çeyizimdeki kaneviçeleri nasıl değerlendirebilirim??

rkyogn

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
1.377
11
318
Diğer
kızlar sandığımda annemden ve kayınvalidemden hediye kaneviçelerim var ben daha bebekken başlamış anneciğim çeyizimi yapmaya o zamanlarda da malum kaneviçeler modaymış tek tek işlemiş emek vermiş göz nuru dökmüş kurban olduğum e ben de kıyamıyorum naapsam da kullansam nasıl değerlendirsem size danışayım dedim varsa resim eklerseniz fikir verirseniz çok sevinicem:16:

bendede var ben en kıyabileceğim basit modeldeki takımı götürüp nakışcıya pike takımı yaptırdım 3 4 sene olmuştur yıkayıp ütüleyip kullanıyorum çok memnunum diğer ağır modellleri kızlarıma saklıyorum onların zamanında bakalım neler çıkacak ....

canım şu aralar kaneviçelerin dönüşümü o kadar moda ki keşke benimde olsa da değişik şekillere sokup değerlendirsem...nakış işlerinden anladığım için iyi sonuçlarda çıkaracağıma eminim...ama işte ben zamanında istemedim çeyizime o zamanlarda zaten yavaş yavaş modası geçmiş bişeylerdi kaneviçeler...ama zaman aşımıyla yeniden meydana çıktı ve çok hoş şeyler yapıyorlar kaneviçelerden... mesela annemin vardı anneme yaptırdık...yatak eteğiydi çarşaf gibiydi....biz onu tek tek kestik çiçeklieri çıkardık...ve onları yani aldığımız pike kumaşının üzerine aplike yaparak taktık...inan o kadar güzel oldu ki...herkes bayıldı....ben kasnak geçirerek sallama yöntemiyle sarmıştım ama şimdiki son model dikiş makinelerde hemen bir iki dakka içinde yerleştirebiliyorlar... benim nakıştan bi arkadaşımda keten tül üzerine dağınık serpme yaptı bu kaneviçe çiçeklerini...aynı aplike gibi dağınık taktı...yuvarlak bi fiskos örtüsü yaptı hala çok beğeniyorum evine gittikçe.. yani diyeceğim kaneviçeler artık çok amaçlı kullanılıyo...tam sevdiğim bi işin konusunu açmışsın..:) konyaya gidince anneminkini çekip eklerim buraya..beğeneceğine eminim...sen netten bi bak istersen kaneviçeden pike yapımı salon takımı yapımı diye ararsan bulursun canım..kaneviçe dönüşümleri falan diye ararsan bulursun...ben bakayım yinede eklerim sana buraya...

canım şu aralar kaneviçelerin dönüşümü o kadar moda ki keşke benimde olsa da değişik şekillere sokup değerlendirsem...nakış işlerinden anladığım için iyi sonuçlarda çıkaracağıma eminim...ama işte ben zamanında istemedim çeyizime o zamanlarda zaten yavaş yavaş modası geçmiş bişeylerdi kaneviçeler...ama zaman aşımıyla yeniden meydana çıktı ve çok hoş şeyler yapıyorlar kaneviçelerden... mesela annemin vardı anneme yaptırdık...yatak eteğiydi çarşaf gibiydi....biz onu tek tek kestik çiçeklieri çıkardık...ve onları yani aldığımız pike kumaşının üzerine aplike yaparak taktık...inan o kadar güzel oldu ki...herkes bayıldı....ben kasnak geçirerek sallama yöntemiyle sarmıştım ama şimdiki son model dikiş makinelerde hemen bir iki dakka içinde yerleştirebiliyorlar... benim nakıştan bi arkadaşımda keten tül üzerine dağınık serpme yaptı bu kaneviçe çiçeklerini...aynı aplike gibi dağınık taktı...yuvarlak bi fiskos örtüsü yaptı hala çok beğeniyorum evine gittikçe.. yani diyeceğim kaneviçeler artık çok amaçlı kullanılıyo...tam sevdiğim bi işin konusunu açmışsın..:) konyaya gidince anneminkini çekip eklerim buraya..beğeneceğine eminim...sen netten bi bak istersen kaneviçeden pike yapımı salon takımı yapımı diye ararsan bulursun canım..kaneviçe dönüşümleri falan diye ararsan bulursun...ben bakayım yinede eklerim sana buraya...

$images (1).webp mesela annemin pikesi şöyle bişeydi canım buna çok benziyor böyle yaptırmıştık...

Eki Görüntüle 382741 mesela annemin pikesi şöyle bişeydi canım buna çok benziyor böyle yaptırmıştık...

süper yaa valla ben de bayaa bi nakış var takım olan az var ama tek tek işlenmiş çok annem kayınvalidem yapmışlar zamanında el emeği göz nuru nasıl da ağır nakışlar varya...güzel bişey yaptırayım burda bi yer var senin dedğin gibi şeyler yapıyo ben pek anlamam nakış dikiş falan ama orda yaptırabilirim belki sağol canım ...
bu arada dikiş dedimde aklıma geldi bim de bi dikiş makinası vardı 129 liraya o durdaki bimlerin birinde tek kalan ürünleri indiriyolar 60 tl olmuş eşim de almış gelmiş lazım olur bak beğenirsen kalsın yoksa iade ederiz diye ben düz dikişten başka bilmem gerçi ama bunda bayaa çeşit dikiş var zikzak falan filan gibi ...inşallah iyi çıkar kaliteliye benziyo dün bezde deneme yaptım çok güzel dikiyo...

süper yaa valla ben de bayaa bi nakış var takım olan az var ama tek tek işlenmiş çok annem kayınvalidem yapmışlar zamanında el emeği göz nuru nasıl da ağır nakışlar varya...güzel bişey yaptırayım burda bi yer var senin dedğin gibi şeyler yapıyo ben pek anlamam nakış dikiş falan ama orda yaptırabilirim belki sağol canım ...
bu arada dikiş dedimde aklıma geldi bim de bi dikiş makinası vardı 129 liraya o durdaki bimlerin birinde tek kalan ürünleri indiriyolar 60 tl olmuş eşim de almış gelmiş lazım olur bak beğenirsen kalsın yoksa iade ederiz diye ben düz dikişten başka bilmem gerçi ama bunda bayaa çeşit dikiş var zikzak falan filan gibi ...inşallah iyi çıkar kaliteliye benziyo dün bezde deneme yaptım çok güzel dikiyo...

gerçketenmii....ya bilseydim bugün çarşıya gitmiştim bi bakardım...bende çok istiyorum ama baya pahalı diye pek fırsat bulamıyorum onu almaya...borçlar masraflar derken... ama 60 liraya falan havada kapmak lazım... düz dikiş bile olsa canım evde illaki şart bi dikiş makinesi...sürekli bişeyler çıkıyor dikmek için terzileri zengin edeceğime kendim dikerim mis gibi...mesela pantolon paçası, etek uçları, eskiyeni onarma gibi...elde yapmak saatler sürüyo ama dikiş makinesi olsa beş dakkada dik.. çok kocaman angarya bişey istemiyorum öyle hantal evin bi bölümünü kaplayan bişey istemem de şöyle zarif heryere sığabileceke bi makine fena olmazdı yani...bakalım artık kısmet...:) hsyırlı olsun seninki sakın iade etme makine herzman lazım olan bşiey..hazır alınmış...

bu arada canım dikişten konu açılmışken bişey danışayım sana...karar verdim ama emin değilim yapsammı yapmasammı diye...fikir almak maksatlı sorayım sana..mutfağımdaki tül normal standart pileli keten tüllerden...3 metrelik...gayet renkli idi ilk alındığı zamanlar..ama işte zamanla yıkana yıkana renkli yerleri açıldı baya ve pek desen görüntüsü kalmadı...ama genel anlamada seviyorum kumaş kalitesi iyi...beğenerek almıştım zaten...şimdi diyorum ki ortadan boylamasına ikiye bölsem de kruvaze gibi yanlardan bağlasam olurmu sence...bi sürede böyle kullansam...zaten bi zaman sonra eskir yenisini alırız mecburen ama şimdi böyle bişey yapmak istiyorum ne zmaandır aklımda... pişman olurmuyum acaba diye emin olup alamadım elime..ama girip çıktıkça gözüme takılıyor...tül resmen yap yap diye bağırıyo sanki :) ne dersin olurmu acaba ki :)

bak hato yapmış bu senin dediğini yatak odası tülünü mutfaga kruvaze gibi bi bak fikir edin bence ben pek anlamıyorum yaa cesaret edebilirsen yap bence..haa bu arada salondaki tv sehpasını kaldırdım boş odaya zaten hiç salonda tv izleyemiyoruz evin nredeyse her odasında var bi tv salona sıra gelmiyo ben de kalabalıktan bıktım kaldırdım ve onun yerine konsolu koydum masayı da konsolun önüne..konsolun eski yerine de vitrini koydum ohh ferahladı oda valla..benim garajda paketli duran eski koltuklarım ve ona diye 10 yıl önce aldığım kanatlarımı da koydum oturma odasına yaza kadar iyi kötü oturalım da yazın ağız tadıyla rahat rahat bi koltuk bakıcam oturma odasına bi de perde ve halı derken işi çok anlıycan ama eşim tutturdu köşe alalım diye ben de sevmiyorum kişede oturmayı ip gibi dizilmeyi görüntüsü güzel ama kullanışı pek iyi değil bakalım hangimizin dediği olacak :)dikiş makinesi de bu vermedim valla 60 liraya bedava dedi annem kaldı bakalım boş bi vaktimde bişeyler dikmek istiyorum ufak ufak öğrenmeliyim artık...
homemax-dikis-makinesi.jpg

kızlar merhabalar..rukiyecim merak ettim oturma odanı canım bir resim koysan da baksak diyorum .gazelcim hatonun mutfağa yaptığı tül çok hoş olmuş ama perdeciler tadilatta yapıyor istersen önce bir konuş bi fiyat al bakalım malzeme senden olursa ucuz olur belki ha?

kızlar merhabalar..rukiyecim merak ettim oturma odanı canım bir resim koysan da baksak diyorum .gazelcim hatonun mutfağa yaptığı tül çok hoş olmuş ama perdeciler tadilatta yapıyor istersen önce bir konuş bi fiyat al bakalım malzeme senden olursa ucuz olur belki ha?

canım bende isterim perdeciye götürmeyi benimde aklıma geldi de ama benim eşimin bi huyu var asla sevmez getir götür işlerini..bende pek gidemiyorum çarşıya burak kucakta durmuyo, bebek arabasına binmiyo yırtıyo ortalığı bırakın yürüyecem diye :) bırakınca da koşuyo düşüyo arabalar falan yollar kalabalık allah korusun pek gezemiyoruz çarşılarda falan o yüzden gitmesi sorun oluyo bana nadir gidebiliyorum eziyete dönüşüyo diye... kaç zamandır bi eteğimin ucu var bi pay kısallacak eşime dedim bi götür nolur alt tarafı bi pşetcik elinde nolcak falan iki ay oldu hala götürecek bakalım :=) o yüzden onunla bişeyler götürüp getirmesi zor sevmez öyle git gel işlerini... kendim yapayım dedim hemde bana vakit geçirmesi açısından faydası olur hemde öyle çok aman aman lüks bi tül değil...bildiğin mutfak tülü işte elimde değerlensin diye düşündüm canım olmazsa zaten boşa gider ama fazla üzülmem zaten öyle pahalı bişi değil piyasadaki idareten tüllerden :) bakalım deniycem resmini koyarım buraya inşallah güzel olur... hatonun tülüne baktım rukiyecim evet çok hoş olmuş bende beğendim onu...güzel becermiş...

bak hato yapmış bu senin dediğini yatak odası tülünü mutfaga kruvaze gibi bi bak fikir edin bence ben pek anlamıyorum yaa cesaret edebilirsen yap bence..haa bu arada salondaki tv sehpasını kaldırdım boş odaya zaten hiç salonda tv izleyemiyoruz evin nredeyse her odasında var bi tv salona sıra gelmiyo ben de kalabalıktan bıktım kaldırdım ve onun yerine konsolu koydum masayı da konsolun önüne..konsolun eski yerine de vitrini koydum ohh ferahladı oda valla..benim garajda paketli duran eski koltuklarım ve ona diye 10 yıl önce aldığım kanatlarımı da koydum oturma odasına yaza kadar iyi kötü oturalım da yazın ağız tadıyla rahat rahat bi koltuk bakıcam oturma odasına bi de perde ve halı derken işi çok anlıycan ama eşim tutturdu köşe alalım diye ben de sevmiyorum kişede oturmayı ip gibi dizilmeyi görüntüsü güzel ama kullanışı pek iyi değil bakalım hangimizin dediği olacak :)dikiş makinesi de bu vermedim valla 60 liraya bedava dedi annem kaldı bakalım boş bi vaktimde bişeyler dikmek istiyorum ufak ufak öğrenmeliyim artık...
homemax-dikis-makinesi.jpg

çok merak ettim bende bi resim koy ya...:) bu arada köşe konusunda ısrarcı ol...inan kullananlar hiç memnun değil...benim yan komşu naptı biliyomusun kullanışlı değil diye köşeden böldürdü mobilyacıya...şimdi bi üçlü bi ikili çıkmış çok hoş olmuş...sende o durumlara düşme canım görüntü güzel ama hele bizim gibi çoluklu çocuklu ailelere uygun değil... benim fikrim tabi..

gazelcim sadece senin eşin değil canım hepsi öyle inan ki valla en iyisi kendin giriş bakalım .bizede foto koy da bakalım inşallah

pike takımı çok güzel fikir annemde kendi çeyizinden olan kanaviçeleri pike takımı yaptırıyor bana. Sire takımı gibi dantelli incili bi şey zaten pikocular sana ne yapman gerektiğini söyler çarşaf yaptırmasan bile yatak örtüsü olarak kullanabilirsin çok şık görünüyor.

canım benim de birkaç kanaviçem var,hatta bu ara annemden kanaviçe öğrenmeye başladım :1:
salonunun tarzına göre kırlent yaptırabilirsin,çok yakışıyor,ananem yıllarca kullandı.
ya da benim yaptığım gibi çerçeveletip tablo olarak ta kullanabilirsin.
cuntry tarzda mutfağa ilgin varsa o zaman mutfak penceresinin en üstüne fırfırlı bir fon koyuyorlar ya..onu kanaviçeden yapabilirsin..
bir de pike takımı var tabii,onu diğer arkadaşlar da söylemiş..
şimdiden güle güle kullan.

Back
X