• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyimizide plastik ürünler..

minikcicek

Aşkısının Minik Papatyası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.436
18
68
Zonguldak
Merhaba arkadaşlar, bir süredir forumunuzu takip ediyordum en sonunda bende üye olayım dedim :)

Ben şu an sözlüyüm, çeyiz düzüyorum.Plastik ürünleri alma aşamasına geldim, fakat gereksiz plastik ürünler ile doldurmak istemiyorum. Hem şu an için evde saklayabileceğim yer az, hemde mümkün olduğunca az plastik kullanmayı seviyorum ( Metal ve cam daima tercihim).

Bu yüzden plastik ürün olarak neler almamı önerirsiniz ?

"Örn: 2 adet mutfak leğeni yeterli .. "

Teşekkürler :16:

pirinç süzgeci alabilirsin canım ..
2 adette legen lazım olur muhakkak.. olurki hamur yogurursun bulasık yıkarsın .. ayrı ayrı kullanabilirsin.bir tanesinin kapaklı olması şart tabi..
meyve,sebze süzmek içinde plastik süzgec gerekiyor..
onun dışında tercihine göre plastik kullanabilirsin mutfak gereçlerini..
banyo içinde viledan ,ıslak çamaşır sepeti ,istegine göre kova vs.

Son düzenleme:
makarna süzgeci benim vazgeçilmezim:)
pirinç yıkama kabı.
temiz bulaşıklarının ( makineye atmadıklarını) suyunu süzdürmek içn bulaşık süzgeci.
ufak bi çöp kovası hafif kolay yıkanabilir lavabonun yanında elinin altında olsun diye.
yeter bence.

pirinç süzgeci alabilirsin canım ..
2 adette legen lazım olur muhakkak.. olurki hamur yogurursun bulasık yıkarsın .. ayrı ayrı kullanabilirsin.bir tanesinin kapaklı olması şart tabi..
meyve,sebze süzmek içinde plastik süzgec gerekiyor..
onun dışında tercihine göre plastik kullanabilirsin mutfak gereçlerini..
banyo içinde viledan ,ıslak çamaşır sepeti ,istegine göre kova vs.

makarna süzgeci benim vazgeçilmezim:)
pirinç yıkama kabı.
temiz bulaşıklarının ( makineye atmadıklarını) suyunu süzdürmek içn bulaşık süzgeci.
ufak bi çöp kovası hafif kolay yıkanabilir lavabonun yanında elinin altında olsun diye.
yeter bence.

Temiz bulaşıklar için ve makarna süzmek için çelik olandan almayı düşünüyorum :26: Kullanan var mı biliyorum varsa eğer memnuniyetini ya da memnuniyetsizliğini yazabilir mi ? :9:

Liste oluşturmaya başlayayım o zaman :1: Hem bana hem de merak eden diğer arkadaşlara yardımcı olur.

2 adet mutfak leğeni (Farklı boylarda olursa daha uygun olur sanırım)
1 minik çöp kovası ( Tezgah üstü için )
1 adet büyük kova
1 adet temizlik kovası
1 adet pirinç yıkama kabı
1 adet plastik süzgeç ..

Şimdilik bu kadar

Saklama kaplarında plastik önerir misiniz? Bir kaç öneri buldum forumda ama.. softbowl önerisi var tupperi zaten biliyorum. Hobby diye bir markanın saklama kaplarını gördüm bugün kullanan var mı acaba ? Türkiyede üretiliyormuş üstelik çin malı plastiklerden değil.. :50:

Örnek resmi:

D44E1220-5056-9652-C6CBC8198C3E70F2.jpg

En markalı diyeceğimiz ürünler bile çin malı.
Made in china yazmıo artık, made in PRC yazıyor. Dikkat!!!
Ben paşabahçenin cam saklama kavanozlarını aldım. Kullanmadım henüz.
Alman malı diye bir markanın almıştım. Dışı çelik içi camdı. Kullanmadan paslandı.

Saklama kaplarında plastik önerir misiniz? Bir kaç öneri buldum forumda ama.. softbowl önerisi var tupperi zaten biliyorum. Hobby diye bir markanın saklama kaplarını gördüm bugün kullanan var mı acaba ? Türkiyede üretiliyormuş üstelik çin malı plastiklerden değil.. :50:

Örnek resmi:

erzak saklama da camı tercih ediyorum ben canım .. metal kapaklı hava almayandan ..daha saglıklı..
böyle benimkiler
%5Cimages%5Citems%5Cimg_1007.jpg

Örnek resmi:

canım ben bunlardan kullanıyorum. çok pratik ve hafifler. camlar kırılıyor falan uğraşamam ben. bunlardan çok miktarda aldım, fıstık yeşili ve mor benimkiler.
bir de büyük çöp kovasını çelik almanı öneririm. ağır çöplerden dolayı, bakteri oluşumu ve koku yapmıyor. plastiği yıkamak zor olur kocaman kova sonuçta. benim sadece tezgahın üstünde minik bi tane var çayın çöpünü fln atmak için kullanıorum elimin altında.

Örnek resmi:

[/QUOTE]

Canım benimki bunlardan hobby markası, çeyizime aldım ayrıca evde de kullanıyoruz çok memnunuz. Plastik olması hem hafif hem daha pratik, camlar görüntü olarak çok güzel ama kullanış açısından ağır oluyolar yıkaması kulanması zor oluyor diye tercih etmedim ben. Sadece tezgahın üstüne alıcam cam olarak çay şeker koymak için.
Bende senin gibiyim evde yer tutmasın diye almıyım diyorum ama görüncede dayanamıyorum benim aldıklarım ve alcaklarım :1:
Saklama kapları
erzak kapları
salata kurutucu
mikser karıştırma kapı
yağ kaplarıı
2 boy kap kapaklı (hamur içn):92:

En markalı diyeceğimiz ürünler bile çin malı.
Made in china yazmıo artık, made in PRC yazıyor. Dikkat!!!
Ben paşabahçenin cam saklama kavanozlarını aldım. Kullanmadım henüz.
Alman malı diye bir markanın almıştım. Dışı çelik içi camdı. Kullanmadan paslandı.

evet canım bir de barkodunun başında 869 yazması lazım, böylece türk malı oluyor.

erzak saklama da camı tercih ediyorum ben canım .. metal kapaklı hava almayandan ..daha saglıklı..
böyle benimkiler
%5Cimages%5Citems%5Cimg_1007.jpg

baharatlıklarımı cam aldım ama ebat büyüdükçe kavanozun ağırlığı artıyor :D bir de içi dolunca kalkmaz o :1: şaka bir yana küçük ebattakileri cam alabilirim :16: teşekkürler

canım ben bunlardan kullanıyorum. çok pratik ve hafifler. camlar kırılıyor falan uğraşamam ben. bunlardan çok miktarda aldım, fıstık yeşili ve mor benimkiler.
bir de büyük çöp kovasını çelik almanı öneririm. ağır çöplerden dolayı, bakteri oluşumu ve koku yapmıyor. plastiği yıkamak zor olur kocaman kova sonuçta. benim sadece tezgahın üstünde minik bi tane var çayın çöpünü fln atmak için kullanıorum elimin altında.

Çöp kovasını Çelik kapağa monteli düşünüyorum hem daha pratik olur gibi, annem kullanmıştı bir dönem çok memnundu canım.

Örnek resmi:

Canım benimki bunlardan hobby markası, çeyizime aldım ayrıca evde de kullanıyoruz çok memnunuz. Plastik olması hem hafif hem daha pratik, camlar görüntü olarak çok güzel ama kullanış açısından ağır oluyolar yıkaması kulanması zor oluyor diye tercih etmedim ben. Sadece tezgahın üstüne alıcam cam olarak çay şeker koymak için.
Bende senin gibiyim evde yer tutmasın diye almıyım diyorum ama görüncede dayanamıyorum benim aldıklarım ve alcaklarım :1:
Saklama kapları
erzak kapları
salata kurutucu
mikser karıştırma kapı
yağ kaplarıı
2 boy kap kapaklı (hamur içn):92:

onlardan bana da lazım :1: önerileriniz için teşekkürler şu plastik olanlardan bir kaç boy alayım ben en iyisi..

Son düzenleme:
Canım her ne kadar kullanmayacağım desende, plastik epey kullanılıyor.
Mesela cam - metal çırpma kabı çok güzel çok şık. Fakat ağır.
Birde 1 tane yeterli olmuyorki.
Mesela bir çay davetinde çok çeşit hazırlandığından tek kap yeterli olmuyor.
Aynı anda 3-4 kap kullanıyorsun.
Ama benim sana tavsiyem baştan belli bir sayıda al ve aynı markanın olsun.
Aynı markanın aynı serisi olunca iç içe koyup, yerden tasarruf sağlıyorsun ve pratik oluyor.

Metal süzgeç alabilirsin ama, 2 kişi olacağınızdan bazen azıcık meyva yıkıyorsun o zamanda küçük plastik süzgeçler iş görüyor.
Melamin dedikleri sert plastiklerden de kullanabilirsin.

Sevgiler...

dsc01587gj.jpg

dsc01586v.jpg

dsc01588pu.jpg

Liste oluşturmaya başlayayım o zaman :1: Hem bana hem de merak eden diğer arkadaşlara yardımcı olur.

2 adet mutfak leğeni (Farklı boylarda olursa daha uygun olur sanırım)
1 minik çöp kovası ( Tezgah üstü için )
1 adet büyük kova
1 adet temizlik kovası
1 adet pirinç yıkama kabı
1 adet plastik süzgeç ..

limon sıkacağı,rende,vs :28: aklıma gelenler suan

Şimdilik bu kadar[/QUOTE]

saklama kaplarında plastik önerir misiniz? Bir kaç öneri buldum forumda ama.. Softbowl önerisi var tupperi zaten biliyorum. Hobby diye bir markanın saklama kaplarını gördüm bugün kullanan var mı acaba ? Türkiyede üretiliyormuş üstelik çin malı plastiklerden değil.. :50:

örnek resmi:

d44e1220-5056-9652-c6cbc8198c3e70f2.jpg

gondol tavsıyemdır (tm)

salata kurutucu
limon sıkacağı
geçenlerde portakal soyucu ve mandalina soyucu gördüm ( bu meyveleri çok sewerim ama sırf soymaktan nefret ettiğim için satın bile almam, tam benlik yani)
günlük kullanım için kek fanusu olabilir... düşerse kırılmasın diye plastik alınabilr diyorum...
resmini koyduğun boy boy erzak kapları
rende şu kapaklı olanlardan...
sarımsak rendesi
kesme tahtası ( bambu alınmalı kesme tahtası, yalnız evde olsun dersen bi tane de plastik alınabilir)
boy boy olan yağlıklardan
mikser için çırpma kabı
bide mikrodalgaya girebilen(mikrodalgayı önermesem de) ve derin dondurucuya gireblen farklı boyutlu saklama kapları...
fındık kıracağı kestane çizici (bunlar pek gerekli değil)
teflonlar için kepçe seti
bide kurabiye kalıpları...

galiba ben de bunları alıcam, bi kısmını aldım zaten...

Canım her ne kadar kullanmayacağım desende, plastik epey kullanılıyor.
Mesela cam - metal çırpma kabı çok güzel çok şık. Fakat ağır.
Birde 1 tane yeterli olmuyorki.
Mesela bir çay davetinde çok çeşit hazırlandığından tek kap yeterli olmuyor.
Aynı anda 3-4 kap kullanıyorsun.
Ama benim sana tavsiyem baştan belli bir sayıda al ve aynı markanın olsun.
Aynı markanın aynı serisi olunca iç içe koyup, yerden tasarruf sağlıyorsun ve pratik oluyor.

Metal süzgeç alabilirsin ama, 2 kişi olacağınızdan bazen azıcık meyva yıkıyorsun o zamanda küçük plastik süzgeçler iş görüyor.
Melamin dedikleri sert plastiklerden de kullanabilirsin.

Sevgiler...

dsc01587gj.jpg

dsc01586v.jpg

dsc01588pu.jpg

Bak bu fikir hoşuma gitti :) Teşekkür ederim. Plastiği sevmememin bir nedeni de aşırı yer kaplaması idi. :46:

Şu anda evimizde plastik kase hiç yok ki :61: ama bu katalog güzelmiş içinden bir kaç tane seçilebilir.

salata kurutucu
limon sıkacağı
geçenlerde portakal soyucu ve mandalina soyucu gördüm ( bu meyveleri çok sewerim ama sırf soymaktan nefret ettiğim için satın bile almam, tam benlik yani)
günlük kullanım için kek fanusu olabilir... düşerse kırılmasın diye plastik alınabilr diyorum...
resmini koyduğun boy boy erzak kapları
rende şu kapaklı olanlardan...
sarımsak rendesi
kesme tahtası ( bambu alınmalı kesme tahtası, yalnız evde olsun dersen bi tane de plastik alınabilir)
boy boy olan yağlıklardan
mikser için çırpma kabı
bide mikrodalgaya girebilen(mikrodalgayı önermesem de) ve derin dondurucuya gireblen farklı boyutlu saklama kapları...
fındık kıracağı kestane çizici (bunlar pek gerekli değil)
teflonlar için kepçe seti
bide kurabiye kalıpları...

galiba ben de bunları alıcam, bi kısmını aldım zaten...

Plastiğe muhtacız desene :1:

Plastiğe muhtacız desene :1:

aslında bu listeden de çıkarılacak olanlar var... ben liste olsun diye yazdım ama bence salata kurutucu vs pek gerekli değil... bi salata için ben onu kullanmam, o kadar merasime gerek yok yani... limon sıkacağının da biev de porselen olanı var onlardan alıcam altında küçücük bardağı var üstünde limon sıkacağı çok şirindi... ben de evimde biçok şeyi porselen almayı düşünüyorum, kalan plastiklerimi de mor renk alıcam planım öyle şimdilik...

Back
X