Champix kullanan var mı?

bu konuya ilk ziyaretim 06-06-2009 da olmuş ilk sayfada ve sonrasında kendi yazılarımı görünce kendime çok kızıyorum hala , o dönemde champix ile sigarayı çok kolayca bırakmış ve 8 ay ağzına sürememiş biriyim ama ne var ki 8 ayın sonunda kendi salaklığım yüzünden yeniden başladım 1 taneden birşey olmaz diye başladı herşey ve gördüm ki o 1 taneden bile çok şey oluyormuş , bunda arkadaş ortamımın da etkisi oldu..
şimdi yeniden bırakıyorum ve ilacın 12. günündeyim şuan, 14. güne geldiğimde sigarayı tamamen hayatımdan çıkarmış olacağım..

arkadaşlar bu süper bi şey 31 ağustosta ilaca başladım 13 eylülden itibaren tek bir sigara dahi içmedim 2 ayı geçti.süper bi şey.3 aylık ilaçın son haftasına geldim haftaya ilacımda bitio.herkese şiddetle tavsiye ediorum.mutluluğu tarif edilemez bi şey 16 senedir günde 1 paket içiodum kurtuldum bu esaretten artık

ya birşey soracağım kızlar irade çokmu önemli ilaç içerken kendi kendinbe yapsın herşeyi ya ben kendime engel olamıyorum sigara içmek konusunda

Selam ; Yarın bende başlıyorum ilaca....
Daha önce 1-2 sigara bırakma denemem başarısızlıkla sonuçlandı...Umarım İlaç desteğiyle sonsuza dek kurtulurum...
Önce en samimi arkadaşım sonrada karşı komşum başladı ilaca..:)) Tabiki bunda benim katkım çok fazla...Çünkü çevremde içenler oldukça bırakmam çok daha zor olacak gibi geliyor...Arkadaşım 9. günü karşı komşum 7. günü içmeyi bıraktı...Arkadaşımda ilk 10 gün iştah açıklığı (sonradan normale döndü) dışında hiçbir yan tesir olmadığı gibi çok mutlu ve sakin bir ruh haline büründü...Komşum da çok fazla bulantı olmakla birlikte arkadaşımın aksine iştahsızlık ve kilo kaybı oldu...Kilo kaybı kısmı bende de olsa fena olmaz :))))İkisinde de ortak olan tek nokta (şu anda sigara içen bir insan olarak benim sinir olduğum) sigara kokusundan aşırı rahatsız olmaları ve laf etmeleri oldu...Pardon 2. bir nokta daha var ikiside 1 aydır içmiyorlar...Bana gelince bende komşum ve arkadaşlarım gibi 40 yaşındayım ve 10 yılın üzerinde süredir günde 2 paket sigara içiyorum.....Ve de bu konuda oldukça iradesizim...Ama bu sefer kafaya koydum..2011 e sigarasız gireceğim...
Hepimize sigarasız sağlıklı yarınlar....

Benden başka Champix kullanan yok herhale..:))) Neyse ben 24 saat önce bıraktım tamamen...Daha önceki denemelerime kıyasla gayet stressiz ve gerçekten hiç sigara aranmadan geçti bu günüm....
Umarım yeniden başlamam..Şimdilik iyiyim...Ama daha 2 ay 20 gün içmeye devam edcem ilacımı..

Benim 11. gün akşamı bitmiş oldu bunca yıllık sigara hikayem...:))
2 gün oldu bile...:) Hiç canım istemiyor...Hatta ev de sadece mutfakta içiyordum...Orada hala sigara kokusu var gibi geliyor ve inanılmaz rahatsız etti beni....Mutfak duvarlarını siliyorum 2 gündür..:) Sigara kokusundan rahatsız olanlara sinir olurdum..:)) Ama cidden rahatsız ediciymiş..Gerçi diğer arkadaşlarımda Champix le bıraktı ...Onlarda da koku hassasiyeti var....Sanırım ilacın güzel etkilerinden biri bu..:)

Reactions: mhu
ne güzel ne mutlu size öyle bir illetten kurtulmuşsunuz.benim eşim sigaraya başlayalı 1 sene bile olmadı ama evde içmediği halde heryer kokuyo bana darısı tüm tiryakilere...

Bu ilacı 14 aralıktan bu yana kullanıyorum...Sigarayı bırakmaya kesin karar verdiyseniz bırakmanıza yardımcı oluyor...Ama sadece sigarayı değil bu gün itibarıyla geldiğim durum hayatta her şeyi bırakacak duruma geliyorsunuz.....Hiç bir şeyden zevk alamaz hale geldim...Tam anlamıyla depresyona sokuyor.....Kimse bana sigarayı bırakanda normal etkidir falan demesin daha önce hiç yardımsız çok daha uzun süre bırakmışlıklarım oldu ancak hiçbirinde bu derece depresyon etkisi falan olmamıştı.....
İlacı azaltarak bırakmaya karar verdim...Şu an için yeniden sigaraya başlamak gibi niyetim yok........
Kesinlikle doktor kontrolünde ve reçeteli satılması gereken bir ilaç olduğunu düşünüyorum....

Bende Champix kullanarak bıraktım sigarayı 2 yıl önce..
kasım 2008de başladm ilaca ve 1 ay kullandım..
Tam 2 sene olmuş, hiç aklıma gelmedi desem yalan olur.
Ama günde 1,5 paket içen bi insan olarak övünerek söylüyorum ki hiç içmedim bıraktıktan sonra..

Ben champix kullandım, günde iki paket hatta bazen 3 pakete yakın sigara içiyordum, champix aldım ilk 10 gün sigara içmeye devam ettim, içerken bulantı yapıyordu ama ben pek bana sigarayı bıraktıracağına inanmadım, sonra 14.gün baya tiksindim içerken o gün bıraktım ve 40 gün oldu, hiç sigara içmedim, kolayca bıraktım abur cubura da vermedim kendimi, yanımda başka insanlar sigara da içiyor hiç umursamıyorum.
Ben her 10 veya 15 dk da bir sigara içen birisiydim 40 gün öncesine kadar, ve asla bırakabileceğime inanmıyordum. Ben bu ilaçla sigara bıraktıysam herkes bırakır.
Bir de ilaç hakkında insanların psikolojisini bozuyor, intihar ettiriyor felan diyorlar, ben gayet iyiydim 2 ay içtim bu hapı, psikolojim felan bozulmadı. Çok rüya görüyordum, bulantı yapıyordu bir de ağız kuruluğu yaptığı için çok su içiyordum, bunların dışında bir yan etkisini görmedim. Bu hapı internette yada baharatçılarda satılan sigara haplarıyla felan karıştırmayın bu hap ciddi ciddi pfizer firmasının piyasaya sürdüğü ve doktorların yazdığı sadece eczanelerde satılan bir ilaç.

Evet arkadaşlar bende champixle sigarayı bırakanlardanım yada bırakmaya çalışanlardanım diyelim.. Bugün sigarasız 15. günüm ama hala bıraktım diyemiyorum.. ne olur ne olmaz diye :) İlacı kullandığım süre içerisinde yan etkilerini hiç yaşamadım sayılır sadece hafif bi mide şişkinliği yaşadım.. ama onun dışında basında anlatıldığı gibi ne aşırı mide bulantıları ne de intihar düşüncesi gibi şeyleri hiç yaşamadım.. İlacı kullanmaya başladıktan 14 gün sonra sigarayı bıraktım.. İlk hafta zor geçti ama öyle kriz derecesinde değildi.. Yoksunluk hissi yaşanıyor ama öye sinir stres ve öfke nöbetleri yaşanmıyor.. Etrafınızdaki insanları kırmadan üzmeden gün geçirebiliyorsunuz.. Ben öğretmenim ve her tenefüs zilinde arkadaşlarım sigara içmeye giderken ben çayımı alıp dinleniyorum ve bu durum artık beni üzmüyor.. tam tersi mutlu oluyorum kendi adıma sağlığım adına güzel bişey yaptığım için.. Sağlık sorunu olmayan arkadaşlar bence denemeliler faydasını mutlaka göreceklerdir.. Hepimize kolay gelsin..

ilacı kullanalı 8 gün oldu sigara içme oranımda ciddi anlamda düşüş var. günde 1 paket sigara tüketen ben şimdi sadece 2 ya da 3 sigara içiyorum. 11. günümden itibaren hiç içmemeyi planlıyorum. şöyle söyleyebilirim; sigara içme İHTİYACIMI bu ilaç ile bitirdim. sigara kullanmayanlar bu ihtiyacı pek anlamıyor. yemekten sonra ya da sinirli iken benim için çok büyük bir ihtiyaç. şimdi yemeğimi yedikten sonra sigara içme ihitacım yok. aklıma bile gelmiyor. umarım böyle de devam eder. ben tavsiye ediyorum herkese. yan etkilerine gelince ben de hiç bişey olmadı.

eşimde bende 15 yıldır bunu içiyouz artık dur demeli bu ilacı çok duydum herşey yinede beyinde bitiyor belkide ama bir yardımcıya ihtiyacımız var.eşim iradesi ile bırakacağını iddia ediyor ben bu ilacı denemeyi düşünüyorum. yorumları en başından bu yana okudum evet yan etkileri beni tedirgin ediyor ama irademle bırakacak gücümde yok. şu anki fiyatı nedir bu aralar alan arkadaş var mı?? birde paket paket sanırım 4 haftalık 6 haftalık 8 haftalık gibi siz hangisinden başladınız??

tebrik ederim öncelikle. ben yakın zamandır kullanıyorum.
yan etkilerini keşke okumasaydınız ben bu etkileri araştırıp psikolojik olarak kendilerinde bu etkilerin olduğunu düşünüyorlar diyorum çünkü ben böyleyim. ben bi kısım etkilerini ister istemez bilgilendirildim. mide bulantısından kullanamadım diyorlar ben de böyle bir etki görülmedi. 11. gündeyim ve yeni yeni çok hafif mide bulantısı çekiyorum. rüyalarım çok ilginç ve sürekli olmaya başladı mesela en çok bu durum rahatsız ediyor. bunların dışından başka bir rahatsızlığım yok. iştah açtığı kilo aldırdığı ya da iştahı kapadığı da yok. sigara altlığı diye diye daha çok yemişim bunca zaman bunu farkettim. ben de irademe güvenemedim için başladım ve inanın çok memnunum şimdi. başlangıç paketi şu an 180 tl. 0.5mg ve 1mg aynı pakette. ben şu an 4. haftalığı kullanıyorum ve sigara içmek aklıma gelmiyor artık gelse bile off oda kokacak üstüm başım kokacak diye sigara içmiyorum. en son dün gece bir tane yakıp 3-5 nefes çekip söndürdüm. 23 yaşında günde 1 paket içen biriyim. 7 yıldır tiryakiydim ve artık bu illetten kurtulduğumu düşünüyorum. sigarayı bırakmayı da düşünmüyordum açıkcası sırf cildim yaşlanmasın üstüm başım kokmasın diye bu yola girdim yoksa 11 gün önce zevkle içen biriydim. daha 2. gün sigaranın tadı değişik gelmeye başladı.

ilacın fiyatını yüksek bulanlar var ben buna katılmıyorum.
sonuçta piyasada en pahalı sigara 7 tl ee sigara kullananda günde bir paket bitiriyor 7x30=210 tl ediyor.
ben 5.50 veriyordum sigaraya 5.50x30=165 tl ediyor.
her ay sigaraya para veren insanın bu ilaca pahalı demesi garibime gidiyor açıkcası.

4 gündür sigara içmiyorum artık sigarayı bıraktım diyorum. ilacı da kullanmaya devam edecektim lakin artık ilacı alır almaz 10 dakika içinde mide bulantısı yapıp yediklerimi çıkardığı için devam edemiyecem.

3 kişi tanıyorum bu ilaçla sigarayı bırakan.şimdi de babam kullanıyor ama daha yeni başladı bakalım..inş babam da bırakacak..

eşimde çok şükür bu ilaç sayesinde 1 aydır içmiyor sigarayı.hatta ilacı bitirmedi bile yan etkileri bizi korkutmuştu ama çok az bulantı dışında bişey yaşamadı eşim.

babam 6 yaşından beri (evet doğru okudunuz 6 yaş) sigara içiyor. 6 yaşında diş ağrısı geçsin diye babası verirmiş.okula başladığında babanem çantasına gizli cep yaparmış sigarasnı saklasın diye baya tiryaki yani.benim zorumla babam başladı ilaca. bir hafta oldu günde 3 paket sigara içen babam 10 tane falan içiyor mide bulantısı ve uyku yaptı. mesela bugün akşam 6 da uyudu. umarım bırakır. ama çok tedirginim bir yan etki olur diye. şimdilik sinir vs. yok hatta çok sakin:)

bugün ilk günüm...deli gibi sigara içesım var ama yakıyorum içemiyorum tamamıyle psikolojık ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…