Çeyiz alışverişine destek...

Dobrakiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
50
19
30
Sevgili gelinceğizlerim erkek arkadaşımla ufaktan evliliğe hazırlık yapıyoruz. Biraz gaza gelip ne çeyiz ne mobilya alışverişine ailelerimizi karıştırmayalım dedik. Çeyiz alışverişim için alışverişe çıkacağız süpürge ütü falan alalım dedik herşey çok pahalı 😳 Kendi bütçem kaliteli ürünlere yetmiyor acaba erkek arkadaşımdan destek olmasını beklesem çok mu ayıp olur ailesi falan duyarsa laf eder mi? Birde nerden başlanır ilk neler alınır bilemedik yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Eve her şeyi ortak alın. Elektronik en son alınır. Tabak çanak yatak yorgan tarzı şeylerle başlanabilir.

Eve her şeyi ortak alın. Elektronik en son alınır. Tabak çanak yatak yorgan tarzı şeylerle başlanabilir.
Bizim adetlerde mobilya(yatak odası dışında) erkek tarafının küçük ev aletleri falan kadın tarafınındır onların adetlerindede öyleymiş. Mobilyalara ortak olacak gücüm yokta elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Küçük ev aletlerindede o destek olsa iki gün sonra ailesi çeyizine bile biz yardım ettik benzeri laflar söyler mi? Benimde içimden geçen bütçeme uygun alıp iki gün sonra bozulmasındansa yada memnun kalmamaktansa yapmışken iyisini yapmak

Kimseyi karıştırmamak demek, karı koca beraber yapmak demektir.
Yani ondan istemek ayıp olmuyor, aksine tüm birikiminizi birleştirin bir hesapta.
Sonra en temellenden başlayıp, lüzumsuzlara kadar giden bir sıralama ile alın.

Ev aletlerine öncelik verme nedenimiz sürekli fiyatının artıyor olması tabak çanak yorgan gibi şeyleri daha öncesinden birazda olsun yapmıştım geri kalanı için indirimli günleri değerlendireceğim

Kimseyi karıştırmamak demek, karı koca beraber yapmak demektir.
Yani ondan istemek ayıp olmuyor, aksine tüm birikiminizi birleştirin bir hesapta.
Sonra en temellenden başlayıp, lüzumsuzlara kadar giden bir sıralama ile alın.
Benim bütçem onların bütçesine göre daha az ailesi ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor durumlarıda biraz iyi benim ailem bu konuda fazla destekçi olamıyor kendi çalıştığım kadarıyla yapabiliyorum bundan çekiniyorum. İleride laf söz olursa zoruma gider diye ya kendi yapabildiğim kadarını yapıcam yada iyisi olsun dersem destek isteyeceğim. Bütçelerimizi birleştirirsek benim birikimimin en az 3 katını koyacaklar

Elektronik cihazlari pesin para alirsan bayagi uyguna geliyor
Philips maraton 3 bin TL olmuş fakir veyron bile 1200 TL 3-4 sene önce satışını yapıyordum bu ürünlerin şuan ki fiyatlarını görünce çok şaşırdım Philips maratona 3 bin vereceksem bin TL daha verip dyson alırım şok oldum 🤭

Uygun fiyatlı alternatiflere bakın mesela philips marathon cok pahali bir ürün neden biraz daha uygun marka ve modellere bakmiyorsunuz?
Elektroniklerin zaten 2-3 yıl garantileri var en iyisini de alsanız bozulabilir, o yüzden cok takilmayin.
Mutfak eşyalarınız için de aynisi geçerli. Gidip karacanin pearl serisini 5 bine almak yerine 2 bine de daha uygun fiyatlı ceyiz setleri de var. Her seyin en iyisi olsun diye düşünmeyin mesela 12 kisilik yemek takımı alırsiniz ama misafir ayri ev icin ayri iki takım almayin, şimdilik bir takim.alin evlendikce eksiklerinizi belirler, zamanla alırsınız. Illa ceyizde her sey dört dörtlük olacak diye düşünmeyin, az ama öz alın.
Ne bileyim 10 tane nevresim takımı olmasin 2 tane olsun. Evinizi kurmak icin gerekli seyleri bütçeniz ölçüsünde alin, zamanla tamamlarsiniz.

Bizim adetlerde mobilya(yatak odası dışında) erkek tarafının küçük ev aletleri falan kadın tarafınındır onların adetlerindede öyleymiş. Mobilyalara ortak olacak gücüm yokta elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Küçük ev aletlerindede o destek olsa iki gün sonra ailesi çeyizine bile biz yardım ettik benzeri laflar söyler mi? Benimde içimden geçen bütçeme uygun alıp iki gün sonra bozulmasındansa yada memnun kalmamaktansa yapmışken iyisini yapmak
Ailenize danışın bence bütçe kısmında. Şimdilik ne kadar bütçeniz varsa ona göre alın. Misal süpürge alın sadece. Yada mutfak robotu gibi herşeyi aynı anda almak zorunda değilsiniz. Ben supurgemi sam..ung tan almıştım a101 ede gelmistj hatta geçen. 600 liraydı ama coook memnunum valla. Az daha ucuz diye almayacaktım. Yani hiç belli olmuyor

Senin bütcen onun bütçesi falan yok evlilikte. Eş adayına dürüst ol yeter. Alın bir laptop önünüze kalem kalem belirlediğiniz şeyleri karşılaştırarak bakın. Gözünüze kestirdiklerinizi mağazadan bakın indirime girdikçe 6 ay içinde mesela yayarak alın. En markalısı en lüksü olmasa da olur ama bazen kalite de tasarruf ettirir düşüne düşüne alın. Evlenip bir sene sonra atılacak kalitesiz ürüne para vermeyin. Hatta ben yaptım diye diyorum eşyayı çok da sallamayın 2+1 de olsa bir ev alın içini ekonomik döşeseniz de olur. Dediğim gibi birbirinize dürüst şeffaf olun herkes sırtını kime yasladığını bilsin ve madem siz yapıyorsunuz aileleri sözcek karıştırmayın. Yazdığına göre eşinin ailesi bir miktar destek yapacak buna güvenmemekle beraber tamamen onlara bırakın herkes gönlünden geçeni yapsın. Yaptılar diye de ezilmeyin yapmadılar diye de sövmeyin. Allah evlenene yardım eder canınızı sıkmayın

X