• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyizinizden (evinizden) atmak istediğiniz parçalar

Benim aldigim çift yönlü rotasyon ile meyveyi sıkıyor , elinle bastirman gerekiyor. Kendi bütçeme , mutfaktaki yere ve kullanima göre aldim.
Eki Görüntüle 1710135

Yoksa Emsan'in pressli makinesi var http://www.akakce.com/narenciye-sikacagi/en-ucuz-emsan-multi-press-fiyati,944524.html ama çok yer kaplar gibi geldi bana.

Meyve sıkacagi ilk baslarda istiyordum, ama sonra farkettim ki çogu insan almis kenara koymus çünkü bi kaç gün hevesini aldiktan sonra hergün kullanan bi makine degil sonuçta ve çok farkli aparatlari var , yika dur yani...

Demek istedigim, senin ihtiyacina bagli : hergün portakal veya ev yapimi meyve suyu tüketiyorsan al derim, kenarda durmaz o halde. Yoksa alma, benim gibi çok pahali olmayan ama isini gören narenciye sikacagi al.
Bazen çeyiz isine girdigimizde gerekli gereksiz parçalar aliriz, evlendikten sonra da neden aldigimizi ve neden bu kadar para harcadigimizi düsünürüz.

Cayciya gelince, ben hiç öyle bir seye rastlamadim ayni çaydanlikta ki gibi oluyor, çayin acidigini hiç hissetmedim. Belki makineye bagli belki de çaykolikten gelen bir yorumdu o okudugun. Ben o kadar incesini düsünmüyorum, zaten onu da sadece misafirlerim geldiginde çikariyorum, salonun bi kenarina koyuyorum mutfaga fazla gel git olmasin diye. Cok pratik oluyor. Bir seferinde açik büfe tarzi bi yemek yapmistim , konsolun üstüne yemekleri dizmistim şık bir sekilde ve de çayciyi da koymustum, şahane olmustu. Benim kullandigim buna benzer bir model (daha büyük) :

Eki Görüntüle 1710148

Eger sende almak istersen, benim tavsiyem sakın platik çaycı alma, çelikten olsun daha saglikli.

Umarim yardimci olabildim sana :KK60:
Saglicakla kal canim :KK36:

Çok teşekkürler :)

Benim aldigim çift yönlü rotasyon ile meyveyi sıkıyor , elinle bastirman gerekiyor. Kendi bütçeme , mutfaktaki yere ve kullanima göre aldim.
Eki Görüntüle 1710135

Yoksa Emsan'in pressli makinesi var http://www.akakce.com/narenciye-sikacagi/en-ucuz-emsan-multi-press-fiyati,944524.html ama çok yer kaplar gibi geldi bana.

Meyve sıkacagi ilk baslarda istiyordum, ama sonra farkettim ki çogu insan almis kenara koymus çünkü bi kaç gün hevesini aldiktan sonra hergün kullanan bi makine degil sonuçta ve çok farkli aparatlari var , yika dur yani...

Demek istedigim, senin ihtiyacina bagli : hergün portakal veya ev yapimi meyve suyu tüketiyorsan al derim, kenarda durmaz o halde. Yoksa alma, benim gibi çok pahali olmayan ama isini gören narenciye sikacagi al.
Bazen çeyiz isine girdigimizde gerekli gereksiz parçalar aliriz, evlendikten sonra da neden aldigimizi ve neden bu kadar para harcadigimizi düsünürüz.

Cayciya gelince, ben hiç öyle bir seye rastlamadim ayni çaydanlikta ki gibi oluyor, çayin acidigini hiç hissetmedim. Belki makineye bagli belki de çaykolikten gelen bir yorumdu o okudugun. Ben o kadar incesini düsünmüyorum, zaten onu da sadece misafirlerim geldiginde çikariyorum, salonun bi kenarina koyuyorum mutfaga fazla gel git olmasin diye. Cok pratik oluyor. Bir seferinde açik büfe tarzi bi yemek yapmistim , konsolun üstüne yemekleri dizmistim şık bir sekilde ve de çayciyi da koymustum, şahane olmustu. Benim kullandigim buna benzer bir model (daha büyük) :

Eki Görüntüle 1710148

Eger sende almak istersen, benim tavsiyem sakın platik çaycı alma, çelikten olsun daha saglikli.

Umarim yardimci olabildim sana :KK60:
Saglicakla kal canim :KK36:
cnm merhaba narenciyeni çok beğendim nerden aldım bide kullanışlımı minik güzel görünüyo

kullanışlımı bide cammı ben bugün biraz baktım canlı görim diye ama yoktu :KK43:

Bana göre kullanisli, biz hergün portakal felan sıkmıyoruz canim , ama size bagli. Bence baska magzalara git bak. Kenwood markasini tavsiye ediyorum , çok iyi marka. Bosch'ta iyi.

Bana göre kullanisli, biz hergün portakal felan sıkmıyoruz canim , ama size bagli. Bence baska magzalara git bak. Kenwood markasini tavsiye ediyorum , çok iyi marka. Bosch'ta iyi.
Cam mı bende merak ettim. Hiç aklımda meyve sıkacağı yoktu ama sevdim bunu. Havuç gibi sert meyvelerin suyunu isteyenler için uygun değil ama limon portakal greyfurt falan iyi olur o da bana yeter :21:

Tüm sayfaları okuyamadım ama okuyacağım. Muhhteşemm bir konu olmuş. Açanın aklına, yüreğine sağlık.
Çeyiz dizen birisi olarak su bardağı setleri kadar bana saçma gelen birşey yok. Zaten alkol kullanmıyoruz şarap bardakları vitrinde dursun diye neden o kadar para vereyim anlamıyorum. Kendi zevkime göre tek tek alacağım 12 tane su ve meşrubat bardağı. Yemek takımı aldım ama günllük olarak 6 kişiliklerden düşünüyorum. O da yeter zaten daha kalabalık olursa misafir takımını zaten çıkarıyorum demektir. Tuzluk karabiberlikte baharat takımını alırken ya da günlük takımıma uygun biçimde aldım mı tamamdır. Tek renk kayık tabaklar alırım diyorum oldu bitti.
Benim aklıma takılan kaç tane nevresim almak gerek?

Cam mı bende merak ettim. Hiç aklımda meyve sıkacağı yoktu ama sevdim bunu. Havuç gibi sert meyvelerin suyunu isteyenler için uygun değil ama limon portakal greyfurt falan iyi olur o da bana yeter :21:
Aynen tatlim, bence de limon portakal gibi meyveler için super. Zaten öbür meyve sularindan çok fazla tüketmiyoruz, yani bir meyve sıkacağı alacak kadar tüketmiyoruz. Benimkisi plastik canim, ama baya saglam.

Tüm sayfaları okuyamadım ama okuyacağım. Muhhteşemm bir konu olmuş. Açanın aklına, yüreğine sağlık.
Çeyiz dizen birisi olarak su bardağı setleri kadar bana saçma gelen birşey yok. Zaten alkol kullanmıyoruz şarap bardakları vitrinde dursun diye neden o kadar para vereyim anlamıyorum. Kendi zevkime göre tek tek alacağım 12 tane su ve meşrubat bardağı. Yemek takımı aldım ama günllük olarak 6 kişiliklerden düşünüyorum. O da yeter zaten daha kalabalık olursa misafir takımını zaten çıkarıyorum demektir. Tuzluk karabiberlikte baharat takımını alırken ya da günlük takımıma uygun biçimde aldım mı tamamdır. Tek renk kayık tabaklar alırım diyorum oldu bitti.
Benim aklıma takılan kaç tane nevresim almak gerek?

Ayni fikirdeyiz canim, bende su takimi felan almadim . Zaten gördüklerim hep 6 kisilik ve hep alkol bardagi ile , ki bizde kullanmiyoruz evde. Onun yerine kendi zevkime göre su ve mesrubat bardaklari aldim 12 kisilik, ve yanina degisik modelde çay bardagi takimi. En güzeli bence. Ve yine ayni sekilde bende sadece 6 kisilik günlük tabak aldim, daha fazlasina gerek yok gerçekten veya etrafin baya kalabalik demektir, büyük aileniz var ise neden olmasin.
Sahsen 5 veya 6 tane çift kisilik nevresim aldim, 1 tane de tek kisilik nevresim aldim. 2 yorgan (biri kalın öbürü daha ince) ve de yatak örtüsü krem renginde. Oldu bitti ... daha fazlasina gerek yok, çok fazla yer kapliyorlar... :KK60:

arkadaşlar tefalin ekmek kızartma makinesini gördüm bugün hemen aldım eve gelir gelmezde ekmek kızartıp denedim çok güzel bir ürün arkaddaşımın önerisyle aldım zaten tost makinesi alacaktım ama tost makinesinin ısınması uzun sürdüğünden bunu tercih ettim çok hızlı ve pratik.

Merhaba
Eğer ben de bugün baştan çeyiz yapıyor, ev kuruyor olsaydım 2+1 lik küçük bir ev için alırdım eşyalarımı.

Salon için küçük bir koltuk takımı yeterli, köşe takımı bile olabilir. Sadece yataklı olsun yeter. Berjer kadar kullanışsız bir şey yok. Oturması da rahat değil, kocaman da yer kaplıyor.
Kocaman bir tv ünitesi yerine daha küçük olsun. Yemek masası tamam ama 6 yerine 4 sandalye. Konsol almazdım. Zigon sehpa gibi bir iki tane koltuk yanlarına küçük sehpa yeterli bence.

Yatak odası içinde gene kocaman bir takıma gerek yok. Ayrıca mobilya parçaları takım olmak zorunda değil. Parça parça alırdım.

Bir sürü nevresim takımı yatak yorgan havluya da gerek yok. Resmen misafirler için eşya alıyoruz.

Mutfak için de 12 tabak 12 kaşık çatal 12 şer su ve çay bardağı yeter. Misafire de günlük kullanıma da. Çok mu özel misafirim geliyor da altın yaldızlı takımlar alayım. Gelenler de yakın akrabalarım, arkadaşlarım ve ailem. Benim yediğim tabaktan yerler.
Onun haricinde 1-2 salata kasesi meyve kasesi kahvaltı için küçük tabak tarzı şeyler, 3-5 fincan kupa falan yeter diye düşünüyorum.
2 tencere 2 tava 1 cezve 1 çaydanlık da aldık mı oh.

Ütü elektrikli süpürge saç kurutma diğer beyaz eşyalar televizyon (küçük gene , çünkü salon küçük) Minik bi rondo blender da yeter.

Az halı az perde Mümkünse hepsi zebra

kızlar merhabalar nişanlanmadan önce bile bu topiğe yazardım hey gidi günler :)
Şimdi temmuz 2016 itibariyle evli bir gelin olaraktan naçizane tavsiyelerimi yazmak istedim :KK200:
Bi kere evimiz 2+1 minnak bir ev ama çok şükür bizim evimiz sadece mutfağım biraz ufak ama ona da ek dolap yada çekmece alarak çözümleyeceğim inşallah :KK50:
Şimdi nişandan 2-3 yıl önce hevesli olduğum için çeyiz işine girmiştim o sebepten hisarda bi çeyiz setim vardı..
Ancak evlendiğimden beri misafir yemek tk ve çkb takımını hiç kullanmadım gereksizmiş olmasada olurmuş diyorum..
Gerçi hiç kalabalık misafirim olmadı belki lazım olur :spor:
O çok pahalı kadeh takımlarından zaten almamıştım paşabahçeden kendim set oluşturmuştum gayet memnunum;tabi çok fazla para harcamadığım için memnunum :KK8: lakin daha onlarıda kullanmadım.
Beyaz eşyalarım profilo hepsi A+++ enerji tasarrufu konusunda ve performans olarak çok memnunum..
Küçük ev aletlerinde burdan edindiğim tecrübelerle çay mk,ekmek kızartma mk,frütöz,katı meyve sıkacağı vs almadım
philipsten mikser blender setim var,tost makinem hediye geldi ,kettle almadım gerek duymadım halen :KK37:
Mobilya konusunda vitrin almadım tv ünitesi almadım konsolu aynasız aldım tv ünitesi gibi kullanıyoruz.
Beyaz ve sade doğtaştan onlardan da çok memnunum belki evimin resimlerinide paylaşırım :KK68:
Şimdilik aklıma gelenler bunlar daha olursa yazarım..

Sizde yazın bu topik çok faydalıydı boş bırakmayalım :KK5:

kızlar merhabalar nişanlanmadan önce bile bu topiğe yazardım hey gidi günler :)
Şimdi temmuz 2016 itibariyle evli bir gelin olaraktan naçizane tavsiyelerimi yazmak istedim :KK200:
Bi kere evimiz 2+1 minnak bir ev ama çok şükür bizim evimiz sadece mutfağım biraz ufak ama ona da ek dolap yada çekmece alarak çözümleyeceğim inşallah :KK50:
Şimdi nişandan 2-3 yıl önce hevesli olduğum için çeyiz işine girmiştim o sebepten hisarda bi çeyiz setim vardı..
Ancak evlendiğimden beri misafir yemek tk ve çkb takımını hiç kullanmadım gereksizmiş olmasada olurmuş diyorum..
Gerçi hiç kalabalık misafirim olmadı belki lazım olur :spor:
O çok pahalı kadeh takımlarından zaten almamıştım paşabahçeden kendim set oluşturmuştum gayet memnunum;tabi çok fazla para harcamadığım için memnunum :KK8: lakin daha onlarıda kullanmadım.
Beyaz eşyalarım profilo hepsi A+++ enerji tasarrufu konusunda ve performans olarak çok memnunum..
Küçük ev aletlerinde burdan edindiğim tecrübelerle çay mk,ekmek kızartma mk,frütöz,katı meyve sıkacağı vs almadım
philipsten mikser blender setim var,tost makinem hediye geldi ,kettle almadım gerek duymadım halen :KK37:
Mobilya konusunda vitrin almadım tv ünitesi almadım konsolu aynasız aldım tv ünitesi gibi kullanıyoruz.
Beyaz ve sade doğtaştan onlardan da çok memnunum belki evimin resimlerinide paylaşırım :KK68:
Şimdilik aklıma gelenler bunlar daha olursa yazarım..

Sizde yazın bu topik çok faydalıydı boş bırakmayalım :KK5:
Merhaba sizi gormek ne guzel :) cok guzel fikirler vermissiniz keske evlenen arkadaslar buralari unutmasa:)

Merhaba sizi gormek ne guzel :) cok guzel fikirler vermissiniz keske evlenen arkadaslar buralari unutmasa:)

Aynen keşke evlenen herkes yazsa ;çünkü kendimden biliyorum sürekli çeyizle alakalı şeyler alırdım gereksiz çok fazla eşyam yok çok şükür ama yinede evlilikte daha kıdemli kızlar uğrarsa harika olur kanımca :KK49:

kızlar benim de evliliğim 6 aya yaklaşıyor, ben de kendi tecrübelerimi paylaşayım; burada hep görüyordum onlarca nevresim takımı alanları ve hiç anlam veremiyordum hala da gerek olmadığını düşünüyorum çünkü bu zamana kadar 2 nevresim takımımı açtım ve dönüşümlü kullanıyorum. bence nevresim doldurup durmayın, o kadarına hiç gerek yok.

sonra ben de çok havlu alanlardanım ama şu ana kadar baktım hep 3 adet havluyu dönşümlü kullanıyoruz, her hafta yıkanıyor zaten, yenilere hiç dokunmadım bile. bornoz takımını saymıyorum o bence çok gerekli, 3 tane havlu dediğim yüz havlusu yoksa bornoz takımını severek kullanıyoruz hatta yeni bir tane bile almayı düşünüyorum

Mutfagıma gereksiz hiçbir şey almamışım, her şey lazım oluyor, kullanmadığım bir şey kalmadı. ama benim tavsiyem az ama öz alın gidipte dandik dandik şeyleri doldurmayın eve, iyi para verin ama az olsun. kendini belli etsin aldıklarınız :) ben bir kaç parçayı önemsemeden aldım, şimdi pek içime sinmiyorlar, evimde dandik bir şey görmeye tahammül edemiyorum :işsiz:

pahalı yatak örtüsü almayın bence hele çalışıyorsanız gidipte bir ton para asla vermeyin, ben kendim almamıştım ama kayınvalidem hediye etmişti, düğün öncesi onların hatrına serdim ve sonra kutusuna kaldırdım bir daha da çıkarmayı düşünmüyorum :))) zaten yatak haftasonu hariç hiç toplanmıyor, sabah çık akşam gir, yatak örtüsü yükten başka br şey değil.

onun dışında ben kahvaltı takımı almadım ama kahvaltı sofrasında her şey takım görünsün istiyorum hevesiniz varsa alın bence, ben almadığıma pişman oldum, şimdi de parama kıyıp almıyorum:KK48:

birde tadını çıkarın, güzel günleri hayal ederek o eşyaları almak, o anları yaşamaktan daha zevkli, ben hala çok özlüyorum çeyiz hazırlama günlerini:KK200:

Bu ara en içime oturan :KK43:
Ceyizim icin alınanları ben seçmemiştim ki 15 sene öncede bukadar çeşit yoktu zaten.

Sey tabiri vardır ya kiz beşikte çeyiz sandikda..
Tam öyle durum olmuş bende.
Babannem almışdm a almis.
Ne görse modelleri sacma sapan renkleri sacma sapan.
Bir de kendi zevkine göre düşünün artik.

Ata ata bitmediler.

Şimdi en son tencere tkm.
Çatal bıçak
Misafir icin yemek tkm. Ve tekstil ürünleri kaldi.

Tekstil ürünlerinide alıyorum hatta.
Yarısını hallettim (yorgan, yatak örtüsü, battaniye, nevresim hepsini attim)
Battaniyeleri yeniledim.
Nevresimde 2 tane daha alsam tamamim.

Sonra tencere ve tabaklara geçicem sirayla.

Bunlara para vereceğine keske parasını bankaya koysaydı kendim secseydim

Ay lütfen sizler ya da hani kizi olan anneler etmeyin.
Insanın içinde uhde kaliyor.

Paranız varsa atın bankaya ozaman hazır para alinir.

Değişmeside kolay degil hepsi para.
Ben daha tamamen bitiremedim bile.

Şunları degissem daha bisi almam eve.

Bu ara en içime oturan :KK43:
Ceyizim icin alınanları ben seçmemiştim ki 15 sene öncede bukadar çeşit yoktu zaten.

Sey tabiri vardır ya kiz beşikte çeyiz sandikda..
Tam öyle durum olmuş bende.
Babannem almışdm a almis.
Ne görse modelleri sacma sapan renkleri sacma sapan.
Bir de kendi zevkine göre düşünün artik.

Ata ata bitmediler.

Şimdi en son tencere tkm.
Çatal bıçak
Misafir icin yemek tkm. Ve tekstil ürünleri kaldi.

Tekstil ürünlerinide alıyorum hatta.
Yarısını hallettim (yorgan, yatak örtüsü, battaniye, nevresim hepsini attim)
Battaniyeleri yeniledim.
Nevresimde 2 tane daha alsam tamamim.

Sonra tencere ve tabaklara geçicem sirayla.

Bunlara para vereceğine keske parasını bankaya koysaydı kendim secseydim

Ay lütfen sizler ya da hani kizi olan anneler etmeyin.
Insanın içinde uhde kaliyor.

Paranız varsa atın bankaya ozaman hazır para alinir.

Değişmeside kolay degil hepsi para.
Ben daha tamamen bitiremedim bile.

Şunları degissem daha bisi almam eve.

aynen canim katiliyorum ayni sey evlilik yasina gelmis kizlar icin bile gecerli 22-23 yas oldu artik aliyim diye yine dusunmeyin. Zaten her sene moda degisiyor sadece yatak ortusu gibi urunler degil catal bicak tencere bile oyle. dusunun bir kac sene once granit mi vardi simdi heryerde granit tencere takimlari. Veya yazmalar ve oyalar onlarin bile her sene yeni modeli cikiyor.

Kizlar dugun alisverisine bence soz falan olunca baslansa daha avantajli. Mesela benim arkadaslarim var 23-25 yaslarinda basladilar ceyiz hazirligina simdi 30 yasini gectiler hala bekarlar evlenene kadar tekrar onlarin modasi gecicek.

zamaninda bazi seyler cok guzel moda falan derken birsuru para veriliyor ama 3-4 sene gecince hersey eski moda oluyor

Back
X