Çeyrek meselesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.062
10.868
Kızlar selam.

Çok çok iyi bi arkadaşım var. Öyle hesap
kitap yapmaz hiçbi şey için.

Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)

Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.

Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.

Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.

Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?

İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?

Üçüncüsü; ben ne alıp götüreceğim hediye olarak 🤦‍♀️

(Bu arada arkadaşımın durumu baya iyi)

Verdiği çeyreği bozdur kız bebek ise küpe al erkek ise künye al götür bence niye düpünde çeyrek taktığını sansınki bilir elbet ne taktığını

Valla bilmiyorum ki işte gözden mi kaçtı acaba diyorum. Sonuçta malum kalabalık ortam.

Kızlar selam.

Çok çok iyi bi arkadaşım var. Öyle hesap
kitap yapmaz hiçbi şey için.

Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikahları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)

Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.

Neyse şimdi peşpeşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.

Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.

Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?

İkincisi öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek takma beklentisi olsa neden getirip çeyrek taksın?

Üçüncüsü; ben ne alıp götüreceğim hediye olarak 🤦‍♀️

(Bu arada arkadaşımın durumu baya iyi)

Ben ise yeni basladigimda düğünlere katıldım elimden geldiğince biseyler yaptım
Ama asıl manevi olarak yanlarında oldum, ilçede çalışıyorum merkezde oturuyorum. Kim ameliyat olsa hastahaneye gitse ziyarete gittim yemek götürdüm cenazelerinde bulundum evlenen arkadaşların ilk misafirlerinde yardım ettim düğünlerinde kosturdum
Bana gelen takılar hep fazla fazlaydı hatta samimi olduklarıma üzüldüm demiştim sen hep herseyimize katıldın hepimizin içinden geldi annen ile çok uğraştın bizim katkımız olsun demişlerdi
Evet bizim kültürümüzde eşdeğer taki vardır ama asil niyet her şeyde temeldir - ve bazı durumlarda geçerli değildir
Demekki öyle içinden gelmis, belki bahane ile destek olmak istemiştir tebrik ederim arkadaşınızı.

Ben ise yeni basladigimda düğünlere katıldım elimden geldiğince biseyler yaptım
Ama asıl manevi olarak yanlarında oldum, ilçede çalışıyorum merkezde oturuyorum. Kim ameliyat olsa hastahaneye gitse ziyarete gittim yemek götürdüm cenazelerinde bulundum evlenen arkadaşların ilk misafirlerinde yardım ettim düğünlerinde kosturdum
Bana gelen takılar hep fazla fazlaydı hatta samimi olduklarıma üzüldüm demiştim sen hep herseyimize katıldın hepimizin içinden geldi annen ile çok uğraştın bizim katkımız olsun demişlerdi
Evet bizim kültürümüzde eşdeğer taki vardır ama asil niyet her şeyde temeldir - ve bazı durumlarda geçerli değildir
Demekki öyle içinden gelmis, belki bahane ile destek olmak istemiştir tebrik ederim arkadaşınızı.

Sanırım. Birbirimize değer veriyoruz. Her şeyinde yanına koştum. Biz merkezde yaşıyoruz, onlar bize 2 saat uzaklıkta. Her şeyinde yanında olmaya çalıştım. Yalnızdı. Jest yapmak istemiş olabilir

Sanırım. Birbirimize değer veriyoruz. Her şeyinde yanına koştum. Biz merkezde yaşıyoruz, onlar bize 2 saat uzaklıkta. Her şeyinde yanında olmaya çalıştım. Yalnızdı. Jest yapmak istemiş olabilir

Bunu en iyi siz bilirsiniz. Ben evlenirken çoğu takıyi geri götürme ihtimalim yoktu yine de yapılabildi bazen olabiliyor.
Yoksa siz ona götürün diye neden çeyrek getirsin. Veya onu getirsin neden desin. Bunu diyebilir mi siz tanıyorsunuz
Bana durumunuzu görüp bebeğe destek ihtimali daha yakın geliyor.
Bu bebeğin 1 yaş doğum günü var bayramı var okulu var. Daha çok hediyelesme olur arkadaşlığıniz bozulmasın yeter

Bizim burada düğünde veya bebeğe takilan borç sayılıyor , ne takildiysa aynen o getirilir , getirilmezse bir süre sonra zaten haber gönderip ben sana bunu takmıştım diye hatırlatılıyor.
İşte önce biz düğünde onlara taktik ya, onu çeyrek mi sandılar diye düşünüyorum . Öyle sanıp sanmadığını nasıl anlarım ki 🤦‍♀️

Ben de arkadaşımla 1 ay arayla doğum yapmıştım bana çeyrek taktı bende ona aynısını götürdüm yani çok olduğundan değil sizde takın diye götürüyor
Evet hiç olmadı getirdiğini götürürüm. Düğünde takılanı çeyrek sandıysa da sonuçta biz çeyrek takmadık 🤷‍♀️

İşte önce biz düğünde onlara taktik ya, onu çeyrek mi sandılar diye düşünüyorum . Öyle sanıp sanmadığını nasıl anlarım ki 🤦‍♀️
Ay Allah bilemedim şimdi bende :) uygun bir dille konuşmanız sohbet arasında konusu geçse anlarsınız belki, yada ortak arkadaşınız sorsa veya annesiyle varsa kız kardeşiyle sordursaniz bilemiyorum.

Evet hiç olmadı getirdiğini götürürüm. Düğünde takılanı çeyrek sandıysa da sonuçta biz çeyrek takmadık 🤷‍♀️
İstersen iade et onu da 🤔 ya bu işler herkesin durumuna göre olmuyo mu? Yakın bı akrabam ben evlenirken çeyrek bile takamadi. Oğlu evlendi, benim o zaman param vardı cumhuriyet taktım, çünkü hem yakınım hem çok severim. Bu kadar hesap kitap yapmayın bence.

Bunu en iyi siz bilirsiniz. Ben evlenirken çoğu takıyi geri götürme ihtimalim yoktu yine de yapılabildi bazen olabiliyor.
Yoksa siz ona götürün diye neden çeyrek getirsin. Veya onu getirsin neden desin. Bunu diyebilir mi siz tanıyorsunuz
Bana durumunuzu görüp bebeğe destek ihtimali daha yakın geliyor.
Bu bebeğin 1 yaş doğum günü var bayramı var okulu var. Daha çok hediyelesme olur arkadaşlığıniz bozulmasın yeter
Bence de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X