• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz için çok mu erken ?

nazeel

G♥A
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
55
1
96
Bolu
arkadaşlar muhtemel benim düğün 2014 yılı başına doğru olcak ama benim çeyizime başlama konusunda tereddütlerim var başlasam çokmu erken olur ki nerden nasıl başlayacağımıda pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim lütfen bir fikir ...

Son düzenleme:
begenmekten vazgecmıyecegını dusundugun seylerı alabılırsın canım...
sözlumusun ?

begenmekten vazgecmıyecegını dusundugun seylerı alabılırsın canım...
sözlumusun ?

cevap için teşekkür ederim sözlü değilim nasipse seneye olcak söz 2013'te nişan 2014'te de düğün :( varmıdır benim gibi bir sene arayla yapan ama şartlar öyle gerektiriyor :) aslında var dediğin gibi tefal actifry ve tefal acticook kesin düşünüyorum çeyizime ama işte onlarında yenileri çıkarmı ki ...

cnm ne çok geç ne çok erken bence başla ceyiz çok zahmetli iş bence ilk önce küçük elektironik aletlerden başka ne alacaksan artık sandığın olacaksa onu başla derim ben

cevap için teşekkür ederim sözlü değilim nasipse seneye olcak söz 2013'te nişan 2014'te de düğün :( varmıdır benim gibi bir sene arayla yapan ama şartlar öyle gerektiriyor :) aslında var dediğin gibi tefal actifry ve tefal acticook kesin düşünüyorum çeyizime ama işte onlarında yenileri çıkarmı ki ...

rica ederım canım bende yavastan baslamayı dusunuyorum ceyız ısıne ama nereden baslasam bılemedım senın gbı aynı durumdayız :7:

sende bendensn anlaşılan benmde 1,5 yıl fln var ama almaya başladm cnm çevremden sona bırakırsam çok zorlanıcama dair fikirler aldm bide iyiki de başladm diorm almakla bitmio bence sona kalsaymıs naparmısım bilemiorm genelde modası geçmeyen ve elektronik olmayan esyalar aldm hemde neredeyse hepsini yarı fiyatına..acelen olmadığı için en iyisini en uyguna alma imkanın our bence hemen başla hatta:9:
tefal ürünlerinde yenileri çıksa bile modası geçmio yazdıklarının bence ilerde al üretimden kalkmaz ama fiyatları suana oranla yarıya düşebilir;)

sende bendensn anlaşılan benmde 1,5 yıl fln var ama almaya başladm cnm çevremden sona bırakırsam çok zorlanıcama dair fikirler aldm bide iyiki de başladm diorm almakla bitmio bence sona kalsaymıs naparmısım bilemiorm genelde modası geçmeyen ve elektronik olmayan esyalar aldm hemde neredeyse hepsini yarı fiyatına..acelen olmadığı için en iyisini en uyguna alma imkanın our bence hemen başla hatta:9:
tefal ürünlerinde yenileri çıksa bile modası geçmio yazdıklarının bence ilerde al üretimden kalkmaz ama fiyatları suana oranla yarıya düşebilir;)

Bana kalsa ben evlenmeden 5 ay önce almayı düşünüyordum çünkü huyumu biliyorum başka yerde daha güzelin görsem pişman olurum aldığıma taki burayı görene kadar ben hiç ummamıştım bukadarını çeyiz köşesin bir gezdim A'dan Z'ye desem yeridir gözüm korktu resmen hatta yetiştirememe korkusu sardı diyebilirim :)) dediğin gibi tefallar şu ara çok pahalı onada artık yapabilirsem para ayırcam fiyatı düşünce alcam ALLAH çeyiz düzenin yardımcısı olsun :)

canım bence henüz erken,alma çeyiz henüz ama çeyiz paranı kenara at.
çünkü gün geçtikçe çok güsel şeyler çıkıyor ve aklında kalıyor daha sonra.kendimden biliyorum...ben ünvdeyken aldık bi çok şeyimi,hatta annemin zoruyla.yemek takımım,kahvaltı takımım vs. gibi.
şimdi yeni modelleri gördükçe içim gidiyor ama alamıyorum çünkü vaaar:31:
kenara paranı koy biriktir,kafanda belirlemeye başla son 6 ay kala başlarsın çeyiz işine bence...:16:

canım bence henüz erken,alma çeyiz henüz ama çeyiz paranı kenara at.
çünkü gün geçtikçe çok güsel şeyler çıkıyor ve aklında kalıyor daha sonra.kendimden biliyorum...ben ünvdeyken aldık bi çok şeyimi,hatta annemin zoruyla.yemek takımım,kahvaltı takımım vs. gibi.
şimdi yeni modelleri gördükçe içim gidiyor ama alamıyorum çünkü vaaar:31:
kenara paranı koy biriktir,kafanda belirlemeye başla son 6 ay kala başlarsın çeyiz işine bence...:16:

canım bende aynen annemin zoruyla şuan evkurda taksit yaptım onu ödüyorum senin gibi düşünüyordum bende ama o kadar çok şey varki burda alınan çeyizlere bakıyorumda yok yok ben anca alırım gibime geliyor :9: ama dediğin gibi yenisi güzeli çıkma gibi bir dezavantajı var işte :31:

Bence kesinlikle almaya başlamalısın canım.
Öncelikle bir çeyiz listesi oluştur. Daha sonra ordaki alınacakların en son alınması gerekenleri işaretle (örneğin perde, yatak örtüsü, yatak odası takımı vb.)
Alınabilecekleri araştır ve en beğendiklerini al. Çünkü son zamanlarda o kadar çok masraf çıkıyor ki anlatamam. Benim düğünüme nasipse 7 ay var. 2 yıldır da alıyorum. Umarım yetişir diyorum. O 2 yıllık zamanda daha çok şey keşke alsaymışım da kıyafete, kozmetiğe daha az harcasaymışım diyorum.:31:
Yani benim gibi para biriktiremiyorsan şimdiden almaya başla derim canım.

bence hiçte erken değil başlayabilirsin hoşuna giden beğendiğin şeyleri al bence
mesela bende sözlü değilim ama hoşuma giden mutfak araç gerek bardak mardak alırım yani
yalnız sana tavsiyem modası geçicek şeyleri düğününe yakın yaparsın onları alma
mesela günlük kullanım için mutfak eşyalarını al nevresim ve yatak örtüsü falan alabilirsin ya da ne bilim pijama falan gibi
ama sakın ola yemek takımı,tencere takımı,kadeh takımı ve küçük ev aletlerini alma çünkü çok çabuk modası geçiyor :34:

Bence kesinlikle almaya başlamalısın canım.
Öncelikle bir çeyiz listesi oluştur. Daha sonra ordaki alınacakların en son alınması gerekenleri işaretle (örneğin perde, yatak örtüsü, yatak odası takımı vb.)
Alınabilecekleri araştır ve en beğendiklerini al. Çünkü son zamanlarda o kadar çok masraf çıkıyor ki anlatamam. Benim düğünüme nasipse 7 ay var. 2 yıldır da alıyorum. Umarım yetişir diyorum. O 2 yıllık zamanda daha çok şey keşke alsaymışım da kıyafete, kozmetiğe daha az harcasaymışım diyorum.:31:
Yani benim gibi para biriktiremiyorsan şimdiden almaya başla derim canım.

listem hazır bile hatta bazılarını belki unuttuğum birşey vardır diye burdan bakarak hazırladım :31: ama en son alınacak olanlardan başladım galiba yatak örtüsü mutfak takımı gibi :19: düğününe çok az kalmış canım ya benimde kalırmı ki yedi ay :16: bende kıyafete para çok harcıyorum artık bundan sonra çeyize çevirmem lazım o paraları malum annem sağolsun taksit yaptırmaya başladı istesemde alamam artık :5:

bence hiçte erken değil başlayabilirsin hoşuna giden beğendiğin şeyleri al bence
mesela bende sözlü değilim ama hoşuma giden mutfak araç gerek bardak mardak alırım yani
yalnız sana tavsiyem modası geçicek şeyleri düğününe yakın yaparsın onları alma
mesela günlük kullanım için mutfak eşyalarını al nevresim ve yatak örtüsü falan alabilirsin ya da ne bilim pijama falan gibi
ama sakın ola yemek takımı,tencere takımı,kadeh takımı ve küçük ev aletlerini alma çünkü çok çabuk modası geçiyor :34:

canm teşekkür ederim tavsiyen için :16:

Back
X