Düğüne 6 ay kala çeyizimi aldım ama baya son 2 ay bile alsam olurmuş
modeller artık o kadar hızlı değişiyor ki. Düğünden sonra aaa keşke şu olsaymış dedim.
Zihninizde bir tarz belirleyin.
Çok fazla eşya almayın. (eskiden bir kere alınıyormuş ama şu an elimizde her dakika imkan var beğendikçe alabiliriz ihtiyaçları)
Düğün arası saklama kabı, süzgeç, leğen, doğrama tahtası, patates soyacağı, alez gibi ıvır zıvırlarla uğraşamamak için ilk onları alın
Sonrasında büyük parçalar kalıyor.
Atıyorum Taç/Karaca gibi mağazaların çeyiz setleri oluyor ve kalite olarak parça sayısı olarak genelde kullanışlı oluyor. Özellikle Taç'tan aldığım nevresimlerden çok memnunum.
(4 nevresim-2 pike-2 battaniye-2 çift kişilik/2 tek kişilik yorgan gayet fazlasıyla işinizi görür) (şehir dışından gelen giden sayımıza göre değişkenlik gösterir tabiki)
1 tane tencere takımı+düdüklü (2 takıma gerek yok fazlalık elin altında-4 göz ocak var nihayetinde
)
6 kişilik günlük yemek takımı (yanına uygun küçük kase ve kayık tabaklar alırsanız kahvaltı takımı da oluyor öyle yaptım mutluyum)
12 kişilik yemek takımı(ne kadar sade, o kadar uzun yıllar sıkılmadan kullanma garantili)
6 tane günlük su+meşrubat bardağı
6 tane kahve yanı su bardağı
12 tane misafir su+meşrubat bardağı
Bir kaç kupa, çay bardağı vs..
Gelen hediyelerden de seçersiniz sonra ihtiyaç olanları takviye edersiniz.
Büyük parçalar için acele etmeyin, ıvır zıvırları halledin ama gördükçe alın. Özel vakit harcamadan almış olursunuz
Elektronik olarak alacaklarınızında modellerini belirleyip indirim takip ederseniz çok rahat edersiniz. Arkadaşlarınıza çay makinesi, tost makinesi gibi şeyleri kilitleyebilirsiniz