Çeyize nerden başlasam ??

leylass

İyişeyler birdendire olur
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
875
7
118
37
Kocaeli
Kızlar eylül ayı itibariyle ben de çalışmaya başlıycam inş ve yaza nişan düşünüyoruz onun için her ay kenara bir çeyrek atayım diyorum,nişanı düğün gbi yapmayı düşünüyoruz da,800 civarı maaşım olucak, sonrasında da artık yavaş yavaş çeyizime başlıyayım diyorum ama nerden başlasam hiç bilmiyorum..Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum .Bu arada Gebze'de oturuyorum, İstanbul'a da yakınım anadolu yakaısna .Oralarda uygun fiyatlara tavsiye edebileceğiniz kaliteli ürünler bulabileceğim yerleri de önerebilirisniz mesela.Müstakbel sözlümle her ay alıcas bişeler yavaş yavaş

Ben mutfak grubundan başlamıştım.Çelik,teflon tencere takımları,yemek takımı,ÇKB takımı vs.Çünkü bunlar biraz daha maliyetli şeyler o yüzden bir an önce bitirmekte fayda var.Mesela bunların taksitini öderken nevresim takımı alabilirsiniz.İndirimleri takip edin.Ara ara büyük markaların indirimleri oluyor.Zaten bir nevresim takımı 90 lira civarı.İndirimde oluyor dediğim gibi.Taksit yapmadan veya iki taksitle vs.halledebilirsiniz.

Birde aman şimdi ne alaka alayım diye düşünmeyin bazı şeyleri.Bunlar rende,tahta kaşık,nihale vs.tarzı şeyler.Küçük ama daimi olarak lazım olacak.Son dakika bunları düşünecek pek vakit olmaz.Maliyet olarak zaten zorlamaz da.Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Zaten bu çeyiz işine girdiğiniz vakit şu da lazım,bunu da almalıyım demeye başlıyorsunuz merak etmeyin. =)​

canım çok tşk ederim..baktım kimse cvp yazmayınca bende burdakilere baktım mutfaktan başlamak en iisi diye düşünmeye başlamıştım..Yalnız şu tencere tava işinden pek anlamıyorum sanırım yani hem kaliteli hem ekonomik orta halli birşeyler ayarlamak istiyorum ama bunları interneten mi alsam yoksa çıkıp çarşı pazar mı gezsem yoksa ist. taraflarına mı gitsem asıl onlara karar veremiyorum..Nevresim takımları a çok ilgimi çekiyor..Ayyy şimdiden heyecanlandım bile

Ben hiç netten alışveriş yapmadığım için güvenemiyorum.Görerek bilerek almak daha makul bana göre.
Ben çelik tencere takımımı inter diye bir markadan aldım.21 parça olması lazım.500 liraydı.Ancak burada korkmaz çok öneriliyor hem kalite hem fiyat bakımından.Benimde çevremde de kullan var korkmazı ve bir şikayet yok ona bir bakabilirsiniz.
Teflon tencere takımımı taç aldım.Üçlü set 80 lira.Kalitesine güveniyorum.Ayrıca desenleri çok şirin. =)
Misafir yemek takımım karaca,günlük kullanım yemek takımım kütahya ve kahvaltı takımımda emsan.Bunlar zaten kendilerini ispatlamış markalar.Fakat karacanın çatal bıçaklarının paslandığını söyleyen çok insan var riske atmamak lazım.Ben onu da yetkin çelik diye bir markadan aldım 25 yıl garanti veriliyor.Ancak burada jumbo,hisar,ar yıldız çok önerilen markalar.İyilerdir muhtemelen ama maddi olarak da tuzlular şahsi fikrim.
Benim söylediğim tüm markaların internet siteleri mevcut oradan da bakabilirsiniz neler olup olmadığına.

Biraz uzun oldu galiba. =) Ama eğer yardımcı olabileceğim bir şey olursa buradayım ben. =)​

Bende 2. defa ev düzeceğim. İşin kötüsü Yurtdışındayım ve siteleri takip ediyorum indirimde olanları almayı düşünüyorum. Artık ne uygun olursa. şu aralar evim.net e sık sık bakıyorum alıp anneme göndereceğim :) Bence başlama sırası değil de neyi uygun bulursan hemen al. aldıklarınıda Listele sonra bakarsın neler almışsın gözden kaçmaz birşey Ben kaç tane pike, yorgan, tencere tava almam gerektiğini yazdım. Sonrada aldıklarımı yazacağım 2 listeyi karşılaştıracağım eksikleri tamamlayacağım...

arkadaşım merhaba, şimdiden çeyizin hayırlı olsun Allah aldıklarını güle güle kullanmayı nasip etsin.
Annenin yada daha önce alınan çeyiz eşyaların var ise öncelikle onlara bak ve nelerin olduğunu mutlaka not al. altın yaparım kenara atarım seneye onları bozdurur çeyiz alırım diyebilip bunu başaracağına inanıyosan altın uzun vadede karlı yatırım hiç şüphesiz.onu bende yapmayı çok istedim ama bi türlü yapamadım bu yüzden peşin alabileceklerimi peşin bütçemin el vermediklerini taksit ile aldım.
Öncelikle yemek takımı, çatal kaşık takımı, tencere, tava gibi şeylerin taksidine girmekle başlayabilirsin.Bunların hemen ardından nevresim takımları geliyor. saten pamuk, ranforce, pike, yatak örtüsü vs... zaten bi yerden başladıktan sonra almak istediklerin kafanda şekilleniyor. ama çeyiz alışverişinde fuzuli masraflardan kaçınmak lazım. mesela benim nevresim takımlarına karşı zaafım var. 10 tane belkide daha fazla saten pamuk ranforce karışık nevresimlerim var ama yinede gözlerimi nevresim modellerine bakmaktan alı koyamıyorum.Ama kendimi frenliyorum sonuçta bu almanın modellerin sonu yok sürekli beğeneceğimiz herşey çıkıyor. hem evlenmek demek alışverişin sonu demek değil ki. bazen maalesef kendimizi kaptırıp sanki çeyizcileri yağmalıyoruz

bi arkadaş netten alışverişe sıcak bakmamış ama ben sarev saten pamuklarımın çoğunu netten indirimlerle aldım ve karlı çıktım. belli başlı markalar vardır kalitesini bilirsin bu yüzden ben o tarz bilindik markaların nette ki kampanyanlarından faydalanmanı öneririm.ayrıca çeyizcide mesela bişey mi beğendin markasını modelini aklına yaz eve gelince netten şöyle bi araştır

limango, markafoni, trendyol, tchibo.com.tr, evim.net, evimo.com, dekoreko.com, daybuyday.com, bingomingo.com, alamarka.com, .............., evmanya.com, dekorasyon.com bu siteleri hemen hemen hergün takip ederim bi göz atarım neler var neler yok diye :82: sende bu siteleri takip edebilirsin.Ev tekstil, mutfak gereçleri gibi kategorilerde ürünler çok sık geliyor.

aynı şekilde kk'da kampanyaları, kimlerin neler aldığını takip edebilirsin.Zaten bi kere bişey aldıktan sonra inan şu durum oluyor " elini veren kolunu kaptırıyor"

teyzem bide hep şunu der, kız çeyizi yaprak sarması, oğlan çeyizi biber dolması yani detay oldukça fazla ve meşagatli ama bir o kadarda güzel
bi hayli uzun yazdım ama idare et artık

Son düzenleyen: Moderatör:
dantel örgü felan yapmada nerden başlarsan başla canım :)

dantellerde fln annem çok ısrarlı ama benm hem vaktim olmuyor hem de canm istemiyor :) bgun tartıştık bile annemle..sen nişanlan o zmn görcem seni diyor ama ben okullar açılsın maaşımı almaya başlayayım inş sizler gbi ekliycem fotoları mutfakla başlıcam gbi görünüyor çok detay var mutfakta da ya:44:

tencere tava gibi şeyler alacaksan şu sıralar esse lerde indirim var teyzem oranın bakır tabanlı tencerelerini kullanıyor ve çok lezzetli oluyor yemekler onlarda yapıldığında
teyzem aldığında tek tencere 180 liraydı sanırım biz baktığımızda iki tencere 160 liraya geliyordu ki baktıklarımız teyzemin aldıklarından pahalıydı normalde o parlaklarından almıştı bizim baktıklarımız mat olanlarıydı.

Bloguna bayıldım bu siteleri hemen not ediyorum hazine gibisin

Son düzenleyen: Moderatör:
selam canım bende gebzedeyim
ben iki yıl önce başladım bu çeyiz dizme işine :) aslında hiç aklımda yokken arkadaşlarla çarşıda asan çeyizden komple yemek takımı tencere çaydanlık filan olan hisarın setini aldım. kredi kartı olmadan elden ödeme yaptım. 1200 gibi birşey ödedim. tek tek almaktansa böyle grup olanlara bir bak derim. cam eşyalarımı malum çarşıdaki japon pazarımızdan aldım başka yerlere göre fiyatlar daha uygundu. birde istanbul pazarı diye bir yer var. küçücük bir dükkan ama içi dolu turşucuk misali ne ararsan var. orayıda istersen tarif ederim. ben çok gezdim. sürekli fiyatları not aldım. aynı ürünleri karşılaştırdım. uygun buldukça aldım. eğer yardım istersen bak aynı yerdeyiz seve seve yardımcı olurum.

asan darıcadaki değil mi cnm? bu arada japon pazarı vazgeçilmez zaten İstanbul pazarı nerdeydi cnm,adını duydum kesin de gitmişimdir ama ismine dikkat etmeyince hatırlayamadım :)

Şu an Hisar'da 1750 tlye bahama çeyiz seti kampanyası var canım. İçinde 4 parça yanmaz yapışmaz tencere seti ve tavası, 4 parça çelik tencere seti ve tavası, düdüklü tencere, 84 parça çatal bıçak takımı, çay tepsisi bardakları ve çay kaşığıyla 13 parça çay seti, cezve seti ve çaydanlığı bir de 3 tane sahan seti var.

Bloguna bayıldım bu siteleri hemen not ediyorum hazine gibisin

blogumu beğenmene sevindim, her zaman beklerim
çeyiz almaya başladıktan sonra valla zehir hafiye gibi oluyor insan biraz herzaman fikir alışverişinde bulunmak güzel sonuçlanıyor.

ben çarşıda oturuyorum burdaki asandan aldım ama darıcada aynıdır. istanbul pazarı dediğim yer cuma pazarı sokağında yemek pazarının olduğu yerde çarşı tarafında :)

kızlar tefal outlet kadıköy bahariye şubaesinde şu an indirim var.tefal düdüklü tencere (6 lt) 6 kişilik çatal bıçak seti(tatlı çatalı kaşığı ve çay kaşığıda dahil)+3 tane cam saklama kabı 10 taksit yapılıyor ve yanlış aklımda kalmadıysa 400 civarı bişeydi.isterseniz tel açıp kesin öğrenin.ayrıca bu şubeye özel şöyle bi durum varmış.uzakta oturduğumu söledim.siz burdan alışverişinizi yapın ücretsiz kargoyla gönderebiliriz dediler haberiniz olsun.ayrıca tefalde birde şöle durum var.normal mağazasına gittiğinizde ürün 450 civarıysa outletinde sağlam bi tencere sadece kutu yok 300 tl ve 10 taksit imkanı var.ben oranın kartının alıcam kasımda ilk gideceğim mağaza

Öncelikle kolay gelsin çeyizin şimdiden hayırlı olsun.

Bence de mutfak eşyalarından başla. Yapabiliyorsan hepsini bir yerden almanı tavsiye ederim öyle olunca çeyiz kampanyalarından almak zorunda kalmadan hem de baya indirimli fiyatlarla alışveriş yapabiliyosun elden taksit imkanı da oluyor. Mesela ben ar-yıldız tencere, çatal bıçak, çay takımı, noble life kahvaltı seti, baharat seti, demonji bone china yemek takımını hepsini 1800 gibi bişeye aldım 15 ay vade yaptırdım hem büyük şeylerden kurtulmuş oldum hem indirim yaptılar hem de kampanyalı setlerde yemek takımım iyi miydi, çatal bıçağım iyimiydi diye düşünmedim içime sindi çok şükür.

İnternetten de alabilirsin uygun kampanyalı ürünler gördüğünde ama mutlaka önce bir git dokun gör derim mağazadan yoksa yanılma ihtimali de yüksek ayrıca sadece kampanyalı ürün satan yerlere de netten çok güvenme çünkü bazen arada gerçekten çok az fark oluyor. Mesela geçen bir sitede sarev nevresim takımı 74 liraydı kendi sitesinde ve mağazalarında 75 liraydı. Gidip bir de üstüne kargo parası verip beklemem böyle bir durumda.

Şimdiden ıvır zıvır demeyip imkanlar doğrultusunda almak en iyisi yoksa ileride toplu paran olsa bile hepsini alacak kadar vaktin olmayabilir. Zira milyonlarca seçenek ve alınacak şey var.

Son söylediinize çok katılıyorum ben hep aman son 3-4 ay kala alınır her şey derdim ama şimdi almaya başlayına görüyorum ki eksik hiç bitmiyor 1-2 sen de anca tamamlanıyor her şey. Çünkü özellikle mutfağın ıvır zıvırı bitmiyor hep parça parça sonuçta sıfırdan ev kuruluyor bir iğnem bile yoktu ilk başta. Şimdi büyük mutfak parçalarını aldım çok şükür bir kaçta küçük parça aldım ama hala bir ton eksik var. Sırf parayla da olmuyor gerçekten zaman lazım.

canım camasır makınası bulasık makınası fırın ocak utu boyle basla once buyuklerı al

ben yemek takımı catal bucak kasık ve tencere takımını karaca kampanya pakedınden 1300e almıstım kampanyaları arastır bence tek almaya kaksaydım yemek takımım 699lıraydı kampanyaları arastır tek tek almaya kalkarsan daha pahalıya gelıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…