çeyiz götürme

oben84

1
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2012
529
586
158
1
arkadaşlar şimdiye kadar hiç çeyiz götürme serme işlemini görmedim. ne nasıl yapılır bilmiyorum. ocak sonunda düğünüm var nasip olursa ve tüm eşyalarımı koliledim. dün görümcemin sandığına bakıyorduk ve o birçok eşyasını hep bohçalamış, kırmızı kurdaleler takılıp öyle çıkmış baba evinden. kolilerle götürülse ayığ karşılanır mı acaba?

canım eşyalarını koliye koyman daha mantıklı.. eğer şenlikli bi çeyiz götürme yapacaksanız kolileri kurdeleyebilirsin

bu kurdelelama da fatmagülün sucundan sonra moda oldu sanırım

O kadar takip etdigim diziydi şimdi duyuyorum böyle bişeyi

eylülde arkadasım evlendi o da kurdelalamış.

dedim hayırdır bunlar ne böyle oohhooo kızım dünyadan haberin yok fatmagülün ceyizleri böyle gitti dedi megersem diziyi diyormus

ama sık duruyor begendim ben de.

cnm kolilemen en iyisi olmuş ama ufak tefek nevresimdir yazmadır vs gibi çeyizlerini bohçaya sarıp kurdele ile süsleyebilirsin

Güzel fikir yaa , çeyizlerim evime gitsin artık kurdela takçam yihuuuuuu

Benim çeyizlerim giderken kırılcak eşyalar kolilerle gitti, ama diğerlerinin çoğunu beyaz saten hurçlara koyduk.. Hem taşıması kolay oldu, hem de görüntü olarak çok şık oldu. Hurçları daha önceden süslemiştik zaten, üzerlerine taşlar yapıştırıp isimlerimizin baş harflerini yazmıştım. Birde kıyılarına fransız dantelinden süslemeler yapmıştık. kıyafetlerim fln hurçlarla gitti. Kolileri de hurçları da kırmızı kurdelayla süsledik. bizde adet böyledir, 15 yıl önce evlenen kuzenime de aynısı yapılmıştı
eğer şehir dışı biyere gidecekse çeyizlerin, o zaman kolilerle götürmen daha mantıklı ve kolay olur
Allah şimdiden hepsini ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin

canım çok teşekkür ederim fikirlerin için,yarın gidip bohçalar alıyorum hemen

merhaba kızlar

kurdele bizde çok eski adettir hatta mutfak eşyalarının bazılana mesala kettle tutma yerine bile ufak kurdele konur ki kız çeyizi belli olsun diye. bohçaların hepsi kurdelelenir. annemin de çeyizi öyle gelmiş sevgiler

bu çeyiz götürme adeti bizde de var :) fatmagülü bilmiyorum o diziyi hiç izlemedim ama çocukluğumdan beri bütün kuzenlerimin fln hep kırmızı kuredelalar ve beyaz hurçlar ya da bohçalarla gitti sanırım benimkiler de öyle gidecek. eğer sizinki uzak yere gidiyorsa kırılacak büyük parçaları kolileyip kolilere kırmızı kurdela bağlayabilirsiniz, kıyafet nevresim gibi yumuşak şeyleri ise önce beyaz hurçlara koyup o şekilde kolileyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…