Çevresel etkenler senin de hayallerine ulaşmanı engelliyor mu ?

Hayallerim yok hiç bir zaman olmadı ama planlarım oldu. Onları gerçekleştirebilmek için senelerdir iğne oyası gibi işliyorum. İsteklerimden bazılarına kavuştum tabii, bazıları için ise biraz daha zaman var.

Zoru başarırım, imkansız zaman alır.

Evet,hem de öyle bir etkiliyor ki
Mesala buraya yazabilecegim bir basari öyküm yok

Son düzenleme:
belki biraz ben...
küçüklükten beri kendime hedefler koyardım kendim bile farkında olmadan. Tabii bu not ortalamasıyla başarıyla alakalı şeyler değil. Zaten hiç önem vermem öyle şeylere
Üniversite için mesela,çocukluğumdan beri kurduğum hayaller kendi evime çıkmam,evimde evcil hayvanımın olması,günübirlik işlerde çalışıp gezi parası kazanıp deli gibi gezmek ve okul kulüplerine katılmaktı. İnanmazsınız daha 8-9 yaşındayken bulaşık makinasını boşaltırken ablamla evcilikimsi birşey oynayıp "üniversitede eve çıkmışız.Bizim bulaşık makinamızmış" diye oyun kurardık :)
sonuç olarak adını bile az duyduğum bi şehri hem istediğim bölüm tutuyor diye hem de haritada heryere yakın diye tercih ettim. Kendi evime çıktım,evcil hayvanlar baktım,haftasonu 3 saati 35 tlye yüzboyama palyaçoluğu yapıp kazandığım parayla turlara katıldım,şehir dışındaki arkadaşlarımı ziyaret ettim derken öyle böyle hedefim olan 20 şehri tamamladım...
Sorun şu ki bu gelecek planlarını hep üniversite bitene kadar yapıştım. Sonrası muallakta olduğu için sanırım,ilerisini hiç düşünmemiştim..
sonra ailemin evine yerleştim. öyle canım istiyo üç gün şuraya gideyim,para buldum 4 gün buraya gideyim muhabbetlerim sona erdi. yine çıktım tatile,günübirlik yerlere de gittim ama gereksiz bir mücadeleyle...19 yaşımda kendi evimi çevirirken şimdi bi gece bile dışarıda kalamıyo oluşumu hazmedemiyorum. Gerçi yoğun çabalarımla eve giriş saatimi onbuçuk yaptım ama bu da bana yetmiyor,istiyorum ki kendi evim olsun,gittiğim mekanlardan en erken ben ayrılmiim,her akşam istisnasız "geç kaldım" nidalarıyla eve koşmiim,ayşeyle muhabbet güzel geçtiyse ayşeyle kalayım,sevgilimle şehir dışına gitmişsek orada kalalım...
Mesela arkadaşımın askeriye geçmişi var . Kıbrısta 45tlye kaldığı lojmanımsı bi yer varmış,biletleri de önceden alınca çook ucuza mükemmel tatil yapmak elimde,ama aileyle beraber yaşayınca olmuyo o işler...
püfff
Öte yandan mesleğimle hiç alakası olmayan bir iş yapıyorum,eğlenceli bir iş aslında. Ama neticede mesleğime zerre katkısı yok,liseden çıkışta da gitsem o işe beni alırlardı...1 sene aralıksız çalıştıktan sonra "insan hayatını daha güzel yaşamak için çalışır,ama benim hayatı yaşamama zaman kalmıyo" diye düşünüp parttime'a geçtim. Şimdi haftanın 3 günü çalışıp 4 günü geziyorum,bisikletle çıkıyorum,kitaplar okuyup kendime zaman ayırıyorum
ama yetmiyor,yetemiyor..
istediğim hayatın bu olmadığını biliyorum. Bazen tura yazılıp yurtdışı tatiline mi çıksam diyorum ama turları sevmiyorum,turist değil gezgin olmak istiyorum .Tur otobüsünün dediği saatte,dediği yerleri gezmek değil her ülkede üç ay beş ay yaşamak istiyorum,orada saçma salak bir işte çalışayım,kazandığım para ülkeyi gezmeme ve bi sonraki ülkeye gitmek için para biriktirmeme yetsin istiyorum.
Geçen yıl bi zenci saatçiyle tanışmıştım. Adam türkçe dahil bissürü dil biliyo, her ülkede saat satıp yaşıyormuş.Onlarca şehir görmüş...Onun gibi olmak istiyorum. Bir şirketi yükseltmek adına gençliğimi harcamak istemiyorum..Ama bu nasıl olacak bilmiyorum

Ben kendimden ornek vereyim. Istanbul'da yasiyorum.Katilmak istedigim birkac egitim programi var fakat yogun trafik egitimlerin bana uzak yerlerde olmasindan dolayi gitmekten vazgeciyorum. Maddi konularda ailem cok destek oluyor kiyafet, gezme gibi konularda sıkıntı yasamiyorum. Tatile cikmayi cok seviyorum musait zamanlarimda muhakkak bir tatil planim oluyor. Yani hayatim simdilik istedigim gibi devam ediyor.

aaa araya gitiyorum bebek mi bekliyorsun hayırlı uğurlu olsun :)
evet
teşekkür ederim sağol..

Ahh bir de mesela bebek olmadan yurtdışı hayalim vardı.
eşimle onu gerçekleştirdim çok mutluyum

daha bir sürü hayalim var ama zamanım yok . kimisi zamanla kimisi parayla alakalı ne yazık ki.
Fotoğrafçılık kursu çok istemiştim öğrenciyken nasip olmadı sonra iş hayatı bir pazarım var .Prof mak aldım hala kursa vakit ayıramıyorum bende internetten videolardan öğreniyorum

zamansızlık yüzünden hayallerim.

arkadaşlarım yazılarını maalesef ki yeni okuyorum..

hepinize cevap vereceği inşaallah..

ilginize teşekkürlerimi bir borç bilirim....

ailenin desteği her zaman ÖNEMLİ ..
babam roman okuduğumu görse ne o git test çöz derdi..
evlendim hala kitap okurum çok şükür :)) babam annem biz bıktık sen bıkmadın kitaplardan derler...

ne kadar zamanlık evlisin....?

yaa dfotoğraf kursu benim de hayalimmm...
gezmek de kitap okumakta...

evlenince aktif olmamak gerekiyor gibi davranıyor çevre ve bu benim enerjimi alıyor (

eş ile karakterler uymuyorsa hayallerin tersine adımlar atılıyor maalesef...

azimliyim derken mesela belli konularda mı hayatının her aşamasında mı???

evli olmasaydın ne gibi aktiviteler yapardın :::??

oo maaşallah :)))
kendi paranla ha ne hoş...

ğeki bekar mısın evli mi?
yaşın kaç??

enerjin hayli yüksek galiba...

aile desteği hayata 1-0 önde başlatıyor :))

tatsız tuzsuz yetişkin...yetişkin olmak hayallerden vazgeçip sadece görevler için yaşamayı gerektiyor sanki...

aslında severek tad alarak bu yaşamdan aynı zamanda görevlerimizi yerine getirebilirz..

öenmli olan dengede tutabilmek değil mi sizce de ?

sevdiğin erkek tüm hayallerinden daha mı önemli ve öncelikle snein için :::?
yani o olsaydı ve hayallerin olmasaydı mutluluğun azalıp bu evlilik sana monotonluk vermeyecek miydi ...?

tüm yanlışlarımızı kabul ederk yaşama 4 elle sarılmak...
ihtiyacımız olan şey tam da bu galiba...

en melek adam '' bu söyleme bayıldım... :))

ben de aynı durumu çocuklu aile fotolarını görünce kötü oluyorum :))

forumdaki bazı sorunlar cidden insanları evlilikten de iş hayatından arkadaşlıktan da uzaklaştırıveriyor maalesef (

gezmek galiba hepimizin ortak hayali..
egrek yurtiçi gerek yurtdışı...

buarada çayından ben de isterim :))
malum yalnızım evimde :))

okumak özgürleştirir..

ancak ders çalışmak bi hayli sıkıcı oolabiliyor bazen

üniversite de : zaman var enerji var para yok
iş hayatında : enerji var para var zaman yok
emeklilikte : para var zaman var enerji yok...

galiba üçünün pozitif olduğu varkit yok...

paran olsa hangi hayalini gerçekleştirebilirdin ...:?

ne isterdin..

yeter miydi para...

Kizlar ve Napolyon para para demisler ammaaaaaa her sey para degil ki be dostlar. Benim gelinlik giyme hayalim vardi mesela, bu paranin satin alamayacagi bir sey. Hayattaki en guzel seyler bedava , ask, sevgi, dostluk, guzel bir aile ......

gelinlik giyince yanında hoş anlayışlı adam gibi adam birinin olması gerek..
artık aşkta da maalesef cebe bakıyorlar ...

bazıların yaşadıkları bizim hayalimiz...
bizim yaşadıklarımızda bazılarının hayalii...

biz mi doyumsuz insanlar olduk yoksa doğru olan istediklerimize ulaşmada mı yanlış yapıyoruz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…