• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz alışverişi yapanlara öneriler, tecrübelerimiz

nicki_mouse

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
1.031
962
323
Kızlar, herkese merhaba Ben 1 yıllık evliyim, çeyiz hazırlıkları sırasında keşfettiğim Kadınlar Kulübünden çok faydalandım, hala da faydalanıyorum, hepinize teşekkür ederim. O dönemde aklımdan geçen o kadar çok soru işareti vardı ki, çoğuna cevap buldum, bir çoğu da aklıma gelmemiş inanın ki Şimdi istiyorum ki çeyiz alışverişi ile ilgili tecrübelerimizi, önerilerimizi paylaşalım. O kadar çok kişi Aaa bu benim aklıma gelmemişti bak! diyecek ki İlk ben başlıyorum.
- Öncelikle sakın çok fazla eşya alayım demeyin, özellikle de kiraya çıkacaksanız ve yakın zamanda ev almayı düşünüyorsanız. Çünkü eşyalar uymayacak, içinize sinmeyecek ve o kadar da para verdim diye pişman olacaksınız. Yine eğer kiraya çıkıyorsanız perde gibi her eve özel eşyalara çok para vermeyin. Nasılsa değişecek.

- Özellikle aksesuar gibi eşyaları düğünden sonraya bırakın. Sırf almak için alıyordum kaç kere, son anda vazgeçtim. Zaten o kadar fazla iş ve az zaman var ki, yeterince bakamıyorsunuz. Ben salonuma aksesuarları yaklaşık 2 ay sonra, tesadüfen girdiğim bir mağazadan aldım. Mobilyalarıma en çok onlar uydu. İyi ki acele etmemişim.

- Oturma odası, salon ve mutfağa shaggy halı almayın.

- Teflon yerine, imkanınız varsa, seramik tencere tercih edin.

- Küçük ev aletleri konusunda acele etmeyin, çok fonksiyonlular yerine daha ufak, pratik olanları tercih edin. Eğer çalışıyorsanız tost maakinası çok gerekli değil bence, haftaiçi zaman olmuyor, haftasonu daha farklı şeyler yemek istiyor insan.

Şimdilik bu kadar...

ben de fazla çarşaf almamanızı öneriyorum. insan sıkılıyor. hem aynı anda kaç çarşaf lazım olabilir ki. 4 takım yeter

bi de arzumun setini almıştım. şu içinde rondo mikser falan oluyor ya onlardan. şimdi olsa ayrı alırdım hepsini.

çok mantıklı bi topik olmuş..
bende 3,5 senelik evliyim ve nerdeyse biçok şeyi attım hediye ettim ve kurtuldum...
mesela mutfak ürünlerinden okadar çok şeyden kurtuldumki anlatamam..ilk evlendiğimde şu lazım bu lazım diye alıyoruz sonra heryer ıvır zıvırla doluyor...
bütün mutfak süsleri aksesuarlarından kurtuldum...buzdolabımın üzerinde bile hiç bişey kalmadı süs olarak...önceki evimde koca koca dolaplar vardı mutfağımda ve sığdırmamaıştım bile, ama azalta azalta şimdi minicik mutfağıma kolayca sığdım :)
en büyük hatam mutfak masamı büyük almak oldu, o sığmıyor...mutfak halımı büyük almak da hatalarım arasında...ortaya paspas büyüklüğünde bişey alsam yeterliymiş...
tost akinesi almadım zaten fuzuli diye düşünüyorum, biz ekmek arası tost gibi şeyleri mikrodalgada yapıyoruz, hem ekmek bastırılınca hamur oluyor hemde, çok geç ısınıyor tost makinesi, mikrodalgada iki dakkada ekmeğim hazır.. :)
gelelim salona, salonumda da süs püs çok fazlaydı, uyumsuz renklerde ve karmaşa halindeydi..onlardan da kurtuldum, şimdi salonum çok ferah ve sadece konsol üzerine bi iki parça aksesuardan başka bişey yok..onlarda daha geçen yıl aldım ve koltuklarıma çok uygun renkte... en büyük pişmanlığım, gümüşlük zımbırtısı almak.. :( çok pişmanım..iki tane gümüşlüğüm var 3 senedir içinde bardakları tabakları ihtişamla sıralayıp bekletiyorum :) okadar saçmaki, bardak çanaktan aksesuarmı olur yahu.. :)
oturma odamda halım ve iki kanepemden başka hiç bişey yok, sadece tv sehpam biraz yüksek, onu sevmiyorum...
antremde de fuzuli bişey yok...
yatak odam da gayet ferah fuzuli hiçbişey kalmadı...
şükür evim çok ferahladı...

kahvaltı seti öneriri mısınız hanı 48 parca filan oluyor ya

Benim kahvaltı takımımı yıllar önce annem bir hevesle almıştı, mecburen var yani. Tabaklarını kullanıyorum ben, büyüklü küçüklü iki takım tabağı var. Ama kahvaltıda değil de turşu, çerez vs koyarım. Çaydanlığını da kullanıyorum, normalde çaycım var ama kalabalık misafir olduğunda ikisini birden kullanıyorum ya da ıhlamur kaynatmak için kullanıyorum. Fincan takımını kullanmıyorum bir tek ama aslında kullanılabilir. Eğer ayrı bir fincan takımı da almayacaksan bence olabilir. Takdir senin :)

Aklıma gelmişken eğer ailelerle aynı şehirdeyseniz yatılı misafiriniz pek olmuyor, hele de çalışıyorsanız gelen annede kalıyor. O yüzden fazla fazla misafir için yatak yorgana da gerek yok. Ben de 4 tane çift kişilik, 1 tane tek kişilik yorgan var. Çift kişiliklerin çokluğu annemin marifeti tabi :) Koyacak yer bulmada zorlandım açıkçası. Keşke birer tane olsaydı yedek olarak.

Bir de havlu meselesi var bende... Annem o kadar çok havlu yaptırmış ki bana, bir ömür eskitemem hepsini. Ne gerek vardı, kullanılmayanları koyacak yer bulamadığım gibi bazen bi yerde görüp de çok beğendiklerimi alamıyorum.

Bornoz olarak da bambu alın derim, aynı renk olursa yıkaması da kolay olur. Bambuyu yıkıyotum yıkıyorum, sertleşmiyor, çok memnunum.

daha öncede böyle bir konu açılmıştı yazmıştım .Aklıma gelenleri yinede yazayım.mutfağa alınan küçük aletlerin çoğu gereksiz .set larak değil de tek tek almak mantıklı.örneğin çubuk blender sürekli elimin altında ama kettle hiç kullanmıyorum .sadece oğlum bebekken mama için kullanıyodum.sonra şu çaycılar varya elektrik saatini çıldırtıyor ayrıca çayın tadıda hiç hoş olmuyor.sonra tost makinesi yerine 5 liraya satılan ocak üstü tostçular var onlar daha kullanışlı.yatak yorgan yatılı gelen için iki ayrı takım yeterli .aksesuar konusu çok önemli lütfen evlenip evin içinde yaşamaya başlamadan almayın ıvır zıvır gezip beğendikçe alırsınız.mutfakta plastik kaplar çok yer kaplıyor gerekli olduğu kadar yeter.çok fazla süzekmiş leğenmiş sepetmiş gereksiz valla.zaten gümüşlük vitrin olayına girmiyorum hiç onlar bence fuzuli masraf onun yerine kurutma makinesi alırdım şimdiki aklım olsa hiç olmazsa çamaşır ser topla derdinden kurtulurdum.bence salon ve oturma odasının ayrılmasıda gereksiz .hani evlerde ki en küçük oda boş oda olurya hah işte oraya bir tane l koltuk ve bide bilgisayar masasını koymak lazım bide yer varsa kitaplık ...Yani hem çalışma hemde misafir yatak odası gibi.salon denen yerede geniş rahat iki tane üçlü iki tane tekli köşeye bir ayaklı abajur bir köşeye de uzun boylu vazolardan bir masa 6 sandalye duvara bitane led tv bitti.benim hayalim bu kızlar .salonum tıkış tıkış resmen.boğuluyorum girince.ne kadar az eşya o kadar çok kendine ayrılacak zaman diyorum ben .haa aklıma gelmişken hep gereksizleri söyledik bence bir evde iki takım zigon olmalı helede benim gibi sürekli kalabalık misafiri gelen bir aileyseniz.ama onlarında şu derili olanları eşek ölüsü gibi en iyisi çanta şeklinde olanlardan iki takım.bide kurutma makinesi yoksa mutlaka çamaşır askılığı ve birde merdiven olmalı .

Ben Akdeniz de yaşıyorum bizim burda kız tarafı şunları alır

Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı

Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi danteli televizyonu fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir bebek yorganı,yastıgı,battaniyesi bile yaparız

Erkek tarafıda yatak odası takımını perdesini halısını alır salon takımı,yemek takımı(odası),salona tvsi halısı perdesi ayrıca onlarda yatak,yorgan vs şeyler yapar bizde odalar ikiye bölünmüş durumda mutfak,oturma odası kıza salon,yatak odası erkege aittir

Sanırım en çok biz alıyoruz:3: gerç bizde kız tarafı kaç tane yatak yorgan yaparsa erkek tarafıda eşit yapar hatta onlarda dantel,yazma patik yapar

Son düzenleme:
2 aylik nisanliyim dugunum 9 ay sonra ben ceyiz alisverisime ilk olarak ceyiz seti olarak bilinen yemek takımı tencere seti kahvalti takimi ve Çatal bicak setini aldim 4 grup ürün cok uygun fiyata geldi birde ütü hediyeliydi utumuz de bedavaya geldi;))) marka olarak schafer tercihimdi sade modellerden yana tercihimi yaptim. Set halinde olmasi cok iyi tencere caydanlik yol cezve için ayrı ayrı dolaşmaya gerek yok:))

Tac ve daysin colour dan birer nevresim takimi ve Coton Box dan bornoz takimi aldim. Yine Tacin iki tane cift kisilik yorganini aldim. Gunluk yemek takimim ise Porland porselenden.Bunlarin disinda bir sürü ivir kivirla bazanin alti dolmus durumda allahtan evin cati arasi var büyük parcalari iyice bantlayip oraya kaldirdik:))))

Back
X