• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyize ne zaman başlanmalı

kızlar mesela ben her şeyin öyle takım takım olanını sevmiyorum mutfakta her şey aynı olunca sıkıcı olur gibi geliyo bana mesela şey yapmaya karar verdim işte atıyorum bi cezve takımı beğenirsem değişik bi mutfak gereci yada nevresim falan öyle beğendikçe alıcam yoksa onları almaya diye çıkmiycam yani.ufaktanda para biriktirmeye devam edebilirsem aynı zamanda güzel olcak tabi :)

merhabalar arkadaşlara.s.
ben malesef daha çok var aah ah diyenlerdenima.s yaklaşık bir 4 senemiz var inşallah hayırlısıyla.ama ben bu konulara çok meraklıyım ilgilenirken çok mutlu oluyorummm:1hug:evlilik hazırlığı o telaşlar çok güzel mutluluklar bunlar.ben şimdiden para biriktirdikçe ufak ufak birşeyler almak istiyorum mesela şimdiye kadar birkaç nevresimle birkaç da şirin havlu aldım yakın zamanda:1rolleyes: ama genelde tavsiyeler şimdi hiçbirşey almamam para biriktirmem üzerine aslında bende düşünüyorum acaba bıkar mıyım yada yeni yeni ciciler çıkarda aklım onlarda kalır mı diye.sorum şu modası kolay kolay geçmiycek ve evde çok yer kaplamayacak neler alabilirmm ablalarım sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

bende öyle düşünüyorum canım modası geçmeyecek gibi şeyleri almayı düşünüyorum yemek takımı tencere falan daha sonra alıcam baksana hergün yeni modeller çıkıyor ve onlarda aklın kalıyor o yüzden sonra alıcam...yavaş yavaş almak lazım..şakkıdı

kızlar mesela ben her şeyin öyle takım takım olanını sevmiyorum mutfakta her şey aynı olunca sıkıcı olur gibi geliyo bana mesela şey yapmaya karar verdim işte atıyorum bi cezve takımı beğenirsem değişik bi mutfak gereci yada nevresim falan öyle beğendikçe alıcam yoksa onları almaya diye çıkmiycam yani.ufaktanda para biriktirmeye devam edebilirsem aynı zamanda güzel olcak tabi :)

evet ya herşeyin takım olmasını bende istemiyorum değişik modeller olmalı şakkıdı

Bence başlasan iyi olur canım ben nişanlanmadan başlamıştım ve şimdi 2 yıllık nişanlıyım daha da alınacaklarım var ne kadar erken başlarsan o kadar karlı çıkarsın annemin bi lafı vardır ''kız beşikte, çeyiz sandıkta ''diye gerçekten doğru bir söz büyüklerimiz ne söylese doğru söylüyor yavaş yavaş başla derim canım:teselli:

haklısın canım yavaş yavaş başlanmalı son anda hepsini alınmaz a.s

bak düşün 2009 yazı evleniyorum gecen sene karacanın yemek takımını bayıla bayıla almıstım şimdi değiştirirlerse değiştirmek istiyorum,ayrıca 3 ay once aldığım urunleri bile değiştirdiğim oldu. hergün yeni bişey cıkıyor aklın onlarda kalıyor hele de 4 sene sonra.. arkadas demiş anneme verdim diye.2 katı masraf edersin.. bence hesap actır oraya para koymaya şimdiden başla.4 yıl biriktir hiç cekmeden evlenmede 3 ay kala para olduktan sonra 5 günde bitirirsin.. aynı konuda bizim topicte de vardı.oraya da yazdım,kendimden ornek veriyim. mutfakta aklına ne geliyorsa sadece 2 saatte aldık(abartmıyorum) ki şimdi bilmezsin mutfak esyaları kucuk gozukur çok tutar.sen kafandan modelleri belirle.ev aletlerinden,baharatlıklara kadar.hepsini catır catır alırsın.sen paradan haber ver :)

bak düşün 2009 yazı evleniyorum gecen sene karacanın yemek takımını bayıla bayıla almıstım şimdi değiştirirlerse değiştirmek istiyorum,ayrıca 3 ay once aldığım urunleri bile değiştirdiğim oldu. hergün yeni bişey cıkıyor aklın onlarda kalıyor hele de 4 sene sonra.. arkadas demiş anneme verdim diye.2 katı masraf edersin.. bence hesap actır oraya para koymaya şimdiden başla.4 yıl biriktir hiç cekmeden evlenmede 3 ay kala para olduktan sonra 5 günde bitirirsin.. aynı konuda bizim topicte de vardı.oraya da yazdım,kendimden ornek veriyim. mutfakta aklına ne geliyorsa sadece 2 saatte aldık(abartmıyorum) ki şimdi bilmezsin mutfak esyaları kucuk gozukur çok tutar.sen kafandan modelleri belirle.ev aletlerinden,baharatlıklara kadar.hepsini catır catır alırsın.sen paradan haber ver :)

yaaa katılıyorum sana en guzelı para bırıktırebılmek ben yapamadımama kaydirigubbakcemile3
par olduktan sonra herseyı 2 saatte alırsın

Canımcım daha çok varmış. Bana sorarsan sen her ay biriktirdiğin parayı sakla yada işte ne biliym bankaya yatır. Evlenmene 6 ay 1 sene kala herşeyi alırsın. Herşeyin yenisi daha bir farklısı çıkıyo. Ben evlenirken o yüzden birçok çeyizimde olan mutfak eşyası vs. gibi şeyleri kendim beğenmediğim için getirmemiştim :utangac: Şimdiki aklım olsa hepsini son anda hatta ev belli oldukdan sonra alırdım. Ki senin daha 4 sene var az değil, acele etme derim ben canım. Yeterki o parayı saklamayı ve bu benim çeyiz param diye dokunmakdan biriktirmeyi başar.

teşekkür ederim hepinizea.s.para biriktirme fikrinde genel birleşiyo gibi:1rolleyes: ya altın alıyım hem harcayamam diyorum ama altında düşmedi gitti ya :sm_confused:

teşekkür ederim hepinizea.s.para biriktirme fikrinde genel birleşiyo gibi:1rolleyes: ya altın alıyım hem harcayamam diyorum ama altında düşmedi gitti ya :sm_confused:

Evet altın çok mantıklı düşmesini bekle büyük ihtimal şu yılbaşından sonra düşer. Yada düşene kacdar biriktir düşünce altına çevir. Uzun vadede altında zarar etmezsin zaten.
Benim çeyizimde annemin aldığı bornoz takımları vardı kenarları saten kaplı ve önü oyalı onları modası geçmiş diye çeyizimle getirmemiştim ben -tatlicadiarzu-

bende hep çok var derdim anneme kızardım hep neden alıyoruz şimdiden diye.18 yaşımdan beri yani 4 yıldır çeyiz için bişiler alıyorz.geçenlerde tüm çeyizlerimi bi araya toplayayım dağınık durmasın dedim.kahvaltı takımı,tencere takımı,yemek takımı,çatal bıçak takımı,nevresimler,uyku seti,havlular,günlük servis tabakları,günlük kullanıma çatal kaşık takımları,bornoz, danteller, biblolar, mumluklar vs vs vs. say say bitiremicem şimdi daha bir sürü çeyizlik eşya çıktı.hepsine şöyle baktım.iyikide almışız dedim.günün modasını almadım çoğu eşyamda hep sade modası geçmeyecek renkler desenler seçtim.şuan olsa yine aynı şeyi alırdım.çünki sadeliği çok seviyorum.1,5 yıldır çalışıyorum.çoğu kez denedim.parabiriktirip alayım diye mutlaka bişi çıktı alamadım.bende o ay alabileceğim ne varsa alıyorum.paramı genelde anneme veriyorum kndm tutamadğm için.o benden daha güzel değerlendiriyor paramı.en azından çok para tutacak çeyizim tamamlandı ufak tefek şeyler kaldı.3 aya kadar söz nişan olayı çıkacak ortaya. bohça vs için bişiler almaya başladım şimdiden. evliliğe 3 yıl var ortalama ama çok az bi zmn gibi geliyo bana.dediğim gibi ne zmn ne olacağı hiç belli olmuyo buyüzden yavaş yavaş tamamlamakta fayda var diyorum. :) :) :)

canım günaydın öncelikle.
4 sene hazırlıklara başlamak için çok erken diye düşünüyorum.bence bi 2 sene daha geçsin.ne kadar erken alınırsa o kadar ii ama bu 4 sene değil tabiki.yeni şeyler çıkar ve eminim bi öncekileri beğenmezsin..o yüzden şu an bekle derim.şimdiden mutluluklar:nazar:

canım kesinlikle son iki sene... arkadaşıma şiddetle katlıyorum
illa bişiyler yapmak istiyorsan o parayı kenara koy altın yap bişiy yap koy kenara. zamanı gelince çok işine yarar. eğer benim gibi modası geçer yenilerinde gözüm kalır diyenlerdensen kesinlikle bekle derim... çünkü mümkün değil yetşilmiyor yeni çıkan şeylern hızına...

kızlar para biriktirme yolunda emin adımlarla ilerliyorum:sm_cool:şöööle o günler gelsede hayırlısıyla çıksam alışerişe ciciler alsam alsam alsam yine alsam yine alsamkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile2:Saruboceq:

ama ama ama:a015: nüçün öyle diyon ablam yaa hem ben kpss ye de daha hevesli çalışırım bak o zaman ay düşündükçe zateeeennnn:bbo: küstüm işte küstümmsenağlama sen beni gezdircen o zaman alırken bak ona göre ben ne anlarımşutarafagitti mmmuuuuuahhhh:1hug:

kızlar ben kendimi zor tutarken şimdi de annem heveslendii alsakmı acaba yavaştan bir şeyler deemeye başladı.garip oldum ya büyüdükmü ne :utangac:

benim gibi yumurta kapıya dayanınca baslanmalı ceyiz hazırlıklarına.biraz sıkıntılı oluyor gibi görünse de herşeyin son cıkanını alma fırsatı yakalıyorsunuz.ve tabii yeni çıkan ürünler hemen kampanya sırasına giriyor

kızlar bir ssene olmuş biz bunları yazalı ya ne çabuk geçti zaman.
ve bennnnn o zamandan bu zamana dayanamamış ve çoğu şeyimi almış bulunuyorum kaydirigubbakcemile3
çok şükür araştırarak içime sinen şeyleri aldığım için hepsini hala çok seviyorum açsamda kullansam :1rolleyes:
amaaaa tabi bunlar al al bitmiyor gerçekten :)iyiki başlamışım diyorum çünkü evet belki elinde paran olduktan sonra bikaç günde de çeyizini tamamlarsın ama seçeneğin çok fazla olmaz ben biraz fazla seçici davranıyorum ve yalnızca çok beğendiğim ve indirimdeki ürünleri alıyorum.
bir de her bir şey aldığımda hepsi için ayrı ayrı mutlu oluyorum çocuk gibi o mutluluğu birkaç güne sığdırmak istemem :)
alınacak şeyler hala çok onları da tamamladıktan sonra son zamanda elektrikli ev aletleri için para biriktireceğim inşallah garantileri dolması diye onları son zaman alacağım.
kaydirigubbakcemile5

yaw ben gec kalmisim o zaman burdakileri okuyunca:(( biz nasipse eylulde dusunuyoruz dugunu ve daha once annemin aldiklari disinda pek bi si almamistim. Yalniz sole de bisi var insanlarin ya da benim bilemiyorum zevkim cok hizli degisiyor uni de ogrenciyken bole alirdim cicili bicili seyleri ceyiz niyetine ama su an hepsini dagitmis bulunuyorum. annemin aldiklarini da begenemiyorum bayaga onceden almis ve su an bastan aliyorum hepsini..:1no2:

bir de hepsini para biriktire biriktire tek tek aldığım için daha kıymetliler :asigim:

bence para biriktir canım sen son raddede alırsın .ben 3 yıllık evliyim şimdi beğenmiyorum valla gerçi beraber oturduğum için çoğu şeyi kullanmıyorum. ayrı eve çıkınca almak istemiştim ama anneme dinletemedim.:kızgın:

zeyneeppvaay çeyiz mi arıyosun senkaydirigubbakcemile3
benim evlenmeme iki aydan az var daha çöpüm yok hiç acele etme yazılmış zaten beğenmezsin şimdi bişey alırsam ilerde
varsa para biriktir

Back
X