Champix kullanan var mı?

ben 2 gün oldum başlıyalı ilaca henüz ne etkisini ne de yan etkisini görmedim, doğrusu başka kullananlar varsa yorumlarını ben de merak ediyorum..

Walla ben de bu ilaca bel bağladım sigarayı bırakmak için. Günde 3 paket sigara içen kuzenim başladı. 3-4 saat aklına gelmediğini falan söylüyor. Alkol çok kullanan patronu bile sigarayı bırakmış, ondan sonra bizimki başladı.Kullanan paylaşsın, ben de kullanırsam ben de paylaşacağım

bu ilacı duymamaıştım kullanan arkadaşlar yorumlarınızı yazarsanız bizler de alıp içelim ve şu illetten hep birlikte kurtulalım...

bizede geldi champix sigarayı bırakmaya karar veren kişi kesinlikle bırakır dediler bakalım durum ne olacak

Lütfen kullanmayın yan etkileri korkunç.Annem yaklaşık 40 yıldır sigara tiryakısı.4 kez gırtlak ve ses telleri ameliyatı olmasına rağmen bir turlu bırakamadı.Akapunkturundan tutun,şifalı otlara kadar hemen hemen herşeyı denedik.Daha sonra bir devlet hastahanesinin sigarayı bırakma merkezıne başvurduk.oktorumuz bu ilacı tavsiye ettı ve 9 gun sonunda bırakacağını herhangi bir yan etkisi olmadığını belirtti.
Bu arada ben ilacı netten araştırdım.Çok yoğun,hatta intihara götüren,halüsünasyonlar,mide bulantılrı vs diyordu.Verilen ölçüde kullanmaya başladı. 11 gün sonunda sürekli kusma ,iştahsızlık,mide bulantıları ve halsizlik,uykusuzluk başladı.Hemen doktoru aradım hafif yan etkileri olabileceğini bunlarında yan etki olduğunu abartmamamızı söyledi.14.gun sonunda annem artık hareket edemıyordu.Ağzından kan geliyordu kusmaktn,mide bulantıdından hiç bir şey yemdiği için el ve ayklarda sürekli titreme,iştahsızlık onu mahvetti.Artık pamukla zemzem ıslatıp dudaklarına veriyorduk.Buna karşın uykısızluk,sürekli ağlama isteği ve gece korkmaları başladı.Sabah uyandığında gece birinin kolundan dürttüğünü vs söyluyordu.Dili kurudu ve şişti.
Lanet olsun annemi kaybediyoruz diyerek ilacı 14 gün sonunda ilacı kestık.Doktora hepsini izah ettim.kesin ilacı dedi.annem tam 2 ayda kendine geldi.Belki yaşı buyuk olduğu için yan etkileri bu kadar ağır yaşadı bilemiyorum.Ama googledan iyice araştırıp öyle kullanın.Biz neredeyse annemi kaybediyorduk.

ilaca başlıyalı 1 ay oldu arkadaşlar , ilaca başlamamın 11. gününde ise sigarayı bıraktım ve yaklaşık 20 gündür sigara içmiyorum..
sigara nerdeyse hiç aklıma gelmiyor artık desem yeridir , sadece herhangi birşeylerle meşgul olmadığım zamanlarda sigaranın eksikliğini his ediyorum ona rağmen içme arzusu duymuyorum ..
doktorum ilacı tavsiye ettiğinde ben de internetten uzun uzun araştırmıştım ve yan etkilerinden dolayı oldukça tedirgindim ancak kullanmaya başlayınca ve özellikle de sigarayı bırakabildiğimi görünce iyi ki de kullanmışım diyorum yoksa asla bırakamazdım ( 14 yıl günde 2 paket sigara içiyordum, içemediğim zamanlarda ise resmen krize giriyordum )...
ilacın bendeki olumlu etkisini gören eşim de benden cesaret alıp benden 15 gün sonra ilaca başladı ve o da 1 hafta önce sigarayı bıraktı..
yan etkilerine gelince : ilaca başlamamın 2 . haftasında hafif bir sersemlik hali başladı tabiri caizse zaman zaman kendimi leyla gibi his ediyorum diyebilirim :) ve ilacı almamın ilk yarım saatinde midemde hafif bir bulantı ve şişlik his ediyorum ancak 1 saat içerisinde şikayetler ortadan kalkıyor ayrıca şikayetler kişiden kişiye değişiyor kanımca çünkü eşim de ilacı kullanmasına rağmen hiç bulantı ve mide rahatsızlığı his etmiyor..
ilaca bağlı olarak ağzınızın tadında bir değişiklik oluyor ve yediğiniz yemeklerden çok fazla tad almayabiliyorsunuz bu da bizim işimize geldi doğrusu çünkü en çok sigarasızlıktan abur cubura saldırıp kilo almaktan korkuyordum , şükür ki o da olmadı..
şahsen eşim ve ben ilaçtan çok memnun kaldık ,sakin sakin sigarayı bıraktık ..
ancak yukarıda bir arkadaşımızın yazdığı yazıyı okudum ve annesinin durumu için çok üzüldüm o nedenle doktorunuza danışıp o şekilde ilaca başlayın derim..
Sigarasız hayat gibisi yokmuş , darısı başınıza arkadaşlar...

Son düzenleme:
bugün ilaca başladım sabah bir tane aldım bir de akşam alacağım henüz birşey farketmedi yan etkisi filan da şu ana kadar olmadı ama sanki üstümde bir sakinlik var gibi ilerki günlerde deneyimlerimi yazacağım inşallah bırakırım...

bende ilaca başlayalı 1 ay oldu.8 yıldır sigara kullanıyordum champixe başladıktan 10 gün sonra sigaradan hiçbir zevk almamaya başladım.ve 11. gün bıraktım.bıraktığım ilk gün çok zorlandım beynimin karıncalandığını hissettim gün boyunca. ama diğer günler bundan yavaş yavaş kurtuluyorsunuz.ceyomun dediği gibi şuan boşda kaldığımda sigara içmek istiyorum ama onun haricinde hiç sigara isteği duymuyorum.yan etkisine gelince ilk 2 gün sadece sersemlik hissi ve sigara içtiğim zaman mide bulantısı yaşadım. başka bir yan etkisini göremedim.eşimde benimle birlikte ilaca başladı ikimizde aynı anda bıraktık.maviş 2005 in annesinde görülen yan etkilerde prosbektüste yazıyor belkide yaşı itibariyle oldu.benim annemde sigara tiryakisi ama doktor başka ilaçlar kullandığı için etkileşim olabileceğinden kullanmasını tavsiye etmedi.GERÇEKTEN sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.çünkü champix bir mucize değil sadece acınızı hafifletip cesaret veriyor.ben yapabilirim diyorsunuz.İRADE nin çok büyük etkisi var.direnin ve sigaradan kurtulun arkadaşlar.

ilacı halen kullanıyorum iki haftalık başlangıç paketi ve sonra iki haftalık devam paketleri var.5. haftadayım önceden günde iki doz alıyordum 4 gündür tek doza indirdim.6.hafta sonunda tamamen kesicem

ilacı halen kullanıyorum iki haftalık başlangıç paketi ve sonra iki haftalık devam paketleri var.5. haftadayım önceden günde iki doz alıyordum 4 gündür tek doza indirdim.6.hafta sonunda tamamen kesicem
canancim herkes mi bu sekilde kullaniyor yoksa dozu doktor mu belirliyor. bu arada sendeki son durum nedir? tamamen biraktin mi sigarayi cok merak ediyorum lutfen bana bilgi verirmisin ilac hakkinda?

tebrik ederim canan2 sigaradan kurtulmanıza sevindim :) ben de eşimle birlikte bıraktım ve aynı anda bırakmanın oldukça faydasını gördüm, birbirinizi motive ediyorsunuz ve destek oluyorsunuz bu da insana cesaret veriyor...
ben 8 hafta kullandım ilacı son haftalarda günde 1 e düşürmüştüm sonradan da tamamen kestim..
şuan 3 ay oldu nerdeyse bırakalı ççok stresli olduğum dönemlerde aklıma geliyor sigara hala ve öyle zamanlarda kendimi çok kötü his edersem 1 hap atıyorum ve oldukça rahatlatıyor..

canancim herkes mi bu sekilde kullaniyor yoksa dozu doktor mu belirliyor. bu arada sendeki son durum nedir? tamamen biraktin mi sigarayi cok merak ediyorum lutfen bana bilgi verirmisin ilac hakkinda?

canım ilacın başlangıç paketi 0.5 mg lık tabletlerle başlıyor ilk üç gün 0,5 mg alıyorsun günde 1 tane sonra 0,5mg lıkları günde iki defa alıyorsun daha sonra 1 mg lıklara geçip günde iki defa bü şekilde devam ediyorsun.ilacın kullanım şekli böyle doktor yönlendirmiyor.kutunun üzerinde herşey yazıyor zaten.o seni yönlendiriyor.ben ilacı tamamen kestim.toplamda 3 kutu kullandım.(yani 6 haftalık tedavi).kendimi artık güçlü hissettğim için kestim.arada bir istiyor canım sinirlendiğim zamanlar.ama o zamanda tutuyorum kendimi (gözümün önüne akciğerlerimi getiriyorum.). fiyatı pahalı diyen arkadaşlar zaten sigaranın paketi olmuş en az 4 tl.bir ömür boyu hergün 4 tl verene kadar 3 kutu ilaca 510 tl vermek ve aynı zamanada sağlığını yeniden elde etmek daha karlı diye düşünüyorum. lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…