Çevresel etkenler senin de hayallerine ulaşmanı engelliyor mu ?

Hayallerimi gerceklestirebilmek icin okuyorum, calisiyorum, biriktiriyorum, kendimi gelistiriyorum. Caliskanligim ve hirsimla su zamana kadar ne istersem, ne planladiysam gerceklestirdim. Bundan sonra da bu yolda devam edecegim. Tabii bahsettiklerim maddiyata, akademiye bagli istekler. Kismet gibi seyler degil.

her şeyin ucu kısmet evvela..
ama maddiyat manevi destek vs de gerekiyor..

kendini geliştirmek için neler yapıyorsun???

Birçok hayalim var ve bu hayallerimi gerçekleştirmek için çok riskli kararlar aldım. Hayatımı tümden etkileyebilecek kararlar... İsteklerimden vazgeçtim... İlerde ya en büyük hayalimi gerçekleştireceğim ya da çok pişman olacağım. Şuan için açıklamak istemiyorum ama birkaç yıl sonra gerçekleştirirsem şöyle güzel bir başarı hikayemi anlatan konu açacağım. Böylece diğer kişilere de yardımcı olabilirim hem. Ayy nasıl heyecanlandım yazarken bile... :KK48:

heyecan varsa..
bu iş olmuş dmeektir..
hayallerine az kaldı demektir..
açıklamak istediğin her daim dinlerim..
merak da ettim şimdik :))

Hayallerim yok hiç bir zaman olmadı ama planlarım oldu. Onları gerçekleştirebilmek için senelerdir iğne oyası gibi işliyorum. İsteklerimden bazılarına kavuştum tabii, bazıları için ise biraz daha zaman var.

Zoru başarırım, imkansız zaman alır.

bu söz aşktır :)
insana yaşam enerjisi verir..

biraz da sabır gerek galiba bizlere...
istek..
üşenmemek gerek vs..

iğne oyası...
ayy ne güzel...

hayallerin nelerdir hedeflerin...
oya ördürecek kadar güçlü hayallerinize hayran kalac
ağım doğrusu

Ben kendimden ornek vereyim. Istanbul'da yasiyorum.Katilmak istedigim birkac egitim programi var fakat yogun trafik egitimlerin bana uzak yerlerde olmasindan dolayi gitmekten vazgeciyorum. Maddi konularda ailem cok destek oluyor kiyafet, gezme gibi konularda sıkıntı yasamiyorum. Tatile cikmayi cok seviyorum musait zamanlarimda muhakkak bir tatil planim oluyor. Yani hayatim simdilik istedigim gibi devam ediyor.

trafik..
oo hayatın istediğin gibi devam ediyor ne hoş..
daim olsun inşaallah..
yaş kaç ?
işgüç eğitim??
seni tanımak isterim

evet :KK37::KK37::emir_bebek::nazar:
teşekkür ederim sağol..

Ahh bir de mesela bebek olmadan yurtdışı hayalim vardı.
eşimle onu gerçekleştirdim çok mutluyum :KK49:

daha bir sürü hayalim var ama zamanım yok . kimisi zamanla kimisi parayla alakalı ne yazık ki.
Fotoğrafçılık kursu çok istemiştim öğrenciyken nasip olmadı sonra iş hayatı bir pazarım var .Prof mak aldım hala kursa vakit ayıramıyorum bende internetten videolardan öğreniyorum :-)

zamansızlık yüzünden hayallerim.

aha haaa bende sen gibi makinemi aldım kursa bir türlü gidemdim..
yaşanılan şehri,n aktifliği de çok önemli maalesef...
imkanlar para da olsa el vermiyor maalesf...

yapamdıkların neler mesela............?

belki biraz ben...
küçüklükten beri kendime hedefler koyardım kendim bile farkında olmadan. Tabii bu not ortalamasıyla başarıyla alakalı şeyler değil. Zaten hiç önem vermem öyle şeylere
Üniversite için mesela,çocukluğumdan beri kurduğum hayaller kendi evime çıkmam,evimde evcil hayvanımın olması,günübirlik işlerde çalışıp gezi parası kazanıp deli gibi gezmek ve okul kulüplerine katılmaktı. İnanmazsınız daha 8-9 yaşındayken bulaşık makinasını boşaltırken ablamla evcilikimsi birşey oynayıp "üniversitede eve çıkmışız.Bizim bulaşık makinamızmış" diye oyun kurardık :)
sonuç olarak adını bile az duyduğum bi şehri hem istediğim bölüm tutuyor diye hem de haritada heryere yakın diye tercih ettim. Kendi evime çıktım,evcil hayvanlar baktım,haftasonu 3 saati 35 tlye yüzboyama palyaçoluğu yapıp kazandığım parayla turlara katıldım,şehir dışındaki arkadaşlarımı ziyaret ettim derken öyle böyle hedefim olan 20 şehri tamamladım...
Sorun şu ki bu gelecek planlarını hep üniversite bitene kadar yapıştım. Sonrası muallakta olduğu için sanırım,ilerisini hiç düşünmemiştim..
sonra ailemin evine yerleştim. öyle canım istiyo üç gün şuraya gideyim,para buldum 4 gün buraya gideyim muhabbetlerim sona erdi. yine çıktım tatile,günübirlik yerlere de gittim ama gereksiz bir mücadeleyle...19 yaşımda kendi evimi çevirirken şimdi bi gece bile dışarıda kalamıyo oluşumu hazmedemiyorum. Gerçi yoğun çabalarımla eve giriş saatimi onbuçuk yaptım ama bu da bana yetmiyor,istiyorum ki kendi evim olsun,gittiğim mekanlardan en erken ben ayrılmiim,her akşam istisnasız "geç kaldım" nidalarıyla eve koşmiim,ayşeyle muhabbet güzel geçtiyse ayşeyle kalayım,sevgilimle şehir dışına gitmişsek orada kalalım...
Mesela arkadaşımın askeriye geçmişi var . Kıbrısta 45tlye kaldığı lojmanımsı bi yer varmış,biletleri de önceden alınca çook ucuza mükemmel tatil yapmak elimde,ama aileyle beraber yaşayınca olmuyo o işler...
püfff :KK43:
Öte yandan mesleğimle hiç alakası olmayan bir iş yapıyorum,eğlenceli bir iş aslında. Ama neticede mesleğime zerre katkısı yok,liseden çıkışta da gitsem o işe beni alırlardı...1 sene aralıksız çalıştıktan sonra "insan hayatını daha güzel yaşamak için çalışır,ama benim hayatı yaşamama zaman kalmıyo" diye düşünüp parttime'a geçtim. Şimdi haftanın 3 günü çalışıp 4 günü geziyorum,bisikletle çıkıyorum,kitaplar okuyup kendime zaman ayırıyorum
ama yetmiyor,yetemiyor..
istediğim hayatın bu olmadığını biliyorum. Bazen tura yazılıp yurtdışı tatiline mi çıksam diyorum ama turları sevmiyorum,turist değil gezgin olmak istiyorum .Tur otobüsünün dediği saatte,dediği yerleri gezmek değil her ülkede üç ay beş ay yaşamak istiyorum,orada saçma salak bir işte çalışayım,kazandığım para ülkeyi gezmeme ve bi sonraki ülkeye gitmek için para biriktirmeme yetsin istiyorum.
Geçen yıl bi zenci saatçiyle tanışmıştım. Adam türkçe dahil bissürü dil biliyo, her ülkede saat satıp yaşıyormuş.Onlarca şehir görmüş...Onun gibi olmak istiyorum. Bir şirketi yükseltmek adına gençliğimi harcamak istemiyorum..Ama bu nasıl olacak bilmiyorum

çocukluk hayallerin evcilik oyunların bilem baya yüksek imiş senin..ne güzel...

insan hayatını daha güzel yaşamak için çalışır,ama benim hayatı yaşamama zaman kalmıyo" derken çok haklısın...
çalışılan maddi gelir borçlara vs ye gidiyor..
yani sırf borç ödemek çin çalışıyoruz...
zevksiz...iştahsız..
hırslarla dolu..
deli gibi zaman kaybederek....

çılgın gezgin seni :))

mesleğin ne:...?
ne iş yapıyorsun ::::??

her şeyin ucu kısmet evvela..
ama maddiyat manevi destek vs de gerekiyor..

kendini geliştirmek için neler yapıyorsun???
Ben kariyer alaninda gelistirmeye calisiyorum daha cok. Kendi meslegimde yukselmek icin master yapiyorum. Bana en guzel tecrubeyi kazandiracak yerlerde calisiyorum filan. Bu donanim bana lazim olacak yakinda.

bazıların yaşadıkları bizim hayalimiz...
bizim yaşadıklarımızda bazılarının hayalii...

biz mi doyumsuz insanlar olduk yoksa doğru olan istediklerimize ulaşmada mı yanlış yapıyoruz??
doyumsuzluk değişir bence:) Yani ben lüks bir hayat için o eğitimi istersem prestij için para için istersem belki doyumsuzum..
Ama gerçekten iyi bir eğitim nerdeyse oradan almak istiyorum yani atıyorum hindistandaysa oraya da giderim ama şu an bilgim dahilinde bir tek orası var o yüzden ben de orayı hedef yaptım...ne para ne prestij sadece öğrenmek istiyrum alanımda başarılı olmak istiyorum çünkü yaptığım işi hakkıyla icra etmek istiyorum...İnşallah...

beni engelliyor :KK43:

yeterince para miktarı sence ne kadar :)

para para paraaaa :) varlığı bir dert yokluğu yaraa....:??

ön adım atmaya gerekecek para miktarı biraz hatta epey de biz çabalamalıyız bence
çalışmadan olmaz asla..para da bir yere kadar o yüzden belki aslında:)

ön adım atmaya gerekecek para miktarı biraz hatta epey de biz çabalamalıyız bence
çalışmadan olmaz asla..para da bir yere kadar o yüzden belki aslında:)

:) paraaa cidden önemli fakat kölesi de olmamak gerek :)
çevremde bazı insanlar az parayla çok iş yapabiliyorlar..
ya da az parayla gayet doyasıya eğlencenin tadına varabiliyorlar..
birazda yaşam enerjisine pozitifliğe bağlı sanırım..

bu pozitifliği nasıl arttırabiliriz acep ....?

doyumsuzluk değişir bence:) Yani ben lüks bir hayat için o eğitimi istersem prestij için para için istersem belki doyumsuzum..
Ama gerçekten iyi bir eğitim nerdeyse oradan almak istiyorum yani atıyorum hindistandaysa oraya da giderim ama şu an bilgim dahilinde bir tek orası var o yüzden ben de orayı hedef yaptım...ne para ne prestij sadece öğrenmek istiyrum alanımda başarılı olmak istiyorum çünkü yaptığım işi hakkıyla icra etmek istiyorum...İnşallah...

mimar mısınız?
donanımlı olmak için çabalıyorsunuz yani..
para bi yere kadar...

insanın ruhunu doyuran şeyler de bilgi ilim öğrnme başta geliyor zannımca..
sevilmek beüenilmek takdir edilmek de..

para tek başına yeterli olmamakla beraber ; bazı kapıları açmak için şart galibaa...

Etrafımda komsu hakkı hariç hiçbir bagimin olmadigi fakat kendilerini benim hayatima burnunu sokup,geleceğimi engelleyecek kadar önemli gören insanlar.

evinin yuvanın dışındakiler dı mı..?

alsında amaçlardan hedeflerden istek ve hayallerimizden sadece bizi ciddi aNLAMDA derinden anlayabilen insanlara anlatmalıyız bence..
gerisi bilmesin ..başarıya ulaşınca haberi olsun yeterli..
o zamanki engellemesi de sonuçsuz kalır :)))

Ben kariyer alaninda gelistirmeye calisiyorum daha cok. Kendi meslegimde yukselmek icin master yapiyorum. Bana en guzel tecrubeyi kazandiracak yerlerde calisiyorum filan. Bu donanim bana lazim olacak yakinda.

mesleğin nedir..*

söyle bi etrafıma bakıyorum da çoğu arkadaşım işinden maaşından karyer noktaısndan memnun değil...

ne acı..
oysa büyük hayallerle değil de mecburiyetle işlerimze başlıyoruz

ailenin desteği her zaman ÖNEMLİ ..
babam roman okuduğumu görse ne o git test çöz derdi..
evlendim hala kitap okurum çok şükür :)) babam annem biz bıktık sen bıkmadın kitaplardan derler...

ne kadar zamanlık evlisin....?

yaa dfotoğraf kursu benim de hayalimmm...
gezmek de kitap okumakta...

evlenince aktif olmamak gerekiyor gibi davranıyor çevre ve bu benim enerjimi alıyor :KK43:(
İki bucuk senelik evliyim. Cevremde o evlisin, otur evinde fikrini dikte etmeye calisanlar tabi ki oldu. O yuzden o kisilerle mumkun oldugunca az gorusuyorum. Herkes yasam tarzini kendi secer. Dedigim gibi aklina eseni yap. Ne demek aktif olmamak:-) en guzel yaslarimiz. Bugun esimle sabah kosu yaptik mesela, o kadar mutlu olduk ki. Bu bile hayatimiza bi degisiklik getirdi:-) hemen silkelen o laflari diyenlere kulak asma. Evlenmek, cocuk yapip ev temizlemek degil benim lugatimda:KK76:

İki bucuk senelik evliyim. Cevremde o evlisin, otur evinde fikrini dikte etmeye calisanlar tabi ki oldu. O yuzden o kisilerle mumkun oldugunca az gorusuyorum. Herkes yasam tarzini kendi secer. Dedigim gibi aklina eseni yap. Ne demek aktif olmamak:-) en guzel yaslarimiz. Bugun esimle sabah kosu yaptik mesela, o kadar mutlu olduk ki. Bu bile hayatimiza bi degisiklik getirdi:-) hemen silkelen o laflari diyenlere kulak asma. Evlenmek, cocuk yapip ev temizlemek degil benim lugatimda:KK76:
bayanhiçkimse :))

çok teşekkür ederim ..
n güzel söyledin..
hayat başkalarına göre yaşanmamalı haklısın...

şu an eşim başka şehirde..
1 hafta içinde evellaah ın izni ile yeri belli olacak...

eğer bulunduğum şehir çıkarsa ;
hemen ahşap kursuna yazılmayı düşünüyorum..
spor salonuna gitmek veya düzenli spor yapmayı düşünüyorum...
15 günde bir sinemaya gitmek..

arapça kursuna gitmeyi çok istiyorum mesela...

evlendim 2 ay sonra çcocuk sormaya başlaılar.

hala artarak devam ediyor..
insan stres oluyor maalesef...

bu gibi durumlar mevcut mu sizler de de ....??

X