çeyiz parası

kumru00115599

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
510
488
33
38
merhaba kızlar
ablam nişanlı önümüzdeki ay nikahı olacak ve çalışmıyor.
babam vefat etti. bağkur emeklisi.
ablam babamdan dolayı maaş alıyordu.
çeyiz parası için başvurabilir mi ? internetten araştırmış alo 171 i aramış ama kafamı karıştırdılar ben alamıyormuşum galiba diyor.
var mı bilgisi olan ?

Ben ceyız parasını arastırdıgımda yaş sınırı cıkmıstı. Sınır da 24-25 ti. Baska da şartı yok dıye bılıyorum.

merhaba kızlar
çeyiz parası için başvurabilir mi ? internetten araştırmış alo 171 i aramış ama kafamı karıştırdılar ben alamıyormuşum galiba diyor.
var mı bilgisi olan ?

Merhaba dayımın kızı aldığı için biliyorum
Bağkur emeklisi idi dayım tek çocuktu aldığı aylığın 24 katını alabiliyor örnek ablanız 1000 tl yetim aylığı alıyorsa 24.000 tl ödeme yapıyor ssk emeklisi olunca 12 katı oluyor bu yaş sınırı yok sadece ilk evlilikte veriliyor 2. evlilik durumunda verilmiyor

Merhaba dayımın kızı aldığı için biliyorum
Bağkur emeklisi idi dayım tek çocuktu aldığı aylığın 24 katını alabiliyor örnek ablanız 1000 tl yetim aylığı alıyorsa 24.000 tl ödeme yapıyor ssk emeklisi olunca 12 katı oluyor bu yaş sınırı yok sadece ilk evlilikte veriliyor 2. evlilik durumunda verilmiyor
dayınızın kızı kaç yaşındaydı ? arkadaşlar yaş sınırı olur demişler de

merhaba kızlar
var mı bilgisi olan ?
Babam sigortadan emekliydi. Nikah kıydıktan sonra nikah cüzdanı fotokobisi bi kaç evrak daha istediler ankaraya yollamıştım. 3 sene oluyo.

arkadasim yas siniri yok,yetim maasi alan kisi evlenince 2 yilljk maasini toptan aliyor 1 kereligine,ama diyelim 2 yil sonunda bosandi yeniden maas baglanir sikinti yok..

merhaba kızlar
var mı bilgisi olan ?
maaşa girdiyse,çalışmıyorsa, birde nikah kıyıldıktan sonra başvuru yapsın ödenir.

merhaba kızlar
var mı bilgisi olan ?
Ben 2 yıl önce aldım. Nikah kıyıldıktan sonra PTT şubesine giderek dilekçe yazılıyo. Ben SSK emeklisi olduğu için babam Ankara’ya dilekçe göndermiştim. Bağkur için de adrese internetten bakabilirsiniz. Evlenme ödeneği istediğine dair bi dilekçe yazarak nikah cüzdanının da fotokopisini dilekçe yanına ekleyerek Ankara’ya göndermiş e-devletten de takip etmiştim. Yaklaşık olarak 1 buçuk ay sürmüştü para yattığında gidip bankadan çekebiliyorsunuz, maaşınızın 24 katı ödeniyo.

merhaba kızlar
var mı bilgisi olan ?
Alabilirsin benimde annem babamin maasini aliyordu ben evlenirken banada verdiler toplu bir para bence hic aramayla falan ugrasma direk sgkya git ve ordan ogren

Çeyiz parası aldıktan sonra 2 yılım doldu da benim anneme maaş devri için ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı??

Back
X