dantel örgü felan yapmada nerden başlarsan başla canım :)
arkadaşım merhaba, şimdiden çeyizin hayırlı olsun Allah aldıklarını güle güle kullanmayı nasip etsin.
Annenin yada daha önce alınan çeyiz eşyaların var ise öncelikle onlara bak ve nelerin olduğunu mutlaka not al. altın yaparım kenara atarım seneye onları bozdurur çeyiz alırım diyebilip bunu başaracağına inanıyosan altın uzun vadede karlı yatırım hiç şüphesiz.onu bende yapmayı çok istedim ama bi türlü yapamadım bu yüzden peşin alabileceklerimi peşin bütçemin el vermediklerini taksit ile aldım.
Öncelikle yemek takımı, çatal kaşık takımı, tencere, tava gibi şeylerin taksidine girmekle başlayabilirsin.Bunların hemen ardından nevresim takımları geliyor. saten pamuk, ranforce, pike, yatak örtüsü vs... zaten bi yerden başladıktan sonra almak istediklerin kafanda şekilleniyor. ama çeyiz alışverişinde fuzuli masraflardan kaçınmak lazım. mesela benim nevresim takımlarına karşı zaafım var. 10 tane belkide daha fazla saten pamuk ranforce karışık nevresimlerim var ama yinede gözlerimi nevresim modellerine bakmaktan alı koyamıyorum.Ama kendimi frenliyorum sonuçta bu almanın modellerin sonu yok sürekli beğeneceğimiz herşey çıkıyor. hem evlenmek demek alışverişin sonu demek değil ki. bazen maalesef kendimizi kaptırıp sanki çeyizcileri yağmalıyoruz
bi arkadaş netten alışverişe sıcak bakmamış ama ben sarev saten pamuklarımın çoğunu netten indirimlerle aldım ve karlı çıktım. belli başlı markalar vardır kalitesini bilirsin bu yüzden ben o tarz bilindik markaların nette ki kampanyanlarından faydalanmanı öneririm.ayrıca çeyizcide mesela bişey mi beğendin markasını modelini aklına yaz eve gelince netten şöyle bi araştır
limango, markafoni, trendyol, tchibo.com.tr, evim.net, evimo.com, dekoreko.com, daybuyday.com, bingomingo.com, alamarka.com, .............., evmanya.com, dekorasyon.com bu siteleri hemen hemen hergün takip ederim bi göz atarım neler var neler yok diye :82: sende bu siteleri takip edebilirsin.Ev tekstil, mutfak gereçleri gibi kategorilerde ürünler çok sık geliyor.
aynı şekilde kk'da kampanyaları, kimlerin neler aldığını takip edebilirsin.Zaten bi kere bişey aldıktan sonra inan şu durum oluyor " elini veren kolunu kaptırıyor"
teyzem bide hep şunu der, kız çeyizi yaprak sarması, oğlan çeyizi biber dolmasıyani detay oldukça fazla ve meşagatli ama bir o kadarda güzel
bi hayli uzun yazdım ama idare et artık
selam canım bende gebzedeyim
ben iki yıl önce başladım bu çeyiz dizme işine :) aslında hiç aklımda yokken arkadaşlarla çarşıda asan çeyizden komple yemek takımı tencere çaydanlık filan olan hisarın setini aldım. kredi kartı olmadan elden ödeme yaptım. 1200 gibi birşey ödedim. tek tek almaktansa böyle grup olanlara bir bak derim. cam eşyalarımı malum çarşıdaki japon pazarımızdan aldımbaşka yerlere göre fiyatlar daha uygundu. birde istanbul pazarı diye bir yer var. küçücük bir dükkan ama içi dolu turşucuk misali ne ararsan var. orayıda istersen tarif ederim. ben çok gezdim. sürekli fiyatları not aldım. aynı ürünleri karşılaştırdım. uygun buldukça aldım. eğer yardım istersen bak aynı yerdeyiz seve seve yardımcı olurum.
Bloguna bayıldımbu siteleri hemen not ediyorum hazine gibisin
Öncelikle kolay gelsin çeyizin şimdiden hayırlı olsun.
Bence de mutfak eşyalarından başla. Yapabiliyorsan hepsini bir yerden almanı tavsiye ederim öyle olunca çeyiz kampanyalarından almak zorunda kalmadan hem de baya indirimli fiyatlarla alışveriş yapabiliyosun elden taksit imkanı da oluyor. Mesela ben ar-yıldız tencere, çatal bıçak, çay takımı, noble life kahvaltı seti, baharat seti, demonji bone china yemek takımını hepsini 1800 gibi bişeye aldım 15 ay vade yaptırdım hem büyük şeylerden kurtulmuş oldum hem indirim yaptılar hem de kampanyalı setlerde yemek takımım iyi miydi, çatal bıçağım iyimiydi diye düşünmedim içime sindi çok şükür.
İnternetten de alabilirsin uygun kampanyalı ürünler gördüğünde ama mutlaka önce bir git dokun gör derim mağazadan yoksa yanılma ihtimali de yüksek ayrıca sadece kampanyalı ürün satan yerlere de netten çok güvenme çünkü bazen arada gerçekten çok az fark oluyor. Mesela geçen bir sitede sarev nevresim takımı 74 liraydı kendi sitesinde ve mağazalarında 75 liraydı. Gidip bir de üstüne kargo parası verip beklemem böyle bir durumda.
Şimdiden ıvır zıvır demeyip imkanlar doğrultusunda almak en iyisi yoksa ileride toplu paran olsa bile hepsini alacak kadar vaktin olmayabilir. Zira milyonlarca seçenek ve alınacak şey var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?