Çeyiz Hazırlığı

kesinlikle ben de sizinle aynı fikirdeyim ama hangisinden başlayacağım nasıl olacak asla karar veremiyorum. Mutfak kısmı özellikle en zoru bence

kesinlikle ben de sizinle aynı fikirdeyim ama hangisinden başlayacağım nasıl olacak asla karar veremiyorum. Mutfak kısmı özellikle en zoru bl
Merhaba çok teşekkür ederim öncelikle. Ben yemek takımı günlük vs ayırmayı istemiyorum. Eşimin ailesi kalabalık 12 kişilik yemek takımından iki tane alıp o şekilde kullanmak istiyorum. Zaten iki kişilik ekstra üç dört farklı tabaklar alıp bize özel sunmak istiyorum. Bir de çeyiz setlerini görüyorum ancak ne tabağı ne bardağı benim zevkime göre değil. Ben karacadan vs hiçbir yemek takımını beğenmedim. O yüzden herşeyi ayrı markalardan alacağım sanırım

Aldiginiz seylerin birbiri ile uyumuna dikkat edin. Evinizi rengarenk doldurmayin. Pembeler, maviler, yesiller cesit cesit olmasin.

Ev tekstilinden baslayabilirsiniz. Battaniye nevresim mutfak havlulari el havlulari gibi.

Simdiki aklim olsa asla desenli nevresim almazdim. Beyaz, gri, siyah alirdim.

Çeyiz seti almayın. Her seyi tek tek gerekirse ayrı markalardan alın.

Tencere, tava, yemek takimi gibi urunleri magazadan görerek alın. Internetten siparis etmeyin.

Evidea sitesinde uygun fiyatli seyler var bakabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Gerçekten bu kadar zorlanacağımı hiç düşünmezdim, bir tencere için saatlerdir dolaşıyorum karar veremiyorum yine de. Sanırım mutfak ile hiç ilgim olmadığı için böyle oluyor

Ben size marka onereyim o zaman.

Çelik için korkmaz, teflon için tefal, granit icin vatan bilgisayarin magazasinda korkmaz granit gördüm çok güzel. Tencerede karaca çöp.

Ev tekstilinde english home, bella maison çok guzel. Özdilek bence çöp.

Çatal kaşıkta nehir güzel. Ama her marka olur. Onemli olan arkasinda 18/10 yazmasi.

Yemek takimlarinda porland cok guzel ama cok pahali. Bunda da onemli olan porselen olmasi. Seramikler zamanla çizilme yapıyor aşınıyor. Porselen, sade, her marka olur.

Yemek takimlarini tek tek satilan markalardan oluşturursaniz, herhangi bir parca kirildiginda yerine tek bir tane alarak takimi eksiltmemis olursunuz. Diger turlu takim bozuldu diye üzülüyoruz.

Ikeada beyaz tabaklar var. Gunluk takim yapmak icin cok guzeller.

Bardaklari madame cocodan alabilirsiniz. Seviyorum oranın bardaklarini.

Lcw home nevresimleri battaniyeleri de güzel.

Simdilik aklima bunlar geldi. Baska seyler gelirse yine yazarım.

Şunlarda hangi marka guzel diye sorarsanız onu da cevaplarim

çok teşekkür ederim çok sağolun çelik tencere aryıldız, granit emsan beğendim ama onlar güzel midir acaba
bir de bella maisonun kahvaltı takımını çok beğendim ancak içeriğini anlayamadım

Sevgilimin ailesi kalabalık biraz ben yemek takımını vs günlük misafirlik diye ayırmak yerine hepsinden 24lü tek bir set yapayım diyorum manıklı mı sizce?
Mesela 24 kişilik yemek takımı, 24 kişilik çatal kaşık bıçak, 24 kişilik bardak gibi

Bella maison kahvalti takimlari genelde seramik oluyor.
Aryildiz da guzel. Emsan ile karaca ayni çatı altindalar. Çok bilgim yok granitleriyle ilgili.

Yemek takimi günlükte 24 kisilik bence cok ama yine de siz bilirsiniz. Misafir takımı 12 kisilik, günlük takim 6 kisilik olur. 24 kisilik yemek seti bana cok inanilmaz geldi. Ben kalabalik aileye gitsem günlük seti 24lük almazdim. 2 ayri takim alir 6 6 yapardim. Ya da tek tek alıyorsam 10 kisilik alirdim.

Nişanlıysaniz almaya başlayın yoksa zevk çok değişiyor modayla birlikte.
Ama size kesinlikle tavsiyem sadece ve sadece temel ihtiyaçlarınızı alın abartidan uzak durun örnek veriyorum türk kahvesi fincanı çok kalabalık bir aileniz varsa maksimum 2 takım olsun . Evlendikten sonrada eksik bitmiyor çok kasmayın bunlar tatlı telaşlar

Günlük veya misafir takımı olarak ayrı ayrı almayacağım. 12 kişilik bir modelden 2 tane alıp 24 yapacağım. Bir anda 12 kişiden fazlası yemeğe gelebilir bu yüzden tek model takım alıp fazla almış olacağım. Zaten bizim ikimiz için mesela makarna için geniş derin iki tane ayrı tabak gibi ikimize özel tabaklar almayı düşünüyorum

Kasımda nişan olacak ancak benim bir iğnem bile yok çeyize dair Yani maddi olarak yaza kadar zorlanırım şimdiden başlamak istiyorum

Merhaba
Daha önce hiç çeyiz hazırlığı yapmadım, bir iğnem bile yok. Sizce nasıl başlamalıyım tavsiyeleriniz nelerdir?
Kullanmayacağın eşyaları asla alma derim. 20 patiğe gerek yok mesela. 50 havlu da gereksiz, dantel vs kullanmayacaksan alma, pişmanlık

O zaman siz bilirsiniz. Porlanddan 2 kosilik takimlar da olusturabilirsiniz.

Çatal-kaşık için Nehir ya da Elif marka öneririm (12 yıldır kullanıyorum 2 markayı da). Başka bir arkadaş belirtmiş, arkalarında 18/10 yazıyor.

Porselen içinse Kütahya'dan şaşmayın derim. Büyük, gösterişli mağazalar yerine çarşıdaki büyük züccaciyelere falan da bakın. Günlük kullanım için Arcopal tabakları öneririm. Çok hafifler. Çok severek kullanıyorum.

Çelik tencere önerim olamayacak çünkü annemin ben çocukken aldığı Paksan tencereleri kullanıyorum, şu anda o kalitede hangi markalar var bilmiyorum.

Teflonlar için Tefal bakabilirsiniz. Bende birkaç tane Cem marka tava var. Onlar da bayağı dayanıklı çıktı.

Granit tencere kullanmadım, çevremde kullanıp da memnun olanı görmedim.

Alacaklarınızı sade almaya bakın. Ne kadar desen varsa o kadar çabuk demode olma ihtimali var.

Blender olarak 12 yıldır farklı markalarda Blender kullanıp bozmuş biri olarak, aradığım aşkı Grundig'de buldum diyebilirim . Ben rendeli olanlarından aldım en son, çok işime yarıyor.

Plastik kap çanak, sarımsak ezeceği, soda açacağı, tahta kaşık vs... bunları alın. Modası geçme ihtimali yok.

Tekstil ürünlerinizi almaya başlayın. Havlu, battaniye, nevresim vs.

Kasımda nişan olacak ancak benim bir iğnem bile yok çeyize dair Yani maddi olarak yaza kadar zorlanırım şimdiden başlamak istiyorum
Belliyse haklısınız tabi , bilemiyorum ama bir çeyiz seti , küçük ev aletleri seti ekstra. Günlük yemek takımı sizin olayinizi çözer gibi düşünüyorum. Eğer çok gelenek görenek düşkünü değilseniz , patik lif oyalı pike tülbent gibi şeyleri hiç almayin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…