Çeyiz için ne kadar gerekir?

aylamic

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
44
39
Merhaba kızlar
Bir kaç gündür düşünüp duruyorum. Size de danışmak istedim. Sevdiceğimle 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse. Şimdiden, ufaktan çeyizim için birikim yapmaya başlamak istiyorum. Sıfırdan bir çeyiz yapmak ne kadara mal olur? Ne kadar birikim yapmam gerekir?
Fikirleriniz benim için önemli çok teşekkür ederim şimdidenHoppa

2 sene varmiş daha yavas yavas ihtiyaç listesi oluşturup alisverise başlayabilirsiniz

Ne alacaginiza ve hangi kalitede alacaginiza bağlı fiyat aralığı

2 sene varmiş daha yavas yavas ihtiyaç listesi oluşturup alisverise başlayabilirsiniz

Ne alacaginiza ve hangi kalitede alacaginiza bağlı fiyat aralığı

Doğru, daha iki sene var. Ama malum çeyiz için birikim lazım. :silah:Nevresim, masa örtüsü vs. gibi şeyleri ufaktan almaya başlayayım ,tencere takımı , beyaz eşya vs. gibi şeyleri sonra alırım diyorum. Evde kutuda bir köşede durup kalmasın diyeo_O
Öyle süslü püslü şeyleri çok sevmiyorum. Sade olsun, orta segmentte kaliteli olsun.

şuan çeyiz masrafı içindeyim :KK70: bende pempeleri çiçekleri sevmeyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki sade olan ürünler hem daha zor bulunuyor hemde genelde daha pahalı deliricem :KK70:

şuana kadar sadece çeyiz için 13 bin lira harcadım henüz y.odası takımı ve beyaz eşya almadım alışverişim tamamıyla bitince konuya dönüp fikir vericem ama 20 bin net elinde olsa şahane olur.

söz için 2 bin harcadım mesela evdeydi
nişan için 6 bin harcadım salondaydı
Sen sen ol para biriktir en önemlisi o indirimleri takip et beğendiklerini al bu arada kendine bir çeyiz listesi çıkart aldıklarını not et insan aldığını unutuyor yoksa :)

Merhaba kızlar
Bir kaç gündür düşünüp duruyorum. Size de danışmak istedim. Sevdiceğimle 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse. Şimdiden, ufaktan çeyizim için birikim yapmaya başlamak istiyorum. Sıfırdan bir çeyiz yapmak ne kadara mal olur? Ne kadar birikim yapmam gerekir?
Fikirleriniz benim için önemli çok teşekkür ederim şimdidenHoppa

Cook tutuyo cook. Şu an 5000 tl elden borcum var 1000 tl de ivir zivira gitmistir daha elektrikli süpürge yatak ortusu yatak odası bulasik makinesi var. Ve daha almadigim ivir zivirlar var. Benim sana tavsiyem içinde elektronikler olmayan yemek takim srtlerini elden taksite ya da kredi kartiyla taksite gir onu odemekle basla. Nevresim en kolayi alip napican. Haa diyosan kii modası geçer falan fistan her seyin modası gececek. Modasi gecmeyecek şıklıklarda şeyler al

Google play storeda çeyiz listem diye bi uygulama var aldıkca tik at

Ben de yavas yavas ceyiz yapmaya basladım. Kendim gözlem yaparak, güncel listeleri inceleyerek bir liste oluşturdum. Bişeyler aldıkça üzerlerini çiziyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. İyi düşünmüşsünüz. Ama artık ihtiyacım kalmadı. Terk edildim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldigin yere ve alacaklarina göre degisir.
Net birsey söylyemek mümkün dgl.
Kimisi sukadar adet sundan alsam yeter daha spnra alirim der, kimisi sukafar adet oomadan yetnez der. Kimisi kaliteyi önemser kimisi önemsemez. Her halukarda cok gidiyor. Kimse ortalama verenez bence

şuan çeyiz masrafı içindeyim :KK70: bende pempeleri çiçekleri sevmeyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki sade olan ürünler hem daha zor bulunuyor hemde genelde daha pahalı deliricem :KK70:

şuana kadar sadece çeyiz için 13 bin lira harcadım henüz y.odası takımı ve beyaz eşya almadım alışverişim tamamıyla bitince konuya dönüp fikir vericem ama 20 bin net elinde olsa şahane olur.

söz için 2 bin harcadım mesela evdeydi
nişan için 6 bin harcadım salondaydı
Sen sen ol para biriktir en önemlisi o indirimleri takip et beğendiklerini al bu arada kendine bir çeyiz listesi çıkart aldıklarını not et insan aldığını unutuyor yoksa :)
Aynen ole sade olsun şık olsun derken daha pahalıya mal oluyor. Ben tüm çeyizimi 42bin harcadım yatak odası beyaz eşya dahil

X