Çeyiz Gerginliği

Bir tanıdık sırf bu yüzden birbirine girdi gözlerime inanamadim adetleri farkliymis ve erkek tarafı hakaret gibi algıladı gelmeyin talebini..
Konuşun netleştirin en başta.

Adetleeeeer,
ya benim kendi düğünümde taktiğim şuydu açıkçası, ben hiç bir şey talep etmedim, eşim de,
ama aileler şu adeti yerine getirelim diyorlarsa kendileri arasında anlaşsınlar, hiç eşimle beni araya sokup laf taşıtmasınlar dedim. Çeyiz serme de öyle oldu.

Annem kendi misafirlerini çağırdı, kv kendi misafirlerini.
Annem daha çok genç taraftan çağırdı, kv kodamanları :)))
Bizim taraf yerleştirdi, eltilerim falan da yardım etti. Yaşlılar da oturup muhabbet ettiler.
Bir günde işler bitti, yorumlar yapıldı, sonra goodbyeee.

Ehehehe, sonra eşimle ben eşyaların yerini değiştirdik :KK71::KK71::KK71:

Allah askina. Şurada evet gelmez veya gelir diyenler gelse ne olur gelmese ne olur? Görümcen gibi hayatına bir sürü insan çıkacak işini engellemekan isteyen. Sen öyle her insanı dislayamayacaksin. İdare edeceksin. Sonuçta aldınız. O da gorumce olduğuna göre zaten hep göreceksiniz. Politik ol . Diplomatik ol. Şimdi gelmese ne olur ki. Annen aklını bulandırıyor, zaten vaziyet karışık sana yemek yapacak, eşyanı getirecek ama evine yardım etmeyecek oyke mi? Annene "dur Diego Allahını seversen zaten ortalik karışık " demen gerekir. Bu adetler eski zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göreyim. Şimdi hep kavga çıktığına göre bir fonksiyonu yok.

İşimize gelince ben özgür kızım flört ederim, gezerim, çalışırım ama başka zaman ay çeyizime şunu yapmadı oraya bakmadı şuraya gitmedi. Öyle olmaz. Altı üstü ev duzeceksiniz. Kutsallastirmayın bu kadar.

Kızlar merhaba ,

Haftaya çeyizimi yerleştireceğim.Ancak çeyiz serilmeyecek direk eşyalar yerine koyulacak.
Ama arada kaldım annem diyor ki çeyiz yerleştirmeye erkek tarafı gelmez , kızın işine karışmazlar sadece çeyizi taşıyıp erkek tarafı yemek getirir diyor.
Nişanlımın annesi ve ablasıysa beraber yerleştiririz kimseyi çağırmayın ne gerek var diyor.
Şimdi bu işin doğrusu nedir.

Teşekkürler şimdiden.

Canım isteyen gelir hatta bir elden olursa isin kolaylasir. Benimki 2 hafta once öyle oldu :)

Bırak şimdi adet falan. İş yapacak insan bulmuşsun.
Çağır tabi hem hızlıca yerleşilir.
Yemeği de dışarıdan söylersiniz olur biter.

Geçen de birisi ceyiz sermeye gelmediler diye konu açmıştı şu evlilik asamalarinda herkesin sorun çıkarmaya çalışmasına anlam veremiyorum ya . Anne ben çağırmadım ama gelirlerse gelme diyemem diyin annenize bence.

Son düzenleme:
Bana kayınvalide ve görümceniz çok modern, düzgün insanlar gibi geldi. Genelde erkek tarafı geri çekiliyor, bunu da adetlerin üstüne yıkmış insanlar. Hiç doğru bir yaklaşım değil. İki tarafın çocuklarının yuvası kuruluyor, ailecek halledin işte. El aleme ne gerek var ya da neden tek bir taraf yapsın?

X