- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.746
- 398
Benim aldigim çift yönlü rotasyon ile meyveyi sıkıyor , elinle bastirman gerekiyor. Kendi bütçeme , mutfaktaki yere ve kullanima göre aldim.
Eki Görüntüle 1710135
Yoksa Emsan'in pressli makinesi var http://www.akakce.com/narenciye-sikacagi/en-ucuz-emsan-multi-press-fiyati,944524.html ama çok yer kaplar gibi geldi bana.
Meyve sıkacagi ilk baslarda istiyordum, ama sonra farkettim ki çogu insan almis kenara koymus çünkü bi kaç gün hevesini aldiktan sonra hergün kullanan bi makine degil sonuçta ve çok farkli aparatlari var , yika dur yani...
Demek istedigim, senin ihtiyacina bagli : hergün portakal veya ev yapimi meyve suyu tüketiyorsan al derim, kenarda durmaz o halde. Yoksa alma, benim gibi çok pahali olmayan ama isini gören narenciye sikacagi al.
Bazen çeyiz isine girdigimizde gerekli gereksiz parçalar aliriz, evlendikten sonra da neden aldigimizi ve neden bu kadar para harcadigimizi düsünürüz.
Cayciya gelince, ben hiç öyle bir seye rastlamadim ayni çaydanlikta ki gibi oluyor, çayin acidigini hiç hissetmedim. Belki makineye bagli belki de çaykolikten gelen bir yorumdu o okudugun. Ben o kadar incesini düsünmüyorum, zaten onu da sadece misafirlerim geldiginde çikariyorum, salonun bi kenarina koyuyorum mutfaga fazla gel git olmasin diye. Cok pratik oluyor. Bir seferinde açik büfe tarzi bi yemek yapmistim , konsolun üstüne yemekleri dizmistim şık bir sekilde ve de çayciyi da koymustum, şahane olmustu. Benim kullandigim buna benzer bir model (daha büyük) :
Eki Görüntüle 1710148
Eger sende almak istersen, benim tavsiyem sakın platik çaycı alma, çelikten olsun daha saglikli.
Umarim yardimci olabildim sana
Saglicakla kal canim![]()
Çok teşekkürler :)