- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
Dün akşam bir programda birinin sözü eleştiriliyordu. Sözü söyleyenin, eleştiren ya da kanalın pek önemi yok. Sözün içeriği şöyleydi, halk nasıl yönetilmesi gerektiğini bilemez, o yüzden kararı onun almasını beklemeyin, onun yararına olacak kararı kendisi bilemez. Devlet işleriyle demokrasiyle falan ilgiliydi ama şu anki konuya o kadar çok benzettim ki :) Programda sen hangi hakla halkın egemenliğini görmezden gelirsin gibi laflar edildi. Ben, eleştirilen söze halkın niteliğine de bağlı olarak bi noktada hak vermiştim. Bu düşünce teoride bana doğru geldi ama pratikte çok büyük sıkıntılar yaratacağı da bir gerçek.
Ne saçmalıyor bu şimdi diyenleriniz olacaktır :) Şöyle ki, aslında belki de sizi yöneten kişiler sizi sizden ya da sizi diğerlerinden ya da diğerlerini sizden daha iyi koruyabilecek, sizin için daha doğru kararlar alabilecek niteliğe sahiptir. Burada tek sıkıntı bunun sadece bir ihtimal olduğu. İşte şu anda yapılmak istenen de otoriteye bu güvenin sağlanmasıdır ve bence, şahsi fikrim, yerinde bir karardır.
Pes edecek olan biziz, yönetim değil :) Daha ilk akşamdan benim anladığım budur. Yanılıyor da olabilirim :)
Ne saçmalıyor bu şimdi diyenleriniz olacaktır :) Şöyle ki, aslında belki de sizi yöneten kişiler sizi sizden ya da sizi diğerlerinden ya da diğerlerini sizden daha iyi koruyabilecek, sizin için daha doğru kararlar alabilecek niteliğe sahiptir. Burada tek sıkıntı bunun sadece bir ihtimal olduğu. İşte şu anda yapılmak istenen de otoriteye bu güvenin sağlanmasıdır ve bence, şahsi fikrim, yerinde bir karardır.
Pes edecek olan biziz, yönetim değil :) Daha ilk akşamdan benim anladığım budur. Yanılıyor da olabilirim :)