Çeyrek görünümlü gram altın?

Yüz lira tak geç bence. Benim üç kişilik çok yakın arkadaş grubum var. O kadar yakın ki nikah şahidi oldum, yirmi yıllık dostluk. Ona rağmen iki kız birleştik, evlenen arkadaşa üçümüzü anlatan üç figürün olduğu bir kolye aldik. Tüm bilezikleri sattı zaman içinde ama bizim kolye her gün boynunda. Kime ne havası atmak niyetiniz? Siz çeyrek taktiniz diye ya size de çeyrek takarsa?
Gram altın gram altındır. Siz ona onu takarsiniz, sırası gelince de o size gram altın takar. Arkadaşlarınızla aynı sıraya girmek durumunda bile değilsiniz. Siz erkenden girin sıraya, ya da onlar siradayken lavaboya gitmeniz gereksin.

Gucunuz grama yetiyorsa gram takin gorunumu ceyrek gibi olunca ne olacak yani herkes esit takmak zorunda degil gücünuz ona yetiyordur onu takarsiniz kendiinizi baskalariyla kiyaslamayin

Bu bana biraz dolandırıcılık gibi geliyor.
Arada çeyrek gibi görünsün anlaşılmasın düşüncesi basit hesaplı insanların işi..

Gram altın takıp geçin direk..
300tl lik altını herkes şak diye alıp takamaz artık bilinen bir şey..

Direkt gram altın takın bence. Çeyrek görünümlü takarsanız arkanızdan laf ederler, kandırmaya çalıştı bile derler. Gerek yok, ben çok yakın olmadığım bir arkadaşımın düğününde 100 lira takmıştım, o zamanlar durumum da pek yoktu. Kimse de bir şey demedi, tavır yapmadı. Kaldı ki sizin yakın arkadaşınız hiç sorun etmez. Arkadaşlarınızı dinleyip katakulliye girmeyin yani gerek yok.

İnsanların ne dediğini umursamayın. Açıkça belirtebilirsiniz, şu an durumun müsait değil, çeyrek takamayacağım diye.

Niye çeyrek gibi görünüyor? Neyin mahcubiyetidir bu?
Arkadaşıma takmışlardı yazın bilezik görünümlü gram altın. İnsanlarda altınları kendileri hesaplıyo öyle gidiyor kuyumcuya. Sonra hüsran..
Gram taksaymış öyle bi olay olmayacaktı, sonra bu bileziği kim taktı diye düşündüler buldular. Resmen kendini mimledi takan. Bi nevi dolandırıcılık bu

O zaman üzücü ama kötü bir arkadaş çevresi.
O sana çeyrek takmış olur o ayri. Bir şekilde sen de çeyrek takmaya çalışırsın ama ilk takacak olan sensen bunun problem olmaması gerek.
Arkadaş çevreni gözden geçir derim

Bize de birisi ceyrek gorunumlu gram takmis ve kimin taktigi belirsiz. Bence boyle bir seye gerek yoktu. Kimseye zorla bize taki takin diyen yok takan kisi de belirtmemis sanirim arada kaynasin istedi

arkamdan böyle mi diyolar acaba benim de.
ben taktım ama bana bi tane bile altın geri gelmedi zaten
böyle yapmaya devam edicem valla.

Bebek görmeye takmışlardı ben çeyrek sandım tesadüfen öğrendim öğrenmeseydim çeyrek takacaktım bende sorun değil ki her kesin bütçesi farklı gram altın bile almış başını gitmiş emin olun bir siz takmayacaksınızdır

Bizim düğün takılarımızın içinden sahte olduğu basbaya belli teneke paralardan çıkmıştı 2 tane..
Hani şu folklar kıyafetlerinde olanlar gibi rengi falan..

Be mübarek girme o zaman sıraya. Hiç gösterme kendini. Biz o hengamede kim geldi kim taktı anlamayız ki..
Benim aklımda çok az bir görüntü var mesela..

Ama takı sırasında kimin ne taktığını takip edip aklında tutan çakal gelinler ve aileler de var. Yani bilemedim..

Bilezik görünümlü gram altın mı

arkamdan böyle mi diyolar acaba benim de.
ben taktım ama bana bi tane bile altın geri gelmedi zaten
böyle yapmaya devam edicem valla.

Ben takilmasina takilmadim :) sonucta gucu olan takar olmayan takamaz insanlara taktigi takiya gore deger vermiyoruzki benim sinirlendigim kv nin bunu bizim taraftan birinin taktigini iddia etmesiydi kimin taktigi onemli degil ama kadin ben isim listesi cikarcam deyip butun taki merasimini birbirine katti sonra da eliyle getirdigi takiyi bizimkiler ceyrek takti sizden biri takmistir diye sacmalamasiydi. Kim ne isterse takar ya da takamaz bu zamanda insan kendine zor bakiyor zaten. Ama ben taksam belirtirdim insanlarin kafasi karismasin diye.

Canım herkes bütçesine göre takar, olsa eminim cumhuriyet bile takarsın.Bırak milleti yuvarlak gram altınlardan al tak bitane. Bizde gelene gidene çeyrek takıyoruz, altın almış başını gitmiş. Maaşlar yetmiyor

Dönüşü olsun diye değil isterse bana hiç bir şey takmasın benim için önemli değil. Sadece arkadaşlarımın yanında mahcup duruma düşmek istemiyorum

Alırken dikkat edin netten falan almayın
Bana düğünümde bir arkadaşım taktı, kızcağız sanırım çeyrek görünümlü diye o altını seçti ama bozdururken kuyumcu almadı onu, bakır bunlar çeyreğe benzesin diye yapılıyor ama bozumu yok , içindeki altın miktarı çok düşük dedi, gülmüştük eşimle bir de üzerine uzun uzun isim yazan kağıt iğnelemişlerdi. En iyisi açık olmak, gramınızı alın takın, hiç de mahçup olmazsınız, 180 lira da az bir hediye değil

Gücünün yettiğini tak canim. Ve boyle düşünen arkadaş çevreni gözden geçir. Ekmeğini onlar mı veriyor. Gram takacaksan gram görünümlü altın tak yani :) benim düğünümde biri 3 gr'lik bilezik taktı takıların arasında katlanmış inan... yani çeyrek veya yarim takabilirdi. Bana biraz anlik gösteriş geldi yaptıkları..

Az veren candan çok veren maldan demişler. Takı yeni evlenen çifte yardımdır sonuçta. Durumunuz neye yetiyorsa onu yapın. Keşke gücümüz yetse de herkese elimiz bol bol gitsek.
Ancak size bir tavsiyem var ne yaparsanız yapın üstüne minik bir kağıda isminizi yazın. Bizim düğünde böyle gelen altınlarda kim ne takmış görmemiz çok rahat olmuştu. Biz de şimdi başka şeylerle karışmasın diye götürdüğümüz takıya ismimizi not ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…