• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz için ne kadar para gidiyor?

ceyiz için ortalama ne kadar para lazım ? ortalama 15 bin yeter mi mesela? yoksa az mı?

alıcan şeye bağlı canım.benim teyzem 2 sene önce evlendi 2+1 evi parkelerini mutfağını camlarını yaptırdı ev eşyası iğneden ipliğe 14.000 harcadı.ama bakarsan sadece 10.000 tl ye bile yatak odaları var :9:
valla ben 10.000 ayırdım herşey için :31:

beyaz esylar hariç mutfak gereçleri yemek takımları tencereler çkblar küçük ev aletleri yatak odası için nevresmler battaniyeler vs tüm ev tekstili dahil bence 6-7 bin tutar cnm ben henüz 4 bin harcadm bi 3bin daha harcarsam çeyizimi bitirmiş olucammm:16:

saol canım ben de ortalama hesapladım 11 bin gibi ama eksikler daha almaya baslayınca cıkar diye dusununce korktum :) yatak odası alıyoruz da acaba bunun yanına ek orneğin oturma grubu da alırsam 15 20 yi bulur dedim ama ek olarak zorunda da deilz tabi..

Canım ben 6 bin TL harcadım çeyizime ama henüz küçük ev aletlerimi,yatak örtümü ve yatak odası için bir iki şey almadım. Mutfak için her şeyim tam sayılır ufak tefek eksiklikler hariç. Daha ucuza mal edemez miydim ederdim belki de ama parça parça aldım. Çeyiz setleri daha uyguna geliyor ve bir çok parçayı nakit paran varsa birlikte almak da ucuza gelebilir. İyice araştırmadan alma derim ben en ufak şeyimin modelinden fiyatına kadar araştırdım :)

Canım ben 6 bin TL harcadım çeyizime ama henüz küçük ev aletlerimi,yatak örtümü ve yatak odası için bir iki şey almadım. Mutfak için her şeyim tam sayılır ufak tefek eksiklikler hariç. Daha ucuza mal edemez miydim ederdim belki de ama parça parça aldım. Çeyiz setleri daha uyguna geliyor ve bir çok parçayı nakit paran varsa birlikte almak da ucuza gelebilir. İyice araştırmadan alma derim ben en ufak şeyimin modelinden fiyatına kadar araştırdım :)

Setlerin daha ucuza geldiği noktasına katılıyorum. Ben de yemek takımımı tencereleri hep parça parça aldım :)
Benim şöyle bir hesap tablom var. Kasım'da evlendim ben. Evlilik sürecinin tüm masrafları şöyleydi:

İki düğün 2500 artı 2500 5000 artı 1000 tl de yol parasına verdik 6000 tl.
Gelinliği 950 ye diktirdim. Gelin ayakkabım 70 liraydı.
Gelin çiçekleri ve fotoğrafçı 500 lira.
Beyaz eşyalar 4500. Diğer mobilyalar 7700. Perdeler 700. Halılar 1400.
Damatlık artı birtakım ıvır zıvırlar 1500 tl.
Bunların haricinde benim çeyiz için aldıklarım da ortalama 6000 tuttu. Yani toplamda 30.000 liraya yakın bir şey çıkıyor. Sonradan kendi isteğimizce eksik bir iki şey ( televizyon- ayakkabılık- kitaplıklar çalışma masası ) tamamladık yani ortalama 35 000 lirayı buldu bizim toplam harcamalar.

sadece beyaz eşyalarım 4500 tl tutacak :(
damatlık , ayakkabısı , saat 2000 tl muhtemelen
mutfak eşyalarım yatak odası için nevresimler vs 3500 tl olmuştur
günlük oturma grubu perde halı sehpa vs. 2000tl gözden çıkardım .
kına salonu kına kıyafeti de 2000 tl

o zaman ben şimdiye kadar 3500tl harcamışım :2:
çok paraya ihtiyacım var :17:
evlilik ne zormuş be arkadaşımm :5: nasıl halletcem bilemedim :50:

Ceyizlik alınanlar 6 bin tutmustur.Onun dısında camasır makınesı-bulasık makınesı 2700.Oturma odası aldık biz koltuk 2500 halısı 350 daha perdeler dikilmedi.Damatlık 600 ayakkabısı 150 kına mekanı en az 1000 tl kına kıyafetini 450 ye aldım daha cok calısmamız lazım :6:

bu tamamen senin hangi malı ne kadar alacagına bi de neler alacagına göre çok değişir. ben şimdilik çeyizimi tamamladım sayılır ufak tefek şeyler var bi de büyük eşyalar beyaz eşya yatak odası gibi. yaklaşık 10 bın tuttu. daha da ucu açık ama.

canım benım oncelıkle hıc dert etme Allah yuva kurana yardım edıyor ınan bende cok dert etmıstım altından kalkamayız dıye ama Allaha sukur halımıze :16: Ama tabı bızde bos durmadık nerde ındırım var nerde kampanya var nerde daha ucuza alabılırız dıe arastırıp gezdık ve borcumuz dugun sonrasına cok kalmasın dıye bı an once taksıte gırdık. Sanssızdır ıkımızde ama hep denk geldı bıseyler :38:Mesela dugun salonu ve kına salonu ıkı gun ust uste aynı yerde olucak ve sıkı bır pazarlıkla 4 bın tl ye tuttuk kı kır dugunu olucak hemde kapora verdık dugun oncesı borcu kapatıcaz. Çamasır makınamızı ve buzdolabımızı medıa marketten aldık kampanyadan borcları bıle bıttı cmasır 900 buzdolabı 800 du sanırım televızyonumuzu cok dert ettık nısanlımın aılesı destek olmuyor barı onu alsınlar dıye baktık almıyorlar beklemeye aldık dugun oncesı alalım dıye bırde baktık kı arkadasımız hedıye olarak almıs gelmıs çok sevindik ee fırını ben ocaklı ıstıyordum ama kırada oturacagız bazı evler ankastre oluyor bu durumda set ustu ve mını fırın almam gerekebılır dıye beklıyoruz ve bulasık makınasını da nısanlım evlendıkten sonra alalım demıstı kı babam bu ıkısıne talıp cıktı ve onları o alıcak mobılyalar gecersek cok guzel yerlerde cok guzel modeller begendık ama fıyat hep bızı astı bırde fıyata tamam desek odeme seklı bıze uymuyordu senetle oduyecektık ama taksıtler bızı asıyordu ve moda lıfe nın reklamlarını gordum gıdıp baktık o kampanyalı 3 takım 2.290 olanları begenmedık ama magazadan tek tek kendımız sectık modelını kalıtesını ve yıne taksıtle 5.500 e aldık gelınlığım desem sudan ucuzzz oldu kadın satmak ıcın fıyatının yarısı dustu resmen cunku paraya ıhtıyacı varmıs ee bızde gelınlığı bır sene sonra alacagız dedık işine geldi dusun onun bıle borcu bıttı dugun oncesı provam var dıkılecek daha ve ıstersem modelını degıstırebılırım (ızmırde oturuyoruz kemeraltında bı moda evı) gerıye ne kaldı mutfak ben takım halınde ckb yemek setı tencere setı aldım o kadar alısverıse kahvaltı takımını hedıye ıstedım ( bu setınde ayrı ayrı fıyatını tam bılmıyorum ama toplamda 4.500 )ve oldu teflon tencere takımı 300tl ve battanıye 60tl bır alana bı bedava almıstım o magazadan taksıtle tek yere borc oduyorum yanı ufak tefek nevresımlerıde aldım gerıye mutfak ıvır zıvırı kalıyo onlarda para tutuo elımde harclık gıbı ayırdıgım parayla gıdıp onlarıda alıyorum damatlık damat bohcasını aılem yapıcak benım kına kıyafetlerım ve gelın bohcamıda kayınvalıdem yapıcak Allaha sukur ıcımıze sındıgı gıbı ve kendı emeklerımızle yaptık coğu seyı kımseyede eyvallahımız olmadı derler ya o hesap bız bu kadar seyın altından kalkınca aılesıde ınsafa geldı ıste kına masrafını yapıcak kımse bısey yapmasa da umrum degıl onuda bı sekılde hallederızz
baya uzun yazdım dertlıydım bende bu konuda eskıden cunku kusura bakma total bı fıyat veremesemde umarım yardımcı olmusumdur ve duvarın bos yere doldurmamısımdır
Allah emeklerımızı bosa cıkarmasın mutlu yuvalar nasıp etsın :16:

ben çalısmaya baslayınca biriktirmek istiyordum yani para ayırmak geri kalanı da harcıcam :) onun için sormustum. tesekkur ederim herkese. evlenenlere de mutluluklar diliyorum..

cnm bu çeyiz denen olay almakla biten bişey degill markasına rengine göre herşeyin fiyatı degişiyooo ama 15 yada yirmi arası rahat gidiyo

Back
X