- 5 Mart 2012
- 11.481
- 8.058
souvnevircım selamlar,
uzun zamandır aklıma takılan bır konu var şu süpürgelerle ilgili:)
şimdiii phılıpsın emış gücü 400 wtmış
DYSonın 290 wtmış.
yaniii süpürgenın emış gücü yüksekse daha ıyı temızlemezmı benım bıldığım.Fakat DYSON pıyasadaki tüm makınelerın önüne geçmiş durumda nasıl oluyor bu?
canım dyson tasarımları biraz özel. astım hastalarına yönelik var ,evcil hayvan besleyenlere yönelik var.
aralarındaki fiyat uçurumu da bu yüzden.
tabii souvvenir gelince ayrıntılı yazar. görünce yazını bildiklerimi paylaşmak istedim.
sağol canım benım
ben emış gücüne taktım kafayı
Donuk Pudra doğru söylemiş. Süpürgelerin modelleri ve özellikleri değiştikçe bunlar + fiyat olarak karşımıza çıkıyor. Ne kadar çok özellik, o kadar çok fiyat gibi düşünebiliriz. Fakat burada en önemli nokta ise emiş gücü, senin de kafanın takılmış olduğu gibi. Piyasada şu anda (benim bildiğim) 2 süpürge markasının emiş güçleri en yüksek olanlar, Philips ve Samsung. İkisinin de piyasada en yüksek emiş gücüne sahip makineleri var. Tabii bunlar hangileri tam net bilmiyorum, benim kullandığım makinenin emiş gücü yanlış hatırlamıyorsam 360 Watt emiş gücüne sahip. Motor ise 2000 Watt.
Bunun bir üst modelini almak istiyorduk aslında, onda 400 Watt emiş gücü, motoru ise 2100 Watt'tı. Philips'in web sayfasından her süpürgesinin özelliklerini araştırabilirsiniz.
Bir akrabamız ve yakın arkadaşlarımdan bir tanesi Samsung'un torbasız, emiş gücü yüksek bir modelini aldı (tam modelini hatırlamıyorum) ve gayet memnunlar. Emiş gücü çok önemli, çünkü aslında süpürgenin motorunun 2000 - 2100 - 2200 olması emiş gücünün yüksek olması anlamına gelmiyor. O yüzden muhakkak emiş gücünü sorun. Önemli olması noktasına gelince, halılarınızın, evinizin yerlerinin, örümcek ağlarının, dip köşelerin güzel bir şekilde süpürülebilmesini istiyorsanız yüksek emiş gücüne sahip bir süpürgenizin olması gerekir.
Hele ki yeni evliler için bu önemli, çünkü daha önce de bahsettiğim gibi, yeni halıların püskesi çok oluyor, her yere toz, topak şeklinde birikmeler yaparak eviniz tertemiz olduğu halde, kirliymiş hissi veriyor. Halılarınızın püskesinden çabuk kurtulmak istiyorsanız eğer, emiş gücü yüksek bir süpürge size gerçekten yardımcı olacaktır. En azından bir nebze azalmasını sağlar.
Ayrıca, ürün satın alırken mutlaka süpürge başlıkları ile ilgili bilgi alın. Süpürgenin emiş gücünün iyi bir şekilde kullanılmasında süpürgelerin başları çok önemli.
Dyson markasını çok araştırmadım, ama benimde kulaktan dolma etraftan duyduklarım "Dyson en iyi marka" şeklindeydi, fakat süpürge arayışına girdiğimde hiç o markanın modellerine bakma gereği dahi duymadım. Bir ara araştırmak istedim, fakat bilmediğim bir marka, üretimini bilmiyorum, ürünleri açısından hiç etrafımda kullanan biri olmadı, durum böyle olunca sıcak bakmadım. Ayrıca bir kaç satıcıya da sorduğumda farklı ürünleri gösterdi, onları hiç göstermeyi tercih etmedi. Vardır bir hikmeti dedim bende...