslında dedikleri kadar da saf olmuyorsunuz.hedef güne kadar sigara imek serbest ya.sigara içtiğimizi zannediyoruz ama aslında içmiyoruz.nikotin engellenmiş oluyor.tek sorun sigara içerken oluşan boşluğu doldurmak gerekiyor.
ben artık sigara aramıyorum.oluşan boşluğu doldurmak içinde değişik aktiviteler yapacağım.

sigara içen herkesin denemesinde fayda var.

Sıgarayaı bırakmak ısteyen arkadaslara hıc ıcmemıs bırı olarak bol sanslar dılıyorum.Benım esım 15 yıldır ve annem yaklasık 40 yıldır bu illetin tiryakisiydiler.Champıx ıle tanısana kadar.Suan ıkısıde Allah a sukur ıcmıyorlar.Ilacı 3 paket olarak aralıksız 3 ay kullanmanızı onerırım.Cunku esım oncesınde de 1 paket champıx kullanıp sıgarayı bırakmıstı fakat kutu bıtınce devam etmeyınce tekrar basladı.Oyle olunca ıkıncı kez tedavıye cıddı anlamda devam edınce bıraktı suan yaklasık 5 aydır hıc ıcmıyor.Annemde yaklasık 7 aydır hıc ıcmıyor.Bence bu ılac mucıze kesınlıkle.Hıcbır yan etkısınıde yasamadılar.

bugün annem bahsetti bu ilaçtan...eczaneye gitmiş başka bişey için ordan ücretsiz karbonmonoksit testi yapıyorlarmış..yaptırmış normali 2 imiş annemde 6 çıkmış
eczacı bu ilacı tavsiye etmiş...sağlık bakanlığından onaylı demiş...zaten öyle olmasa eczanede satılmaz...çok metetmiş...18o lira demiş..netten araştırın falan demiş
o amaçla nete bakarken b konuyu buldum...ilk sayfada bir arkadaşın yazdıkları korkuttu beni...eşimle almayı düşünmüştük ama şimdi korkuyorum...korkunç yan etkiler
den bahsetmiş arkadaş:S

ayrıca diğer nikotin sakızları bantları vs onlarda nikotin var ama bunda yokmuş..nası bıraktırıyor peki?ne gibi bi etki yaparak yani??? demek ki beyni etkiliyor bi şekilde...

aslında ben böyle ilaçtı bilmem neydi karşıyım,kaş yapayım derken göz çıkarıyor çünkü....her ilacın vücuda bi etkisi var,organlara etkisi var illaki....

kendi irademizle bırakmak en güzeli ama işte çok zor oluyor malesef....2 gün içmeyip tekrar başlayan,kaç kere bırakmayı deneyen biri olarak biliyorum ne kadar zor
olduğunu....

arkadaşlar aranızda champix sigara bıraktırma ilacı kullanan varmı ...Yorumlarınızı yazar mısınız

champix kullanmaya başlayalı 12. gündeyim.6 gündür sigara imiyorum.ilacın 6.gününde sigara içmeyi bıraktım.zaten içemiyorsunuz.6.günde sadece 1 sigara içtim.
sigaranın sonunda öğürme ile birlikte istifra ettim.Şu an yolda yürürken sigara içen insanların sigarası bile çok pis kokuyor.içip yanıma gelenlerde öyle .
yan etkilerine gelince aman aman yan etkisi yok.sadece ilk üç gün sersemlik yapıyor.uykusuzluk yapıyor.mide bulantım sadece sabahları oldu.Hatta çok sakin oluyorsunuz.zor dönemi aslında kolay geçirdim. Önceden tepki verdiğim sinirlendiğim olaylara ,tam tersi tepki vermemeye başladım.
Sadece durgun oluyorsunuz.Bendeki yan etkileri bunlardı.

Sigarayı kafasında da bitirenler varsa,lütfen bu ilacı kullansın.Gerçekten çok etkili.

Selam arkadaşlar..
15 yıldır siagara kullanıyordum,gunde 1 paket civarı..
temmuz ayı içinde sigarayı bırakma merkezine gittim..ağustos ayı sonuna doğru randevu sıram geldi..
champix e ağustos sonu başladım ve 10. günde bıraktım sigarayı(eylül 2 ) yanii..
şuan yaklaşık 40 gündür hiç içmedim sigara..zaten böyle bi istekte olmuyor,ilaç
ilk alındıktan sonra yaklaşık 1 saat kadar katlanılabilir bi bulantı oluyor o kadar,
ben hala ilaca devam ediyorum..yaklaşık 1 aylık daha kullanımım var..doktoruma sordum,ilaç bittikten sonra
ne gibi haller olacak diye..kesinlikle unutmuş olacak beyin dedi,fakat 1 tane içerseniz bile beyin yeniden hatırlar dedi..
bakalım,kullanımım bitsin sonuçları yazarım size...

bu arada benden etkilenen bir kaç arkadaşım var..onlarda bırakmak için aynı merkeze gitti,ekim ayı başında..
fakat sağlık bakanlığının fazla talep olduğu için sigarayı bırakma merkezlerinden ilacın dağıtımının kaldırıldığını
söylemişler..en azından izmir-karşıyakada bu şekilde.. sizlerin bağlı bulunduğu şehirlerde durum nasıl acaba?
malum biz izmirliler üvey evlat muamelesi görmeye yabancı değiliz nede olsa...

bak champixle bırakan bi abimiz var ama ben de bıraktım yardımı olmuyo değil ilacın eminim olur ama zihin de bitirilecek bi şey bence ilacı falan bi kenara koyup kendinle halletmelisin bu sorunu.sorun diyorum çünkü biliyorum ki insan ne kadar söz versede kendine içiyo bende içtim 6 yıl ama bırakmak için zihnimle kavga ediyorum nerdeyse.kendimle savaşıyorum.inanın ki başkasıyla savaşmaktan çok daha zor biliyorum ama değecek sonunda buna inanıyorum.inşallah başaracağız tüm bırakmak isteyenlerle birlikte.

slmm mavigibi onnline olduğunu gördüm halen devam ediyormusun sigara içmemeye

babam benim için bu ilacım başlangıç paketini almış,bayramdan sona nişanlımla birlikte başlamayı düşünüyoruz,umarım faydası olur

ben 16 gündür kullanıyorum.açıkçası son bir haftadır yerlerde sürünüyorum..o kadar halsiz ve uykulu oluyorum ki anlatamam.sadece ilacın yan etkisi değilsw diye bir kan tahlili yaptıracağım.
Ancak gerçek şu ki ilaca başladığımın 5. günü sigarayı bıraktım.sadece ilaç etki etmiyor karar ve azimde gerekiyor.
ama bu halsizlik ve mide bulantısı bu şekilde devam ederse yandım.allahdan çalışmıyorum....

bu yan etkileri azaltan bişeyi bilen varsa yazarsa sevinirim..

sigarayı bırakmak isteyen herkese tavsiye ederim...ben içmediğim için mutluyum..darısı herkesin başına

Bugün champixe başlayalı 13 gün oldu,tadını eskisi kadar sevmesem de son günü hedef olarak belirledim ilk bir hafta bulantı,uykusuzluk,sigara içmemde azalma olmadı hiç.Aynı eski hayatıma ve alışkanlıklarıma devam ettim.Bir haftadan sonra sabahları o kadar etkili olmasa da akşam içtiğim hap yarım saat mide bulantısı yaptı ve de şişkinlik,onun harici garip rüyalar görmüyorum hiç,Halsizlik ve sinir oldukça fazla oldu sigarayı içtiğimde üstüme sinen kkudan tiksinmeye başladım rsmen,ilk iki çekişimde bir şey olmadı ama 3 ve sonrasında acaip midemi bulandırdı ve içtiğim sigaraların hepsini yarısında söndürdüm...Yarın bayramın ilk günü ve ben çifte bayram yaşıcam,sigarasız bir hayata merhaba diyeceğim.Umarım isteyen herkes bırakır...
HAYIRLI BAYRAMLAR....

ben başlayalı 2 hafta oluyor tek yan etkisi mide bulantısı ama normal çünkü ben asprin dahi yutmayan bi insanım..4.gün etkisini göstermeye başladı 3gün önce aldığım sigara paketinden sadece 3 tane içmişim onlarıda 2-3kez çekip atmıştım..yapmanız gereken sigara içme isteği duyunca sakız çiğneyin yada başka bişeyle ilgilenin zaten o istek 1-2 dk sürüyor onu yenince birde bakmışsın aradan saatler geçmiş:) umarım 1 ay sürmeden elimdeki paketi çöpe atarım:)

İlk 7 gün zor geçecektir. :18:

İlaç ayrıca inanılmaz şişkinlik ve gaz da yapıyor bir de yanında sakız çiğneyince bomba gibi dolaşabilirsiniz.

Fakat bırakıyorsunuz. O sigara krizleri %70-80 oranında azalıyor. Geri kalan %20-30'da şahsınıza kalmış " biraz gayret ".

Champixden önce zyban da kullanmıştım ancak bana fayda etmedi.

İlk Deneyim : İlk başlangıç paketini ramazan arifesinde aldım. Oruç tutacağım için daha rahat bırakabileceğimi düşünmüştüm ancak ramazanda kullanmak mümkün olmuyor. Sahurdan sonra aldığım iftara kadar ne kadar fayda edebilirdi ki ? İftarda içtiğim bir tabak çorbayı bile çıkarmak zorunda kaldım, inanılmaz mide bulantısı yaptığı için bir süre de emedur(mide bulantısı ilacı) ile devam edip ramazandan sonra devam etmek kaydıyla bırakmak zorunda kaldım.

İkinci Deneyim : İlkinden 2 ay kadar sonra tekrar kullanmaya başladım. Sigaraya aşık ben bu sefer 7 gün hiç sigara içmedim ama ölmedim de. 20 sene sonra sigara içmeden de yaşayabiliyor olduğumu gördüm. Sonraki 2 hafta da bir iki adet sigara içtim.
İyi gidiyor olduğu, şişkinlik ve gaz olayı devam ettiği için artık champix olmadan idare edebileceğimi düşünsem de yanıldığımı anladım 4-5 hafta sonra bir paket sigarayı 2 günde bitirdim. Sonra tekrar sigarasızlığa alışmaya çalışmak ...:26:

Üçüncü Deneyim : Champix'e tekrar başladım. O olmadan bu sigara isteği ile başa çıkamıyorum. Bazen yarım gün geçiyor ve sigara aklımın ucuna bile gelmiyor. Bu beni inanılmaz sevindiriyor.

22 senedir sürekli, son 20 senedir ise kesintisiz kullanıyorken(günde en az 1,5 paket), son 20 senedir de sigarayı tek bırakmış bir günüm bile yokken şu an günlerce sigara içmediğim oluyor.

Şimdi sigaradan hasar gören dişlerimi yaptırıyorum. Bu kadar zaman, para ve emek harcadıktan sonra sigaraya tekrar başlamak istemiyorum. Aksi takdirde kocam ve sigara arasında bir tercih yapmak da durumunda kalabilirim.

slm kızlarr.benim eşim de başladı ilaca.ama ben yan etkilerinden dolayı tedirginim biraz.bu 5. günü ve sadece mide bulantısı var.bir de uykusuzlık ama hafif.inş başka bi yan etkisi olmaz.sizleri takip edicem ben de.inş herkes zararsız bir şekilde bırakır sigarayı.herkese boll iradeler...veee sevgiler...

benim görümcem de bu ilaçla sigarayı bıraktı ve hiç zorlanmadı(günde 1 paket sigara içen birisi olarak)..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…