• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz sermeye kayınvalide görümce gelir mi?

Kermit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
341
3
96
İstanbul
Benzer konular daha önce açılmış ama aradığım cevabı tam olarak bulamadım lütfen yardımcı olun. Çeyizimi erkek tarafı gelip alıp eve çıkardıktan sonra bırakıp gideceklerini düşünüyordum ama nişanlım annemler de gelecek bizde böyle dedi. Benim çok akrabam yok o yüzden abla yenge hala teyze gelmeyecekti kendi annem bile vakit çok sen rahat rahat ser yardıma ihtiyacın olursa sona doğru gelirim demişti.

Benim yaptığım işe karışıldığında, olumlu bile olsa bir yorum yapıldığında rahatsız olan biriyim bu yüzden her işimi kendim görürüm. Huyumu bildiğimden çeyizimden soğuyup stres olmak istemiyorum.

Eğer onların gelmesi adettense lütfen nasıl organize olup stressiz serebileceğimi söyleyin.

İkinci sorumda erkeğin kıyafetleri eşyaları ne zaman gelir kim serer? :26:

canım bizde de gelir erkek tarafı bende karışılmasını çok sevmem o yüzden mutfağı erkek tarafına bırakacam orası epey vakitlerini alır bende diğer yerlerle uğraşscam :D

Benzer konular daha önce açılmış ama aradığım cevabı tam olarak bulamadım lütfen yardımcı olun. Çeyizimi erkek tarafı gelip alıp eve çıkardıktan sonra bırakıp gideceklerini düşünüyordum ama nişanlım annemler de gelecek bizde böyle dedi. Benim çok akrabam yok o yüzden abla yenge hala teyze gelmeyecekti kendi annem bile vakit çok sen rahat rahat ser yardıma ihtiyacın olursa sona doğru gelirim demişti.

Benim yaptığım işe karışıldığında, olumlu bile olsa bir yorum yapıldığında rahatsız olan biriyim bu yüzden her işimi kendim görürüm. Huyumu bildiğimden çeyizimden soğuyup stres olmak istemiyorum.

Eğer onların gelmesi adettense lütfen nasıl organize olup stressiz serebileceğimi söyleyin.

İkinci sorumda erkeğin kıyafetleri eşyaları ne zaman gelir kim serer? :26:

canım erkek tarafındanda gelen olur çeyiz sermeye bizde adet öyleydi ama pek karışmazlar genelde kız tarafı serer erkeğin kıyafetleri sonrada gelebilir kullanmadıklarını yerleştirebilirsnz ama sana şimdiden kolay gelsin:nazar:

Mecbur gelicekler yani :( Mutfak iyi fikir aslında evet oyalar onları peki herşeyi yıkayıp mı goturceksın yoksa orda mı yıkanır bardak tabak sonuçta hepsi kolilerde duruyor...

canım erkek tarafındanda gelen olur çeyiz sermeye bizde adet öyleydi ama pek karışmazlar genelde kız tarafı serer erkeğin kıyafetleri sonrada gelebilir kullanmadıklarını yerleştirebilirsnz ama sana şimdiden kolay gelsin:nazar:

Teşekkür edeim canım sağol inşallah karışmazlar öylece otururlar :31:

Bizdede gelir gelsinler ne var ki bunda :) bizde çeyiz sermesinde özellikle erkek tarafı gelir öğle yemeği yaptırıp dagıtır :1: Karışsın ne olcak fikrini söylüyor herkes bu kadar gergin olmayın abartmayın herşeyi :34:

cnm bizde çeyiz sermeye cümbür cemaat gidilir:9: erkek tarafı tabikide gelir cnm ama kız tarafı daha baskın olmalı bence erkek tarafından kayın validen ve görümcen gelse yeter başka birine gerek yok zaten çok stres yapma cnm sen görümcen ve k.v denin gelmesini istemiyormusun. bende eltimi gelse bile kapıdan içeri sokmayacağım:47::47:

Mecbur gelicekler yani :( Mutfak iyi fikir aslında evet oyalar onları peki herşeyi yıkayıp mı goturceksın yoksa orda mı yıkanır bardak tabak sonuçta hepsi kolilerde duruyor...

canım bizde ev yerleşirken yıkanır kurulanır yerleşir boşver yerleştirsinler onlar gittikten sonra sen istediğin gibi düzeltirsin zaten ev senin bunu unutma :D

Gelmelerini istemiyorum evet onları seviyorum çok anlayışlılardır ama ben çok gerginim bizim söz nişan herşey çok uzun ve gergin geçti sonuç olarak bende huysuz biri oldum çıktım sabrım yok denecek kadar az. O yüzden aslında kendimi tutamam diye korkuyorum. kimseyi de incitmek istemem olmazsa onlar sersin sonra ben düzelteyim o ayıp olur mu peki sizce ?

cnm bizde çeyiz sermeye cümbür cemaat gidilir:9: erkek tarafı tabikide gelir cnm ama kız tarafı daha baskın olmalı bence erkek tarafından kayın validen ve görümcen gelse yeter başka birine gerek yok zaten çok stres yapma cnm sen görümcen ve k.v denin gelmesini istemiyormusun. bende eltimi gelse bile kapıdan içeri sokmayacağım:47::47:

Gelin serin dedikten sonra seçemem ki artık canım kimi isterlerse getirirler ipler kopmuş olucak... Eltin senin bu kadar istemegini biliyordur umarım gelipte canını sıkmaz

...............................

Son düzenleme:
kabaca yerleştirin tamam.fazla uzatmaya gerek yok yıkmadır falandır sen kendin yaparsın sonra yavaş.yoksa işin içinden çıkılmaz.onlarda gelsinler sen tek bir yere odaklanma her yer senin kontrolünde olsun bunu buraya dürelim tencereler burda olsun diye arada gezersin.onalrında gelmesi en doğal hakkı oğullarının evi sonuçta.e birde görmeleri gerek dimi gelinin neyi var neyi yok:D.fazlada kalabalık olmıcakmış zaten sonra evde adım atcak yer kamıyor insandan.çocuk falanda getiren olmaz inş

yani gidebilir bu karşı tarafa kalmış bir şey.bizim dairelerimiz karşı karşıyaydı ama biz düzerlerken girmedik yemek hazırlanır bizde hazrladık ve çağardık.hani ihtyaç eksik bir şey olur diye belki gelebilirler ama kalabalık olarak asla değl.ayrıca karışma konusunda karışması yanlış olur diye düşünüyorm.o ev sizin istediğiniz gibi serileceği için senin ailende en ufak şeyi sana sorarsa nereye koyalım vs dip senin işine karışmazsa kayınvalidende karışma hakkını bulamaz kendinde.

Son düzenleme:
canım bizde ev yerleşirken yıkanır kurulanır yerleşir boşver yerleştirsinler onlar gittikten sonra sen istediğin gibi düzeltirsin zaten ev senin bunu unutma :D

Tuttum bu fikri canım sağol baya bişey yıkayacaklar akşamı bulur bitmesi bende o arada en azından kişisel eşyalarımı rahat sererim

kabaca yerleştirin tamam.fazla uzatmaya gerek yok yıkmadır falandır sen kendin yaparsın sonra yavaş.yoksa işin içinden çıkılmaz.onlarda gelsinler sen tek bir yere odaklanma her yer senin kontrolünde olsun bunu buraya dürelim tencereler burda olsun diye arada gezersin.onalrında gelmesi en doğal hakkı oğullarının evi sonuçta.e birde görmeleri gerek dimi gelinin neyi var neyi yok:D.fazlada kalabalık olmıcakmış zaten sonra evde adım atcak yer kamıyor insandan.çocuk falanda getiren olmaz inş

Aman tanrım çocuklarını unutmuşum 6 tane çocuk off küçüklerde mecbur getirirler ben biraz gidip ağlayayım en iyisi..

yani gidebilir bu karşı tarafa kalmış bir şey.bizim dairelerimiz karşı karşıyaydı ama biz düzerlerken girmedik yemek hazırlanır bizde hazrladık ve çağardık.hani ihtyaç eksik bir şey olur diye belki gelebilirler ama kalabalık olarak asla değl.ayrıca karışma konusunda karışması yanlış olur diye düşünüyorm.o ev sizin istediğiniz gibi serileceği için senin ailende en ufak şeyi sana sorarsa nereye koyalım vs dip senin işine karışmazsa kayınvalidende karışma hakkını bulamaz kendinde.

Umarım dediği gibi olur canım

Umarım dediği gibi olur canım

ya tatlım kasma bu kadar kendini bırak akışına .bazen senin elinde olmadan gelişebiliyor her şey.gergin olma o ev senin eğer o olgunlukta biriyse karışmaz ancak yardım eder.sende görmezden gel .zaten o akşamı gidicekler onlar ev senin istediğin gibi yerleştirceksin her şeyini.onlar gelmese bile sen evin her yerine yetemeyeceğin için zaten senin dışında gelişecek bu yerleştirmeleer yani kndi ailen bile olsa.sen sonradan kendi düzenini kurup değiştirrsin.bizim gelin bulamazdı koyduklarını arar sorardı sonra kendi düzenini kurdu yani :I)

benim ceyizim trakyadan gelmişti ben edirneliyimde.. benim gelcek kimsek yoktu annem vefat etmişti ablamsa 8 aylık hamileydi yardım edemezdi hemde calısıyordu bankadan izin alamazdı.akrabalarım ise hem uzaktı taa edirneden izmire hemde kimse kapıyı bile tıklatmadı ben ceyizimi tek basıma toplarken topuklama yapıyorlardı aman iş yapmayalım diye. ama düğünümde herkes şıkır şıkırdı walla bi oynamak bi oynamak...ceyizim izmire geldiğinde önce tek asıma yerleştiririm dedim sonra yapamayacağımı anladım. komple erkek tarafı geldi baklavalarla sarmalarla böreklerle walla. herkes bir odaya dagılıştı bana bısey elletmedıler bile. ben oturdum sen otur dedıler kahvenı ıc bız halletces sımdı dedıler cıddende öle oldu herseyı yerlestırdıler balkonlarıma kadar yıkadılar ceyızı yerlestırıp. sonra onlar gıttıkten sonra yavas yavas istediğim gibi düzenledim ben yerlerını degıstırmek ıstedıklerımı degıstırdım duzenledım.. emın ol tek basına cok zor olur bana Allah yardım etti

Sağolun kızlar rahatladım biraz..:kkk: ben kıyafet ve iç çamaşırlarımı yerleştiririm orası zaten beni baya oyalar gerisine karışmam artık hatta bana sormayın dicem gönülleri kalmasın yerleştirsinler öbür hafta gider yer değişmesi gerekeni değiştiririm mis stresi beni bulmasın

Gelmelerini istemiyorum evet onları seviyorum çok anlayışlılardır ama ben çok gerginim bizim söz nişan herşey çok uzun ve gergin geçti sonuç olarak bende huysuz biri oldum çıktım sabrım yok denecek kadar az. O yüzden aslında kendimi tutamam diye korkuyorum. kimseyi de incitmek istemem olmazsa onlar sersin sonra ben düzelteyim o ayıp olur mu peki sizce ?
çeyizi kız tarafı serer canım erkek tarafı sadece yardımcı olur :) sen fikir danışırsın yardım etmesini istersin ama onlar sersin ben düzelteyim olmaz yani :)

Back
X