Çeyiz Gerginliği

Şimdi eğer nişanlınızın ailesine gelmeyin derseniz sizi topa tutacaklar ve hep ısıtıp ısıtıp önünüze koyacaklar koz vermeyin hele ki o görümceye.. Ona neyse sizin kullanacağınız koltuktan töbe yarabbi.. Bırakın gelsinler.. Yerleştirin güzelce.. Eğer bir cinslik yaparsa ilerisi için daha dikkatli ve mesafeli olursunuz.. Boşverin gelsinler

Kv ve gorumcenizi tabiki cagirin gelip gelmemesi inlara kalmis.bizde hem kiz tarafi hem erkek tarafi gelir el birlogi ile yerlestirilir

Valla gelinlerin nikah öncesi ayrılık sebebi adetler olacak bu gidişle ne adetmiş yahu :) Böyle şeylerde adetini geçip pratik olmak lazım, sonuç olarak görümceniz beğenmese de siz istediğiniz her şeyi aldınız mı, aldınız. Gidip yerleştirmesi kaldı di mi? Eee? Görümce "Bunlar benim beğenmediğim eşyalar ben yerleştirmem" gibi saçma bir şey de söylemeyeceğine göre elbirliğiyle hemencecik yerleştirin. Adet madet evlendikten sonra kalmıyor, aranızı bozduğunuzla kalıyorsunuz sonra.

Anneniz ne uyanıkmış. İnsanları kullanalım, sonra da gönderelim diyor yani. Ne kadar mantıksız ve ayıp.
Dışlayacaksanız tam dışlayın, eşyanızı da kendiniz taşıyın, yemeğinizi de kendiniz yapın. Annenizin dediği resmen adet adı altında milleti enayi yerine koymak.

Çeyiz serme ev yerleştirmede erkek tarafıda gelir orası sadece sizin eviniz değil onunda evi. Ve o eşyaları ortak aldınız.
Ama yatak odası serildiğinde erkek tarafından kimse girmez bu kesin.

Direk evi yerleştireceğiz.Fakat annemin birazda gelmelerini istememesinin sebebi görümcem beğendiğim koltuğu beğenmedim diyip aldırmamaya çalıştı.Biraz sıkıntılı yani
Hahaaa.butun görümce ler mi fesat olur ya.benimde bütün ev eşyalarıma laf etmişti. Allahtan çeyiz sermeme gelmedi.fesatlanacagi kıskanacak için gelmedi zaten

Çeyiz serme ev yerleştirmede erkek tarafıda gelir orası sadece sizin eviniz değil onunda evi. Ve o eşyaları ortak aldınız.
Ama yatak odası serildiğinde erkek tarafından kimse girmez bu kesin.
Valla ben yatak odami kayinvalidem ile serdim. O bana bir sürü nevresim seti almıştı.onlari geçirdik yastık yorganlara.neden girilmez ki erkek tarafı.

Sizin koltuğunuzdan görümceye neymiş? Densiz.

Anneniz doğru söylemiş. Erkek tarafı sadece çeyizi evden çıkarır, yükler ve yeni eve götürür, yukarı çıkarır ve gider. Eve bile girmez. Benim gördüklerim hep böyleydi canım. Hatta kırk naz niyazla çıkarılır baba evinden, sandığın üstüne oturmalar, bahşişler şunlar bunlar. Zorla, çeke çeke alır götürür erkek evi çeyizi. Görümce, kayınvalide gelince illa huzursuzluk çıkıyor. Arkadaşımın görümcesi kızın iç çamaşırlarını karıştırmış, almış eline bi gstring bu ne biçim don demiş mesela! Çeyiz kızın çeyizi, erkek evinin ne işi var? İki kişi rahat rahat yerleştirirsiniz. Annenizi dinleyin.

ne güzel işte yardımcı olmak istiyorlar geri çevirmeyen hep beraber 4 elden hallediverin. biz çeyiz serme gibi birşey yapmadık eşyaları yerleştirdik direkt gelip yardım edende çok işimizi görmüş oldu sagolsunlar. insanın insana ihtiyacı oluyor..

çevrem de erkek tarafı en azından gelip bir işin ucundan tutmadı diye üzülen kızları aileleri görünce
ilk defa şahit oluyorum kızın annesinin erkek tarafı için gelmesinler biz hallederiz çıkışını

bence yardımın adeti olmamalı gelsinler yardım etsinler ne olacak ne eksilecek

Direk evi yerleştireceğiz.Fakat annemin birazda gelmelerini istememesinin sebebi görümcem beğendiğim koltuğu beğenmedim diyip aldırmamaya çalıştı.Biraz sıkıntılı yani

o zaman gelmesinler

kendi evinde kullanacağın koltuğa karışan kadın o gün zaten stres olacaksın gereksiz stres yaratmasın

karşı tarafa bizde kız tarafı düzenliyor teşekkür ederim deyin
nişanlınıza istemiyorum demeyin sizin problemli olduğunuzu düşünür
bu yüzden direkt kv ile görüşün
ya da anneniz görüşsün

bu düşüncede görümce adet olsa da yardıma gelmesin
gereksiz gerginlik yaratmasın

eşyalarınızı nakliye getirsin nişanlınızla birlikte yerleştirin. sanki ev bir tek kızın evi. garip garip işler.

Canim doğrusu annenin dediği gibi. Ama işte gelene de gelme denmez. Bunu onların düşünmesi lazımdı. Bende de öyle oldu. Bi baktım görümcem ve kayınvalidemin çok yakın bi arkadaşı geliverdi. Ki biz çok kalabalıktık. Ee ne dicektim hadı gidinde denmez mecbur kaldı onlarda. Boşver takılma böyle şeylere daha çabuk biter diye düşün.

benim bildiğim kız tarafı yapar cnm annen haklı.
bizdede öyledir cunku.
sen karşı tarafa deki bizim adetlerimiz böyleymiş erkek tarafından kimse olmazmıs de onlar anlayılşla karşılamak zorunda yani.

düşünüp de işin ucundan tutmak istiyorlarsa ne mutlu kıymetini bil, benim işte kafasını gösteren olmadı

kız tarafı teyzeler yengeler toplanır çeyizi serer, erkek tarafı iş bitiminde gelen misafirlere yemek hazırlar ..adet ola budur.

Eğer kayınvalidenin bu tür karışma gibi huyları varsa ben anneni dinle derim.. şahsen bu karışma işleri böyle şeylerle başlıyor sanradan önünü alamayabilirsin..

öfff yaz geliyor düğünler başlıyor başladık yine saçma sapan adetler yüzünden birbirine giren gelin damat sülalelerine..
yazık yahu bu sebeplerle tüm evlilikler sakat başlıyor.
takmayın bunları gençler kendiniz ne istiyorsanız onda diretin aileleri bulaştırmayın söz sahibi yapmayın.

Bizdede adet aynı annenin dediği gibi olur. Evi kız ve yakınları yerleştirir. Bitincede erkek tarafı yemekle ağırlar. Tabi bunlardan önce senin ne istediğinde önemli. Adet diyede istemiyorsan yapmak zırundada değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…